home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
09.08.2023
FAPTUL DIVERS

POSTARE DUPA POSTARE, SIMION E TOT MAI TARE!

AUR se evidențiază prin abilitatea lui George Simion de a crea o imagine foarte puternică pentru partid. El este singurul politician care reușește să fie și influencer în același timp. Dacă ar dori, ar putea câștiga bani din conturile sale de social media, dar George Simion se concentrează în continuare pe mesajul său și are o strategie bine gestionată în mediul online. Acesta este motivul pentru care este mereu în topul politicienilor cu cele mai citite poziții publice. Este important să menționăm că întreaga piață media este în schimbare, iar George Simion și AUR au o expunere semnificativă, cu un sprijin de aproximativ 25%. În absența unui PNL puternic, AUR ocupă prima poziție în atenția publicului. În ceea ce privește PNL, Miron Mitrea consideră că acesta este aproape invizibil în ochii electoratului, cu excepția a două persoane care au o oarecare vizibilitate: Nicolae Ciucă și, într-o oarecare măsură, Rareș Bogdan. Partidul în sine pare să fie inexistent. AUR se situează în fruntea acestui clasament, având o prezență pe media socială de aproximativ trei ori mai mare decât PSD-ul condus de Ciolacu, care se află pe locul doi, iar PNL este mult în urma lor. Miron Mitrea a discutat și despre impactul măsurilor anunțate de Marcel Ciolacu, cum ar fi reducerile din administrație și creșterile posibile de taxe, care pot duce la tensiuni în cadrul coaliției. Cu toate acestea, el nu crede că cineva ar fi atât de iresponsabil încât să rupă coaliția. Miron Mitrea a conchis că politicienii nu trebuie să se aștepte să fie lăudați, indiferent de deciziile pe care le iau.Asa alegatori asa politicini! Mai mir ape cineva ca o simfonie de Beethoven are se miide ori mai putine vizualizari  decat o pisica nostima care isi face nevoile la nisip, scremandu-se caraghios?

ISARESCU E MANDRU DE EL!

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, a afirmat că este foarte greu să faci ce a făcut România anul trecut, “adică să dai inflaţia în jos şi să nu creezi recesiune”. El a precizat că este un balans dificil de realizat care până acum ”ne-a ieşit”, menţionând că acest lucru a însemnat o prelungire a excedentului de cerere. Mugur Isărescu a prezentat, miercuri, raportul trimestrial asupra inflaţiei. “Rata anuală a inflaţiei, măsurată cu indicatorul Indicele preţurilor de consum, calculat de Statistica din România, şi-a accentuat parcursul descendent în trimestrul II 2023, inclusiv ca urmare a reducerii dinamicii anuale sub indicele pe care noi îl numim CORE2 ajustat. Determinanţii principali care au dus rata inflaţiei în jos sunt dezinflaţia puternică la nivelul bunurilor energetice, continuarea corecţiei cotaţiilor la materiile prime, acordul procesatorilor şi comercianţilor locali de a reduce preţul de consum al laptelui, temperarea în continuare a aşteptărilor inflaţioniste ale operatorilor economici, iar în sens opus au acţionat câţiva factori, menţionez acum: creşterea costurilor cu forţa de muncă, tendinţa încă ascendentă a preţurilor de import cu toată stabilitatea cursului şi persistenţa excedentului de cerere, care însă este în atenuare vizibilă. Ne menţinem însă pe cea mai bună poziţie la nivel regional din perspectiva ratei inflaţiei, mai ales dacă avem variaţia medie anuală, suntem în continuare pe locul 9”, a explicat guvernatorul BNR. Of, ce ne-am face noi fara Isarescu si vinurile produse pe domeniile sale?

PRIGOJIN A PUS OCHII PE POLONIA?

