home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
07.05.2023
FAPTUL DIVERS

TELEGRAME DIN UCRAINA!

Un blogger militar rus a fost rănit atunci când mașina sa a explodat, conform informațiilor mediatice de stat rusești, după moartea altui blogger într-o explozie într-un cafenea luna trecută. Scriitorii naționaliști joacă un rol cheie în propaganda Kremlinului. Pentru prima dată, Ucraina afirmă că a folosit un sistem Patriot furnizat de SUA pentru a doborî o rachetă hipersonică rusă. Șeful grupării Wagner, Yevegny Prigozhin, declară că luptătorii săi vor părăsi orașul estic Bakhmut, care se află în conflict, la data de 10 mai, din cauza lipsei de muniție, susținând sâmbătă că va preda pozițiile forțelor conduse de liderul cecen Ramzan Kadyrov. Un purtător de cuvânt al armatei ucrainene a numit afirmația lui Prigozhin despre lipsa de muniție „o înșelătorie completă”. El a adăugat că luptătorii ruși nu au reușit să obțină niciun avans în Bakhmut. Ramzan Kadyrov, notoriul lider cecen și aliat al președintelui rus Vladimir Putin, a invitat luptători din Compania Militară Privată Wagner să se alăture forțelor batalionului său Akhmat din Bakhmut.”Compania Militară Privată Wagner are oameni foarte buni, curajoși, necesari, necesari nouă, deoarece cunosc zona”, a declarat Kadyrov într-un mesaj video sâmbătă. „Dacă rămâneți cu noi, vă promit că vă vom oferi mai mult, vom crea condiții mai bune decât aveți astăzi. Vom încerca să facem totul de cea mai înaltă calitate pentru voi.”Kadyrov a postat și o imagine a scrisorii sale către Putin „pentru a emite ordine de luptă privind retragerea unităților Akhmat din alte direcții, în scopul de a preda pozițiile Wagner în Bakhmut acestora”.Șeful Wagner, Yevgeny Prigozhin, a afirmat că va preda pozițiile din Bakhmut liderului cecen pe 10 mai. A menționat o lipsă de aprovizionare cu muniție, pe care Prigozhin o atribuie comandamentului militar rus.Liderul cecen a declarat vineri online că va fi bucuros să preia pozițiile „fratelui mai mare” Prigozhin în cazul în care Wagner decide să părăsească Bakhmut, și a reiterat această poziție într-o altă postare sâmbătă.Mana cereasca pentru ziaristi invaziaAu zilnic cate ceva de scris!

UCIGASUL DE 13 ANI POATE SCAPA BASMA CURATA!

Elevul adolescent Kosta Kecmanović, în vârstă de 13 ani, a ucis miercuri dimineață opt colegi de clasă și un agent de securitate la școala primară Vladislav Ribnikar din zona Vracar din capitala Serbiei, Belgrad, în dimineața zilei de miercuri.Adolescentul care și-a executat opt colegi de clasă și un agent de securitate în Belgrad avea în geantă cocteiluri molotov și este posibil să fi plănuit de luni de zile odioasa crimă premeditată.Dar, în ciuda muntelui de dovezi împotriva lui Kosta Kecmanović, în vârstă de 13 ani, elev la școala Vladislav Ribnikar dintr-un buzunar de lux din capitala Serbiei, Belgrad, el ar putea evita închisoarea deoarece vârsta de răspundere penală în această țară este de 14 ani.În Serbia, legea prevede că băiatul nu este supus acelorași proceduri penale ca un adult.Cu toate acestea, tatăl său, în vârstă de 48 de ani, a fost reținut sub suspiciunea de comitere de „infracțiuni grave împotriva securității generale”.Chiar dacă băiatul ar fi avut 14 ani, ar fi trebuit să fie supus unor evaluări psihiatrice extinse pentru a-i determina sănătatea mintală. Cel mai probabil, Kecmanović va fi mutat într-o locație specială sau într-o instituție închisă. Acest lucru se datorează, în principal, potențialului de atacuri de răzbunare din partea justițiarilor împotriva sa și a familiei sale, relatează avaz.ba. Procurorii, neputând să pună acuzațiile pe seama ucigașului, vor investiga probabil cât de multă responsabilitate cade pe capul celui care se ocupa de copil, tatăl său – care se spune că ar fi deținut legal arma folosită în timpul ravagiei.Conform legislației sârbe, proprietarul armei de foc trebuie să o depoziteze într-un dulap metalic încuiat, astfel încât să fie inaccesibilă altor persoane.Curand va fi iar liber si daca face rost de un Kalasnikov, isi poate perfectiona stilul!

