home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
28.12.2022
FAPTUL DIVERS

GHICI CINE SE PLIMBA PE BANII ROMANILOR?

Preşedintele Klaus Iohannis a efectuat, în acest an, 21 de deplasări externe care însumează cheltuieli de peste 16,6 milioane de lei, relatează Agerpres.Conform unui răspuns al Administraţiei Prezidenţiale, cheltuielile aferente pentru cele 21 de deplasări externe ale delegaţiilor oficiale conduse de preşedintele Klaus Iohannis, în anul 2022, însumează 16.604.678,40 lei.N-ar fi multi daca ar fi avut vreun rezultat pentru tara.Din pacate rezultatul e ZERO!

PUTIN CONFISCA AVERI!

Consiliul Federației, camera superioară a parlamentului de la Moscova, va analiza un proiect de lege care propune confiscarea proprietăților vedetelor și altor cetățeni plecați din țară precum cântăreața Alla Pugaciova, supranumită „diva” muzicii sovietice, relatează Lenta.Un proiect de lege în acest sens a fost depus în parlamentul de la Moscova de Serghei Tsekov, senator de Crimeea și membru al partidului Rusia Unită condus de Vladimir Putin.Acesta propune ca bunurile confiscate prin instanțe să fie valorificate și veniturile obținute de pe urma acestora și să le fie trimise participanților la așa zisa „operațiune militară specială” declanșată de dctatorul Putin pe 24 februarie, afirmând că măsura va servi drept „lecție” pentru cei care au decis să părăsească Rusia .Mare minune daca principalul beneficiar nu va fi chiar Putin!

“BATRANUL” DE 49 DE ANI!

Fostul şef al DIICOT Codruţ Olaru se pensionează. El are la 49 de ani şi este procuror militar la Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului, notează Ziare.com.Conform unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul ”privind eliberarea din funcţia de procuror militar la Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii a domnului general-maior magistrat Olaru Codruţ – pensionare, la data de 31 decembrie 2022”.În 29 noiembrie, preşedintele a semnat decretul ”privind înaintarea în gradul de general-maior – cu două stele, la trecerea în rezervă, a domnului general de brigadă – cu o stea Olaru Codruţ din Ministerul Apărării Naţionale, la data de 31 decembrie 2022”.Născut în 1973, Codruţ Olaru a fost adjunct al procurorului general al României din mai 2013 până în mai 2016, când a fost numit la Secţia Parchetelor Militare. Anterior, din 11 ianuarie 2007 până în mai 2013, a fost procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. El a candidat şi pentru funcţia de procuror general.Si cand te gandesti ca la tara batranii de 75 de ani ies la prasit,arat, semanat, cosit si se simt tineri!

AI CAMERE DE INCHIRIAT? TE FACEM SA TE LIPSESTI DE ELE!

Noi reguli pentru proprietarii care își închiriază locuințele, altfel decât în scop turistic, vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2023, dată de la care aceștia au o serie de obligații.Concret, prin O.G. nr. 16/2022 a fost instituită obligaţia, ca începând cu data de 1 ianuarie 2023, pentru persoanele fizice care obţin venituri din cedarea folosinţei bunurilor din patrimoniul personal, altele decât veniturile din arendare şi cele din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuinţe proprietate personală, de a înregistra contractul încheiat între părţi, precum şi modificările survenite ulterior, la organul fiscal competent .Ca urmare a obligației instituită de O.G. nr. 16/2022, prin Ordinul 2031/2022 au fost completate prevederile Ordinului nr. 114/2019 în sensul că:a) se completează procedura de înregistrare a contractelor cu noile prevederi legale;b) se completează formularul „Cerere de înregistrare a contractelor de locaţiune” cu informații privind cuantumul chiriei lunare;c) se aprobă formularul „Notificare privind nedepunerea la termen a cererii de înregistrare a contractelor de închiriere”. Prin urmare, pentru contractele de închiriere încheiate după data de 1 ianuarie 2023, proprietarii – persoane fizice – vor avea obligația înregistrării la organul fiscal competent în termen de 30 de zile de la data încheierii. Pentru contractele aflate în derulare la data de 1 ianuarie 2023, proprietarii – persoane fizice – vor avea obligația înregistrării (dacă nu sunt deja înregistrate) în termen de 90 de zile.Proprietarii – persoane juridice – pot opta pentru înregistrarea contractelor de închiriere.(numai prin intermediul Spaţiului Privat Virtual ).Logic! De ce sa fie simplu, cand se poate complicat?

DACA NU CURGE, PICA! SUVOAIE!

Fost șef de la Permise, avere de două milioane de euro din șpagă : 3 mașini, 21 de ceasuri de lux, 36 de bijuterii de lux, 46 de apartamente, puse sub sechestru de judecători !Şeful Serviciului de Permise Suceava, Ionuț Radu Obreja, a fost trimis în judecată pentru că ar fi primit șpagă de peste două milioane de euro din partea mai multor elevi ale unor școli de șoferi. Autoritățile i-au pus sechestru pe avere. În acest dosar au fost trimiși în judecată 25 de inculpați, între care angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, instructori și intermediari ai școlilor de șoferi care, în schimbul unor sume de bani, ar fi permis fraudarea probei teoretice a examenului de obținere a permisului de conducător auto unui număr de peste 70 de candidați, în cursul lunii septembrie a anului 2020.Potrivit procurorilor DNA, suceveanul Radu Popovici (inculpat-martor) anchetat pentru spălare de bani în dosarul „fabricii de permise” de la Suceava, și-a recunoscut vinovăția și a încheiat un acord cu anchetatorii.Om educat! Daca ti se da spaga, e urat sa refuzi!

ZELENSKI SE CREDE PASAREA PHOENIX!

Volodimir Zelenski s-a adresat miercuri parlamentului de la Kiev cu un discurs în care a descris reconstrucţia Ucrainei după războiul pornit de Rusia drept „cel mai mare proiect economic al Europei”. Totodată, preşedintele ucrainean a spus că ţara sa este acum ”pe drumul victoriei” şi a devenit unul din liderii lumii libere care a făcut în aşa fel încât Occidentul să nu se mai teamă de Rusia, relatează agenţiile DPA şi EFE.Desigur, primele reconstruite ar trebui sa fie vilele pe care le detine!

PUTIN SE VISEAZA STAPANUL INELELOR!

După un summit la Sankt-Petersburg al Comunităţii Statelor Independente (CSI), o alianţă a mai multor foste republici sovietice, Kremlinul a oferit marţi nouă inele de aur cu inscripţia „La mulţi ani 2023” şi emblema CSI. Câte un inel a fost înmânat liderilor celor opt state străine prezente la summit (Belarus, Armenia, Azerbaidjan, Tadjikistan, Kârgâzstan, Turkmenistan, Uzbekistan, Kazahstan), precum şi lui Vladimir Putin.Comentatori au făcut imediat o paralelă cu cartea „Stăpânul inelelor” a lui J.R.R.Tolkien, în care personajul malefic Sauron oferă nouă inele unor lideri umani care devin apoi servitorii săi, numiţi „nazguli” sau „duhurile inelului”.Singura diferenţă este aceea că în carte Sauron creează în secret un inel suplimentar, inelul unic, ce permite controlul asupra tuturor celorlalte.Propaganda americana n-a murit! Expertii lor se gandesc la lucruri la care Puti nici nu viseaza!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!