Polonia urmează să desfăşoare 2.000 de militari suplimentari la frontiera cu Belarusul, anunţă miercuri adjunctul ministrului de Interne, Maciej Wasik, citat de agenţia oficială poloneză de presă PAP, adică dublu faţă de numărul cerut de către grăniceri, în vederea opririi unor treceri ilegale ale frontierei şi menţinerii stabilităţii, în contextul în care gruparea paramilitară rusă Wagner, care a sosit în Belarus luna trecută, a început săptămâna aceasta exerciţii militare în apropierea frontierei belaruso-poloneze, relatează AFP. Belarusul a început săptămâna aceasta exerciţii militare în apropierea frontierei cu Polonia.Aleksandr Lukaşenko a anunţat în mai multe rânduri că îi reţine pe combatanţii Wagner care vor să atace Polonia.Polonia a înregistrat luna aceasta o creştere a numărului migranţilor, în principal din Orientul Mijlociu şi Africa, care încearcă să intre în Uniunea Europeană (UE).Varşovia a acuzat Minskul în ultimii doi ani de recrutarea unor migranţi în ţări sărace şi de trimiterea lor ilegală în Polonia, cu scopul de a o destabiliza.”Această consolidare nu va fi de 1.000, ci de 2.000 de militari”, a declarat PAP Maciej Wasik.”Această decizie a fost luată de către Comitetul Securităţii, această decisie a fost luată de către ministrul (Apărării) Mariusz Blaszczak”, a subliniat el.El a precizat că se înregistrează o scădere a preţurilor la combustibil şi o există o evoluţie favorabilă pe segmentul alimentelor procesate.Pentru Prigojin o mie de militari in plus nu inseamna mare lucru!

 LITORAL PENTRU TOTI DEVINE LITORAL PENTRU RUSI?

Soluţia exportului cerealelor ucrainene la Marea Neagră „depinde de ţările din Occident care trebuie să-şi respecte promisiunile”, spune preşedintele Recep Tayyip Erdogan, relatează AFP, potrivit News.ro. În același timp,  el a avertizat că escaladarea războiului la Marea Neagră „poate fi un dezastru pentru regiunea noastră”.Daca Marea Neagra devine tabu, va trebui sa ne facem concediile la Mediterana!

TALHARI MODESTI!SE MULTUMEAU CU PUTIN!

Un pensionar din Brasov a fost batut crunt, in noaptea de 5 spre 6 august, de doi talhari in momentul in care s-a opus sa fie furat.

Pensionarul,  in varsta de 69 de ani, adormise pe o banca in proximitatea unui centru comercial de pe Soseaua Cristianului. La un moment dat, doua persoane de sex masculin, una in varsta de 16 ani, iar cealalta de 26 de ani, s-au apropiat si, profitand de situatie, i-au sustras un telefon marca Nokia cu taste, precum si suma de 4 lei.Pensionarul s-a trezit insa, iar cei doi indivizi au inceput sa il lovasca salbatic, aplicandu-i lovituri in zona capului si a corpului cu pumnii si picioarele.Pensionarului i-au fost provocate multiple fracturi la nivelul capului, fiind necesare 30-35 de zile de ingrijiri medicale pentru vindecare.Talharii au fost prinsi marti, iar judecatorul de drepturi si libertati a decis arestarea lor preventiva pentru 30 de zile, sub acuzatia de talharie calificata.Ptru lei pare o suma infima, dar ia ganditi-va:patru lei de ici, patru lei de colo…..

