home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
20.02.2023
FAPTUL DIVERS

PESKOV II TRAGE DE ATENTIE PE MOLDOVENI!

„Bineînţeles, îi sfătuim pe interlocutorii noştri moldoveni să fie foarte atenţi cu astfel de declaraţii”, a spus Dmitri Peskov, când reporterii i-au cerut să comenteze ce declaraţii ale noului premier moldovean, Dorin Recean, cu privire la necesitatea demilitarizării Transnistriei şi a retragerii trupelor ruseşti de menţinere a păcii de acolo.Peskov a subliniat că Rusia rămâne „o parte responsabilă” în reglementarea conflictului transnistrean şi continuă „să-şi îndeplinească funcţiile relevante” în această direcţie.Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al lui Vladmir Putin a descris relaţiile actuale dintre Moscova şi Chişinău ca fiind foarte tensionate. „Avem deja relaţii foarte tensionate cu Republica Moldova şi, în acelaşi timp, conducerea moldovenească se concentrează probabil pe tot ceea ce este antirusesc, alunecând în isteria antirusească. O astfel de lipsă de constructivism nu prea poate ajuta Moldova şi, desigur, acest lucru dăunează relaţiilor noastre bilaterale”, a punctat Peskov.TASS menţionează că premierul Dorin Recean a declarat în Parlament, cu ocazia votului de învestire, că trupele ruseşti de menţinere a păcii ar trebui să fie retrase din Transnistria.Noile comentarii ale Kremlinului referitoare la Republica Moldova se adaugă unei serii de declaraţii şi ameninţări care vin dinspre Moscova în ultima vreme, mai ales după ce Ucraina şi Republica Moldova au vorbit despre un complot rusesc ce ar fi vizat o lovitură de stat. Pe de altă parte, oficialii ruşi, deranjaţi de orientarea prooccidentală a conducerii Republicii Moldova, avertizează Chişinăul că riscă să împărtăşească soarta Ucrainei, întrucât ar fi „acaparat” de Occident.Mai pe moldoveneste:aveti grija ce faceti, baieti, ca venim si la voi!

ITALIENII ISI SCHIMBA SEXUL CA PE CIORAPI!

Tot mai mulți tineri italieni îşi doresc ca identitatea lor fizică să se potrivească cu cea de gen. La 40 de ani de la aprobarea primei legi care autorizează schimbarea sexului în Italia, numărul celor care încep procesul de tranziție este în creștere, în special în rândul tinerilor.Numai la spitalul San Camillo-Forlanini din Roma, în cinci ani, din 2018 până în 2022, s-a înregistrat o creștere de 470% a consultațiilor, majoritatea persoanelor interesate fiind adolescenți, scrie La Stampa.Dacă în 2018, la spital au venit 20 de adolescenți, în 2022 numărul lor a ajuns 114. Cei care apelează la centru sunt în mare parte ”înregistrați la naștere ca fiind de sex feminin” (68%), restul de 32% fiind ”înregistrați la naștere ca fiind de sex masculin”.La spitalul San Camillo ajung și adulți. În 5 ani, numărul lor a înregistrat o creștere de 55%. În ceea ce privește zona de proveniență, cei mai mulți adolescenți (87%) sunt din Lazio. Urmează Abruzzo 5%, Puglia și Umbria (3%), Campania, Marche și Calabria 1%.În urmă cu 40 de ani, Italia a adoptat prima lege pentru schimbarea sexului, care impunea intervenția chirurgicală. Legea cerea să se urmeze două proceduri în instanță.În primul rând, era necesară obţinerea autorizaţiei pentru intervenţia chirurgicală de „schimbare de gen” şi, după operaţie, era nevoie de o nouă autorizaţie pentru schimbarea sexului şi a numelui în acte. A fost necesar să se aștepte până în 2011 pentru o nouă intervenție legislativă, care prevede că intervenția chirurgicală pentru ajustarea caracteristicilor sexuale poate fi autorizată de către o instanță atunci ”când este necesar’”.Asa fac si maimutele cand se plictisesc de prea mult bine:se scarpina in fund pana fac rana si durerea nu le mai lasa sa se plictiseasca!

PE FRONTUL DE EST, NIMIC NOU!

În ziua 362 de război, Joe Biden a sosit la Kiev într-o vizită surpriză, pentru a se întâlni cu Volodimir Zelenski, asta deși programul public al președintelui SUA menționa doar o vizită în Polonia.Prima reacţie de la Moscova a venit de la Dmitri Medvedev, care a spuns că preşedintele american „a promis o mulțime de arme și a jurat credință regimului neo-nazist până în mormânt”.Totodată, miniştrii de Externe din UE s-au reunit la Bruxelles, înainte de împlinirea unui an de la invazia rusă din Ucraina. Una dintre temele de discuţie a fost un nou pachet de sancţiuni împotriva Moscovei.Iar la Moscova a sosit cel mai important diplomat chinez, Wang Yi, pentru discuții privind un posibil plan de pace pentru Ucraina.În schimb, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că liderul francez Emmanuel Macron îşi pierde timpul luând în considerare orice fel de dialog cu Rusia.Pe front, continuă atacurile. Forțele ruse au bombardat regiunea Herson de 75 de ori. Zelenski spune însă că Armata Ucrainei provoacă pierderi „extraordinar de semnificative” forţelor ruse în apropierea oraşului Vuhledar din regiunea estică Donbas.Iar Institutul pentru Studiul Războiului susţine că armata rusă nu are probabil rezerve pentru a crește intensitatea ofensivei în regiunea Lugansk.Zelenski e atat de multumit cu razboiul care-l scoate in evidenta, incat nici nu vrea sa auda de pace! Pot muri si zece milioane de ucraineni, el sa fie sanatos si in atentia lumii!

