home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
20.03.2023
FAPTUL DIVERS

ZELENSKI VREA SA FIE MILIONAR! IN OBUZE!

Statele membre ale Uniunii Europene au fost de acord, luni, sa furnizeze un milion de obuze de Ucrainei, a anuntat ministrul estonian al Apararii, Hanno Pevkur, in marja unei intalniri cu omologii sai din UE la Bruxelles.„Am ajuns la un consens politic pentru a trimite Ucrainei un milion de runde de munitie de calibru 155 mm”, a declarat el reporterilor, adaugand ca proiectilele vor fi trimise in termen de 12 luni, informeaza Yahoo Finance, citand Reuters.„Mai sunt multe, multe detalii care trebuie (rezolvate), dar pentru mine este cel mai important sa incheiem aceste negocieri si asta imi arata un lucru: daca exista vointa, exista o cale”, a precizat ministrul.

TARZAN DA CU PULANUL!

Octavian Pertea, politist din Oradea, a comentat dur incidentul in care au fost implicati recent trei politisti din Braila, care au fost nevoiti sa fuga din calea unui barbat de 59 de ani. Acesta a luat tonfa unuia dintre ei si a batut o polistista.„Am vazut multe in Politie, dar asta mi se pare ca depaseste cam tot! Un politist il loveste pe acest batranel, care am inteles ca ar avea probleme psihice. Cert este ca politistul il loveste cu bastonul, in repetate randuri, ca la Rovine, frate! Ii da cu pulanul pe spate. N-am inteles de ce nu a incercat o procedura de imobilizare sau sa-l blocheze in vreun fel, sa ii puna o piedica.Ca politist, trebuie sa-l imobilizezi, nu sa te bati parte in parte cu persoana care a incalcat legea. Politista nici de martora nu este buna, cu tot respectul pentru ea si colegii mei.Nu vreau sa ii acuz neaparat pe ei, dar si ei au o parte din vina. Daca nu esti pregatit si nu stii ce sa faci, nu te duci! Nu te apuci sa dai cu pulanul in stanga si in dreapta ca Tarzan.Atunci cand, practic, batranelul a rupt frontul, am vazut ca politistul face manevra de a il ‘injunghia’ cu pulanul. Nu stiu de unde a invatat-o! Cetateanul nu s-a speriat si i-a smuls pulanul. Politistul a luat-o la goana si cetateanul a impartit la primul care era in dreapta, respectiv domnisoara. Nu ma pot abtine din ras pentru ca e o situatie de ras!Sa vezi trei politisti tineri si in putere, ca-s femei sau barbati… Daca ai intrat in Politie si te duci in strada, trebuie sa mergi pregatit.Aceste cazuri sunt din ce in ce mai dese si multe nu ajung in spatiul public. Nimeni nu face nimic, din pacate! Ce facem sa nu se mai intample asa ceva? Ce masuri se iau? Poltistii romani ar trebui sa primeasca sfaturi  de la batranel!

GUNOAIE IN LOC DE DIAMANTE!

Replica taioasa a primarului Clotilde Armand dupa ce Marcel Ciolacu a sustinut ca s-a „plimbat” prin Sectorul 1 si a gasit numai gunoaie.„A iesit Marcel Ciolacu la plimbare (n-a avut curaj sa accepte provocarea mea sa mergem impreuna) si-a vazut ceea ce a produs PSD cat timp a guvernat si jefuit Sectorul 1.Domn’ Marcel… imi pare tare rau ca n-ati mai gasit diamante in Sectorul 1. A mai ramas putin gunoi de ridicat dupa PSD. O sa-l ridicam definitiv si vom curata orasul nostru de mizeria in care l-ati lasat”, a transmis Armand, duminica, pe Facebook.Ciolacu n-a gasit diamante pentru ca le furasera sobolanii!

BIDEN:DOAR AMERICANII AU VOIE SA FACA TESTE CU RACHETE BALISTICE!

China şi Rusia au respins luni din nou la ONU o rezoluţie de condamnare a testelor repetate cu rachete balistice efectuate de Coreea de Nord, acuzând Statele Unite pentru situaţia tensionată din regiune, în timp ce Washingtonul a acuzat la rândul său Moscova şi Beijingul că încurajează testele cu rachete efectuate de Phenian, relatează agenţiile AFP şi EFE.În timpul unei şedinţe a Consiliului de Securitate al ONU desfăşurată în urma lansărilor nord-coreene de rachete din ultimele două zile, Rusia şi China s-au opus frontal apelurilor Statelor Unite şi ale altor ţări ca acest consiliu să dea un răspuns acţiunilor Phenianului.Coreea de Nord a anunţat luni mai devreme că a efectuat la sfârşitul săptămânii trecute un exerciţiu de contraatac nuclear, în prezenţa liderului ţării, Kim Jong Un, exerciţiu ce survine după ce pe 16 martie armata nord-coreeană a lansat într-un alt test o rachetă balistică intercontinentală (ICBM), care conform Phenianului ar fi cel mai mare progres al său la acest capitol.Potrivit guvernului nord-coreean, acţiunile sale sunt un răspuns faţă de manevrele militare comune efectuate de SUA şi Coreea de Sud, pe care le consideră un „exerciţiu” de invazie a Coreei de Nord.„De câte ori mai trebuie Coreea de Nord să-şi încalce obligaţiile şi rezoluţiile Consiliului de Securitate pentru ca China şi Rusia să înceteze să servească drept scut regimului nord-coreean ?”, a spus ambasadoarea SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, care a acuzat cele „trei ţări” că „refuză să se angajeze într-o diplomaţie a bunei credinţe cu privire la această ameninţare”.Asta ne aminteste bancul:Eu abuzez, tu abuzezi, el abuzeaza! Vor si ei? Prea de tot! Asta-i abuz!

