home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
10.01.2023
FAPTUL DIVERS

BATAUSUL DE NEVASTA DA MEDITATII!

Dumitru Focșa, fostul membru AUR acuzat că și-a agresat fizic soția, susține că vrea să lupte împotriva violenței domestice și că dorește să inițieze o dezbatere în parlament pe acest subiect pentru a găsi soluții.AUR a anunțat sâmbătă, 7 ianuarie, excluderea parlamentarului, solicitând și demisia sa din Parlament.„Fără îndoială, nu există scuză pentru nicio faptă de violență și mai ales cea îndreptată împotriva membrilor familiei. Tensiunile din căsnicie au venit pe fondul dedicării mele totale în cariera politică, muncind șapte zile din șapte atât la București, cât și în teritoriu, acolo unde am fost mereu prezent pentru a asculta doleanțele cetățenilor. În acești doi ani nu am fost numai un parlamentar al partidului AUR, ci un parlamentar al constănțenilor.Stau dovadă mesajele de susținere primite de la cetățeni, ceea ce nu arată altceva decât că mi-am făcut datoria”, transmite parlamentarul pe Facebook.Are tot dreptul sa tina lectii! Doar e expert!

LA TIMISOARA S-A RASTURNAT CARUL CU CULTURA!

Oraşul Timişoara a preluat prestigiosul titlu de Capitală Europeană a Culturii în 2023, alături de oraşele Elefsina (Grecia) şi Veszprém (Ungaria), conform unui comunicat al Comisiei Europene.Aceste trei oraşe se alătură celor peste 60 de oraşe care au primit acest titlu în anii precedenţi, atât din întreaga UE, cât şi din afara acesteia. Pe parcursul anului 2023, noile Capitale Europene ale Culturii vor marca deţinerea acestui titlu prin numeroase evenimente, expoziţii şi spectacole.Pentru a marca această ocazie, pe 9 ianuarie, vicepreşedintele Comisiei Europene Margaritis Schinas va participa la un eveniment de predare a titlului la Muzeul Acropole din Atena, în cadrul căruia se va citi o declaraţie scrisă de comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, Mariya Gabriel. Conform comunicatului, evenimentul va constitui, de asemenea, o ocazie de a sărbători capitalele culturii din 2022, oraşele Esch-sur-Alzette (Luxemburg), Kaunas (Lituania) şi Novi Sad (Serbia).N-om avea noi curatenie, caldura, apa si alte mofturi, dar cultura avem cat incape!

CRI, CRI, CRI, TOAMNA GRI, MAINE FAINA VOI FI!

S-a aprobat făina din greieri pentru fabricarea pâinii. După carnea sintetică, a venit vremea făinii de greieri de casă. Prin urmare, de acum încolo, pâinea, pastele, pizza, prăjiturile și toate produsele pe bază de făină de greieri vor fi pe mesele europene.În februarie 2022, Comisia Europeană a decis că greierul de casă este un aliment și poate fi comercializat ca atare în Uniunea Europeană. Este a treia insectă clasificată de CE drept hrană. Celelalte specii sunt viermii de făină autorizați de Comisie în iunie 2021 și lăcustele migratoare autorizate în noiembrie 2021. Lăcustele, precum greierul de casă – în formă congelată, uscată sau pudră.Acum a venit rândul făinii de greieri. De acum înainte , îl vom găsi în pâine, biscuiţi, paste, fursecuri sau pizza  Regulamentul UE 2023/5 din 3 ianuarie 2023 permite ca pudra parțial degresată din greierul de casă (Acheta domesticus) să fie introdusă pe piață ca aliment nou, dând fiori unor oameni. Din 24 ianuarie 2023 veți putea găsi alimente pe rafturile supermarketurilor care conțin făină de greieri de casă în lista de ingrediente.Uite ca marele La Fontaine nu s-a gandit la asta.Altul ar fi fost finalul fabulri Greierele si furnica!

CU-UN CIOLAC/ TOT SARAC!

Publicistul Ion Cristoiu afirma ca, daca rocada premierilor intre PNL si PSD va avea loc in luna mai, Nicolae Ciuca ar trebui inlocuit de la sefia liberalilor, dar nu crede ca aceasta rotatie va avea loc deoarece pesedistii nu au interes.„Nicolae Ciuca a fost ales presedinte al PNL. Este un eveniment cu mari implicatii in viata PNL pentru ca urmeaza unor alte impuneri. Am avut un Citu impus de catre Cotroceni, acum avem un Nicolae Ciuca impus. Problema cea mai mare si cu efecte anul acesta Nicolae Ciuca nu are pic de talent politic. Daca observati, la ora actuala, se intampla in felul urmator: PNL isi asuma guvernarea, dar daca va uitati in coalitie, avem asa: in timp ce PSD joaca politic prin Ciolacu, dincolo Ciuca nu mai joaca politic. De aia s-a si pesedizat guvernarea, pentru ca Ciuca e si premier, si presedintele PNL. Toate datele arata ca el nu stapaneste partidul. Daca va avea loc rotatia, Ciuca ar trebui schimbat din functia de presedinte al PNL. Acum mai are cat de cat autoritate ca este premier. Si cand nu va mai fi? Daca se face rotatia, ceea ce eu nu cred pentru ca PSD-ul nu are interes, atunci avem asa: Ciolacu e in situatia lui Ciuca, adica esti premier si esti atent, si teoretic Ciuca ar trebui sa fie Ciolacu, dar el nu are pic de talent politic” , a afirmat publicistul vineri seara la emisiunea Gandurile lui Cristoiu. Ion Cristoiu spune ca Nicolae Ciuca a fost impus anul trecut la sefia PNL de Klaus Iohannis si, fiind lipsit de talent politic, nu va reusi sa tina PNL-ul in frau dupa ce nu va mai fi premier.Schimbarea va veni, dar nu se va observa nicio schimbare!