TURCIA-RUSIA:ADIO, DAR RAMAN CU TINE!

Turcia a negat exportul de produse tehnologice cu aplicații militare în Rusia, în fața presiunii tot mai mari ale Statelor Unite ca Ankara să-și reducă legăturile cu Moscova.Ministrul turc de externe Mevlüt Çavuşoğlu a declarat, la o conferinţă de presă la Ankara, alături de secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, că „nu este adevărat că produse precum electronicele . . . folosite în industria de apărare sunt exportate de noi în Rusia”.Comentariile au venit la doar câteva săptămâni după ce un înalt oficial al Trezoreriei SUA a călătorit în Turcia pentru a îndemna întreprinderile de acolo să evite tranzacțiile cu companiile rusești supuse sancțiunilor și să nu vândă produse care pot fi folosite în războiul lui Vladimir Putin împotriva Ucrainei.„Dacă aliații noștri din SUA sau UE au informații și documente la îndemână, vrem să ni le dea. Și dacă a existat vreo încălcare în aceste chestiuni, vom face ceea ce este necesar”, a spus Çavuşoğlu luni.Nu e prima data cand Erdogan canta la doua piane!

PACEA TREBUIE TRADUSA DIN CHINEZA-N LIMBA RUSA!

Principalul diplomat al Chinei urmează să discute despre războiul din Ucraina cu înalți oficiali ruși săptămâna aceasta, subliniind legăturile din ce în ce mai adânci ale Beijingului cu Moscova, care au stârnit alarmă în capitalele occidentale.

Wang Yi, cel mai înalt oficial de politică externă al Chinei, s-ar putea întâlni cu președintele rus Vladimir Putin înainte de prima aniversare a conflictului, a anunțat luni Kremlinul. Anunțul vine la o zi după ce SUA au avertizat că Beijingul „se gândește cu fermitate” la sprijinirea efortului de război al Rusiei cu provizii de arme.

„Agenda este evidentă și foarte extinsă. Avem multe de discutat”, a declarat luni, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, reporterilor, potrivit Interfax.

Vizita planificată a lui Wang la Moscova, prima a unui înalt oficial chinez de când Putin a ordonat invazia, este un contrast puternic cu călătoria surpriză a lui Joe Biden de luni la Kiev, unde președintele SUA sa întâlnit cu omologul său ucrainean Volodymyr Zelenskyy și a promis „sprijin neclintit” pentru rezistența sa împotriva ofensivei rusești.Vizita este ultima etapă a unui turneu european – prima de când președintele chinez Xi Jinping a pus capăt celor trei ani de izolare a Chinei în temeiul politicii „zero-Covid” la sfârșitul anului trecut – pe care Wang a folosit-o pentru a prezenta China ca un potențial făcător de pace în Ucraina și reface legăturile Beijingului cu Occidentul.Vorbind luni la Budapesta, Wang a spus că China va „colabora cu plăcere împreună cu alte țări iubitoare de pace pentru a opri ostilitățile actuale cât mai curând posibil”.Dar remarcile conciliante ale lui Wang contrazic măsurile Chinei de a aprofunda legăturile cu Rusia, chiar dacă războiul îl lasă pe Putin din ce în ce mai izolat la nivel internațional.China nu a condamnat invazia, ci a cultivat Rusia ca un bastion util în competiția sa crescândă cu Washingtonul.Asta inseamna diplomatie!Sa zici ca ei si sa faci ca tine!

