home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
26.02.2023
FAPTUL DIVERS

PACE, PACE INTRE DOUA DOBITOACE!

China, un aliat ferm al Rusiei, a cerut o încetare a focului între Ucraina și Moscova și deschiderea unor discuții de pace, într-o propunere în 12 puncte pentru a pune capăt luptelor care au început în urmă cu un an și pentru a-și întări pretenția de a fi neutră în privința conflictului.Deși a afirmat că are o poziție neutră, China a mai spus că are o relație „fără limite” cu Rusia și a refuzat să critice invazia acesteia în Ucraina sau chiar să se refere la ea ca atare. Ea a acuzat Occidentul că a provocat conflictul și a „alimentat flăcările” prin furnizarea de arme defensive Ucrainei. De asemenea, SUA au afirmat că China s-ar putea pregăti să ofere Rusiei ajutor militar, lucru despre care Beijingul spune că nu are dovezi.Având în vedere pozițiile Chinei, există îndoieli cu privire la faptul că propunerea sa are vreo șansă – și dacă China poate fi considerată un intermediar onest.Nu Zelenski trebuie convins sa vrea pace!Biden trebuie sa fie de acord!

CIOLACU VREA SA PUNA BOTNITA PRESEI!

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat că în ţara noastră este nevoie de o strategie eficientă pe termen lung împotriva dezinformării, iar crizele prin care am trecut ne-au demonstrat încă o dată că „o comunicare eficientă a riscurilor poate salva vieţi”.Iată ce a spus liderul PSD: „Dezinformarea şi ştirile false nu pot fi ignorate. Acestea pot avea consecinţe devastatoare asupra anumitor segmente ale populaţiei. Ceea ce face ca societăţile să reziste în timpul unei crize este nivelul ridicat de încredere în instituţii.”El a adăugat că mesajul întregului spectru politic, mai ales pe timpul dezastrelor umanitare, trebuie să fie unul de „solidaritate şi de sprijin a activităţii profesioniştilor” în reducerea consecinţelor catastrofelor.Și secretarul de stat Raed Arafat are o părere asemenătoare cu cea a liderului PSD Marcel Ciolacu. În pandemie, Raed Arafat a criticat medicii care aveau altă părere față de cea emisă de sistem.Raed Arafat declarase la acea vreme că: „Medicii care au opinii diferite față de cele emise de sistem ar trebui suspendaţi „nu pe viaţă”, dar cel puţin pe perioada pandemiei.”Corect! Ziarele care nu-i canta in struna trebuie sa dispara!Brusc!

ARABII TOTI RASAR DIN CORT/CA SA-L AJUTE PE CEL MORT!

Vizită surpriză la Kiev: prințul Faisal bin Farhan al Saud, ministrul de Externe al Arabiei Saudite, promite ajutoare de 400 de milioane de dolari către Ucraina.Prințul Faisal s-a întâlnit cu președintele Zelenski și a ținut o conferință de presă alături de ministrul ucrainean de Externe, Dmitri Kuleba.Arabia Saudită are legături puternice atât cu Kievul, cât și cu Moscova, iar în octombrie regatul a promis un ajutor umanitar în valoare de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina.„Continuăm să discutăm oportunitățile de soluționare a crizei cu toate părțile”, a declarat duminică prințul Faisal. În urma întâlnirii, cele două țări au semnat un memorandum de înțelegere „în valoare de 400 de milioane de dolari”, a relatat Saudi Gazette.Din această sumă, 100 de milioane de dolari sunt direcționați către un program de cooperare care vizează furnizarea de ajutor umanitar prin intermediul Centrului de Ajutor Umanitar Regele Salman, în timp ce 300 de milioane de dolari vor fi folosiți pentru a furniza derivați de petrol prin intermediul Fondului Saudit pentru Dezvoltare.Bani aruncati pe fereastra, dar noroca ca arabii sunt plini de bani la fel cum sunt cainii plini de purici!

SEDINTA DE CONSILIU SUB DUS!