DESCHIDETI GEAMUL! MIROASE A REVOLUTIE!

Manifestație. AUR-ul s-a triplat, peste 20.000 de români au protestat în București. La TV liniște, nimeni nu știe nimic despre nimic. Cenzura din România funcționează la nivel de presă, dar pe rețelele de socializare românii pot vedea cu ușurință adevărul: țara merge prost, corupția este mare, birocrația nemulțumește pe fiecare român.Manifestația impresionantă astăzi în București: peste 20.000 de români din toată țara au participat la un protest antiguvernamental. Au venit români din Suceava, Timișoara, Cluj sau Constanța. Toate județele țării au fost reprezentate la această mare manifestație.Românii cer o viață mai bună, respect față de cetățeni, mai puțină birocrație, protejarea fermierilor români, ajutor pentru transportatori, stoparea legilor infame prin care copiii țării pot fi luați de către statul român pentru simplul motiv că părinții sunt săraci.Nu înțelegem deloc opoziția unei părți a presei din România la curentul lansat de AUR în societate românească. Miroase a revoluție de catifea, miroase a schimbare fără violență a sistemului politic care conduce România de 33 de ani. Pentru că AUR este un partid nou, cu lideri noi, de multe ori apar tot felul de teorii conspiraționiste și există o anumită nesiguranță mai ales la cei obișnuiți cu un anumit sistem politic care se comporta destul de previzibil.Daca romanii au ajuns sa-si puna sperante in fostul sef de galerie, George Simion, inseamna ca e chiar jale!

VOI STITI CINE SUNT EU??? CA IO-S BEAT SI NU STIU!

„Voi ştiţi cine sunt eu? Sunt procuror şi sunt în măsură să fac orice!”. Asta le-a spus poliţiştilor care l-au oprit în trafic fostul şef DIICOT, actual vicepreşedinte CSM, procurorul Daniel Horodniceanu. Incidentul a avut loc pe timp de noapte, într-o comună din Iaşi. Procurorul, care a fost filmat de poliţişti, admite că a greşit, dar precizează că înregistrările sunt editate şi susţine că a fost provocat. Sindicatul Poliţiştilor cere însă demisia lui Horodniceanu şi cercetarea lui disciplinară.Poate omul era beat si nu mai stia cum il cheama! Au mai fost cazuri!

YUANE,YUANE, XI JINPING NU DOARME!

Moneda chineză, yuanul, a depășit pentru prima oară dolarul în tranzacțiile internaționale ale Beijingului. Băncile din China folosesc în schimbrurile comerciale yuanul.Dacă în 2010 se folosea doar dolarul american sau alte valute, acum, după 13 ani, 51,6% din afacerile internaționale ale Chinei se fac în propria monedă.Plățile în yuan au crescut anual cu 240% în tentativa Beijingului de a-și promova propria monedă. Au ajuns la echivalentul a 245 de miliarde de dolari.În același timp, rezervele valutare ale Chinei au continuat să crească în aprilie, arată datele oficiale publicate duminică, pe măsură ce dolarul american s-a depreciat în raport cu alte valute importante, transmite Reuters.
Rezervele valutare ale Chinei – cele mai mari din lume – au urcat cu 21 miliarde de dolari luna trecută, la 3.205 miliarde de dolari, comparativ cu un nivel de 3.192 miliarde de dolari estimat de analiştii intervievaţi de Reuters şi un nivel de 3.184 miliarde de dolari înregistrat în martie.
În aprilie, yuanul s-a depreciat cu 0,63% faţă dedolar, în timp ce dolarul s-a depreciat cu 0,94% în raport cu alte valute importante.La finele lunii aprilie, China deţinea 66,76 milioane uncii troy de aur fin, în creştere de la 66,50 milioane uncii la 31 martie 2023.De asemenea, valoarea rezervelor de aur ale Chinei a urcat la 132,35 miliarde de dolari la finalul lunii aprilie, de la 131,65 miliarde de dolari la 31 martie 2023.Concluzia?Schimbati-va urgent economiile din dolari in yuani!

