home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
30.01.2023
FAPTUL DIVERS

ILIESCU JUDECAT DUPA CE A RAPOSAT!

Dosarul Revoluției, tărăgănat de peste două decenii, ar putea fi mutat de la Curtea Supremă la Curtea de Apel București pe motiv că nu are competență în judecarea lui Ion Iliescu, principalul inculpat în dosar. ICCJ susține că la vremea respectivă Ion Iliescu nu era președintele României. Avocatul Adrian Cuculis, cel care apără o parte dintre victimele din dosar, susține că un alt motiv pentru care ICCJ a invocat din oficiu necompetența instanței este acela „că Ion Iliescu nu mai este cercetat pentru înaltă trădare, ci doar pentru crime împotriva umanității”.„Rechizitoriul neclar și bâjbâiala judiciară vor duce cel mai sigur către o declinare de competență și evident alte termene lungi”, spune Adrian Cuculis.În dosarul Revoluției sunt trimiși în judecată fostul președinte al României Ion Iliescu, fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu și fostul șef al Aviației Militare Iosif Rus.Iliescu se indreapta sigur spre o condamnare post-mortem!

CIUCA:AVETI-VA CA FRATII, NU VA MAI BATETI CA DRACII!

„Opriți lupta internă din partid”, le-a transmis premierul Nicolae Ciucă liberalilor. Ușor de spus, greu de făcut, pentru că apropierea momentului în care PNL va pierde premierul și procentele modeste din sondaje nu sunt de bun augur. Săbiile se ascut și taberele își arată colții.Rocada din luna mai, când, potrivit protocolului semnat de PNL și PSD, Marcel Ciolacu îi va lua locul la Palatul Victoria lui Nicolae Ciucă și se vor schimba două ministere importante: Transporturile și Finanțele, plus Secretariatul General al Guvernului, generează tensiuni în PNL.Cnd ciolanele sunt putine si cainii multi, incaierarea e greu de evitat!

PUTIN AMENINTA CU RACHETA!

Fostul premier britanic Boris Johnson spune că președintele rus l-a amenințat, spunând că ar putea trimite o rachetă să lovească în Marea Britanie „într-un minut”, ​ a spus Boris Johnson.Johnson a spus că comentariul a fost făcut în timpul unui apel telefonic premergător al așa-zisei „operațiuni militare speciale” a Rusiei în Ucraina. după ce l-ar fi avertizat pe Putin că războiul va fi o „catastrofă totală”.
Afirmația a fost făcută într-un documentar
BBC despre interacțiunile lui Putin cu liderii mondiali de-a lungul anilor. Johnson l-a avertizat pe Putin că invadarea Ucrainei va duce la sancțiuni occidentale și la mai multe trupe NATO la granițele Rusiei. El a încercat, de asemenea, să descurajeze acțiunile militare rusești, spunându-i lui Putin că Ucraina nu se va alătura NATO „în viitorul apropiat”.„M-a amenințat la un moment dat și a spus: ‘Boris, nu vreau să te rănesc, dar, cu o rachetă, ar dura doar un minut’ sau ceva de genul ăsta. Dar cred că, din tonul foarte relaxat pe care îl avea, tipul de aer detașat, doar se juca cu încercările mele de a-l determina să negocieze.” Mai exact:Boris, n-as vrea sa-ti fac buba, dar daca-ti traznesc o racheta in freza, in saizeci de secunde dai in bataiala!

PITURCA S-A LASAT DE BARBUT!

Victor Pițurcă, fost fotbalist și antrenor de fotbal, și directorul general al Romarm, Gabriel Ţuţu, au fost reținuți luni de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru achiziția de măști neconforme livrate MApN, într-un contract de peste 1,7 milioane de euro.Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au anunțat luni reținerea pentru 24 de ore și punerea sub urmărire penală a directorului general al CN Romarm SA, Gabriel Țuțu, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:
– abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
– trafic de influență în formă continuată,
– fals intelectual.​
A doua persoană reținută în dosar, al cărui nume nu este făcut public de procurori, la care comunicatul DNA se referă ca la o „persoană fizică”, este acuzat de comiterea infracțiunii de cumpărare de influență.E clar! Piti si-a dat deama ca din barbut e greu sa te imbogatesti si s-a reprofilat pe ceva mai rentabil!