Simple intrebari

  1. De ce “prescurtare” este un cuvant asa lung?
  2. De ce soldatii Kamikaze purtau casca?
  3. De ce se sterilizeaza acele cu care se fac injectiile condamnatilor la moarte?
  4. Care este sinonimul cuvantului “sinonim”?
  5. De ce nu exista mancare de pisici cu gust de soarece?
  6. Daca nimic nu se lipeste de teflon, cum e lipit teflonul de tigaie?
  7. De ce localurile deschise non-stop au incuietori?8. De ce avioanele nu sunt fabricate din acelasi material din care sunt facute cutiile negre?
  8. Cum poate avea Donald nepoti daca nu are frati sau surori?
  9. Daca Superman este asa de destept, de ce isi ia chilotii peste pantaloni?
  10. Cand faci fotografii cu Mickey la Disneyland, omul din interiorul lui Mickey zambeste?
  11. Cand o masina merge, aerul din interiorul pneului se invarte?
  12. Daca o pisica pica mereu in picioare si o bucata de paine cu unt cade mereu pe partea unsa, ce se intampla daca legam o felie de paine unsa cu unt de spatele unei pisici si o aruncam pe fereastra?
  13. De ce nu castiga ghicitoarele la 6 din 49?
  14. Cum se va numi epoca care va succede epocii contemporane?
  15. Daca de la inot se slabeste, unde gresesc balenele?
  16. Daca uleiul de porumb se face din porumb, cum este cu uleiul de corp?
  17. Daca lipiciul superglue lipeste intr-adevar orice, de ce nu si interiorul tubului?
  18. De ce nu suna ocupat cand gresim numarul?
  19. De ce iti trebuie programare la clarvazator?
  20. Daca azi sunt zero grade, si maine e de doua ori mai frig, cat de frig va fi maine?
  21. Primesti banii inapoi daca taxiul merge cu spatele?
  22. De ce morcovii sunt mai portocalii decat portocalele?
  23. De ce oamenii te cred pe cuvant cand le spui ca exista 400 milioane de stele pe cer, dar cand le spui ca aceasta banca a fost proaspat vopsita, cred ca glumesti?
  24. De ce sucul de lamaie este in mare parte din ingrediente sintetice, pe cand in solutia de spalat vase este zeama de lamaie adevarata?
  25. Cu ce viteza se deplaseaza intunericul?
  26. Un termos pastreaza bautura rece in timpul verii, iar iarna o pastreaza calda. De unde stie termosul cand e vara si cand e iarna?
  27. Daca mersul pe jos este foarte benefic pentru sanatate, atunci postasul nu se imbolnaveste niciodata?
  28. Ce numara oile cand nu au somn?
  29. Vegetarienii mananca biscuiti in forma de animale?
  30. De ce sub scaunele din avioane se afla dispozitive de flotabilitate in loc de parasute?
  31. De ce cand conducem si ne uitam dupa o anume adresa dam volumul de la radio mai incet?
  32. Daca un cuvant este scris gresit in dictionar, cum am putea sti vreodata?
  33. De unde putem sti cu siguranta ca o mancare de caini este noua si imbunatatita conform reclamelor?
  34. De ce apasam mai tare pe butoanele unei telecomenzi tv cand stim cu siguranta ca bateriile sunt terminate?
  35. De ce cand o persoana ne spune ca in univers sunt peste un milion de stele o credem pe cuvant, dar cand cineva ne spune ca o banca este proaspat vopsita trebuie sa o atingem sa fim siguri?
  36. De ce ratustele de cauciuc sunt galbene cand marea majoritate a ratelor nu sunt galbene?
  37. A impuscat cineva cu adevarat doua pasari dintr-o lovitura?
  38. Cand un barbat este ales presedinte, sotia sa este numita Prima Doamna. Cum ar fi numit sotul unei femei care ar fi aleasa presedinte?
  39. Daca cineva cu personalitati multiple ameninta cu sinuciderea, atunci este considerata o situatie cu ostatici?
  40. Daca te nasti exact la miezul noptii, este ziua ta in ambele zile?
  41. De ce se vorbesc diferite limbi cu diferite accente daca la origin cu totii provenim din acelasi loc?
  42. De ce femeile nu-si pot pune mascara cu gura inchisa?
  43. De ce oamenii spun ca “dorm ca un copil” cand se stie ca cei mici se trezesc destul de des si nu au un somn chiar linistit.
  44. La un cinema pe care parte a scaunului poti sa iti asezi mana?
  45. Daca vampirii nu pot sa isi vada reflexia in oglinda, atunci cum parul lor arata atat de aspectuos?
  46. De ce toata lumea care conduce mai repede decat tine este considerat un idiot si toata lumea care conduce mai incet ca tine este considerat un imbecil?
  47. De ce persoana cea mai grasa din lume nu se face portar la hochei?
  48. Autobuzele care transporta detinuti au iesire de urgenta?
  49. Cand doi barbati se marita unul cu altul, participa amandoi la aceeasi petrecere a burlacilor?
  50. Daca o persoana care este pe punctul de a fi executata prin electrocutare face exact inainte un stop cardiac, ii este acordat primul ajutor?
  51. De ce oamenii nu spun niciodata “este doar un joc” atunci cand castiga?
  52. Oare avea Noe pe arca si ciocanitoare?
  53. Daca un criminal pe capul caruia este pusa o recompensa se preda, atunci primeste banii corespunzatori?
  54. Daca cineva detine o bucata de pamant, atunci ei o detin pana in centrul pamantului?
  55. De ce oamenii se intorc constant la frigider in speranta ca ceva nou de mancare s-a materializat?
  56. Cum se face ca poti ucide o caprioara si s-o pui pe perete, dar este ilegal sa tii una ca animal de companie?
  57. Daca furi un pix de la banca atunci este considerat tot jaf bancar?
  58. Cum se face ca Superman poate opri gloantele cu pieptul sau dar cand cineva arunca cu o arma spre el, acesta se apleaca?
  59. De ce Charlie este prescurtarea de la Charles cand ambele au acelasi numar de litere?
o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!