home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
07.02.2023
FAPTUL DIVERS

TANTO, CAII TAI SA MOARA/DE NU TE-OI FURA DISEARA/IN PAPUCI SI-N PIELEA GOALA!

Soferii timisoreni au avut parte, marti, de o aparitie cu totul surprinzatoare pe o strada din oras. La zero grade, un tanar complet dezbracat si descult alerga pe mijlocul soselei, potrivit Opinia Timisoarei.Foarte relaxat, acesta s-a indreptat spre intrarea in Timisoara, pe linia mediana dintre cele doua sensuri.Cum la acea ora drumul era destul de aglomerat, soferii de pe ambele sensuri au privit uluiti cursa alergatorului in pielea goala din mijlocul drumului, fiind insa si atenti sa nu-l loveasca.Politistii au intervenit pentru depistarea tanarului. Acesta insa a fost preluat la scurt timp de catre fratele sau. Barbatul nu este la prima iesire de acest fel. Tanarul e de loc din Utvin si este cunoscut cu unele afectiuni.Mare-i gradina lui Dumnezeu si Timisoara face parte din ea!

NE BAZAM PE “SPECIALISTII”TURCI?

Cristian Paun, profesor la ASE, atrage atentia, dupa ce a vazut ditrugerile provocate insfrastructurii din Turcia de cutremur, ca ministrul Sorin Grindeanu a incheiat o multime de contracte cu firme turcesti pentru „viaducte, tuneluri, poduri, etc”.„Ma uit la pozele cu cladirile distruse de cutremur in Turcia si ma gandesc cu groaza ca o buna parte din sectiunile importante din autostrazile din Romania au fost, in ultimele luni, contractate zelos si pe repede inainte de Grindeanu & co cu turcii.Viaducte, tuneluri, poduri etc. Din avion, si nu numai, pare ca a fost unul din motivele readucerii la butoane a fost acesta.Poza in care ne aflam noi este cu atat mai complicata cu cat multe lucrari vor fi subcontractate de turci catre ai nostri. Apoi vor fi controlate de catre cei numiti de Grindeanu & co in CNAIR, cam la fel cum au controlat cei din ANRE haosul din energie.Nu intamplator, PSD nu vrea sa cedeze la rotativa punguta asta cu doi bani!”, a scris Cristian Paun pe Facebook. Desigur, se inseala! Nu mult, dar se inseala!

LUI GEORGE SIMION II DA INIMA BRANCI LA COTROCENI!

Liderul PSD George Simion a declarat, marţi, în emisiunea Proiect de Ţară România de la Prima News TV, despre o candidatură la prezidenţiale, că mai demult excludea dar acum nu exclude în totalitate, pentru că nu ştie în ce formulă se va candida în 2024, dacă vor intra în cursă preşedinţii partidelor sau parsonalităţi, o decizie urmând a fi luată după alegerile europarlamentare.George Simion a declarat despre o candidatură la alegerile prezidenţiale că ”depinde de mulţi factori”.”Nu aş putea să vă dau un răspuns. Mai demult excludeam, acum nu exclud în totalitate, pentru că nu ştim în ce formulă se va candida în 2024, dacă vor candida preşedinţii de partid pentru a potenţa partidele, sau personalităţi. (..) Noi vom lua o decizie după alegerile europarlamentare, când vom avea  radiografie exactă”, a spus liderul AUR.Mananci, calule , ovaz?

MANASTIRE DE TAICI LA IASI!

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a decis înfiinţarea unei noi mănăstiri în apropiere de inima oraşului. Odată cu ieşirea la pensie a preotului Constantin Andrei, care a fost paroh de mai bine de 30 de ani al Bisericii Bărboi, Mitropolia a luat decizia transformării acesteia într-o mănăstire de călugări, informează Ziarul de Iași.Stareţ a fost numit arhimandritul Nathanael Neacşu, cadru didactic din 2020 la Facultatea de Teologie Ortodoxă de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi slujitor la Catedrala Mitropolitană.Pentru aproape 200 de ani Biserica Bărboi a fost mănăstire, fiind ridicată la acest rang în 1669, iar biserica ce există şi astăzi, care a suferit mai multe modificări şi renovări de-a lungul timpului, a fost construită în 1841 – 1844 cu fondurile mănăstirii.„Într-adevăr, confirmăm că părintele arhimandrit Nathanael Neacşu a fost numit ca paroh al Bisericii Bărboi din Iaşi o dată cu ieşirea la pensie a părintelui Constantin Andrei. Viaţa de parohie îşi va continua cursul ei normal. La ea se va adăuga, ca un plus de consistenţă în viaţa liturgică şi pastorală, reactivarea Mănăstirii Bărboi. Cele trei elemente: istoria, împlinirea unei datorii morale faţă de ctitori şi infrastructura actuală (faptul că este încadrată cu zidul de piatră) recomandă existenţa aici a unei mănăstiri”, a precizat pr. Constantin Sturzu pentru „Ziarul de Iaşi”.Pe cand si o manastire mixta?

