home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
27.12.2022
FAPTUL DIVERS

UCRAINENII IL IAU LA ROST PE VIKTOR ORBAN!

Premierul ungar Viktor Orban a fost aspru criticat de Ministerul de Externe ucrainean, potrivit unor remarci publicate marti pe site-ul ministerului, relateaza dpa.Declaratiile premierului Orban „demonstreaza o desconsiderare patologica fata de Ucraina si poporul ucrainean care lupta impotriva agresiunii ruse”, a indicat ministerul ucrainean acuzandu-l pe liderul ungar de „miopie politica”.Comentariile au survenit ca raspuns la o declaratie a premierului Orban, potrivit careia razboiul s-ar putea incheia daca Statele Unite ar inceta furnizarea de arme catre Ucraina.Orban a lucrat in acest fel spre infrangerea Ucrainei, chiar daca aceasta ar spori pericolul agresiunii ruse indreptate catre Ungaria, a spus ministerul. „Liderul ungar ar trebui sa se intrebe daca vrea pace”, a mentionat sursa citata.Intr-un interviu acordat anterior premierul Orban a declarat: „Ucraina poate sa continue luptand doar atat timp cat Statele Unite ii sprijina cu bani si arme. Daca americanii doresc pace, atunci va fi pace”.Relatiile dintre cele doua state vecine sunt tensionate. Orban a incercat in mod repetat sa blocheze sprijinul Uniunii Europene pentru Ucraina si sanctiunile impuse Rusiei, noteaza dpa.Pace? Oare cat de idiot ar trebui sa fie un fabricant de armament american incat sa doreasca pace?

PUTIN E PE MOARTE/SI-AR MANCA DE TOATE!

Vladimir Putin „este ținut în viață de către medicii străini, pentru a-și continua războiul în Ucraina”. Medicii au folosit cele mai recente tratamente occidentale, pentru a încerca să-i oprească cancerul (și, prin urmare, răspândirea lui), dar este posibil ca țarul „să se afle acum în ultimul an la putere”, a declarat un expert rus presei ucrainene, potrivit Rador.”Pot spune că fără acest tratament nu ar fi rămas cu siguranță în viața publică a Federației Ruse”, a explicat istoricul și analistul politic rus. Valeri Solovei. „Este absolut sigur. Putin folosește cele mai avansate tratamente, terapia este țintită și Rusia nu o poate oferi. Aș spune că tratamentul a avut succes. În ciuda acestui fapt, se apropie sfârșitul”, și conform medicilor care îl tratează, pentru că „niciun medicament nu poate avea succes infinit”, relatează Daily Mail.Planul său, când Putin nu va mai putea merge mai departe, este să cedeze puterea necunoscutului ministru rus al agriculturii, Dmitri Patrușhev, 45 de ani, fiul omului său de încredere și puternic consilier de maximă securitate, Nikolai Patrușhev, 71 de ani, fost șef al FSB anti-occidental și un arhitect-cheie al războiului din Ucraina. Un alt posibil succesor este Aleksei Diumin, în vârstă de 50 de ani, fostul bodyguard al lui Putin și fost vice-ministru al apărării, pe care l-a întâlnit vineri în timpul unei vizite la o importantă fabrică de arme din regiunea Tula, unde acum este guvernator. Semnal al unei posibile schimbări a gărzii.Trist! Dumnezeu sa-l odihneasca! Ne mai insenineaza faptul ca Biden plesneste de sanatate si vioiciune!

PRET PLAFONAT LA PETROL? NIET!

Rusia nu va mai vinde începând cu 1 februarie 2023 petrol ţărilor care au plafonat preţul petrolului rusesc, potrivit unui decret emis marţi de preşedintele rus Vladimir Putin.Au vrut economie de piata?Au economie de piata! Care negustor si-ar vinde marfa cu pretul impus de un cumparator cand alti o suta i-ar plati dublu?

LA AL 102-LEA COPIL A DECIS SA SE OPREASCA!

Un fermier din Uganda are 102 copii cu cele 12 soții ale sale și nu mai puțin 568 de nepoți. Bărbatul spune că a început să resimtă povara financiară din cauza familiei numeroase și le-a cerut soțiilor sale să folosească metode contraceptive, pentru că nu-și mai dorește alt copil.102 guri la masa?Putin cam mult! Cum zice si proverbul:cine are, sa-i traiasca, cine nu, sa nu-si doreasca!

TINUTUL SECUIESC NU SE LASA

Balázs Izsák, preşedintele Consiliului Național al Secuilor, a anunțat, la finalul săptămânii trecute, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Sfântu Gheorghe, că i-a trimis lui Nicolae Ciucă o scrisoare de peste 100 de pagini în care Consiliul cere autonomie teritorială. Curand, romanii vor avea nevoie de pasapoarte daca vor sa viziteze zona!

NOSTRADAMUL MEDVEDEV FACE PREVIZIUNI SUMBRE PE TWITER

Iata-le:”1. Preţul petrolului va creşte la 150 de dolari (barilul), iar preţul gazelor (naturale) va depăşi 5.000 de dolari pe metrul cub.2. Regatul Unit va reintra în Uniunea Europeană (UE)3. UE se va prăbuşi după întoarcerea Regatului Unit, euro va ieşi din uz (şi va deveni) fosta monedă a UE4. Polonia şi Ungaria vor ocupa regiuni în vestul fostei Ucraine actuale5. Al Patrulea Reich va fi creat, cuprinzând teritoriul Germaniei şi sateliţilor săi, adică Polonia, ţările baltice, Cehia, Slovacia, Republica Kievşi alţi proscrişi6. Războiul va izbucni între Franţa şi al Patrulea Reich. Europa va fi împărţită, Polonia va fi reîmpărţită în (acest) proces7. Irlanda de Nord se va despărţi de Regatul Unit şi va intra în Republica Irlanda8. Războiul Civil va izbucni în Statele Unite, California şi Texasul devenind ca rezultat state independente. Texasul şi Mexicul vor forma un stat aliat. Elon Musk va câştiga alegerile prezidenţiale într-un număr de state care, după sfârşitul noului Război Civil, vor fi date GOP9. Toate cele mai mari pieţe bursiere şi financiare vor părăsi Statele Unite şi se vor muta în Asia10. Sistemul de management monetar de la Bretton Woods se va prăbuşi şi va conduce la prăbuşirea FMI şi Băncii Mondiale (BM). Euro şi dolarul vor înceta să mai circule ca monede globale de rezervă. În schimb vor fi foloste activ monedele fiduciare digitale”.Fostul şef de stat îşi încheie aceste ”previziuni” făcându-le ”urări de sezon anglosaxonilor şi purceluşilor lor fericiţi care guiţă!”.Proorocul Medvedev nu zice ca pensiile romanilor vor mai creste!

CIUCA NU LE MAI DA CINCIZECI DE BANI SOFERILOR!

Guvernul a decis să renunţe la compensarea de 50 de bani pentru litru de carburant, atât la benzină, dar și la motorină, după ce prețurile au scăzut semnificativ.Dacă vor crește din nou prețurile, atunci Executivul este pregătit să reia această măsură de compensare cu 50 de bani pentru litru de benzină și motorină de anul viitor.Mai exact, vor fi micșorate accizele pentru carburanți. Aceasta ar fi una dintre măsurile pe care ar merge Executivul începând de la 1 ianuarie 2023.Soferii care sperau sa se imbogateasca sunt dezamagiti! Profund!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!