home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
09.04.2023
FAPTUL DIVERS

CIOLACU VREA SA RUPA PISICA EDUCATIEI!

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, cataloghează drept „cutremurătoare” cazul profesoarei înjunghiate de un elev şi pe cel al profesoarei umilite de copii de 13 într-o şcoală din Prahova, el susţinând că în astfel de situaţii se pune în discuţie autoritatea cadrelor didactice. În acest context, liderul social-democrat anunţă că PSD „va insista” ca noile reglementări legislative „să restabilească autoritatea profesorilor şi respectul” pentru aceştia.„Cazurile recente ale elevului care a înjunghiat premeditat o profesoară sau al celor din Prahova care au umilit şi batjocorit un cadru didactic sunt cutremurătoare. Şi este cu atât mai grav cu cât astfel de lucruri se petrec într-o sală de clasă! Aceste cazuri pun în discuţie autoritatea profesorilor. S-a mers prea departe cu această libertate prost înţeleasă. Dascălii au ajuns bătaia de joc a unor elevi care consideră că au doar drepturi, fără nicio obligaţie. Lucrurile nu pot continua aşa! Înainte dascălul era una dintre cele mai respectate persoane din comunitate. S-a pierdut acest respect şi este foarte grav! Nu poţi avea educaţie de calitate dacă profesorii nu sunt respectaţi!”, scrie, sâmbătă, Marcel Ciolacu, pe Facebook.Acesta precizează că, în condiţiile în care de educaţie depinde viitorul României, este nevoie de intervenţie în aşa fel încât legile educaţiei, aflate în această perioadă în Parlament, să restabilească autoritatea profesorilor.„Trebuie intervenit urgent! Avem legile Educaţiei în Parlament. PSD va insista ca noile reglementări să restabilească autoritatea profesorilor şi respectul pentru cei care ne învaţă carte!”, adaugă preşedintele PSD.Săptămâna aceasta, un adolescent de 16 ani de la Colegiul Naţional ”Ion Creangă” din Bucureşti a înjunghiat în gât o profesoară, tânărul fiind arestat preventiv. Tot săptămâna aceasta, în spaţiul public au apărut imagini filmate într-o şcoală din judeţul Prahova, în care elevi de 13 ani mimează acte sexuale cu o profesoară, în timpul orei de curs, femeia fiind vizibil depăşită de situaţie.Care educatie?Occidentul ne vrea o tara de mana a treia generatoare de forta de munca necalificata ieftina!Conform lozincii :CARTE MULTA NU SE CERE/SA FII PROST SI SA AI PUTERE!

RELATII CONTACTLESS CU SFINTII!

Cutia milei are forma 2.0. Credincioșii care vin să se roage în Catedrala Sfântul Iosif din București au posibilitatea de a face donații contactless, cu cardul sau cu telefonul. Inițiativa a pornit de la numărul mare al solicitărilor credincioșilor, spun reprezentanții Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București, potrivit euronews.ro.POS-urile din Catedrala Sfântul Iosif au fost montate acum, deși Arhiepiscopia Romano-Catolică dorea montarea acestor dispozitive de mai mulți ani.În cutia electronică pentru donații, credincioșii pot dărui 5, 10 sau 50 de lei din portofelul lor electronic, în contul Catedralei, fără a fi nevoiți să introducă și cod pin.Pr. Dr. Șerban Tarciziu-Hristofor, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București: Orice pos este conectat cu un cont bancar al instituției, al Arhiepiscopiei și, cu siguranță, orice pos înregistrează și suma, de cine a fost depusă, când a fost depusă și contabilitatea este mult mai ușoară. Este un cont de instituție și, sigur, trece pe la serviciul de contabilitate cu toate regulile de funcționare. ”Mi se pare o idee foarte bună, pentru că nu întotdeauna avem la noi bani cash. Acest lucru se practică și în afară, ceea ce facilitează donația tuturor. Dacă au sau nu cash, nu mai contează”, spune un enorias.SA FIE PRIMIT, spun preotii!

SCAUNUL LUI DRULA A RAMAS DOAR CU TREI PICIOARE!

importanți lideri ai USR s-au adunat în aceste zile la ceas de taină și au în vedere detronarea lui Cătălin Drulă.Se fac deja jocurile pentru un nou congres iar următoarea conducere va fi cea care va desemna listele pentru alegerile de anul viitor. Tabere nu prea există, la USR există însă multe victime.Partidul format de Nicușor Dan a pierdut repede din putere după ce s-a dus la guvernare cu PNL. Dintr-un partid anti-sistem s-a dat cu sistemul iar românii i-au penalizat. Astăzi USR cu greu se apropie de 5%, dar are șanse majore să nu mai atingă acest prag.Concluzia dezbaterilor în cerc restrâns a fost aceea că anul viitor partidul nu își permite o ceartă majoră, așa că cel mai bine ar fi ca lucrurile să fie tranșate chiar acum. Vor fi victime, se vor mai pierde oameni, dar asta nu contează deloc pentru cei care doresc să controleze partidul. După ce l-a dat afară pe Nicușor Dan, apoi l-a lucrat Machiavelic pe Dan Barna, l-a izolat pe Dacian Cioloș, păpușarul de la USR pregătește o nouă schimbare.Partidul a pierdut jumătate din parlamentari atunci când Dacian Cioloș a plecat și totul pentru capriciul unui singur om.Aparent nemulțumirile au legătură cu lipsa de acțiune și implicare din partea lui Cătălin Drulă. Acesta are pretenții multe și foarte puțină implicare , spun unii. Doar aparent, pretexte.Cătălin Drulă este considerat un om slab, lipsit de energie, fără carismă și incapabil să țină partidul în frâu. Dar nu asta nemulțumește.Certurile din interiorul USR sunt la ordinea zilei, oamenii din filiale se mănâncă între ei, parlamentarii își părăsesc posturile.Ramaneti aproape, oameni buni! Se anunta schimbari spectaculoase!

