home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
25.04.2023
FAPTUL DIVERS

GLOANTELE SUIERAU PE LANGA CIUCA, DAR NICIUNUL NU L-A NIMERIT!

Vicepreședintele PNL Alina Gorghiu este de părere că pensia de 18.000 de lei a președintelui său de partid, Nicolae Ciucă, nu este una mare, deoarece acesta a fost în teatrele de operațiuni.  Gorghiu, care este și preşedinte interimar al Senatului, a spus miercuri într-o emisiune televizată că legea pensiilor speciale va trece în această sesiune parlamentară.Ea a declarat că s-a ajuns la un consens politic şi că toți au ajuns la concluzia că trebuie ajustate aceste pensii speciale, deoarece nimeni nu este de acord ca o pensie să fie mai mare decât ultimul salariu.”Dacă ne uităm la tabelul cu responsabilii, în dreptul pensiilor de serviciu responsabil este Ministerul Muncii. Asta e realitatea, Când ţi-ai asumat răspunderea de ministru al muncii ştiai că ai şi pensiile de serviciu, că ai şi legea salarizării de elaborat, sunt jaloane în PNRR, va trebui să punem cu toţii umărul, să avem o lege bună, croită bine pentru că ne va afecta pe toţi”, a precizat Gorghiu.Despre pensia de 18.000 de lei a premierului Ciucă, Alina Gorghiu a arătat că raportat la pensia unui român, normal, aceasta poate fi considerată că e mare, dar ”dacă ne gândim că a fost şeful statului major, că a fost în teatrele de operaţii, şi gloanţele treceau la propriu pe lângă urechile domniei sale, este o pensie mică”.”Nu Ciucă şi-a scris fluturaşul pe pensie, asta este legea, legile succesive pe care Parlamentul le-a votat”, a mai menţionat ea.Sursa Pro TV.Generalul Ciuca nu s-ar fi lasat invins la Waterlo.Ar fi comandat o baterie de vin si ar fi gasit o strategie castigatoare!

IATA DE CE NU INTRAM IN SCHENGEN

Înainte să vină miercuri în prima vizită oficială în România, ministrul austriac de Interne a prezentat marţi, la Viena, o situaţie care arată că în 2022 au fost arestaţi în Austria cu 61% mai mulţi traficanţi de persoane decât în 2021, iar 52 dintre aceştia au fost români, scrie News.ro care preia presa austriacă. Gerhard Karner a prezentat raportul care ar dovedi că „traficanţii spun că este mai uşor ca niciodată să ajungi în Europa”, iar acest lucru se reflectă şi în numărul de reţineri făcut de autorităţile austriece, scrie presa austriacă. Karner a afirmat în conferinţa de presă că brutala mafie a traficanţilor va continua să fie combătută cu hotărâre. În acest scop, ministrul de interne a spus că se bazează pe controlul punctelor de frontieră şi al zonelor de frontieră, atât la nivel naţional, cât şi internaţional.„Un semnal important este scoaterea din ţară şi repatrierea”, a declarat Karner.În 2022, „au fost efectuate aproape 13.000 de repatrieri”, a anunţat ministrul.Aproximativ 40% au fost efectuate cu forţa, în timp ce 60% dintre cei în cauză au plecat de bunăvoie.Nu-i problema! Ce pierem neintrand in Schengen  castigam traficand imigranti!

RARES BOGDAN II LINISTESTE PE UNGURI!

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat că liberalii nu doresc ieșirea UDMR din coaliția de guvernare.Iată ce a spus acesta: „Nu ne interesează să luăm de la UDMR nimic” Nu a fost discuție de a prelua Ministerul Mediului. Cine nu înțelege cum arată platforma UDMR și istoria UDMR, atunci ar trebui să verifice și să înțeleagă că nu poți să vii să bagi sula-n coaste unora, înainte cu două săptămâni de alegerile pe care le au. Noi nu dorim să scoatem UDMR de la guvernare”Rareș Bogdan susține că PNL nu va mișca o virgulă din protocol și merge doar pe respectarea protocolului: „Protocolul este în trei și îl vom respecta întocmai. Ca lucrurile să fie foarte clare„, a completat acesta.Citind asta, am rasuflat usurati!

