home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
26.01.2023
FAPTUL DIVERS

MANELE DE VERDI

Elevii ar putea fi obligaţi să meargă lunar la teatru, la muzeu sau la operă împreună cu profesorii. Este propunerea făcută de ministrul Culturii. Lucian Romaşcanu consideră că România se confruntă cu olipsa de modele, iar din acest motiv mulţi tineri apreciază manelele şi stilul de viaţă dus de cântăreţii acestui gen muzical. Stiti care va fi rezultatul? Lucian Romaşcanu va ajunge un fan infocat al manelelor!

NU DAI SPAGA, DAI COLTUL!

Medicul oncolog Anca Dumitrovici Ababneh a fost eliberata din arestul preventiv in urma unei decizii definitive a Curtii de Apel Suceava.  Ea poate fi cercetata in continuare in arest la domiciliu.Fata de medic au fost stabilite si o serie de interdictii, printre care si cea sa nu exercite profesia de medic, in exercitarea careia a savarsit fapta. De asemenea, nu are voie sa paraseasca imobilul unde locuieste, fara permisiunea organului judiciar care a dispus masura sau in fata caruia se afla cauza. O alta obligatie este sa se prezinte in fata organului de urmarire penala, a judecatorului de drepturi si libertati, a judecatorului de camera preliminara sau a instantei de judecata ori de cate ori este chemata. O alta interdictie este sa comunice, direct sau indirect, cu martori, suspecti, dar nici cu pacientii care se aflau in supravegherea medicala, in calitate de medic oncolog, si apartinatorii acestora.Anca Dumitrovici Ababneh a fost retinuta pe 19 ianuarie in urma unui flagrant, iar a doua zi a fost arestata pentru 30 de zile de un judecator de drepturi si libertati de la Tribunalul Suceava, masura pe care a contestat-o.Amanunte revoltatoare din dosarul de coruptie al doctoritei Anca Dumitrovici Ababneh,  medicul-sef al sectiei Oncologie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava. La dosar sunt mai multe marturii ale familiilor unor pacienti care nu au fost ajutati pana nu au dat spaga.Un prim denunt a fost inregistrat in martie 2022, conform caruia medicul a pretins si a primit bani pentru prescrierea tratamentului, iar in iunie 2022 a fost al doilea denunt, care reclama faptul ca dr. Anca Dumitrovici Ababneh nu ar fi prescris tratamentul recomandat de un alt medic oncolog din Iasi, in tratamentul caruia pacientul s-a aflat pana la un moment dat. Medicamentul administrat la Suceava, altul decat cel prescris de la Iasi, i-ar fi provocat bolnavului agravarea starii de sanatate, ceea ce a dus la intreruperea tratamentului oncologic.De-aici a aparut si bancul:Ce este un ingeras? Un ingeras este un bolnav de cancer care n-a dat spaga!

CAND TE CAUTA MOARTEA PE-ACASA…

Președintele Joe Biden ar putea vizita Europa cu ocazia împlinirii unui an de la invazia rusă din Ucraina, scrie, citând surse, presa americană, potrivit BBC.Prima informație în acest sens a fost difuzată de televiziunea NBC iar apoi informația a fost confirmată de surse CNN.În același timp, se raportează că viitoarea călătorie a lui Biden nu a fost încă convenită definitiv, iar detaliile acesteia nu au fost stabilite.Potrivit sursei CNN, una dintre opririle din timpul călătoriei lui Biden ar putea fi Polonia. În același timp, sursa a calificat drept extrem de scăzută probabilitatea unei vizite a președintelui american în Ucraina, având în vedere situația de securitate.La câteva săptămâni după începerea invaziei rusești, Biden a efectuat o vizită la Bruxelles și în Polonia pentru a-și arăta solidaritatea cu Ucraina și aliații săi.Se pare ca-i e scris sa nu moara in patul lui!