PROVERBE NOSTIME

  1. Cine râde la urmă, s-a uitat la meme-uri mai târziu.
  2. Când pisica doarme, mouse-ul face clicuri.
  3. Ploaia nu-i doar apa, e și o scuză pentru a sta în pat.
  4. Mai bine un ou azi decât o găină mâine… dar ce facem cu puii?
  5. Dacă viața îți dă lămâi, cere tequila și sare!
  6. Dumnezeu nu închide uși, doar le face cu sens unic.
  7. Dragostea trece prin stomac, dar și portofel.
  8. Cu cât înveți mai mult, cu atât te minunezi că ai uitat unde ai pus cheile.
  9. Dacă mâine e primul zi din restul vieții tale, atunci azi e ultima zi a vieții trecute.
  10. Nu lăsa pe mâine ce poți amâna și mai târziu.
  11. Cine se scoală de dimineață, îl așteaptă cafeaua.
  12. Omul sănătos este cel care nu a mâncat suficient înghețată încă.
  13. Râsul este cel mai bun exercițiu – cineva poate să râdă și la un lucru prost.
  14. Când viața îți dă citrice, fă-ți limonadă și vinde-o la un preț absurd.
  15. E mai bine să fii optimist și să greșești decât să fii pesimist și să ai dreptate.
  16. Dacă nimic nu merge bine, mergi la culcare.
  17. Nu există probleme, doar situații amuzante cu soluții complicate.
  18. Dacă cineva îți spune că ești nebun, înseamnă că te-a prins în timp ce dansai pe stradă.
  19. Dragostea trece prin stomac, dar căsnicia are nevoie de o rețetă secretă.
  20. Cel care râde la urmă, probabil a înțeles bancul cu întârziere.
  21. Cu cât cunoști mai multe răspunsuri, cu atât devin mai amuzante întrebările.
  22. Nu am nevoie de terapie, am nevoie doar de o vacanță pe o insulă pustie.
  23. Banii nu pot cumpăra fericirea, dar pot cumpăra ciocolată, care e cam același lucru.
  24. Dragostea e oarba, dar vecinii nu sunt – trage draperiile!
  25. Fii atât de fericit încât să te întrebi dacă ai voie să râzi așa în public.
  26. Nu contează cât de târziu ajungi la petrecere, contează că ai adus chipsurile.
  27. Când viața îți dă lămâi, fă-i un mojito și fă-te că nu-i pasă.
  28. Fericirea este ca șoseta, nu o găsești întotdeauna, dar când o faci, e adesea în pereche.
  29. Dacă taci și ești considerat un prost, cel puțin nu deschizi gura și confirmi asta.
  30. Nu-i lăsa pe alții să decidă pentru tine – mai bine fă-o tu și apoi plânge de necazurile tale.
  31. Toată lumea vrea să schimbe lumea, dar nimeni nu vrea să schimbe hârtia igienică.
  32. Nu mănânci degeaba, mănânci pentru a găsi sens în viață… și pentru a-ți potoli foamea.
  33. Râsul este un antrenament pentru mușchii abdominali – cine are nevoie de sală?
  34. Fiecare zi e o zi bună pentru ciocolată… și asta e doar o observație științifică.
  35. Dacă nu îți place cum arăți, ia o oglindă curată – problema e la oglindă!
  36. Dacă îți este foame noaptea, e semn că ai mințit stomacul că vei mânca mai târziu.
  37. Fii în continuare tu însuți, căci nimeni nu poate fi tu mai bine decât tine.
  38. Dacă viața îți dă citrice, cere niște tequila și sare și fă-ți propria ta petrecere!
  39. Ești atât de minunat cum ești, încât ar trebui să-ți dai și ție un autograf.
  40. Dacă ai nevoie de o îmbrățișare, găsește un câine – ei nu dau „high five”.
  41. Fericirea nu e pe Facebook, e la restaurant, cu o farfurie de paste.
  42. Dacă ești în dubiu, alege întotdeauna varianta cu mai multă ciocolată.
  43. Dragostea e ca un telefon mobil – dacă nu ai semnal, trebuie să ieși din cameră.
  44. Oricât de înalt să te crezi, întotdeauna trebuie să te apleci să legi șireturile.
  45. Când viața îți dă lămâi, adaugă puțină vodcă și fă un Lemon Drop.
  46. Dacă nu poți să fii un exemplu, atunci măcar poți să fii un avertisment.
  47. Nu contează dacă paharul e jumătate plin sau jumătate gol – important e că am vin!
  48. Dacă nu știi ce să faci cu viața ta, măcar știi ce să faci cu pizza.
  49. Dragostea este ca un vis – frumoasă, dar uneori te trezești și ești singur.
  50. Nu te lua prea în serios – nimeni altcineva nu o face.
  51. Dacă râsul este cel mai bun medicament, atunci farmaciile ar trebui să aibă secțiune de comedie.
  52. Fii original – ceilalți sunt deja luați sau într-o relație.
  53. Când viața îți dă lămâi, fă o limonadă… sau o prăjitură… sau un lichior.
  54. Nu contează câți prieteni ai, ci câți sunt dispuși să-și împrumute Netflix-ul.
  55. Râsul e ca benzina – îți ajută motorul să funcționeze, dar nu o poți pune într-un pahar.
  56. Când viața îți dă citrice, întreabă-te de ce nu ai comandat sushi.
  57. Fii ca o pizza – delicioasă și apreciată de toată lumea.
  58. Dacă viața aruncă mere, pune-le într-o turtă și fă-o să dispară într-un cuptor preîncălzit.
  59. Fericirea nu se găsește în selfie-uri, ci în prăjituri.
  60. Dacă nu poți să găsești lumina la capătul tunelului, poate ești într-o peșteră – adu o lanternă!
o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!