home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
15.05.2023
FAPTUL DIVERS

BUCURESTIUL L-AI OMORAT/DAR CU PALMIERII CE-AI AVUT?

Primarul general Nicusor Dan a mers luni personal in Piata Unirii pentru a superviza lucrarile de extragere a palmierilor plantati in urma cu doua zile de primarul Sectorului 3, Robert Negoita. „Daca primarul Negoita vrea sa faca ceva pentru Centrul Istoric, sa curete strazile din zona istorica Acest spatiu apartine Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) si orice interventie trebuie facuta cu avizul Administratiei Strazilor. Suntem la episodul 3.Mai intai s-a pus acest spatiu verde, nu comentez, n-am avut semafor 3 saptamani pentru ca s-au taiat cablurile.Episodul 2 – ne-am trezit ca lucrarile facute de noi, placile din Unirii au fost sparte. Ieri ne-am trezit cu acei copacei. O sa-i scoatem si ii ducem lui Negoita la primarie. O sa se pomeneasca cu ei. Aici e un teren in proprietatea Primariei Bucuresti si administrat de Administratia Strazilor. Exista o hotarare a Consiliului general care spune ca sectoarele pot interveni pe bulevardul administrat de PMB cu conditia sa ceara voie. N-au cerut niciodata. Cand au spart trotuarul din fata magazinului Unirea au fost amendati.Cand amenajezi km 0, trebuie sa te consulti cu specialisti. Nu poti sa vii de capul tau sa pui meri. O sa punem pavajul initial la Unirii si o sa scoatem palmierii. Sambata a venit Politia Locala trimisa de mine si a gasit un cetatean bulgar, care coordona niste cetateni nepalezi, care n-aveau acte si plantau acesti palmieri.In acest moment, toti palmierii sunt ilegali. Vom scoate doar palmierii. Sunt zeci de abateri facute de Negoita si aici sunt alte institutii care trebuie sa sanctioneze. Am avut o discutie cu Negoita acum un an, in care mi-a spus ca vrea sa puna copaci la Unirii, cei pe care ii vedeti. Avea planse. L-a trimis (planul – n.r.) la directia de Urbanism. Ei i-au spus cum ar trebui sa fie si toti se asteptau ca Primaria sectorului 3 sa vina cu toate hartiile necesare. Nu s-a pus problema de palmieri. Aici e vorba de sfidare. In momentul in care primarul general i-a spus sa opreasca si el continua, e sfidare”, a declarat Nicusor Dan.Foarte bine, Nicusoare, dar tranteste si un maldar de gunoaie pe locul ramas liber, ca sa se vada cine-i seful orasului!

NU ZGANDARITI URSUL CARE DOARME!

Ministerul apararii de la Moscova a anuntat, luni, ca a ridicat de la sol un avion de vanatoare, dupa ce a detectat o patrula aeriana francezo-germana in apropierea spatiului aerian rus, potrivit Reuters. Franta si Germania au declarat ca avioanele lor – o aeronava de patrula maritima franceza Atlantic 2 si un P-3C Orion german – efectuau zboruri regulate in cadrul unui exercitiu NATO si se comportau in conformitate cu dreptul international.Rusia a declarat ca avionul sau, un Su-27 s-a intors la baza dupa ce aeronavele franceza si germana s-au indepartat de Rusia, a declarat ministerul apararii, adaugand ca a ridicat avionul de la sol pentru a „preveni incalcarea frontierei de stat ruse”.Un purtator de cuvant al marinei germane a declarat: „P-3C Orion se afla intr-o misiune de supraveghere deasupra Marii Baltice si zbura, conform standardului, catre Kaliningrad”, o exclava rusa blocata intre Polonia si Lituania pe Marea Baltica.„Nu a existat niciodata intentia de a intra in spatiul aerian rusesc, aceste aeronave pastreaza intotdeauna o distanta de siguranta. Aceste zboruri sunt de rutina si nu facem nimic pentru a provoca”.Ministerul francez al Apararii a confirmat, de asemenea, incidentul intr-un comunicat.„Ca parte a unui exercitiu NATO, un avion de lupta rusesc Su-27 a interactionat astazi cu o aeronava de patrulare maritima Atlantic 2 in largul coastelor tarilor baltice. Abordarea a fost efectuata in spatiul aerian international deasupra Marii Baltice si a fost profesionista si controlata”, se arata in comunicat.Acum chiar nu e momentul pentru provocari, fratilor! Nu copiati maimuta care, atunci cand se plictisete, se scarpina in fund pana-si face rana si nu se mai plictiseste!