CHINA JOACA LA DOUA CAPETE

Administrația Biden a prezentat guvernului chinez dovezi potrivit cărora unele companii chineze de stat ar putea ajuta eforturile militare ale Rusiei în Ucraina, relatează agenția Bloomberg, citând surse anonime, potrivit BBC.SUA încearcă să afle dacă Beijingul este la curent cu aceste activități.Ce anume reprezintă ajutorul pentru Moscova, nu este clar. Este cunoscut doar în termeni generali că asistența este militară și economică.Sursele Bloomberg consideră că firmele chineze asistă în mod deliberat Rusia în acțiunile sale militare.Președintele Xi Jinping a evitat să critice Rusia în legătură cu războiul, dar s-a oferit să joace un rol în negocierile de pace și să se pronunțe împotriva utilizării armelor nucleare în conflict.Dacă se va dovedi că firmele chineze de stat au sprijinit într-adevăr invazia Ucrainei, acest lucru ar avea implicații îngrijorătoare pentru politica SUA atât față de Rusia, cât și față de China, scrie Bloomberg.O foarte buna strategie! Fa-te frate si cu Dumnezeu si cu Dracu. Ca nu stii care o sa invinga!

CHE GUEVARA DE FOCSANI

Forţele de ordine şi pompierii au intervenit de urgenţă într-un imobil din municipiul Focşani, joi seara, după ce un bărbat de 41 de ani a tăiat cu toporul ţeava de gaze şi a folosit o flacără deschisă, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.Anterior, bărbatul a intrat într-un magazin cu toporul, a spart geamul şi a folosit un spray lacrimogen.”În jurul orei 17,00, prin apel 112 a fost sesizat faptul că, în municipiul Focşani, un bărbat a intrat în incinta unui magazin având asupra sa un topor, a spart geamul uşii de acces, luneta unei maşini şi a folosit un spray lacrimogen.Imediat la faţa locului s-au deplasat poliţiştii de ordine publică şi jandarmii, care au constatat faptul că bărbatul intrase într-un imobil din apropierea magazinului. La vederea echipajelor de intervenţie, bărbatul a tăiat ţeava de gaze şi a folosit flacără deschisă”, a precizat IPJ Vrancea.Luptătorii din cadrul SAS şi jandarmii sosiţi la faţa locului au pătruns în locuinţă, au imobilizat bărbatul de 41 ani şi l-au condus la sediul Poliţiei Municipiului Focşani.Potrivit martorilor, suspectul ar fi ameninţat că va arunca în aer tot cartierul.Bărbatul, cunoscut cu afecţiuni psihice, urmează să fie internat într-o unitate medicală de specialitate.Asa incep revolutiile!Se certifica proverbul cu nebunul care arunca o piatra in balta si zece intelepti n-o pot scoate!

TINETI MINTE TREI CUVINTE: MAIA SANDU PRESEDINTE!

Scenariul unei posibile candidaturi a Maiei Sandu la alegerile prezidențiale din România a fost vehiculat în spațiul public, după ce președintele PSD Marcel Ciolacu a răspuns unei întrebări privind o eventuală susținere, împreună cu PNL, a liderului politic moldovean la scrutinul din 2024. Andrei Spînu, vicepremier al Republicii Moldova, a declarat, miercuri, la Digi24, că Maia Sandu este cea care trebuie să răspundă la această întrebare.Ca raspuns, Sosoaca ar trebui sa candideze in Moldova!

SPIONII RUSI SE INFILTREAZA PRINTRE SPIONII UCRAINENI!

Serviciul de securitate ucrainean (SBU) a anunţat joi că a arestat un locotenent-colonel din rândurile sale pe care îl acuză de „înaltă trădare” şi a publicat o fotografie cu pachete de bani care ar fi fost găsite la domiciliul său. După ce zilele acestea preşedintele Zelenski şi guvernul său au procedat la o serie de demiteri ale unor oficiali, încercând să convingă Occidentul că se fac eforturi anticorupţie, serviciile de informaţii ale ţării au nevoie, la rândul lor, de „curăţenie”, după cum arată un fost director-adjunct al SBU, generalul-maior Viktor Iahun.Cnd hotul pe hot a inselat si dracul s-a mirat!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!