home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
29.12.2022
FAPTUL DIVERS

SALARIUL MINIM MARIT LA MAXIM!

Potrivit unui comunicat al Executivului, în cursul discuţiilor au fost analizate propunerile patronatelor şi sindicatelor legate de majorarea salariului minim pe economie începând cu 1 ianuarie 2023.„Guvernul şi partenerii sociali au căzut de acord în privinţa majorării salariului minim brut garantat în plată la 3.000 de lei – din care 200 lei scutiţi de impozit şi contribuţii de asigurări. Totodată, s-a stabilit ca salariul minim pentru sectorul construcţiilor să crească la 4.000 de lei tot de la 1 ianuarie 2023”, se arată în comunicat.„Am considerat necesar să ne consultăm pe acest subiect cu partenerii sociali, pentru ca, în funcţie de propunerile lor şi de perspectivele bugetare pentru anul viitor, să venim cu o soluţie realistă pentru contextul actual”, a declarat Nicolae Ciucă.N-ar fi rau daca preturile ar sta pe loc, dar nu sunt sanse!

SA MOARA SI CAPRA UNGURILOR!

Vicecancelarul Austriei, Werner Kogler, a declarat că dacă s-ar folosi aceeași logică care a dus la decizia de veto în cazul aderării României la Schengen, atunci Ungaria ar trebui să fie exclusă, scrie Adevarul.„Obiectiv vorbind, există probleme în ceea ce priveşte migraţia, dar care sunt legate doar marginal de Schengen. Noi, Verzii, căutăm soluţii. (…) Trebuie să recunoaştem. Nu poţi să înregistrezi 100.000 de migranţi în Austria şi să afli apoi că 75.000 – 80.000 nu erau înregistraţi înainte.Adevărata problemă ţine de Ungaria. Dacă am urma logica ministrului de Interne (n.red. – privind refuzul de aderare a României), atunci Ungaria ar trebui să fie dată afară din Schengen, pentru că pe acolo trec majoritatea migranţilor neînregistraţi în Austria”, a spus vicecancelarul, într-un interviu pentru publicația austriacă Kleine Zeitung, relatează Digi 24.Kogler a fost întrebat dacă România va intra în Schengen anul viitor și a spus că „acesta este obiectivul”.Concluzia: Ardealul e pamant Romanesc si SCHENGENUL LA FEL!

CIUCA SI-A DAT SEAMA CA NU E TELEGENIC

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri, 28 decembrie, că membrii Guvernului vor apărea mai rar la televiziuni şi în 2023, iar timpul va fi alocat „pentru mai multă muncă la nivelul Guvernului”.„Am vorbit puţin şi de mai multe ori am avut această discuţie, că am preferat să nu apărem atât de mult la televizor. Vreau să vă spun că toată această abordare a fost în favoarea alocării timpului pentru mai multă activitate, pentru mai multă coordonare, pentru mai multă consultare, pentru mai mult dialog cu partenerii sociali şi cu societatea civilă şi, desigur, mai multă muncă la nivelul Guvernului”, a spus Nicolae Ciucă la începutul şedinței de Guvern, ultima din 2022. „Consider că aşa este onest faţă de oameni, să le spunem întotdeauna adevărul şi la fel vom face şi în anul viitor, vom apărea mai puţin la televizor şi vom prefera să facem mai mult la nivelul instituţiilor guvernamentale, astfel încât acest lucru să se poată resimţi prin măsurile pe care le luăm pentru a ne îndeplini obiectivele din programul de guvernare”, a adăugat şeful Executivului şi lider al PNL.Normal! decat sa se aaaaa….aaaa…..aaaa….faca de ras in fata telespectatorilor, mai bine la un sprit cu Ciolacu!

AUR VREA DECOLONIZAREA ROMANIEI!

Președintele AUR, George Simion, a atras atenția asupra faptului că resursele țării nostre sunt exploatate de UE și nu primim nimic în schimb. Liderul AUR a mai spus revoltat că până și țările din lumea a treia s-au deșteptat și nu mai permit să le fie exploatate resursele, numai țara noastră rămâne în continuare la cheremul Uniunii Europeane.Nu e normal să se întâmple ceea ce s-a întâmplat în ultima săptămână. De fapt, am tot spus-o în ultimii ani, că noi nu suntem slugile Europei. Nu suntem cetățeni de mâna a doua. Trebuie să fim respectați de restul țărilor din Uniunea Europeană. În fapt, aceste țări din Uniunea Europeană au mai mult de câștigat din apartenența noastră la Uniunea Europeană decât avem noi. Fiindcă, în realitate nu contează doar banii aceia pe care îi dăm și îi primim, contează bogăția națională. Contează produsul național brut. Contează să avem fabrici aici și să producem pentru ca oamenii să ne rămână în țară. Dacă ne exploatăm românii, dacă îi trimitem în alte țări, care suferă, ca și noi, iar noi rămânem cu deficit al forței de muncă. Având avantaj net Spania, Italia, Germania, Anglia etc”, a declarat președintele AUR, George Simion, la o întâlnire recentă în Argeș.Lasa ca vin alegerile, ajuge la putere si o sa uite tot ce spune acum, la fel ca toti ceilalti politicieni!

PUTIN NU E FOARTE GRABIT SA FACA PACE

Ucraina este noul Afganistan pentru Rusia. Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, s-a declarat „convins” că Rusia îşi va atinge obiectivele din Ucraina cu „răbdare” şi „perseverenţă”, în special recunoaşterea celor patru regiuni ucrainene a căror anexare o revendică Moscova.„Sunt convins că datorită perseverenţei noastre, răbdării şi determinării noastre ne vom apăra obiectivele nobile, vitale pentru poporul şi ţara noastră, rămânând totodată deschişi la un dialog echitabil şi acorduri pentru a asigura o securitate egală şi indivizibilă în Europa”, a declarat Lavrov într-un interviu difuzat miercuri pe canalul de televiziune rus Pervîi Kanal.El a reiterat că reluarea dialogului cu Kievul ar presupune recunoaşterea de către Ucraina a anexării de către Rusia a celor patru regiuni ucrainene – Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson, precizând că Moscova va trebui „fireşte” să cucerească în întregime cele patru teritorii, care nu sunt controlate în prezent integral de armata rusă.Atata timp cat mai sunt arme de testat, sigur nu va fi pace!

PELE N-A PUTUT DRIBLA MOARTEA!

Marele fotbalist brazilian Pele a murit la vârsta de 82 de ani, transmite Associated Press. Era internat de mai multe săptămâni în spital, cu o boala incurabila! Considerat de mulți iubitori ai fotbalului drept unul dintre cei mai mari jucători din istorie, Pele a petrecut aproape două decenii bucurând fanii și uimindu-și adversarii, fiind cel mai prolific marcator al jocului, cu clubul brazilian Santos și echipa națională de fotbal a Braziliei. Pele şi-a pus definitiv amprenta asupra fotbalului mondial în peste două decenii de carieră şi 82 de ani de existenţă. A fost un adevărat star, un geniu care a reinventat permanent modul de a-și exprima talentul pe teren, în fața spectatorilor ce-l urmăreau cu sufletul la gură la fiecare pas.Dur fundas Moartea asta! De ea nu poate trece nimeni!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!