ROTATIVA DE DAR NU SE CAUTA LA MINISTERE

Premierul Nicolae Ciucă, a transmis, la ședința cu șefii de județe de luni seară, că ”nu interesează pe nimeni că PNL schimbă cu PSD două ministere sau mai multe”, făcând referire la rotativa guvernamentală, au declarat sursele G4Media.Ciucă le-a mai transmis liderilor organizațiilor județene liberale că îi ”invită să schimbe un pic perspectiva asupra acestui proces denumit rotativa guvernamentală”.Premierul i-a întrebat dacă ”intră ca o echipă sau nu” și a transmis că își ”asumă orice greșeală pe timpul guvernării”.PSD și PNL au luni și marți ședințe decisive pentru rotativa guvernamentală, cei doi lideri Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă urmând să ia mandatele pentru negocierea finală, potrivit informațiilor G4Media. Toate indiciile sunt că nu va fi respectat protocolul coaliției pentru că Marcel Ciolacu vrea mai puține ministere, potrivit surselor G4Media.Liberalii au prima ședință luni seară la Vila Lac, unde se strâng liderii de la centru și șefii filialelor județene. Pe durata ședinței, comunicațiile telefonice vor fi cel mai probabil bruiate, așa cum se întâmplă de fiec are dată la întâlnirile cu potențial de revoltă din interiorul PNL.Acum, sa fim seriosi, cu un minister in sus sau in jos, ce mai conteaza?Bani tot curg spre trezoreria partidului!

ROMANIA EDUCATA O FACE LATA

“Angajații din educație intră în grevă generală!” este titlul unui comunicat al celor trei mari sindicate din învățământ, prin care acestea anunță, luni, o conferință de presă comună. În cadrul acesteia urmează să fie anunțate “rezultatele Referendumului privind declanșarea grevei generale în învățământ, precum și implicațiile acesteia pentru procesul educațional”, scrie Edupedu.ro.Conferința va avea loc marți, începând cu ora 11.00, iar invitația este transmisă de reprezentanții celor trei sindicate: Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater”.Anunțul vine după ce, în urma protestului ampliu al angajaților din educație desfășurat în data de 10 mai, cea mai mare astfel de demonstrație din ultimul deceniu, liderul FSLI Simion Hăncescu declara pentru Edupedu.ro că “peste 14.000 de persoane au fost în stradă, conform cifrelor date de jandarmerie. Mesajul care a izvorât astăzi este grevă generală. Lumea susține forma aceasta extremă de protest”.Citește articolul complet pe Edupedu.ro Adevarul e ca prea multa educatie strica! Statul te vrea imbecil! Cum zice si vorba:Carte multa nu se cere/Doar sa fii prost si sa ai putere!

CIOLACU INCA MAI CREDE IN ROTATIVA!

Marcel Ciolacu a declarat că rotaţia guvernamentală se va produce fără „scandaluri sau crize politice” pentru că România nu îşi mai permite nici măcar o zi pierdută cu conflicte politice”. „Suntem într-un moment nemaiîntâlnit în politică şi administraţie în România, înaintea unei rotaţii guvernamentale stabilite de PSD şi PNL acum un an şi jumătate. Este ceva cu totul nou în politica românească, un moment care părea atât de complicat, dar care, în ciuda tuturor scepticilor de serviciu, se va produce firesc, fără scandaluri sau crize politice. Atât eu, cât şi preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, ne-am propus să abordăm cu maximă responsabilitate acest moment pentru România nu îşi mai permite nici măcar o zi pierdută cu conflicte politice. Suntem într-o cursă contra cronometru pentru a atrage cât mai multe fonduri europene din exerciţiul financiar 2016-2020, din care mai avem şase luni în care trebuie să funcţionăm la viteză maximă.O sa ai o surpriza, Ciolacule!Una nu foarte placuta!

IN INCHEIERE, CATEVA CURIOZITATI

  1. Elefanții sunt singurele animale care nu pot să sară.
  2. Pinguinii pot recunoaște și își găsesc partenerii de reproducere după sunetul vocii acestora.
  3. Gepardul este cel mai rapid animal terestru, atingând viteza de până la 113 km/h într-un sprint scurt.
  4. Câinii au o capacitate remarcabilă de a citi emoțiile umane și pot simți emoții precum fericirea, tristețea și frica.
  5. Delfinii se pot identifica unul pe celălalt prin sunete specifice, având un fel de „nume”.
  6. Soparlele pot regenera coada în cazul în care o pierd.
  7. Vulturii pot zbura la altitudini de peste 10.000 de metri.
  8. Furnicile pot ridica și transporta obiecte de până la 50 de ori greutatea lor corporală.
  9. Cangurii pot sări până la 3 metri înălțime.
  10. Gândacii pot supraviețui chiar și fără cap pentru o perioadă scurtă de timp.
  11. Șerpii nu au pleoape și trebuie să închidă ochii prin mutarea pielii capului.
  12. Flamingo are o culoare roz datorită pigmenților din hrana pe care o consumă.
  13. Octopuşii au trei inimi.
  14. Femelele crocodililor monitorizează temperatura cuiburilor lor și își pot regla sexul puilor în funcție de acesta.
  15. Păianjenii pot produce mai multe tipuri de mătase, fiecare având o utilizare specifică.
  16. Șopârlele și broaștele pot schimba culoarea pielii pentru a se camufla în mediul înconjurător.
  17. Koala nu bea apă, ci își extrage lichidul necesar din frunzele de eucalipt pe care le consumă.
  18. Porcușorii de Guineea pot produce o gamă variată de sunete pentru comunicare.
  19. Albinele comunică între ele prin intermediul unui dans complex numit „dansul albinelor”.
  20. Calmarul colossal are ochi de dimensiunea unui far de automobil.
  21. Fiecare ființă umană are un amprenta unică la nivelul degetelor.
  22. Creierul uman poate genera aproximativ 50.000 de gânduri într-o zi.
  23. Oamenii sunt singurele animale care plâng atunci când sunt triști.
  24. Ochii umani pot distinge aproximativ 10 milioane de culori diferite.
  25. Oamenii sunt singurele creaturi care pot produce un zâmbet.

