home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
24.01.2023
FAPTUL DIVERS

RUSIA SI BELARUS LIBERTATE NE-AU ADUS!

Presa din Rusia a relatat marți, 24 ianuarie, despre decizia președintelui rus Vladimir Putin de a intensifica prezența militară în Belarus, ca urmare a ”aprofundării colaborării în cadrul Uniunii Statale Rusia-Belarus”, relatează Reuters.În timp ce Moscova a anunțat o creștere semnificativă a numărului soldaților care vor fi dislocați în Belarus, pentru a răspunde ”provocărilor din Vest”, dictatorul belarus Aleksandr Lukașenko, aliatul principal al lui Putin, a decis scoaterea de la păstrare, din depozitele Ministerului Apărării, a tehnicii militare, pentru organizarea exercițiilor de ”sincronizare”.„În cadrul desfășurării acțiunilor comune de coordonare a grupării de trupe regionale ale Rusiei și Belarusului, unitățile cele de-a 11 brigăzi mecanizate au început scoaterea tehnicii militare de la depozitarea îndelungată”, a transmis Mininsterul Apărării din Belarus.Usor usor se reface URSSsi vom adera curand la un nou pact de la Varsovia

PUTIN NU VREA TANCURI GERMANE!

Kremlinul a avertizat cu privire la deteriorarea în continuare a relaţiilor ruso-germane dacă Berlinul va livra tancuri de luptă Leopard Ucrainei, în momentul când presiunea creşte asupra Germaniei pentru a autoriza trimiterea acestor blindate, informează marţi, 24 ianuarie, DPA şi Agerpres.Astfel de livrări nu sunt de bun augur pentru viitorul relaţiilor”, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, potrivit agenţiei de presă Interfax.Menționăm că Polonia a declarat că intenţionează să-şi trimită tancurile de fabricaţie germană în Ucraina, dar Berlinul deocamdată nu a spus că va face la fel.In schimb, Zelenski se bazeaza pe aceste tancuri! Oamenii lui au facut deja afaceri grase cu ele!

CIUCA SI CIOLACU S-AU DUS LA IASI CA SA FIE HUIDUITI!

Președintele PSD, Marcel Ciolacu și președintele PNL, Nicolae Ciucă, președintele camerei deputaților și premierul României, au fost huiduiți la Iași de către românii prezenți la eveniment.Aflați pe scenă unde își țineau discursurile populiste, cei doi oficiali ai statului român au fost huiduiți. Pe tot parcursul desfășurării discursurilor cetățenii și-au exprimat nemulțumirea.În transmisiunea oficială realizată de către TVR microfoanele din mulțime au fost oprite și s-au utilizat doar microfoanele unidirecționale care primeau semnal din zona de tribună. TVR este folosit ca și instrument de propagandă a puterii și nu mai reflectă în mod corect realitatea din România. Acest lucru a dus la decredibilizarea acestei instituții publice.Cu toate acestea pe fundal se pot auzi huiduielile românilor, nemulțumiți de cei care pretind că se ocupă de soarta românilor dar care în realitate au adus peste țară o criză profundă. Cenzura TVR nu a putut funcționa total deoarece nemulțumirea românilor a trecut dincolo de încercarea oficialilor de a masca acest moment jenant pentru ei.In mod sigur Ciolacu a pretins ca multimea l-a huiduit pe Ciuca Si Ciuca a sustinut ca oamenii il huiduiau pe Ciolacu!

PE MAIA SANDU O MANANCA-N FUND!

Vicepreședintele Comitetului pentru Afaceri Internaționale din Consiliului Federației (camera superioară a Parlamentului rus), Andrei Klimov, s-a întrebat despre obiectivele politicii președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, pe fondul declarațiilor acesteia despre o posibilă apropiere de Alianța Nord-Atlantică.Pe canalul său Telegram, Klimov a amintit că conducerea Ucrainei a ales deja să meargă pe această cale. „Oare doamna Sandu este într-adevăr atât de indiferentă față de cetăţenii moldoveni și atât de dependentă de Washington şi slujitorii europeni ai acestuia, încât este gata să repete politica sinucigașă a unor astfel de trădători naționali din Ucraina vecină precum fostul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, și actualul lider ucrainean, Vladimir Zelensky?!” – s-a întrebat Klimov citat de Gazeta.ru si preluat de Rador.După cum a subliniat senatorul, locuitorii Republicii Moldova ar trebui să tragă concluzii cu privire la declaraţiile reprezentanţilor conducerii republicii. Acesta a mai adăugat că este vorba despre dorința „de a transforma pământurile moldovenești într-un alt teatru de operațiuni militare NATO”.„Poate că scopul lui Sandu şi restul este de a face din Republica Moldova, încă neutră și formal independentă, o provincie a României membră NATO (mă rog, una dintre cele mai din urmă ţări-membre NATO)?” – a subliniat Klimov.Menţionăm că, anterior, fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că percepe apelurile lui Sandu la aderarea la Alianța Nord-Atlantică ca fiind periculoase.Ai grija, draga Maia, ce spui ca rusii nu prea stiu sa piarda si maine, poimaine te trezesti in Siberia la cules cartofi!

UNGURII ISI FAC PLINUL IN ROMANIA!

Ungurii trec granița să ia carburant. Preţul carburanţilor a explodat în Ungaria, după ce guvernul de la Budapesta a eliminat plafonul de preţ în luna decembrie şi a majorat accizele la combustibili, astfel că mulţi automobilişti ungari au început să treacă graniţa în Slovacia sau România pentru a face plinul la preţuri mai mici, transmite Reuters.În timp ce la o benzinărie MOL din oraşul ungar Esztergom litrul de motorină costa zilele trecute 690 de forinţi (1,90 dolari), peste Dunăre, în oraşul slovac Sturovo litrul de motorină costa 1,619 euro, sau 1,76 dolari. Diferenţa de preţ este mai mică la benzină.Lasa ca si romanasii nostri trec granita in cautare de unguroaice focoase!

PRIGOJIN A RAMAS FARA PUSCARIASI!

Din cei 50.000 de luptători recrutați de Grupul Wagner din penitenciarele Rusiei, doar 10.000 mai luptă acum în Ucraina.Grupul Wagner le-a făcut o promisiune irezistibilă deținuților pe care i-a scos din închisoare: eliberarea în schimbul plecării pe front. Însă riscul s-a dovedit în cele mai multe cazuri implacabil.Din cei 50.000 de infractori recrutați de Grupul Wagner, 40.000 sunt morți, răniți sau dispăruți, a declarat Olga Romanova, șefa organizației Russia Behind Bars (Rusia din spatele gratiilor) care militează pentru drepturile deținuților, potrivit Meduza.”Datele noastre arată că, la sfârșitul lunii decembrie, 42.000-43.000 de deținuți au fost recrutați. Până acum, acest număr a ajuns probabil la 50.000. Din acest număr, 10.000 luptă acum pe front, fiindcă ceilalți au fost uciși sau răniți ori au fost dați dispăruți, au dezertat sau s-au predat”, a detaliat aceasta.Rusia devine astfel tara cu cei mai putini raufacatori la mia de locuitori!

BABELE ZIC CA E ANTICHRITUL!

Un copil de 3 ani a intrat oficial în clubul celor mai inteligenți oameni din lume, devenind cel mai tânăr membru Mensa din Marea Britanie, după ce a dovedit că poate să citească fluent în șapte limbi și poate să numere până la 100 în toate aceste limbi. Politicienii nostri nu stiu sa numere pana la o suta nici macar in romana!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!