home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
05.02.2023
FAPTUL DIVERS

SA FII POSTAS E BUNA SOARTA/AI ATV-UL LA POARTA!

Directorul Poştei Române, Valentin Ştefan, afirmă că instituţia, al cărei acţionar este Ministerul Digitalizării, a cumpărat, pentru angajaţii din zone cu relief dificil, patru ATV-uri care să îi ajute să ajungă mai repede la destinatari cu trimiterile poştale, dar că la început „nu le-a vrut nimeni” şi a fost nevoie de insistenţe pentru ca angajaţii „să le preia”. Directorul spune că e nevoie de mult mai multe astfel de vehicule pentru eficientizarea activităţi în unele zone, transmite News.ro. A fost o provocare. Am cumpărat doar patru ATV-uri, deşi cred că e nevoie de mult mai multe, şi am insistat ca acolo unde terenul o solicită, unde relieful este foarte prost, angajaţii Poştei să folosească ATV-uri. Şi am cumpărat patru ATV-uri, nu le-a vrut nimeni şi a trebuit să insistăm, efectiv, să le preia. Din fericire, odată ce se încearcă ceva nou în Poştă, imediat devine ceva la modă şi e acceptat. Poate cel mai mediatizat caz este în judeţul Alba, în Apuseni, o colegă de-a noastră a acceptat să, folosească ATV-ul şi acum ne mândrim cu ea”, a afirmat directorul Poştei Române, duminică la Digi 24.Acesta a adăugat că a fost sunat personal pentru a rezolva problema, atunci când vehiculul a avut o mică defecţiune.Conform lui Valentin Ştefan, salariile în Poşta Română nu sunt mari, iar unul dintre obiectivele sale îl constituie „bunăstarea angajaţilor”. În pofida salariilor mici, în unele zone salariile oferite de Poştă angajaţilor sunt considerate bune.„Pe de o parte, este ataşamentul de faţă de companie. Pe de altă parte, sunt angajaţi care au prins vremuri foarte bune în Poştă, în anii 90 Poşta era un angajator foarte atractiv şi majoritatea sunt rămaşi încă de atunci. În următorii 10 ani, 15.000 de angajaţi ai companiei vor atinge vârsta pensionării. Deci asta pe de o parte. Pe de altă parte, când lucrezi într-o companie 10-15 ani, e foarte greu să mai schimbi locul de muncă. Şi în al treilea rând, sunt unele zone, cum sunt Apusenii sau zone mai puţin prospere în România, unde nu există alternativă şi chiar şi aceste salarii mici sunt salarii bune acolo”, mai spune Valentin Ştefan, întrebat cum se explică faptul că oamenii rămân angajaţi la Poşta Română, deşi salariile nu sunt mari.Pe cand si o dotare cu Rollsuri?

DISTRUGATORUL DE BANCOMATE

Un român a fost arestat alături de alte opt persoane, într-o anchetă internațională privind jafuri cu explozivi la peste 50 de bancomate din Germania. Interesant este că pagubele produse au fost mai mari decât sumele jefuite, de 5,2 milioane de euro. Poliţiile din Germania, Ţările de Jos şi Belgia au efectuat percheziţii la 16 adrese şi au arestat nouă persoane în cadrul unei anchete cu privire la o serie de jafuri cu explozivi de la bancomate, prin care banda respectivă a furat 5,2 milioane de euro.Bancomate din landurile german Bavaria, Baden-Württemberg şi Thuringia au fost ţinta a peste 50 de atacuri începând din noiembrie 2021, a precizat poliţia din München.În urma percheziţiilor au fost arestaţi nouă bărbaţi, cu vârste între 25 şi 41 de ani, cu cetăţenie olandeză, marocană, turcă, afgană sau română, rezidenţi în Ţările de Jos sau Belgia. Trei complici sunt căutaţi în continuare.E tare periculos sa locuiesti in apropierea unui bancomat!

CHINA IL IA PE BIDEN IN BALON!