JOE BIDEN:DE-AS MAI DUCE-O PAN LA ANU’!

Joe Biden a anunțat în mod oficial, marți, că va candida pentru un al doilea mandat de președinte al Statelor Unite ale Americii, la alegerile din 2024. Principalul său contracandidat pare să fie în acest moment tot Donald Trump, care și-a lansat deja candidatura pentru a reveni la Casa Albă.Președintele SUA în funcție, Joe Biden, a publicat un videoclip de lansare a candidaturii sale pentru a-și păstra funcția la Casa Albă, într-un mandat consecutiv. Videoclipul de trei minute începe cu un singur cuvânt: Libertate.El a prezentat următoarele alegeri ca fiind o luptă pentru democrație și libertate personală, afirmând: „Împreună, să terminăm treaba”.În vârstă de 80 de ani, Joe Biden afirmă că dreptul la avort, apărarea democrației, dreptul la vot și rețeaua de siguranță socială vor fi printre cele mai importante subiecte de pe buletinul de vot la alegerile din 2024.Trebuie sa recunoastem, are umor!

BINE CA N-A CAZUT PE GEAM!

Un tribunal din Moscova l-a condamnat pe fostul ofițer de poliție Serghei Vedel, cunoscut drept Klokov, la șapte ani de închisoare sub acuzația de distribuire de „informații false” despre forțele armate ale Rusiei implicate în invazia neprovocată a Moscovei în Ucraina.Vedel, condamnat pe 24 aprilie, a fost primul cetățean rus care s-a confruntat cu această acuzație anul trecut, imediat după ce Rusia a adoptat o lege care incriminează orice exprimare de opinie despre războiul din Ucraina care diferă de declarațiile oficiale ale Moscovei.Legea a fost folosită de autorități pentru a înăbuși chiar și expresiile minore de disidență.Avocatul lui Vedel, Daniil Berman, a insistat asupra faptului că acuzația este ilegală, pentru că provine din înregistrări ale unor conversații telefonice private pe care acesta le-a avut cu prieteni și colegi și, prin urmare, nu poate fi definită ca distribuire de informații.Anchetatorii spun că Vedel, în cele trei discuții telefonice cu prietenii și colegii săi, a subliniat că pierderile de militari ruși în Ucraina au fost mult mai mari decât arătau statisticile oficiale.De asemenea, el a spus că armata rusă ucide civili și că guvernul Ucrainei nu este nazist, așa cum au afirmat oficialii și propaganda rusă pentru a justifica războiul.Vedel, care s-a născut și a crescut în orașul Irpin, în apropiere de Kiev, a fost arestat la 18 martie 2022, după ce conversația sa telefonică cu un ofițer de poliție ucrainean din Kiev, prieten al tatălui său, în vârstă de 67 de ani, a fost ascultată.În timpul conversației, Vedel i-a cerut ofițerului de poliție din Kiev să obțină informații despre prietenii săi .La razboi, ca la razboi