Dintre cele cinci simțuri, mirosul este cel mai puternic legat de amintiri și emoții ·  Oamenii sunt singurele creaturi care pot înțelege și utiliza limbajul complex și abstract.

  • Durerea resimțită în timpul unei fracturi osoase este una dintre cele mai intense senzații pe care oamenii le pot experimenta.
  • Ochii umani pot detecta o luminozitate de până la 10 miliarde de ori mai mică decât cea percepută de cel mai puternic telescop.
  • Datorită compoziției chimice a corpului uman, un adult este format în proporție de 60% – 65% din apă.
  • Fiecare persoană are aproximativ 100.000 de kilometri de vase de sânge în corp, dacă le-ar extinde în linie dreaptă.
  • Unghiile de la mâini cresc mai repede decât cele de la picioare.
  • Fiecare om are aproximativ 4 kg de bacterii în corp, majoritatea fiind localizate în intestin.
  1. ·  Capacitatea creierului uman de a procesa informații este estimată la aproximativ 2.5 petabytes, echivalentul a aproximativ 3 milioane de ore de înregistrări video în rezoluție înaltă.
  • Oamenii pot recunoaște aproximativ 10.000 de arome diferite.
  1. ·  Printre animale, oamenii au cea mai mare perioadă de dezvoltare și învățare, necesitând mult timp pentru a deveni independenți.
  • Turnul Eiffel din Paris a fost inițial conceput ca o structură temporară și nu era destinat să rămână în picioare mai mult de 20 de ani.
  • Cleopatra a trăit mai aproape de apariția iPhone-ului decât de construcția piramidelor.
  • În timpul Războiului Rece, Statele Unite au plănuit să-și construiască propria insulă pe care să monteze tancuri și să bombardeze Cuba.
  • Povestea lui Robin Hood este în mare parte o ficțiune și nu există dovezi concrete despre existența sa istorică.
  • Templul din Angkor Wat din Cambodgia, considerat cel mai mare complex religios din lume, a fost inițial construit ca un sanctuar hindus, dar a fost ulterior convertit într-un templu budist.
  • La apogeul Imperiului Roman, acesta controla aproximativ 20% din populația mondială.
  • În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, un oraș din Norvegia a oferit un medalion de onoare cetățeniei britanice unui urs polarnumit Nils Olav.
  • Prima femeie care a învățat să piloteze un avion și să obțină licență de pilot a fost Amelia Earhart.
  • Taj Mahal din India a fost construit ca un mormânt pentru soția îndrăgită a împăratului Shah Jahan.
  • În timpul Revoluției Franceze, calendarele obișnuite au fost înlocuite cu un calendar revoluționar, în care săptămâna avea zece zile.
  • Incendiul din Biblioteca din Alexandria a distrus o mare parte din colecția de cărți antice și a fost o pierdere enormă pentru umanitate.
  • Prima persoană care a călătorit în spațiul cosmic a fost cosmonautul rus Yuri Gagarin, în anul 1961.
  • Piramida lui Keops din Giza, Egipt, este una dintre cele șapte minuni ale lumii antice și este cea mai veche și mai mare piramidă din Giza.
  • În timpul Războiului Rece, orașul Berlin a fost împărțit în două părți separate de Zidul Berlinului, care a fost demolat în 1989.
  • Insula Paștelui este renumită pentru statuile gigantice numite Moai, care au fost create de către populația Rapa Nui în perioada 1100-1500.
  1. ·  Sistemul de canalizare din orașul antic roman Pompeii era foarte avansat pentru acea perioadă și includea toalete, băi publice și un sistem de scurgere a apelor uzate.
  2. Albert Einstein, unul dintre cei mai mari fizicieni din istorie, a refuzat să devină președintele statului Israel în momentul în care i s-a oferit această poziție.
  3. Revoluționarul american Thomas Jefferson a servit ca ambasador în Franța și a fost inspirat de cultura și ideile iluministe europene în redactarea Declarației de Independență a Statelor Unite.
  4. Primul război mondial a fost scena primei utilizări la scară largă a gazelor toxice în conflicte militare, având un impact devastator asupra soldaților și populației civile.
o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!