LUI BIDEN I S-A PUS PATA PE IRAN

SUA iau în considerare toate opțiunile pentru a împiedica Iranul să obțină arme nucleare.Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat acest lucru într-un interviu acordat Al Arabiya.El a subliniat că președintele SUA, Joe Biden, a remarcat determinarea sa de a împiedica Iranul să obțină arme nucleare. Blinken a declarat că SUA sunt pregătite să ia în considerare „orice posibilitate” pentru a împiedica Iranul să obțină o armă nucleară.„Diplomația nu se dă niciodată uitării. Dar președintele Biden a precizat, de asemenea, că suntem hotărâți să împiedicăm Iranul să obțină o armă nucleară, iar toate opțiunile rămân pe masă pentru a ne asigura că acest lucru nu se va întâmpla”, a spus el, întrebat despre opțiunea militară.Cu toate acestea, Blinken a subliniat că cea mai bună cale rămâne cea diplomatică.Secretarul de stat a declarat că Iranul a avut o șansă de a reveni la acordul nuclear internațional, dar a refuzat-o.Dar arme chimice, arme chimice n-a descoperit Biden in Iran???

AMERICA VREA SA NE LASE FARA CHINA!

Generalul american și șeful Comandamentului Mobilității Aeriene, Mike Minihan, a trimis o notă subordonaților săi în care îi avertizează că SUA vor intra în război cu China în doi ani.Conținutul memorandumului este publicat de NBC News.„Sper să mă înșel. Instinctul meu îmi spune că vom fi în război în 2025”, notează Minihan.Noul președinte al Camerei Reprezentanților din SUA pregătește o vizită în Taiwan – media
Comandamentul mobilității aeriene are aproape 50.000 de soldați și aproape 500 de aeronave și este responsabil pentru transport și realimentare.Minihan a afirmat într-o notă că, întrucât atât Taiwanul, cât și SUA vor organiza alegeri prezidențiale în 2024, SUA vor fi „distrase”, iar președintele chinez Xi Jinping va avea ocazia să atace Taiwanul.El a prezentat obiectivele sale de instruire, inclusiv crearea unei „Forțe de manevră comune întărite, pregătite, integrate și manevrabile, gata să lupte și să învingă în interiorul primului lanț de insule”.Nota este adresată tuturor comandanților de escadrile aeriene din cadrul Comandamentului Mobilității Aeriene și altor comandanți operaționali ai Forțelor Aeriene și le ordonă să îi raporteze lui Minihan toate eforturile majore de pregătire pentru bătălia cu China până la 28 februarie.E clar, americanii nu se simt bine daca e pace!

INCET, INCET NE VOM PENSIONA DUPA MOARTE!

Din această lună, ianuarie 2023, vârsta de pensionare pentru femei crește la 62 de ani, de la 61 și nouă luni, în concordanță cu Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.Până în luna ianuarie a anului 2030, în cazul femeilor, se aplică o creștere treptată a vârstei de pensionare. În anul 2030, vârsta de pensionare va fi de 63 de ani, iar în anul 2035 aceasta va ajunge la 65 de ani. Totodată, stagiul minim de cotizare este de 15 ani, iar cel complet de cotizare pentru femei va fi de 32 de ani de la 31 de ani și 11 luni.„Noi suntem acum pe punerea în aplicare a legii care a fost implementată începând cu ianuarie 2011 (…). Vârsta de pensionare creşte până la 63 de ani, conform unui grafic-anexă la lege. Am avut o creştere a vârstei de pensionare, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei. Dacă la bărbaţi au crescut vârstele de pensionare de la 56 de ani la 65 de ani, în cazul femeilor vârstele de pensionare au început să crească de la 55 de ani, ajungând la 63 de ani în anul 2023. Apoi, urmează egalizarea vârstelor de pensionare în cazul femeilor cu bărbaţii la 65 de ani, în orizontul de timp 2035. Acest lucru se întâmplă peste tot în sistemele de pensii publice în lume, tocmai pentru că speranţele de viaţă ale oamenilor au crescut, dar nu la fel de mult ca în alte ţări„, a declarat de curând Doina Pârcălabu, fost şef la Casei de Pensii.Curand vom avea balerine de 65 de ani care vor incanta publicul in asteptarea deciziei de pensionare!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!