home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
10.05.2023
FAPTUL DIVERS

GLOANTE PENTRU CIOLACU SI CIUCA

O colaboratoare a partidului AUR ar fi încercat să intre în clădirea Parlamentului cu patru gloanțe. În paralel, în curtea și în fața instituției au loc proteste organizate de AUR despre care Jandarmeria Română spune că nu sunt autorizate. Elena C. a fost prinsă cu obiectele interzise la controlul obligatoriu de la intrarea în clădire. Potrivit Digi24, ea este șefa organizației de tineret a AUR.„Facem precizarea că persoana în cauză este colaboratoare a Grupului parlamentar AUR din Camera Deputaților. Conform procedurilor legale, persoana a fost condusă la Secția 17 de Poliție”, a anunțat miercuri biroul de comunicare al Camerei Deputaților.Incidentul a avut loc în contextul în care miercuri, AUR protestează alături de simpatizanți în fața Parlamentului împotriva unei legi despre care susține că „va lua copiii de lângă noi”.Jandarmeria a precizat într-un comunicat de presă că protestele din fața instituției nu au fost autorizate.Manifestanţilor li s-a adus la cunoştinţă că protestele nu îndeplinesc condiţiile legale, însă aceştia şi-au asumat răspunderea pentru acest lucru, refuzând să părăsească obiectivul, a precizat Jandarmeria.Se apropie Rotativa si mirosul de ciolane le ia mintile!

URSULA VON DER LEYEN, CA ANA LUI MANOLE!

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ajuns marți la Kiev, la scurt timp după ce capitala ucraineană a fost atacată peste noapte cu rachete de croazieră.Oficialul european va participa la discuții cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.„Mă bucur că mă întorc la Kiev”, a scris Ursula von der Leyen pe Twitter. „Unde valorile care ne sunt dragi sunt apărate în fiecare zi.”„Salut decizia președintelui Zelenski de a face 9 mai Ziua Europei și aici, în Ucraina”, a adăugat ea.Vizita președintei CE – a cincea de la începutul invaziei neprovocate de Rusia a Ucrainei – are loc într-o zi plină de simbolism, când Uniunea Europeană sărbătorește Ziua Europei.Von der Leyen urmează să „reafirme sprijinul neclintit al UE față de Ucraina”, a spus purtătorul de cuvânt al acesteia. Sosirea lui Von der Leyen a survenit la câteva ore după ce Rusia a lansat 25 de rachete de croazieră asupra Ucrainei, 15 dintre ele vizand Kievul.„În total, în timpul a două valuri de atacuri asupra Ucrainei în noaptea de 9 mai, ocupanții ruși au lansat 25 de rachete de croazieră; 23 dintre ele au fost distruse de apărarea antiaeriană a Ucrainei”, a declarat Statul Major al armatei ucrainene într-un comunicat.Anterior, șeful administrației militare a capitalei, Serhiy Popko, a raportat că apărarea antiaeriană a Kievului a detectat și distrus aproximativ 15 rachete deasupra orașului. Nu au fost raportate imediat victime sau pagube, a spus Popko.Atacul de la Kiev a fost al doilea în câteva ore, după ce Rusia a lansat pe 8 mai 35 de drone sinucigașe și 16 rachete.Loviturile cu rachete au vizat regiunile Harkov, Herson, Nikolaev și Odesa și au provocat victime umane.Asa, Ursula, nu te lasa! Poate sa ploua cu bombe si sa ninga cu rachete, tu mergi inainte, ca Ana lui Manole!

PAS CU PAS SPRE O ROMANIE EDUCATA!

Proiectele Legilor Educației au trecut miercuri de plenul Camerei Deputaților, cu majoritate de voturi de la PSD, PNL și UDMR și voturi împotrivă de la USR și AUR.

Timp de mai bine de două ore parlamentarii au dezbătut și s-au contrazis pe utilitatea legilor în forma ieșită de la Comisia de Învățămînt.În final, proiectul Legii Învăţământului Preuniversitar a fost aprobat cu 191 de voturi „pentru”, 68 de voturi „contra” şi 11 abţineri. Legea Învăţământului Superior a fost și adoptată cu 189 de voturi „pentru”, 74 „împotrivă” şi 10 abţineri.La începutul dezbaterii din plen, ministrul Ligia Deca a declarat că pachetul de legi reprezintă „proiectul ambiţios pe care coaliţia de guvernare şi l-a asumat”.De-acum vom avea intelectuali la tot pasul!