PONTA IL IA PESTE PICIOR PE IOHANNIS!

Victor Ponta l-a ridiculizat pe Klaus Iohannis, după ce consilierii președintelui au încercat să se laude cu faptul că oficialul de la Cotroceni a vorbit cu Zelenski despre nerespectarea drepturilor minorității române din Ucraina. Presupusa discuție a lui Klaus Iohannis cu Volodimir Zelenski despre minoritatea română din Ucraina a fost ca o „frecție la picior de lemn”, susține Victor Ponta. În opinia fostului premier, Klaus Iohannis a fost tratat încă o dată de liderii externi cu nepăsare.„România are o singură minoritate importantă în România. E în Bucovina. Din păcate, când s-au înțeles Stalin cu Hitler ne-a luat Uniunea Sovietică – acum, Ucraina e moștenitoarea URSS, ca și Rusia din punct de vedere teritorial… Ne-au luat o bucată din țară, cu români.Sub domnia lui ‘Klaus I’, domnul Zelenski, pe care noi îl ajutăm, îi trimitem arme, luăm bolnavi, facem tot pentru ei, ne-a zis că nu mai au voie să mai învețe în limba română copiii.Eu cred că domnul Iohannis a vorbit după ce a închis Zelenski telefonul. Eu cred pe Zelenski (n.r. – s-a vorbit despre o fabrică de armament din România, de fapt), probabil a venit de la Washington și a primit un bilețel cu ‘sună-l pe x, y și z’.Gura pacatosului adevar graieste!

OBUZE CU DEDICATIE

Finlandezii plătesc câte 200 de euro pentru ca mesajele lor către Putin să fie inscripționate pe proiectilele ucrainene: Finlanda nu a uitat nici acum că, în urmă cu peste 80 de ani, a fost victima agresiunii URSS, comentează The Times.Suedia și Finlanda au depus cerere de aderare la NATO, în 2022, dar Turcia blochează primirea lor în această organizație militară.

„Un fost colonel din serviciile de informații militare finlandeze al cărui tată a fost rănit de artileria URSS în 1940 este unul dintre sutele de finlandezi care au plătit pentru a scrie mesaje pe obuzele folosite pentru a bombarda pozițiile rusești în Ucraina.Până acum, ajutoarele guvernamentale trimise de Finlanda către Ucraina, inclusiv proiectile antitanc, au ajuns la 190 de milioane de euro.Electoratul finlandez a susținut schimbarea de politică, 58% dorind un buget mai mare pentru apărare, în timp ce 85% din cetățenii acestei țări spun că sunt îngrijorați de Rusia.Colonelul finlandez Martti Kari, care a lucrat în direcția de informații, le-a scris rușilor: „Crăciun fericit de la familia Kari”. El a scris, pe Twitter: „În februarie 1940, tatăl meu a fost rănit de un fragment de obuz în timp ce lupta împotriva agresiunii ruse (…) Familia noastră a avut șansa să tragă un obuz de artilerie de 155 mm cu o scrisoare de dedicație împotriva agresorilor care atacau Bakhmut în acest Crăciun. Acum suntem egali.”Dedicatiile muzicale sunt deja banale!

FRATII TATE VOR PUTREZI IN PUSCARIE?

Libertatea fraţior Tate s-a judecat într-o şedinţă maraton. Ore în şir, au apelat la toate armele pentru a fi eliberaţi. Şi, pentru prima oară, apare informaţia că ar avea copii care stau în România. Dezvăluiri în premieră fac şi două tinere din anturajul fraţilor milionari, în exclusivitate la Observator. Oficial sunt victime în dosarul de trafic de persoane. Tinerele îi contrazic însă pe procurori: ar fi prietene cu milionarii şi nici vorbă să fi fost exploatate. Marți seara, judecătorii au decis ca frații Tate să rămână în arest.Sa iasa cand le-om spune noi!

PE MINE M-AI OMORAT/DAR CU CAPRA CE-AI AVUT?

Directorul unei firme din Vaslui este cercetat de oamenii legii după ce a lovit, în mod intenţionat, cu maşina mai multe ori şi capre. Acesta s-a răzbunat pe animalele care intraseră pe un teren agricol deţinut de societatea comercială pe care bărbatul o conduce.Macar n-a exista discriminare intre oi si capre!

PRINT SI SCRIITOR!

Volumul de memorii al prinţului Harry, intitulat Spare (Rezerva), este cartea de non-ficţiune cea mai rapid vândută vreodată, a anunţat marţi Sky News citând editorul, care a precizat că a înregistrat până acum vânzări de 400.000 de exemplare din ediţiile hardcover, ebook şi audio.Sky News citează editura Penguin Random House care a declarat că volumul de memorii al ducelui de Sussex „a depăşit chiar şi aşteptările noastre cele mai optimiste”, adăugând că singurele cărţi care s-au vândut mai mult în prima zi a lansării lor au fost romanele din seria Harry Potter.Controversata autobiografie a prinţului Harry, a cărei ediţie în limba spaniolă a fost pusă din greşeală în vânzare mai devreme decât fusese planificat, a fost lansată în mod oficial marţi, numeroşi cititori aşteptând la coadă pentru a achiziţiona un exemplar din ediţia hardcover a volumului de memorii al ducelui de Sussex.Cartea a atras atenţia în întreaga lume datorită dezvăluirilor sale privind acuzaţiile lansate de prinţul Harry la adresa tatălui său, regele Charles al III-lea, mamei sale vitrege, Camilla, şi fratelui său mai mare, prinţul William.Vedeti?Daca ar fi ramas print, Omenirea ar fi pierdut un mare scriitor!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!