home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
05.01.2023
FAPTUL DIVERS

ZELENSKI NU VREA INCETAREA FOCULUI!

Patriarhul Kiril al Moscovei a cerut un armistițiu în Ucraina, în Ajunul și în prima zi de Crăciun pe stil vechi.Într-un mesaj postat pe site-ul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kiril scrie:„Eu, Kiril, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, lansez către toate părțile implicate în conflictul sângeros un apel la încetarea focului și stabilirea unui armistițiu de Crăciun, de la (ora) 12:00, pe 6 ianuarie până la 24:00 pe 7 ianuarie astfel încât persoanele ortodoxe să poată participa la slujbele din Ajunul Crăciunului și de ziua Nașterii lui Hristos.”La scurt timp, după o convorbire telefonică avută cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan, în care s-au discutat inclusiv perspectivele unor negocieri de pace, Vladimir Putin a ordonat trupelor ruse o încetare a focului de 36 de ore, de vineri la prânz până sâmbătă la miezul nopții.Într-o declarație publicată pe site-ul Kremlinului se arată:„Având în vedere apelul Sanctității Sale, Patriarhul Kiril I, ordon Ministerului Apărării al Federației Ruse să adopte un regim de încetare a focului de-a lungul întregii linii de contact a părților, în Ucraina, de la (ora) 12.00 pe 6 ianuarie 2023 până la (ora) 24.00 pe 7 ianuarie 2023.”Este vorba așadar de o decizie UNILATERALĂ și NECONDIȚIONATĂ a Rusiei de a înceta focul.Totuși, în același comunicat, Putin a adresat un apel părții ucrainene să procedeze la fel. Totuși, în același comunicat, Putin a adresat un apel părții ucrainene să procedeze la fel:„Dat fiind faptul că un mare număr de cetățeni practicanți ai religiei ortodoxe trăiesc în zonele de desfășurare a ostilităților, facem apel la partea ucraineană să declare o încetare a focului și să le permită să participe la slujbe în Ajunul Crăciunului și în ziua de Crăciun.”Regimul de la Kiev a respins apelul Kremlinului, denunțându-l ca o „ipocrizie”.Într-un mesaj pe Twitter, Mihailo Podoliak, principalul consilier al lui Volodimir Zelenski, a scris:Unu. Ucraina nu atacă un teritoriu străin & și nu ucide civili. Așa cum face FR (Federația Rusă). Ucraina distruge doar membrii armatei de ocupație de pe teritoriul său…Doi. FR trebuie să părăsească teritoriile ocupate – doar atunci va avea un „armistițiu temporar”. Țineți-vă ipocrizia pentru voi.Cand taticul Biden iti trimite atatea rachete si obuze, cum sa opresti focul si sa nu le folosesti?

IPS TEODOSIE SI FRATII TATE!

ÎPS Teodosie a anunțat în emisiunea Punctul Culminant, moderată de Victor Ciutacu, că de Bobotează va merge și în penitenciare, insistând asupra faptului că toți oamenii pot fi iertați dacă se căiesc și îl recunosc pe Iisus Hristos. El a mai spus că le vorbește celor din închisoare despre valoarea libertății.  

Totodată, în acest context, IPS Teodosie a comentat și cazul fraților Tate: 

„Când aduni fără rațiune mai mult decât trebuie, ești, cum zice Mântuitorul, Mamonar! El lui Mamona, deci este duh rău! Asta e o blasfemie, o batjocură, e de condamnat, nu trebuie spus prea mult, că se dau sugestii (Nota red: IPS Teodosie s-a referit la dosarul de proxenetism în care cei doi frați sunt reținuți iar DIICOT a confiscat un număr impresionant de mașini scumpe, dar mai puține decât au Ion Țiriac și Simona Halep). Se presupune că sunt mai multe ițe amestecate acolo, dar sunt acolo organele de ordine ca să facă lumină acolo. Eu mă rog pentru toți, trebuie să se întoarcă. Toți au posibilitatea, numai să înceapă să se întoarcă de la rău la bine, a declarat ÎPS Teodosie”, în emisiunea Punctul Culminant, moderată de Victor Ciutacu.Suntem convinsi ca si fratii Tate l-ar alina pe Teodosie, daca ar fi in pucarie!