CONCORDIA CHIAJNA-BANI MEMERITATI!

Primarul din Chiajna, Mircea Minea, a fost trimis în judecată de DNA. Motivul: ar fi finanțat ilegal clubul de fotbal Concordia, spun procurorii. Prejudiciul din dosar ajunge la aproape 45 de milioane de lei.Procurorii spun că primarul din Chiajna ar fi încheiat cu clubul de fotbal Concordia mai multe contracte prin care îi acorda sume nereturnabile de la bugetul local. Mai exact, Mircea Minea ar fi finanțat, ilegal, cu peste 37 de milioane de lei echipa de fotbal.Aceluiași club i-ar fi închiriat două baze sportive din proprietatea primăriei Chiajna la sume mai mici decât prețul pieței. Spre exemplu, pentru baza sportivă percepea o chirie de 100 de lei pe lună, iar pentru stadion puțin peste 7 euro pe oră.Demersurile primarului nu ar fi fost aprobate de către Consiliul Local.Potrivit DNA, primarul din Chiajna a fost membru fondator al clubului sportiv Concordia și președinte al consiliului director până la începutul anului 2015.Se pare ca primarul si-a marcat un autogol!

CRESTINII NU SCUIPA SI NU INJURA!

Un creștin real nu agresează, nu înjură de toți zeii invocând mama adversarului, nu scuipă spre alții și mai ales în sus și nu urlă, mai ales la microfon, spune purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.Bănescu a postat, miercuri seară, pe Facebook un mesaj intitulat „creștinism vs huliganism”:

  • „Creștinismul nu este niciodată la cuțite cu realitatea.
  • E mereu decent și profund realist.
  • Niciodată strident, niciodată simplist.
  • Un creștin real nu agresează,
  • nu înjură de toți zeii invocând mama adversarului,
  • nu scuipă spre alții și mai ales în sus,
  • nu urlă, mai ales la microfon (îi înțelege utilitatea),
  • nu se dă în spectacol, întrucât simte ridicolul,
  • nu (se) filmează compulsiv,
  • nu strigă imperativ.
  • Creștinismul asimilat te scutește de compromitere, te îmblânzește, te rafinează lăuntric, te înțelepțește”.

Postarea reprezentantului Patriarhiei vine în contextul în care miercuri la Parlament a avut loc un protest AUR la care au avut loc incidente cu jandarmii, iar doi deputați au fost agresați.In teorie, asa ar trebui sa fie, dar in practica e putin altfel!

CIOLACU: SI TOTUSI, SE INVARTESTE!

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a precizat că rotaţia guvernamentală va avea loc până la 1 iunie şi că noul prim-ministru va veni din interiorul PSD. Ciolacu a explicat că, momentan, se respectă protocolul iniţial, dar că mai sunt discuţii pe marginea acestuia. Liderul social-democrat este de părere că miniştrii performanţi nu ar trebui schimbaţi din funcţie. ”Rotaţia guvernamentală, cu alte cuvinte, noul guvern va avea un prim-ministru care vine din interiorul Partidului Social Democrat. În acest moment acest nume este Marcel Ciolacu. Nu cred că se poate schimba ceva, dar întotdeauna poate exista şi această posibilitate”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri seară, la România TV.Întrebat dacă se aşteaptă ca preşedintele Klaus Iohannis să îl nominalizeze pe Mihai Tudose pentru funcţia de premier, Marcel Ciolacu a subliniat că Tudose nu ar accepta această funcţie.”Cred că domnul Tudose, în primul rând, ar refuza şi cred că domnul Iohannis nu îşi doreşte o aventură politică acum şi o instabilitate politică. Atât eu, cât şi domnul prim-ministru Nicolae Ciucă ne dorim o stabilitate politică şi am văzut, având această stabilitate politică, am făcut faţă unor crize suprapuse şi am reuşit, împotriva la toate opiniile, să depăşim momente dificile nu numai pentru România”, a spus Ciolacu.Marcel Ciolacu a subliniat, totodată, că rotativa guvernamentală va avea loc până la 1 iunie.S-O VEDEM SI P-ASTA….

