home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
04.01.2023
FAPTUL DIVERS

BECALI SE INTOARCE IN PUSCARIE?

Gigi Becali a fost trimis în judecată marți, 3 ianuarie 2023. Totul a pornit din cauza unui dosar de acum cinci ani, cu care Becali s-a ales după ce a încălcat grav legea. Mai exact,  în 2018, deși nu avea dreptul legal, latifundiarul din Pipera a votat la referendumul pentru familie.Gigi Becali a fost trimis în judecată marți, 3 ianuarie 2023, pentru „fraudă la vot (art.387 NCP) alin.1 lit. a cu aplicare art. 41 alin.1 Cod Penal”, scrie pe site-ul Judecătoriei Buftea. Procurorii spun că a comis o faptă de recidivă, având în vedere că a comis o altă infracțiune, până la împlinirea termenului de reabilitare.Articolul 387 Cod Penal referitor la „frauda la vot” precizează că se încadrează la această infracțiune persoana care votează:fără a avea acest drept;de două sau mai multe ori;prin introducerea în urnă a mai multor buletine de vot decât are dreptul un alegător.Astfel, legea este foarte dură pentru persoanele care fac astfel de ilegalități. Fapta săvârșită de șeful Stelei se pedepsește cu închisoare de la șase luni la trei ani sau cu o amendă și interzicerea exercitării unor drepturi. Cât despre exercitarea dreptului de vot atunci când este vorba despre un referendum, Constituția României specifică în articolul 36, alineatul 2 că „nu au drept de vot persoanele condamnate, prin hotărâre judecătorească definitivă, la pierderea drepturilor electorale”. În această situație s-a aflat și Gigi Becali.Avocații lui Becali l-ar fi avertizat pe acesta înainte de a merge la vot, explicându-i clar că nu are dreptul, având în vedere că doar ce ieșise din închisoare. Totuși, a ignorat tot ce i s-a spus și a mers să susțină familia tradițională, fiind un creștin adevărat. Referendumul nu a fost însă validat din cauza prezenței mult prea mici la urne.„Și în patru labe merg la referendum. E cea mai mare acțiune din România în ultimii ani. E mai important decât toate războaiele. Depinde viitorul neamului, al copiilor și al nepoților. Dacă nu se face referendum și nu se spune clar că familia e compusă din bărbat și femeie, va fi greu. Ăștia ne atacă ușor, ușor. Nu acum, dar peste 20-30 de ani. Trebuie să salvăm țara.”, spunea Becali.Hai, ma, nea Gigi, chiar atat de mult ti-a placut in puscarie, de ai vrut sa te intorci?

IOHANNIS:SLAVA UKRAINI!

Președintele Klaus Iohannis a avut miercuri o convorbire telefonică cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, căruia i-a transmis că ”noua lege a minorităților naționale a creat preocupare și nemulțumire la nivelul autorităților române” și i-a cerut rezolvarea situației, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

  • Zelenski şi-a exprimat „întreaga deschidere pentru identificarea de soluţii, astfel încât comunitatea românească din Ucraina să beneficieze, în oglindă, de aceleaşi drepturi de care se bucură comunitatea ucraineană din România”, mai arată comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Astfel, Iohannis și Zelenski au convenit ca miniștrii de Externe din România și Ucraina să se întâlnească și să caute soluții pentru garantarea drepturilor minorității române din Ucraina.”Președintele Zelenski a exprimat întreaga deschidere pentru identificarea de soluții, astfel încât comunitatea românească din Ucraina să beneficieze, în oglindă, de aceleași drepturi de care se bucură comunitatea ucraineană din România”, se arată în comunicatul citat.Cei doi președinți au discutat și despre ajutorul dat de România după invazia rusă în Ucraina, iar Iohannis a transmis că România va ajuta Ucraina ”atât timp cât va fi nevoie”.L cat i-am ajutat pe ucraineni, chestia asta trebuia rezolvata si fara telefonul lui Iohannis!

DIN PUSCARIE, PIEDONE SARE IN APARAREA LUI IOHANNIS!

Iata ce scrie de la el din celula, pe o pagina de socializare: M-am uitat în oglindă în dimineața asta, m-am îmbărbătat și mi-am făcut “curaj”!

