home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
06.04.2023
FAPTUL DIVERS

EXTEMPORAL CU CUTITUL LA GAT!

Tribunalul Bucureşti a dispus, joi, arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a elevului de 16 ani de la Colegiul Naţional „Ion Creangă” din Bucureşti care a atacat cu un cuţit şi a rănit o profesoară de limba japoneză, transmite agenția de presă Agerpres.Decizia nu este definitivă, însă este executorie, astfel încât adolescentul va fi dus în Arestul Poliţiei Capitalei.Potrivit Codului penal, minorul care a împlinit vârsta de 16 ani răspunde penal pentru faptele sale. Dacă minorul are vârsta între 14 şi 16 ani, el răspunde penal numai dacă se dovedeşte că a săvârşit fapta cu discernământ.Acuzaţiile în acest caz sunt de tentativă de omor calificat, port sau folosire fără drept de obiecte periculoase şi tulburare a ordinii şi liniştii publice.Incidentul s-a produs miercuri, după ce profesoara de limbă japoneză a anunţat pe neaşteptate un test. Când a ajuns în dreptul băncii unui elev, acesta a scos un cuţit din rucsac şi a atacat-o în zona gâtului. Profesoara a fost transportată la spital pentru a i se acorda îngrijiri medicale.Anchetatorii susţin că elevul a premeditat atacul şi a făcut planuri în legătură cu modul în care urma să acţioneze.„La data de 05.04.2023, în jurul orei 12,30, în timp ce persoana vătămată, în vârstă de 26 de ani, profesoară la un liceu din municipiul Bucureşti, începuse ora de predare la clasa a X-a şi împărţea foile cu teste către elevi, în momentul în care a ajuns la banca inculpatului, acesta din urmă a lovit-o cu un cuţit în gât, provocându-i o plagă înjunghiată în regiunea cervicală anterioară. Inculpatul a premeditat săvârşirea faptei prin aceea că s-a interesat despre pedeapsa aplicabilă, a făcut planuri în legătură cu modul în care urma să acţioneze şi s-a înarmat cu un cuţit. Din modul în care a acţionat, lovind victima cu o armă cu potenţial letal într-o zonă vitală, rezultă că inculpatul a acceptat că acţiunile sale pot duce la decesul victimei, care nu s-a produs din hazard”, spun procurorii.Parchetul Capitalei precizează că elevul a purtat şi folosit un cuţit într-o instituţie de învăţământ, iar prin violenţele exercitate asupra profesoarei în faţa colegilor de clasă a tulburat ordinea şi liniştea publică, provocând sentimente de teamă, indignare şi insecuritate.Speram ca ROMANIA EDUCATA la care viseaza Iohannis n-are legatura cu stadiul la care scoala a ajuns!

DAN DIACONESCU SALTAT DE MASCATI DIN DEBARA!

Dan Diaconescu, fost proprietar OTV şi fost politician, e bănuit de procurori că a întreţinut relaţii sexuale cu două surori de 15 ani. Surse din anchetă spun că Diaconescu le-ar fi cerut fetelor să-i găsească o virgină, contra cost, iar fetele l-ar fi filmat şi l-ar fi şantajat. Când au venit mascaţii peste el în casă, Dan Diaconescu s-ar fi ascuns în debara.  Cosmina Balint, reporter Observator: Potrivit unor surse din poliție, Dan Diaconescu ar fi întreţinut relații sexuale cu minori între 2020 și 2021, pe bani. Fetele ar fi fost gemene, iar fostul politician le-ar fi cerut să-i găsească o virgină contra-cost. Una dintre fete i-a spus că a fost filmat şi l-a şantajat pentru că imaginile compromiţătoare să nu fie publicate.Conform anchetatorilor, fetele aveau 15 ani în momentul în care Diaconescu ar fi întreţinut relaţii sexuale cu ele, contra cost. Şi fostul politician ar fi ştiut asta.Alexandru Murărescu, avocatul lui Dan Diaconescu: L-am întrebat şi a spus că nici vorbă de aşa ceva. Urmează să ne lămurim, să ne se prezinte şi probele.Reporter: A avut legături cu minore domnul Diaconescu, ar putea fi motivate aceste bănuieli?Alexandru Murărescu, avocatul lui Dan Diaconescu:Niciodată. Anchetatorii au altă părere. De dimineaţă, la 6 şi jumătate, poliţiştii au bătut la poarta casei lui Diaconescu din zona Primăverii. Au ridicat două laptopuri şi mai multe telefoane. De frica mascaţilor, fostul om de televiziune s-ar fi ascuns în debara. A fost luat de poliţişti şi dus la Constanţa. Iar în jur de ora 17:00 a ajuns la malul mării pentru audieri.Va dati seama ce audienta ar fi scos DD pentru OTV dintr-un caz ca asta???

FRANCEZII VOR PIELEA LUI MACRON PE BAT!

Între 600 şi 800 de mii de francezi au protestat din nou neobosiţi. Le-au răspuns 11.500 de membri ai forţelor de ordine, mai mult de 4000 doar în Paris. Au avut loc ciocniri cu mascaţii, care au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii violenţi şi la Paris şi la Nantes. În capitala Franţei, protestatarii au intrat cu fumigene în sediul companiei Black Rock, cel mai mare administrator financiar din lume, pe care o acuză că este implicată în creşterea vârstei de pensionare.  Pompierii au intervenit de urgenţă după ce prelata celebrei braserii pariziene a luat foc. Furia francezilor este atât de mare zilele acestea, încât dacă ar fi acum alegeri prezidenţiale, între Macron şi Marine le Pen, ar alege extrema dreaptă. Sophie Binet, președinta Sindicatului CGT: Vrem să îi spunem că preşedintele Republicii nu poate guverna contra voinţei propriei ţări, a propriului popor. Şi asta este foarte grav. A fost preşedintele celor bogaţi, acum este preşedintele haosului. Solutia?Pensionati-l anticipat pe Macron!

ASA, URSULA! FII BARBATA!

O eventuală decizie a Chinei de a furniza armament Rusiei ar afecta „semnificativ” relaţiile Beijingului cu Uniunea Europeană, afirmă preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, confirmând intenţia preşedintelui chinez Xi Jinping de a discuta cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski.”Înarmarea agresorului este o încălcare clară a dreptului internaţional. Acest lucru ar afecta semnificativ relaţiile dintre Uniunea Europeană şi China”, a afirmat Ursula von der Leyen, în cursul vizitei oficiale pe care o efectuează la Beijing împreună cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.”A fost interesant să aflu că preşedintele Xi a confirmat intenţia de a discuta” cu Zelenski, a precizat Ursula von der Leyen, potrivit agenţiei Reuters, considerând „pozitiv” acest lucru. Conversaţia va avea loc „la momentul potrivit”, „când vor fi îndeplinite condiţiile”, a subliniat preşedintele Comisiei Europene, confirmând o informaţie anunţată anterior de un diplomat francez.Preşedintele Emmanuel Macron a pledat joi, la Beijing, pentru negocieri de pace între Rusia şi Ucraina, evidenţiind rolul important pe care l-ar putea avea China. „Este necesară reluarea discuţiilor cât mai rapid posibil, pentru construirea unei păci durabile”, a declarat Emmanuel Macron. „Ştiu că pot conta pe dumneavoastră pentru a readuce Rusia la raţiune şi pe toată lumea la masa negocierilor”, a insistat Emmanuel Macron, adresându-i-se preşedintelui Chinei, Xi Jinping.Vai, vai ce l-au speriat vorbele Ursulei pe Xi Jinping!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!