home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
06.02.2023
FAPTUL DIVERS

FRATII TATE SE CRED DEJA SURORILE TATE!

Mesaje ireale postate de Andrew si Tristan Tate din inchisoare. Andrew Tate anunta ca va dona „100 de milioane pentru a infiinta o organizatie caritabila care sa protejeze barbatii de acuzatiile false”, iar fratele lui se crede contele de Monte Cristo.”Ma aflu in aceasta celula pentru ca nu mi-am inchis gura, pentru ca refuz sa ma opresc din ascensiune. As fi putut sa ma opresc la primul meu milion, sa ma opresc la primele 10 sau 100.Exista un motiv pentru care majoritatea eroilor au petrecut ceva timp intr-o celula”, a scris Andrew Tate.

Ulterior a revenit cu un mesaj in care sustine ca va dona 100 de milioane.„Mi-am actualizat testamentul din inchisoare. Voi dona 100 de milioane pentru a infiinta o organizatie caritabila care sa protejeze barbatii de acuzatiile false”, a scris Tate pe Twitter.Plictiseala mare in puscarie! Doar scriind baliverne pe Twiter, iti trece timpul mai usor!

UDMR-ULUI NU-I PASA DE ROTATIVA

Preşedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, a declarat, luni, că rotaţia guvernamentală este o înţelegere asumată între PNL şi PSD, iar dacă aceasta se respectă, spre finalul lunii mai, aşa cum s-a convenit, se poate ajunge la învestirea noului Guvern.El a fost întrebat, la Europa FM, ce se întâmplă cu rotativa guvernamentală, pornind de la informaţiile pe surse lansate în spaţiul public potrivit cărora ba PNL, ba PSD şi-ar dori să nu mai facă parte din Guvern după momentul rotaţiei asumat pentru luna mai a acestui an.„Nimeni nu a zis, nici domnul Ciucă, nici domnul Ciolacu, aşa ceva nu am auzit la ei, am avut şi săptămâna trecută în coaliţie discuţii şi, până la urmă, în această rotativă UDMR nu se regăseşte. Deci, ei au semnat în 2021, PNL şi PSD, şi noi nu am făcut parte din această rotativă, cum nu suntem parte nici în ceea ce priveşte premierul, nu suntem parte nici în ceea ce priveşte ministerele. Este o înţelegere între cele două partide: PSD, PNL. Noi ştiam de această înţelegere, am participat la discuţii, dar, cum nu ne priveşte, nu ne privea nici atunci. Noi nu am semnat acest acord, deci, din acest punct de vedere, noi nu facem parte din rotativă, dacă pot să spun aşa”, a afirmat Kelemen Hunor.Se inteleg ei! Atata timp cat mai e ceva de furat in Romania isi vor da mana cu mana!

GICUTA DIN APARATORI-MANEAUA DE LEBADA!

Ca-n filmele cu mafioţi: o tânără a fost răpită de iubitul ei, un cunoscut cântăreţ de manele, care a băgat-o cu forţa în portbagajul maşinii şi a încercat să îi dă foc. Băut şi drogat, individul a dus-o pe un câmp şi şi-a pus planul în aplicare. Din fericire, tânăra nu s-a pierdut cu firea. A sunat din portbagaj la 112, iar poliţiştii au reuşit să o salveze în ultima clipă din maşina în flăcări. Asta inseamna dragoste cu nabadai!

BODE SI DRULA SI-AU DAT LA GIOALE

Parlamentarii dezbat moțiunea prin care opoziția cere demisia ministrului de interne Lucian Bode. USR și Forța Dreptei îi cer să plece după acuzațiile de plagiat la adresa sa, dar și după eșecul Schengen. Dezbaterea în Parlament s-a încins repede pe fondul reproșurilor aduse ministrului, iar atacurile la persoană nu au lipsit.Asa fac intelectualii cand se intalnesc! Se injura de mame si de toti sfintii!

NE INDREPTAM TOPAIND SPRE PRAPASTIE!

Pe măsură ce „riscurile de escaladare” în Ucraina cresc, lumea se îndreaptă „cu ochii larg deschişi” către „un război mai extins”, consideră secretarul general al ONU, Antonio Guterres, potrivit AFP.Război în Ucraina, criză climatică, sărăcie extremă… „Am început anul 2023 cu o convergenţă de provocări nemaivăzute în timpul vieții noastre”, a declarat Antonio Guterres, luni, în faţa Adunării Generale a ONU.