Vestea unui presupus balon spion chinezesc care plutește deasupra SUA i-a făcut pe mulți să se întrebe de ce Beijingul ar dori să folosească un instrument relativ puțin sofisticat pentru supravegherea continentului american.

China a declarat că balonul, reperat deasupra statului Montana, este doar un „dirijabil civil” care a deviat de la ruta planificată, însă SUA suspectează că este un dispozitiv de „supraveghere la mare altitudine”.Oricare ar fi capacitățile acestui balon, SUA au luat amenințarea suficient de în serios pentru a amâna vizita secretarului de stat Antony Blinken în China, care urma să aibă loc pe 5 și 6 februarie.Baloanele sunt una dintre cele mai vechi forme de tehnologie de supraveghere. Armata japoneză le-a folosit pentru a lansa bombe incendiare în SUA în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. De asemenea, acestea au fost utilizate pe scară largă de SUA și Uniunea Sovietică în timpul Războiului Rece.Ieftin si eficace! In plus, chinezii pot oricand spune ca e vorba de un balon cu care se jucau niste copii intr-un parc din Beijing si care le-a scapat.

PRINTUL SI EXCAVATORITA

„Eu sunt femeia despre care Prinţul Harry a scris în cartea sa şi cu care şi-a pierdut virginitatea”. Asta susţine Sasha, acum o mamă a doi copii care conduce excavatoare pentru a-şi câştiga existenţa. Femeia l-ar fi invitat pe Harry la aniversarea sa de 19 ani, într-un bar din satul Norton.După câteva pahare de tequila, cei doi au ieşit să ia o gură de aer, dar au ajuns să petreacă momente intime împreună.Print, print, dar cand iti iese in cale o excavatorita buna, n-ai cum sa rezisti!

UCRAINENII NU VOR ARME CA SA ATACE RUSIA

Armele cu rază lungă de acţiune, a căror livrare a fost promisă Ucrainei de către ţările occidentale, nu vor servi pentru a viza teritoriul rus, ci doar zonele ocupate, a afirmat duminică ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, notează Agerpres.„Declarăm mereu partenerilor noştri că ne obligăm să nu utilizăm armele furnizate de partenerii străini împotriva teritoriului Rusiei, ci doar asupra unităţilor lor în teritoriile ocupate temporar în Ucraina”, a declarat Reznikov într-o conferinţă de presă la Kiev.SUA în special au promis să livreze Kievului rachete care ar putea să dubleze raza tirurilor ucrainene şi să lovească în adâncime liniile de aprovizionare ruseşti. În acelaşi timp, ministrul ucrainean al apărării a criticat „reticenţa” ţărilor occidentale de a livra avioane de luptă ţării sale, de teama unei escaladări a conflictului cu Rusia, incertitudine care va „costa mai multe vieţi”, potrivit lui.Evocând „amânări sau reticenţe” în livrarea acestor arme Ucrainei, Oleksii Reznikov a asigurat că Kievul va câştiga oricum, dar că „aceasta ne va costa mai multe vieţi”. Ţările occidentale se tem totuşi ca Kievul să nu se servească totuşi de ele pentru a declanşa atacuri asupra teritoriului rusesc, ducând la o escaladare periculoasă a conflictului Potrivit lui Reznikov, ruşii „şi-au deplasat cartierele generale, posturile lor de comandă, depozitele lor de muniţii şi de carburanţi la 100 km de linia frontului pentru ca noi să nu le putem atinge”. „Aceasta face situaţia dificilă situaţia pentru ei din punct de vedere logistic, dar le permite în acelaşi timp să se pregătească să avanseze”, a spus în continuare ministrul ucrainean, care a afirmat încă o dată că se aşteaptă la o ofensivă rusească de anvergură în februarie.„Toate armele occidentale nu ar avea timp să sosească înainte de aceasta”, dar „noi avem resurse şi rezerve” pentru a rezista, a afirmat el.Daca analizam ultimele barfe, oammenii lui zelenski vor arme ca sa le vanda, sa faca si ei un ban!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!