IN INCHEIERE, CATEVA CURIOZITATI

  1. Există aproximativ 7,9 miliarde de oameni pe Pământ.
  2. Cel mai mare ocean din lume este Oceanul Pacific.
  3. Râul Nil este cel mai lung râu din lume.
  4. Muntele Everest este cel mai înalt munte din lume.
  5. Aurora boreală este un fenomen natural care apare în timpul nopții în zonele polare.
  6. Cangurii nu pot merge înapoi din cauza formei corpului lor.
  7. Un fulger poate fi de 5 ori mai fierbinte decât temperatura de pe suprafața soarelui.
  8. Pe Pământ există mai mult de 8,7 milioane de specii diferite de animale și plante.
  9. În Antarctica nu există bănci și nici ATM-uri.
  10. Lemnul de bambus este cel mai rapid material de creștere din lume.
  11. O zi pe Venus este mai lungă decât un an pe Venus.
  12. Luna este acoperită cu praf de meteorit și cratere.
  13. În ciuda numelor lor, pepenii și castraveții nu sunt legume, ci fructe.
  14. În Groenlanda nu există drumuri între orașe.
  15. Primul film din lume a fost creat în anul 1895 de către frații Lumière.
  16. În timpul verii, noaptea la Polul Nord poate dura până la 6 luni.
  17. Cel mai adânc punct de pe Pământ este Fossa Marianelor, care se află în Oceanul Pacific.
  18. În India există peste 1,3 miliarde de oameni.
  19. Majoritatea oamenilor au ochii de culoare maro.
  20. Vulturul poate zbura la o altitudine de până la 10.000 de metri.
  21. Pământul se rotește în jurul axei sale în aproximativ 24 de ore.
  22. În 1959, Alaska a devenit cel de-al 49-lea stat al SUA.
  23. Marea Barieră de Corali este cel mai mare sistem de corali din lume.
  24. Într-un anumit moment, aproximativ 1% din populația lumii este în mișcare.
  25. În jur de 70% din suprafața Pământului este acoperită de apă.
  26. Cea mai mare țară din lume, din punct de vedere al suprafeței, este Rusia.
  27. În Grecia, se spală obiecte de argint în lapte pentru a le curăța.
  28. În Australia, există mai multe animale veninoase decât în ​​orice altă țară din lume.
  29. În Egiptul antic, bărbații purtau peruci pentru a-și ascunde chelia.
  30. Unele specii de broaște pot să își schimbe sexul în timpul vieții.
  31. Arctica este cea mai rece zonă a Pământului.
  1. Ghețarii reprezintă aproape 10% din suprafața uscatului de pe Pământ.
  2. În Africa, leii pot trăi până la 10-14 ani în sălbăticie și până la 20 de ani în captivitate.
  3. În țara Bhutan, fericirea națională brută este măsurată ca indicator al succesului economic și social.
  4. Lacul Baikal din Rusia este cel mai adânc lac din lume.
  5. Antarctica nu are guvern propriu și niciun sistem juridic internațional.
  6. În jur de 60% din oamenii din lume vorbesc cel puțin două limbi.
  7. În Finlanda, sănătatea mentală este tratată la fel de importantă ca și sănătatea fizică.
  8. În Japonia, oamenii sunt adesea încurajați să își ia o pauză la mijlocul zilei pentru a se odihni și a se relaxa.
  9. În anul 2006, Pluto a fost retrogradat la statutul de planetă pitică.
  10. Elefanții pot recunoaște diferitele mirosuri și sunete și pot comunica între ei.
  11. Unul dintre cele mai înalte clădiri din lume este Burj Khalifa din Dubai, care are o înălțime de 828 de metri.
  12. În America de Nord, oamenii obișnuiau să mănânce cartofi dulci înainte de a mânca cartofi albi.
  13. În Nepal, în timpul festivalului de primăvară Holi, oamenii aruncă pudră colorată unii către alții în semn de bucurie și prietenie.
  14. În China, se consideră că numărul 8 aduce noroc, iar numărul 4 aduce ghinion.
  15. În America de Sud, anaconda este cel mai mare șarpe din lume.
  16. În Norvegia, tradițional se mănâncă sushi cu carne de ren.
  17. În Qatar, majoritatea părților din orașe sunt construite în ultimii ani și sunt foarte moderne.
  18. În Tibet, se consideră că un om poate avea mai multe suflete.
  19. În Australia, există mai multe specii de animale care trăiesc numai acolo decât în ​​orice altă țară de pe Pământ.
o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!