MIRE LA 92 DE ANI

Miliardarul Rupert Murdoch, proprietarul influentului grup media News Corp, s-a logodit pentru a cincea oară la vârsta de 92 de ani, a anunţat luni unul dintre tabloidele sale, New York Post, informează AFP.Magnatul de origine australiană, care a obţinut cetăţenia americană în 1985, se va căsători cu Ann Lesley Smith, în vârstă de 66 de ani.Potrivit New York Post, cei doi s-au întâlnit în luna septembrie a anului trecut la una dintre podgoriile californiene ale lui Rupert Murdoch, la o lună de la oficializarea ultimului său divorţ.După câteva luni de relaţie, Murdoch a cerut-o în căsătorie de Ziua Sfântului Patrick.„Am fost foarte nervos. M-am temut că mă voi îndrăgosti, dar am ştiut că asta va fi ultima dată pentru mine. Ar face bine să fie. Sunt fericit”, a declarat el pentru tabloidul său.Pentru Ann Lesley Smith, rămasă văduvă în urmă cu 14 ani, „apropierea vârstei de 70 de ani înseamnă a fi în ultima jumătate a vieţii”. „Am aşteptat momentul potrivit, prietenii mei sunt fericiţi pentru mine”, a declarat ea pentru New York Post.Nunta va avea loc la sfârşitul verii, potrivit tabloidului menţionat.Ann Lesley Smith a fost căsătorită cu Chester Smith, un cântăreț de muzică country, dar și director de radio și televiziune.Smith a declarat pentru New York Post: „Sunt văduvă de 14 ani. La fel ca Rupert, soțul meu a fost un om de afaceri. A lucrat pentru ziare locale, a dezvoltat posturi de radio și televiziune și a ajutat la promovarea Univision. Așa că vorbesc limba lui Rupert. Împărtășim aceleași convingeri”.„Pentru amândoi este un dar de la Dumnezeu”, a adăugat Smith.Cand iubesti, varsta nu mai conteaza! Sexul nici atat!

ANI DE LICEU/CAND PRIZEZI DROGURI LA GREU!

Traficanți care vindeau droguri inclusiv liceenilor din Sectorul 1 au ajuns pe mâna polițiștilor. Printre suspecți sunt și copii de demnitari și experți ai guvernului. Traficanții vindeau substanțe interzise, dintre cele mai diverse: de la medicamente și calmante folosite în diverse combinații, până la cocaină. Se formase deja o filieră în care intraseră și minori care și-ar fi atras colegii spre consumul de droguri.Drogurile stimuleaza invatatul!

UCRAINENII NE DAU VOIE SA FACEM MASURATORI PE DAMBOVITA, NU SI PE BASTROE!

Undă verde pentru măsuratorile preconizate pe braţele Dunării, în controversa lucrărilor făcute pe Canalul Bâstroe de autorităţile ucrainene. Pentru început, operaţiunea se va desfăşura pe Chilia, pe partea administrată de ţara vecină. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, cere extinderea zonei de măsurare și aviz și pentru Canalul Bâstroe.De mâine, cele trei nave de la AFDJ Galați pot merge să facă măsurători doar între kilometrii 22 și 116, deși statul român a insistat ca aceste măsurători să înceapă de la kilometrul 11, implicit, și pe Canalul Bâstroe, a transmis Alina Salanți, de la Galați, pentru Telejurnal. Cele trei nave vor putea face aceste măsurători doar pe timp de zi.„Partea ucraineană a dat un acord parțial pentru începerea măsurătorilor pe brațul Chilia (partea ucraineană), începând de mâine. Acest acord privește sectorul cuprins între km 22 și km 116 pe acest braț al Dunării, iar măsurătorile se vor desfășura doar pe timpul zilei. În discuțiile anterioare cu oficialitățile ucrainene am solicitat ca măsurătorile pe brațul Chilia să înceapă de la km 11. Insistăm ca flota de nave specializate a României să primească acces și pe celelalte sectoare ale brațului Chilia (între km 11 și km 22), dar și pe canalul Bâstroe”, a postat ministrul Sorin Grindeanu, pe Facebook.Nu conteaza! Raman fratii nostri! Slava Ukraini!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!