POLITICIENII ARUNCA CU BANI IN ZIARISTI!

Știripesurse.ro, newsweek.ro au încasat bani publici de la PNL sau PSD, potrivit informaţiilor Europa Liberă. Plăţile s-au făcut, uneori, prin intermediul unor agenţii, iar contractele sunt confidenţiale, scrie publicaţia citată.Potrivit investigaţiei semnate de jurnalistul Cristian Andrei, PSD şi PNL au aruncat în piaţă peste 10 milioane de euro pentru presă şi propagandă, în primele şapte luni din 2022. Banii vin direct de la bugetul de stat, iar marile partide îi folosesc pentru a cumpăra articole pozitive. Conducerile ambelor formaţiuni refuză, în mod oficial, să dezvăluie spre ce site-uri se duc banii publici, notează r3media.ro.Conform datelor, sumele au crescut de la an la an, iar fenomenul devine unul periculos pentru democraţie, avertizează experţii consultaţi de Europa Liberă. Publicul nu este informat dacă citeşte o ştire plătită de partid sau un produs jurnalistic.Banii publici sunt apoi direcționați de partide către diferite site-uri. Conform legii, formațiunile politice nu au voie să cumpere spațiu editorial la televiziuni în afara campaniilor electorale. PNL și PSD au contracte, însă, cu site-urile televiziunilor.Partidele alocă aproape 50% din bugetul utilizat pentru presă și propagandă. În 2021, suma a fost de aproape 60 de milioane de lei. PSD a utilizat aproape 40 de milioane de lei (8 milioane de euro), PNL aproape 19 milioane de lei (3.8 milioane de euro), iar USR 1 milion de lei (200.000 de euro).Contractele nu sunt încheiate întotdeauna direct între conducerea PSD și PNL cu firma care deține respectivul site. În afacere, ca intermediar, apare o Agenție de publicitate. Procedura nu este ilegală și nu ar exista vreo problemă, dacă partidele nu s-ar ascunde în spatele acestor contracte cu agențiile.Asa e in democratie!Presa ascultatoare supravietuieste! Presa carcotasa da coltul!

UITE CUM POATE IZBUCNI AL TREILEA RAZBOI MONDIAL!

China a început duminică a doua zi de manevre militare în jurul Taiwanului, în contextul în care Ministerul Apărării de la Taipei a anunţat multiple survolări ale forţelor aeriene şi a transmis că monitorizează mişcările forţelor de rachete ale Chinei, lucru pe care şi SUA au anunţat că îl fac, transmite Reuters.Tot duminică, postul de televiziune de stat din China, CCTV, a anunţat că armata chineză continuă exerciţiile de încercuire a Taiwanului.Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat că Taipeiul a detectat nouă nave de război şi 58 de avioane chineze în jurul insulei şi a informat că supraveghează mişcările armatei chineze cu ajutorul unui „sistem de strângere de informaţii şi de supraveghere comun”.Armata chineză a efectuat simulări de lovituri de precizie asupra unor ţinte-cheie de pe insulă şi în apele înconjurătoare, a transmis CCTV.Presa de stat din China a relatat că avioanele sunt înarmate cu muniţie reală. Şi avioanele forţelor aeriene taiwaneze transportă în mod normal muniţie reală atunci când sunt ridicate de la sol pentru a respinge incursiunile aparatelor de zbor chineze, scrie Reuters.China a început sâmbătă, pentru trei zile, exerciţii militare în jurul insulei, la o zi după ce preşedinta taiwaneză Tsai Ing-wen s-a întors dintr-o scurtă vizită în SUA.Sâmbătă seara târziu, Consiliul pentru Afacerile Oceanice al Taiwanului, care gestionează Garda de Coastă, a publicat pe canalul său de YouTube o înregistrare video în care apare una dintre navele sale care urmăreşte îndeaproape un vas de război chinez, fără a menţiona însă amplasarea exactă a navelor.„Afectaţi grav pacea, stabilitatea şi securitatea regionale. Vă rugăm, faceţi cale întoarsă imediat şi plecaţi. Dacă veţi continua să înaintaţi vom trece la măsurile de expulzare”, anunţă prin radio un ofiţer al Gărzii de Coastă taiwaneze, adresându-se vasului chinez.Într-o altă înregistrare video apare nava de război taiwaneză Di Hua, însoţind un vas al Gărzii de Coastă în ceea ce un ofiţer al Gărzii de Coastă numeşte „o confruntare” cu o navă de război chineză.Mai avem o sansa! Nici Nostradamus, nici Baba Vanga n-au zis ca al Treilea Razboi Mondial va porni  din Taiwan!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!