Un consilier PSD, Alberto Caraian, a intrat dezbrăcat, direct de sub duș, în ședința Consiliului Local al Sectorului 1. În hohotele de râs ale colegilor, i s-a atras atenția să oprească camera de la computer – ședința se desfășura într-o formulă mixtă, unii consilieri erau în sală, alții interveneau prin video – dar a spus că nu știe cum să procedeze.Pentru câteva minute, transmisiunea de sub duș s-a întrerupt. Ulterior, el a reapărut plimbându-se printr-o încăpere, după ieșirea de la duș.„Tehnica mai joacă feste. Graba din păcate și-a spus cuvântul! Îmi cer scuze pentru nefericita întâmplare. Apa caldă era de la propria centrală, ca să anticipez orice întrebări. Scuze încă o dată tuturor!”, a scris consilierul pe pagina sa de Facebook.Alberto Caraian a fost ales pe listele PSD. ”Fac parte din comunitatea romilor, cât și din cea a membrilor bisericilor neoprotestante. Aceste comunități au nevoie de o voce, dar, din păcate, stigma și greutățile atrase de aceasta le-au redus la tăcere. Simt și știu că pot să reprezint cu onoare minoritățile din Sectorul 1, pot să ajut la dezvoltarea unor programe de integrare, pot să lupt pentru egalitate de șanse”, se prezenta el în timpul campaniei electorale din 2020.Conform paginii sale de Facebook, Caraian a fost numit din iulie 2022 consilier la Ministerul Fondurilor Europene.De apreciat grija pe care o au politicienii pentru igiena personala!

SE DUC CU SUV-UL SA RIDICE AJUTORUL SOCIAL!

In cantonul Aargau, vehiculele vor fi luate in considerare la calcularea ajutorului social pentru refugiatii de razboi ucraineni. Acest lucru a fost decis de guvernul cantonal, informeaza Blick.Conform ordonantei cantonale privind asistenta sociala si prevenirea (SPV), autovehiculele sunt considerate active. In principiu, acestea trebuie sa fie luate in considerare la calcularea nevoii de asistenta sociala. In practica, acest lucru inseamna ca vehiculul trebuie vandut, iar veniturile obtinute trebuie utilizate pentru cheltuielile de trai inainte de a primi asistenta sociala. In caz contrar, refugiatii trebuie sa se descurce fara asistenta sociala.Vehiculele sunt luate in calcul pentru evaluarea mijloacelor de trai la douasprezece luni de la intrare, dupa cum a anuntat vineri Cancelaria landului Aargau. Guvernul cantonal a modificat, incepand cu 10 martie, ordonanta corespunzatoare privind persoanele care au nevoie de protectie sociala. Initial, Aargau – la fel ca majoritatea cantoanelor – a renuntat la a lua in calcul vehiculele, avand in vedere intoarcerea iminenta a refugiatilor.Sa ai masina de zeci de mii de euro si sa vrei ajutor social, asta inseamna sa fii mafiot!(raket)

LA MC DONALD’S TE INVIT/SA MANCAM MORCOV PRAJIT!

McDonald’s France urmează să propună – începând de la 7 martie, pe o perioadă de ”trei-patru săptămâni” – clienţilor în locul cartofilor prăjiţi morcovi, păstârnac şi sfeclă roşie prăjite, relatează Le Figaro potrivit news.roSchimbarea, dezvăluită de Le Parisien, urmează să promovată printr-o campanie.Aproximativ 1.500 de tone de morcovi, 1.000 de tone de sfeclă roşie şi 700 de tone de păstârnac urmează să fie livrate celor aproximativ 1.500 de restaurante McDo din Franţa, în total peste 3.000 de tone le gume.Aceste legume au fost selectate în octombrie în Hauts-de-France.Pentru moment, este vorba despre o ”înlocuire temporară, pe timpul acestei operaţiuni speciale”, în vederea testării în rândul consumatorilor. .Oare ce va urma?Coaja de copac prajita?Radacini prajite? Rabdari prajite?

AMERICANII AU DESCOPERIT AMERICA

„Un accident de laborator” a fost cea mai probabilă origine a pandemiei Covid-19, potrivit concluziilor Departamentului american al Energiei.Informația este prezentată, duminică, de Wall Street Journal (WSJ). Potrivit sursei citate, într-un raport clasificat al serviciilor de informații furnizat Casei Albe și membrilor cheie ai Congresului se susține că virusul s-a răspândit probabil din cauza unui incident într-un laborator chinez.Departamentul pentru Energie fusese anterior indecis cu privire la sursa virusului, iar noua concluzie a apărut în urma unor noi informații.Acum, punctul de vedere al Departamentului pentru Energie a ajuns în concordanță cu cel al FBI, care a concluzionat că un accident într-un laborator chinez a dus la răspândirea COVID-19.Cu toate acestea, deși noua concluzie a Departamentului Energiei a fost făcută pe baza unor noi informații, ea este în continuare privită cu „încredere scăzută”, iar un purtător de cuvânt a refuzat să discute orice detaliu al investigației, potrivit Wall Street Journal.China continuă să nege orice afirmație conform căreia virusul ar fi provenit dintr-o scurgere de laborator și a sugerat, de asemenea, că acesta ar fi provenit din afara țării.Asta da noutate!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!