BATAUSUL DE LA AUR!

Parlamentarul Dumitru Focşa, membru AUR, a fost audiat de polițiști după ce și-a bătut soția, de față cu fetiţa pe care urmau să o înfieze. Nu este prima dată când politicianul devine violent, dar femeia a tot sperat că accesele de furie se vor potoli. Deputatul, care face parte din comisia pentru cercetarea abuzurilor, este temut inclusiv de colegii lui. Anul trecut, a provocat un scandal-monstru în Parlament. Parlamentarul Dumitru Focşa a avut o izbucnire de furie în mai anul trecut, în faţa unui deputat de la PSD. Aseară a trecut la violenţă fizică, spune soţia lui, care a sunat la 112 şi a chemat poliţia în casa familiei de lângă Constanţa. În faţa reporterilor, deputatul din Alianţa pentru Unirea Românilor nu a dat niciun răspuns. Nu-l mai criticati!Amintiti-va vorbele Profetului:Bate-ti femeia de trei ori pe zi! Daca tu nu stii de ce, ea sigur stie!

PREOT JEFUIT IN BISERICA

Un preot din Italia a fost jefuit chiar în biserică în care slujea. Totul a avut loc cu puțin timp înainte să înceapă slujba. Hoții i-au sustras preotului suma de 1400 euro și telefonul mobil. „Era în jur de ora 7:00 și ca în fiecare dimineață deschisesem biserica și mă pregăteam de slujba de ora 9:00. În acel moment am fost blocat de două persoane cu fețele acoperite care m-au amenințat cu un cuțit,”  a dezvăluit preotul.  „La început – spune el – hoții, mi-au vorbit într-o italiană fluentă, care mă face să cred că nu sunt cetățeni ai Torre del Greco și mi-au cerut să le predau toți banii pe care îi dețin. Mi-am scos portofelul și l-am întins unuia dintre ei. Înăuntru erau doar 20 de euro: tot din acest motiv hoții, fără să folosească vreun cuvânt regional, specific zonei noastre, m-au rugat să mergem spre zona unde strângeam banii. Aici aveam toți banii strânși de la credincioși în zilele precedente, sumă care se ridica la 1.400 de euro. Mi-au luat banii, telefonul mobil, apoi m-au închis și au plecat”, a mai adăugat preotul. Stai linisti, parinte, ca n-o sa le tihneasca banii furati! O sa-i bata Dumnezeu si au sa-i piarda la pacanele!

KIM NU UITA SI NU IARTA FAPTELE BUNE!

Liderul nord-coreean Kim Jong Un l-a îndepărtat sau chiar l-ar fi executat pe un fost ministru de externe, Ri Yong Ho, care a jucat un rol esenţial în organizarea întâlnirilor sale din 2018 şi 2019 cu fostul preşedinte american Donald Trump, relatează Reuters , scrie news.ro .Ri Yong Ho a rămas departe de ochii publicului după ce discuţiile Phenianului cu Washingtonul pe tema dezarmării nucleare au eşuat, în urma unui summit care a avut loc la începutul anului 2019 în Vietnam între Kim Jong Un şi Donald Trump. otidianul japonez „Yomiuri Shimbun” a relatat miercuri, citând surse neidentifcate, că fostul oficial a fost executat anul trecut.Serviciul Naţional de Informaţii al Coreei de Sud le-a spus deputaţilor de la Seul că Ri Yong Ho a fost „epurat”, dar nu este clar dacă a fost executat, a declarat Yoo Sang-bum, membru al Comisiei pentru informaţii a Parlamentului de la Seul. „Au confirmat epurarea lui Ri, dar nu şi execuţia sa”, a declarat Yoo reporterilor după o şedinţă de informare cu reprezentanţi ai agenţiei de spionaj.Yoo a spus că agenţia sud-coreeană de informaţii nu a explicat de ce a fost îndepărtat Ri, iar parlamentarii nu au putut confirma informaţiile publicate tot de cotidianul nipon „Yomiuri Shimbun” potrivit cărora ar fi fost executaţi şi alţi câţiva diplomaţi care au lucrat la Ambasada Coreei de Nord din Marea Britanie.A scapat ieftin! Kim putea sa-l execute de a doua zi!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!