IN INCHEIERE, CATEVA CURIOZITATI

  1. În Antarctica, există un lac subglaciar numit Lacul Vostok, care a fost izolat de lumea exterioară timp de milioane de ani. Oamenii de știință cred că acest lac ar putea găzdui forme de viață unică și neprecedată.
  2. Oamenii de știință au descoperit că moleculele de apă pot exista în stare lichidă și la temperaturi sub 0 grade Celsius. Această proprietate se numește „apă superrece” și este un fenomen fascinant.
  3. În Suedia, există un hotel complet făcut din gheață și zăpadă, numit Icehotel. Acesta este reconstruit în fiecare an, utilizând aproximativ 30 de tone de gheață.
  4. Vulcanul Gates of Hell din Turkmenistan arde de peste 50 de ani. A fost inițial o groapă de gaz natural care a luat foc accidental și a devenit o atracție turistică datorită flăcărilor sale perpetue.
  5. Pământul nu este sferic perfect, ci are o formă ușor turtită la poli și umflată la ecuator din cauza rotației sale.
  6. Japonia are o insulă numită Okunoshima, cunoscută și sub numele de „Insula Iepurilor”. Aici, iepurii sălbatici sunt foarte numeroși și pot fi întâlniți în toate colțurile insulei.
  7. Orașul Coober Pedy din Australia este cunoscut pentru faptul că o mare parte din populație trăiește în case subterane, întrucât suprafața este prea fierbinte pentru a construi locuințe convenționale.
  8. În insula Jura din Scoția, trăiesc mai multe căprioare decât oameni. Populația umană a insulei este de aproximativ 200, în timp ce numărul căpriorilor este de aproximativ 5.000.
  9. Crocodilul de apă sărată este cel mai mare reptil existent în prezent și poate ajunge la lungimi de până la 7 metri.
  10. În Valea Morții din California, SUA, există pietre mari, uneori cu greutăți de sute de kilograme, care par să se miște singure pe suprafața deșertică fără nicio intervenție umană. Fenomenul este cunoscut sub numele de „Pietrele Mișcătoare”.
  11. Sfinxul din Egipt este considerat una dintre cele mai mari sculpturi monolitice din lume, cu o înălțime de aproximativ 20 de metri și o lungime de aproximativ 73 de metri.

Insula Madagascar este faimoasă pentru faptul că este locul de origine al unei varietăți unice de plante și animale, inclus ·  iv celebrele lemuri. Lemurii sunt un grup de primate endemice din Madagascar și sunt recunoscuți pentru comportamentul lor distinctiv și aspectul lor adorabil.

  • Canada deține cea mai mare parte a rezervelor de apă dulce din lume, de aproximativ 20% din totalul global.
  • Pe insula Maui din Hawaii, există o cale ferată care trece prin peste 600 de curbe și 50 de poduri, traversând un peisaj spectaculos și oferind călătorilor panorame uimitoare.
  • Plaja Gulpiyuri din Spania este o plajă interioară unică în lume. Situată la câțiva metri distanță de ocean, este alimentată de apă subterană și este accesibilă doar prin peșteri.
  • Parcul Național Zhangjiajie din China este cunoscut pentru stâncile sale masive și vârfurile de munte înalte. A fost sursa de inspirație pentru peisajul fictiv din filmul „Avatar”.
  • Pe insula Reunion, un teritoriu francez în Oceanul Indian, există un fenomen natural numit „Pierderea de Apă”, în care un râu se scufundă într-o gaură vulcanică și apoi reapare câțiva kilometri mai departe.
  • Într-o mică insulă din Japonia numită Aoshima, există aproximativ 120 de pisici și doar 15 locuitori umani. Pisicile au ajuns să domine insula și atrag turiști din întreaga lume.
  • Munții Tianzi din China sunt cunoscuți pentru stâlpii lor de piatră înalți și ascuțiți, care par să se înalțe spre cer. Aceste formațiuni sunt rezultatul eroziunii și au fost numite după conducătorul tianzi (împărat ceresc) al tribului Tujia.
  1. ·  Insula Socotra din Yemen găzduiește o varietate extraordinară de plante și animale unice în lume. Multe dintre speciile de plante de aici nu se găsesc în altă parte și au un aspect neobișnuit, dându-i insulei o atmosferă extraterestră.
o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!