home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
25.01.2023
FAPTUL DIVERS

SARACI AU FOST, SARACI SUNT INCA…

Presedintele CJ Vaslui, baronul Dumitru Buzatu, sustine ca PSD nu avea cum sa „saraceasca” Vasluiul pentru ca vasluienii au fost intotdeauna saraci.“Una dintre temele preferate ale adversarilor nostri politici in timpul campaniei electorale a fost ca PSD-ul a saracit Vasluiul. Eu ma intreb de foarte multa vreme, cunoscand si situatia economica a judetului, cand a fost acea perioada in care vasluienii erau foarte bogati, se bucurau de cea mai mare prosperitate din tara si cum am facut noi, cei care am fost votati de cele mai multe ori, de cea mai mare parte a locuitorilor judetului Vaslui, sa-i saracim”, a sustinut Buzatu la conferinta de alegeri a PSD Vaslui, in prezenta viitorului premier, Marcel Ciolacu.Buzatu a fost reales in unanimitate de cei 812 delegati pesedisti. De asemenea, fiul lui Dumitru Buzatu, Tudor Buzatu, si fosta sotie a acestuia, senatoarea Gabriela Cretu, au devenit vicepresedinti ai PSD.Vorba lui Brancusi: “V-am lasat prosti si saraci si cand m-am intors, v-am gasit si mai prosti si mai saraci!

MOLDOVENII:FIE NATO SANATOS, NOI OM MEGE MAI IN JOS!

Republica Moldova nu este pregatita pentru aderarea la NATO, iar polemicile create in jurul acestui subiect sunt parte a razboiului hibrid, a declarat marti seara ministrul moldovean al apararii Anatolie Nosatii la un post de televiziune local, in care a tinut sa nuanteze totusi ca apartenenta la o alianta militara nu presupune neaparat aderarea la NATO, relateaza miercuri IPN.md, Radio Chisinau si EFE. Discutiile privind revizuirea statutului de neutralitate sunt apanajul politicienilor, iar o eventuala decizie privind aderarea la o alianta militara trebuie luata dupa un amplu proces de consultare cu cetatenii, a subliniat el.„Cu regret, domeniul apararii a fost dat uitarii, n-au fost facute investitii, de aceea nu putem face fata provocarilor din prezent. Statutul nostru de neutralitate ne-a lasat sa fim de unii singuri si cu un sistem de aparare care nu este relevant in situatia actuala”, a subliniat Anatolie Nosatii. Potrivit acestuia, armata – estimata la aproximativ 6.500 de militari profesionisti (plus 2.000 de soldati care fac serviciul militar obligatoriu in fiecare an) – a primit pana acum „putina atentie”, noteaza EFE..M           ai pe moldoveneste: mai, NATO, vezi ce faci, dar nu te baza pe noi!

CU UN TANC TOT SARAC/CU O MIE, BUCURIE!

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a mulțumit omologului său american Joe Biden pentru „decizia puternică” de a trimite 31 de tancuri M1 Abrams la Kiev, scrie CNN.Zelenski a declarat că este recunoscător poporului american, descriind vestea ca fiind „un pas important pe calea spre victorie”.„Astăzi, lumea liberă este mai unită ca niciodată cu un scop comun: eliberarea Ucrainei. Mergem înainte”, a adăugat el.Lasa, ca se aduna:un tanc de ici, un tanc de colo, uite-asa o sa devina Ucraina putere mondiala!

PAPA FRANCISC DA LIBER LA DESFRAU!