CINE NU E GATA/IL BAT CU LOPATA!

Ucraina a dat publicității imagini video care-i arată pe mercenarii ruși de la Grupul Wagner în timp ce-și târăsc comandantul, rănit grav, departe de câmpul de luptă și apoi îl bat cu violență cu ceea ce par a fi lopeți.O dronă ucraineană a surprins incidentul în apropierea orașului din estul Bahmut, unde lupte intense au loc de luni de zile.Patru soldați din grupul de mercenari Wagner din Rusia își poartă colegul printr-un peisaj de case ruinate, ținându-l de brațe și picioare. Apoi îl aruncă lângă un hambar.Al doilea videoclip pare să arate trei bărbați care îl lovesc în mod repetat cu lopețile. Soarta comandantului rănit este neclară. Dar episodul se potrivește cu rapoartele despre moralul scăzut în rândul unităților de mercenari ruși.Soldații ucraineni care luptă la Bahmut au descris modul în care atacă trupele Wagner.Se pare că aceștia sunt amenințați cu execuția dacă nu reușesc să avanseze și sunt omorâți, cadavrele lor împânzind linia frontului.O unitate de drone din plutonul special Seneka a filmat episodul de mai sus la începutul acestei săptămâni și a lansat filmul pe canalele de socializare din Ucraina.Asa e la razboi, cine nu executa ordinul mai ia si cate o lopata pe spinare!

TINUTUL SECUIESC NU E PAMANT ROMANESC!

Ambasadorul Ungariei la Bucureşti a fost convocat marți la sediul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) pentru a i se comunica dezaprobarea față de comentariile preşedintelui Comisiei pentru Politică Externă din Parlamentul Ungariei, Németh Zsolt.Acesta a scris pe pagina sa de Facebook despre o pretinsă îngrădire de către România a dreptului arborării drapelului aşa-numitului „Ținut Secuiesc”.„Drapelul secuilor va flutura pe fațada instituțiilor publice maghiare până când statul român va permite folosirea liberă a restricțiilor în toată România! Haideți secuilor! Hai Transilvania! [n.r. traducere automată Facebook]”, a scris politicianul maghiar FIDESZ.Oare cine l-o fi platit sa bage coada drapelului prin gard?

CATEVA CURIOZITATI

O persoana are peste 1460 de vise pe an.

Barbatii au de sase ori mai multe posibilitati sa fie loviti de trasnete in comparatie cu femeile.

Delfinii dorm cu un ochi deschis.

Daca la nastere un bebelus are peste 300 de oase, cand e adult, acesta ramane cu 206 oase constante care formeaza scheletul uman.

In lume, sunt mai multi pui de gaina decat oameni.

Unu din patru americani au aparut la televizor.

In Bulgaria, pentru a spune “NU”, oamenii dau din cap de sus in jos, iar pentru a spune “DA” si-l misca dintr-o parte in alta.

Bufnitele sunt singurele pasari care pot vedea culoarea albastra.

Thomas Alva Edison – cel care a inventat becul – se temea de intuneric.

Unele specii de rame se mananca pe ele insele, atunci cand nu gasesc nimic pentru a se hrani.

In Statele Unite ale Americii, la fiecare 45 de secunde ia foc o casa.

Urina pisicii straluceste sub lumina ultravioleta.

Cea mai veche guma de mestecat dateaza de acum 9.000 de ani.

Scaunul electric a fost inventat de un dentist.

Un om rade, cu aproximatie, de 15 ori pe zi.

In Tokio se vand peruci pentru caini.

Unghiile de la maini cresc de patru ori mai repede decat cele de la picioare.

Amprenta limbii. Nu doar amprentele degetelor unei persoane sunt unice, ci si amprenta limbii.

Un om uita, in medie, 80% din tot ceea ce a invatat intr-o zi.

O ora – atat ii ia unui fulg de zapada sa ajunga de la nori pana la suprafata pamantului.

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!