Am decis ca la început de an să-i cer președintelui Klaus Werner Iohannis să-l grațieze pe primarul Sibiului, Klaus Werner Iohannis!

Da, exact! Ați citit bine!

Știți, un primar din Capitală a fost închis pentru abuz în serviciu. O faptă pe care n-a comis-o. Sau dacă a comis-o el, au comis-o toți edilii din România. L-au închis pentru că a eliberat acordul de funcționare și autorizația pentru un club din Sectorul 4, fără a avea avizul de securitate la incendiu.

NU, nu l-au închis pentru că deranja. Să nu credeți că l-au închis pentru că aveau nevoie de un țap ispășitor. Să nu credeți că l-au închis pentru că se temeau de susținerea pe care o avea din partea oamenilor.

La fel cum a procedat primarul de la 4, a procedat și cel ce era primarul Sibiului în 2014, căci legea prevede că nu-i obligatoriu să se prezinte și avizul de securitate la incendiu.

Așa că, la fel ca primarul de la 4, și primarul Sibiului din 2014 a săvârșit infracțiunea de abuz în serviciu. Și el a eliberat autorizații și acorduri fără să verifice existența avizului de securitate la incendiu.

Având în vedere toate acestea, îl rog respectuos pe PREȘEDINTELE ROMÂNIEI, KLAUS WERNER IOHANNIS

să îl grațieze pe PRIMARUL MUNICIPIULUI SIBIU, KLAUS WERNER IOHANNIS

Am încredere în intransigența președintelui și sunt convins că, și de această dată, nu va face compromisuri.

Cu respect,

Piedone NEVINOVAT

Dragul de el! Sa nu te induiosezi? Sa nu versi o lacrima?

PUTIN IL PLAGIAZA PE STALIN?

Președintele finlandez Sauli Niinisto a declarat în discursul său de Anul Nou că sprijinul puternic pentru Ucraina din partea Finlandei, a Europei și a Occidentului va continua și în acest an.Niinisto vede asemănări între invazia Rusiei în Ucraina și Războiul de iarnă din Finlanda.Atât Rusia, cât și Uniunea Sovietică au făcut o greșeală gravă crezând că vor îngenunchea rapid Ucraina și Finlanda, crede el.„Liderii țării autoritare, Stalin și Putin, nu au luat în considerare un factor esențial. Că într-o țară liberă oamenii au voință și convingeri. Și că oamenii care acționează împreună sunt o mare putere”, a spus Niinisto.Potrivit președintelui, a doua eroare de calcul a Rusiei a fost că a crezut că simpatia Europei sau a Occidentului pentru Ucraina va slăbi.Acest lucru nu s-a întâmplat, iar soarta ucrainenilor este trăită cu profundă compasiune, a spus el.Da, dar pana la urma Stalin ramane un invingator, asta e vestea proasta!

CODRUL E FRATE CU AUSTRIACUL!

RomSilva urmează să fie privatizată, așa susține George Simion, președintele AUR, în cadrul unei postări făcute pe o rețea de socializare.Regia Națională a Pădurilor Romsilva este compania de stat din România care se ocupă cu protejarea, conservarea și dezvoltarea fondului forestier proprietate publică a statului Român, precum și cu gospodărirea fondurilor de vânătoare și de pescuit.O companie cu o asemenea misiune nu trebuie să fie privatizată. În Austria nici compania OMV nu este privatizată, statul este acționar majoritar. Cu toate acestea austriecii au cerut să privatizăm Petrom și apoi ei l-au cumpărat. Ne punem întrebarea: oare de ce ni se cere să tot privatizăm companii, pe care ei le cumpără?El susține că în spatele acestei intenții s-ar afla interesele companiilor austriece care se ocupă cu prelucrarea lemnului tăiat din pădurile României.Vorbim despre o afacere de peste 6 miliarde de euro desfășurată anual, iar dacă adunăm ultimii 10 ani obținem o avere colosală care a dispărut din România. Stati linistiti, dragi romani! Dupa ce vor taia toti copacii, austriecii au sa ne vanda padurile inapoi! La un pret de zece ori mai mare, desigur!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!