IN INCHEIERE, CATEVA CURIOZITATI

  1. Peștele-lună poate supraviețui și trăi până la 4 luni fără să mănânce.
  2. În medie, o persoană petrece aproximativ 6 luni din viață așteptând la semafor.
  3. Elefanții sunt singurele animale, în afară de oameni, care pot să sufere de stres posttraumatic.
  4. Într-un anumit moment al zilei, umbra ta este cea mai înaltă în raport cu înălțimea ta.
  5. În timpul vieții lor, furnicile pot dormi în total doar șase ani.
  6. Cleopatra, faimoasa regină a Egiptului, a trăit mai aproape de lansarea primului iPhone decât de construirea Piramidelor.
  7. Vacile au cel mai bun prieten virtual – fiecare vacă are o preferință pentru anumite alte vaci și își construiește prietenii virtuale cu ele prin intermediul unui sistem electronic de etichetare.
  8. În secolul al XIX-lea, exista un tratament pentru „obsesia feminină” cunoscut sub numele de „histerectomie manuală”, în care medicii foloseau manual stimularea orgasmului pentru a trata anxietatea și alte afecțiuni.
  9. Există o insulă în Japonia numită „Okunoshima”, cunoscută sub numele de „Rabbit Island” (Insula Iepurilor), unde locuiesc peste 700 de iepuri sălbatici.
  10. Un „googolplex” este un număr atât de mare, încât nu poate fi scris în întregime în Universul cunoscut.
  11. Pinguinii își propun să găsească un partener pentru viață, dar nu toți reușesc să-și găsească unul. Atunci ei pot forma cupluri homosexuale sau să adopte ouă abandonate.
  12. Înainte de inventarea clemei de hârtie, oamenii foloseau bucăți de sfoară sau panglică pentru a lega documentele împreună.
  13. În Monaco, cetățenii nu au voie să joace în cazinouri. Doar străinii pot juca.
  14. În Insulele Feroe, oamenii consumă o delicatesă tradițională numită „kiviak”, care constă în carne de păsări marinată în interiorul unor pui de morsă și lăsată să fermenteze timp de câteva luni înainte de a fi consumată.
  15. Timp de aproximativ 20 de minute după ce te trezești, memoria ta poate fi mult mai puțin precisă, iar amintirile tale pot fi distorsionate.
  16. În anii ’80, CIA a încercat să spioneze URSS prin intermediul unei pisici. Au implantat o cameră și microfoane în corpul pisicii și au încercat să o transforme într-un „spion felin”. Cu toate acestea, proiectul nu a fost de succes deoarece pisica nu coopera și au renunțat la idee.
  17. Există un lac în Africa de Est, cunoscut sub numele de Lacul Natron, în care apa are un nivel de aciditate ridicat și o temperatură extrem de înaltă. Acest lucru face ca animalele care înoată în lac să se petrifice, creând astfel imagini uimitoare.
  18. În Islanda, există o aplicație de întâlniri numită „Íslendinga-App” care permite oamenilor să verifice dacă sunt înrudiți sau nu înainte de a începe o relație. Acest lucru se datorează faptului că populația Islandei este relativ mică și există riscul de a întâlni o rudă fără să știi.
  19. Într-un anumit loc din Rusia, numit Yakutia, temperaturile pot scădea atât de mult încât respirația umană poate produce ninsoare instantanee. Aceasta este cunoscută sub numele de „efectul Mpemba”.
  20. În Japonia, există o insulă populată în principal de lei de mare și cunoscută sub numele de „Aoshima”. Locuitorii insulei sunt în număr mult mai mic decât lei de mare și atrage turiști

ZECE TITLURI DE SENZATIE DIN TABLOIDE

  1. „Orașul subteran descoperit în Antarctica: Civilizație pierdută sau bază secretă?”
  2. „Experiment genetic eșuat: Oamenii de știință au creat accidental o specie hibrid om-animale”
  3. „Femeia cu abilități supranaturale: Pot să levitez și să controlez mintea oamenilor”
  4. „Orașul fantomă reapare peste noapte: Unde a dispărut și cum a fost reconstruit?”
  5. „Descoperire șocantă în Pădurea Amazoniană: Tribul izolat de oameni cu puteri magice”
  6. „Bază extraterestră descoperită pe Lună: NASA ascunde adevărul?”
  7. „Monstrul maritim misterios prins în mreje: Cea mai mare creatură subacvatică vreodată înregistrată”
  8. „Statuia care se mișcă: Obiectul antic înspăimântător care schimbă poziția în mod inexplicabil”
  9. „Revoluție robotică: Androizii preiau locurile de muncă și devin cetățeni cu drepturi depline”
  10. „Fenomen paranormal în castelul bântuit: Fantomele se manifestă în mod spectaculos în fața unui grup de cercetători”
o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!