Mai mult, grupul de oameni de ştiinţă care gestionează „Ceasul Apocalipsei” a estimat recent că omenirea nu a fost niciodată atât de aproape de sfârşitul lumii, aflat acum la 90 de secunde până la miezul nopții, a amintit el, considerând că este un semnal de alarmă.„Trebuie să ne trezim şi să ne apucăm de treabă”, a insistat Guterres, enumerând o listă de probleme urgente pentru 2023. În fruntea acestei liste, războiul din Ucraina. „Perspectivele de pace continuă să

se diminueze. Riscurile privind o nouă escaladare și un carnagiu suplimentar continuă să crească”, a spus el.„Mi-e teamă ca lumea să nu se îndrepte ca un somnambul spre un război mai extins, dar mă tem că de fapt o face cu ochii larg deschişi”, a mai afirmat șeful ONU, înainte de a-şi exprima îngrijorarea cu privire la alte ameninţări la adresa păcii, de la conflictul israeliano-palestinian la Afganistan, precum și Myanmar, Sahel sau Haiti.Sa speram ca miliardarii care se imbogatesc de pe urma vanzarilor de armament isi vor da seama macar in ultima clipa spre ce se indreapta!

RUSIA CAUTA NOI PIETE DE DESFACERE

India are o poziție neutră în ceea ce privește războiul din Ucraina și are o relație de lungă durată și destul de apropiată cu Rusia încă de pe vremea Uniunii Sovietice, în 1960. Acest lucru a fost declarat astăzi, 6 februarie, în cadrul emisiunii postului de televiziune FREEDOM TV de către Evhen Dobryak, deputat al celei de-a șasea convocări din Ucraina și expert în relații internaționale.După prăbușirea Uniunii Sovietice, din 1991 și până astăzi, aproximativ Rusia a vândut arme în valoare de 70 de miliarde de dolari Indiei. Înainte de agresiunea pe scară largă a Rusiei împotriva Ucrainei, ponderea importurilor de petrol rusesc în India era de numai 3% sau chiar mai puțin. Principalul pilon a fost reprezentat de aprovizionarea cu petrol din Irak și Arabia Saudită, adică din regiunea Orientului Apropiat și Mijlociu. Dar când țările G7 și Uniunea Europeană au renunțat la petrolul rusesc și au impus un plafon la prețurile petrolului, ponderea importurilor de petrol rusesc în India a crescut la 23-28%. Acesta este un procent foarte mare. Adică, de fapt, Federația Rusă a depășit deja Arabia Saudită în ceea ce privește aprovizionarea cu petrol”, a spus Dobryak.El a adăugat că acest lucru se încadrează în viziunea strategică generală a Uniunii Europene și a Statelor Unite de a reduce veniturile din petrol ale Federației Ruse.„Un embargo asupra produselor petroliere este în vigoare din 5 februarie – atât Uniunea Europeană, cât și Statele Unite au respins produsele petroliere rusești. India rafinează acest petrol, dar deja produsele petroliere devin indiene și sunt vândute pe piețele externe, în Statele Unite, în Uniunea Europeană, acoperind astfel deficitul care ar fi putut exista. Așa că totul se încadrează în conceptul general”, a spus oaspetele.Expertul a subliniat că o astfel de schemă nu reprezintă un ajutor pentru Federația Rusă.„Aceste vânzări la preț redus, care nu acoperă costurile de producție a petrolului, duc la faptul că va exista o reducere drastică a producției de petrol, iar aceasta este deja în curs de desfășurare în Federația Rusă. Punerea la naftalină și oprirea multor sonde, vor exista suspendări sau reduceri ale numărului de rafinării în Federația– Rusă aceasta este o lovitură foarte puternică pentru economia rusă. În acest moment, India pur și simplu cumpără cu reducere orice altceva este posibil. Iar atunci când producția de petrol scade, bineînțeles că va fi mai puțin pe piață. Asta este tot ce trebuie să se întâmple. Prin urmare, nu există niciun ajutor pentru Federația Rusă aici”, a explicat Dobryak. .Multi se grabesc sa-i cante prhodul lui Putin, dar cei mai multi, n-au pic de voce sau canta pe nas!

CATEVA CURIOZITATI!

Ernest Vincent Wright a scris o opera numita “Gadsby” care continea 50.000 de cuvinte si niciunul dintre ele nu avea in componenta litera “e”.

Charles Obsorne a sughitat de 430 de milioane de ori pe parcursul a 68 de ani.

Se estimeaza ca milioane de copaci sunt plantati accidental de veverintele care ingropa ghindele si uita unde.

Merele sunt mai eficiente decat cafeaua in lupta cu somnul.

Stiati ca va aniversati ziua de nastere odata cu alte noua milioane de oameni?

Walt Disney se temea de soricei.

In Bangladesh exista o lege prin care elevii cu varste mai mari de 15 ani pot fi arestati daca sunt prinsi copiind la examene.

In spatiu, astrounatii nu pot sa planga.

Sunt tipariti, in lume, mai multi bani pentru jocul Monopoly decat bani reali.

Mai multi oameni isi pierd viata fiind ucisi de magari decat in accidente rutiere.

Adunate la un loc, toate termitele cantaresc de zece ori mai mult decat toti oamenii laolalta.

Girafa este singurul animal care nu scoate niciun sunet.

Daca mestecati guma in timp ce taiati ceapa… s-ar parea ca puteti preveni iritarea ochilor.

___

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!