Papa Francisc a criticat legile care incriminează homosexualitatea ca fiind „nedrepte”, spunând că Dumnezeu îi iubește pe toți copiii săi așa cum sunt și a cerut episcopilor catolici care susțin aceste legi să primească în biserică persoanele LGBTQ, potrivit unui interviu acordat de suveranul pontif pentru agenția de presă A.P.„A fi homosexual nu este o crimă”, a declarat Francisc în timpul unui interviu exclusiv acordat marți agenției The Associated Press.Francisc a recunoscut că episcopii catolici din unele părți ale lumii susțin legile care incriminează homosexualitatea sau discriminează persoanele LGBTQ, iar el însuși s-a referit la această problemă în termeni de „păcat”. Dar el a atribuit astfel de atitudini unor medii culturale și a spus că episcopii, în special, trebuie să treacă printr-un proces de schimbare pentru a recunoaște demnitatea tuturor.„Acești episcopi trebuie să aibă un proces de convertire”, a spus el, adăugând că ar trebui să aplice „tandrețea, vă rog, așa cum Dumnezeu o are pentru fiecare dintre noi”. Mare bucurie pentru pidosnici! Papa le-a transmis ca Dumnezeu era beat cand a pedepsit Sodoma si Gomora si ca, de fapt, el ii iubeste pe homosexuali!

MUZICA DE WAGNER FARA OUA!

Mercenarii lui Prigojin au devenit deja legenda! . „Moartea a mii de soldați Wagner nu contează în societatea rusă”, se menționează într-un  raport. „Grupurile de asalt nu se retrag fără a primi un ordin… Retragerea neautorizată a unei echipe  este pedepsită prin executare pe loc”. Interceptările telefonice obținute de o sursă a serviciilor de informații ucrainene demonstrează, la rândul lor, o atitudine nemiloasă pe câmpul de luptă. Într-una dintre ele, un soldat poate fi auzit în timp ce vorbește cu un altul care a încercat să se predea ucrainenilor. „Wagneriștii l-au prins și i-au tăiat ouăle”, a spus soldatul. Incidentul a cărui autenticitate nu a putut fi verificată de CNN s-ar fi petrecut în luna noiembrie.Probabil, wagneristii aveau nevoie de o soprana in echipa!

CINE JOACA SI NU STRIGA ARE-N GURA MAMALIGA/CEI CE STRIGA SI NU FAC AU SIMT AFRODISIAC!

PSD îi cere demisia lui Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, după ce o femeie a fost omorâtă de câinii fără stăpân în timp ce alerga în zona Lacul Morii.Cererea social-democraților vine în contextul în care, în anul 2012, în campania electorală, Nicuşor Dan a promis că îşi dă demisia dacă problema câinilor fără stăpân din Bucureşti nu va fi rezolvată în şase luni.„Nicușor Dan, demisia!Ai promis că salvezi Bucureștiul! Dar ai livrat doar nesimțire și indolență, în timp ce oamenii sunt sfârtecați de câini, incapabilule!Ai promis electoral că îți dai demisia dacă nu rezolvi problema câinilor fără stăpân. Dar ai sfârșit prin a-i aduce din nou pe străzi, alături de mizerie, gunoaie și șobolani!Iar, în timp ce în Capitala lui Nicușor Dan oamenii sunt uciși de câini, USR tace complice la culpa penală a primarului lor! Un scut de tăcere nerușinată în jurul lui Nicușor Dan, la fel ca celelalte cazuri de primari-penali ai USR!Un singur gest, Nicușor Dan – Demisia! Ai promis! Nu ai făcut! Pleacă!”, arată PSD într-o postare pe Facebook.Unde sa plece, saracul de el, ca nimeni nu-l vrea….

PUSCARIASII FOTBALISTI!

Premierul Ungariei, ultranaţionalistul Viktor Orban, i-a ironizat miercuri pe eurodeputaţii suspectaţi de implicare în cazurile de corupţie din Parlamentul European.El a spus despre aceștia că sunt atât de numeroşi încât ar putea forma propria lor echipă de fotbal „la puşcărie”.„În curând vor fi suficienţi eurodeputaţi corupţi în spatele gratiilor pentru a-şi forma propria lor echipă de fotbal la puşcărie. Cine ştie? Poate chiar vor ajunge la Campionatul European de Fotbal din 2024”, a scris Orban pe Twitter.Oare arbitrii vor fi romani?

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!