home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
27.08.2023
FAPTUL DIVERS

OMUL CARE ADUCE PACEA

Donald Trump, desigur! Iata ce declara:”Președintele trebuie să muncească, trebuie să ne scoată din conflictul cu Rusia în Ucraina. Se poate face, nu este atît de greu. Bineînțeles că el (Biden) nu este în stare să o facă pentru că este incompetent, dar acest război trebuie să se încheie imediat. Nu de dragul unei părți sau alteia, ci pur și simplu pentru că sute și mii de oameni mor”, a spus Trump într-un interviu recent. De asemenea, Trump a spus că oprirea războiului este „destul de simplă”: „Imaginați-vă că stați în apartamentul dvs. și deodată rachete zboară în casă și totul se prăbușește. Și nu contează dacă sînt ruși sau ucraineni, trebuie să se oprească. Și este destul de simplu să o opresc. Dacă eu dacă eram președinte, acest război nu ar fi început deloc”, a spus fostul președinte american în emisie cu fostul jurnalist Fox News Tucker Carlson. Anterior, Donald Trump a declarat în repetate rînduri că ar fi realizat pacea în Ucraina în 24 de ore, dar nu a dezvăluit detalii despre modul în care intenționează să facă acest lucru. În același timp, nu a exclus ca Kievul să fie nevoit să facă concesii teritoriale.Vedeti ce simplu e?Vreti sa stiti cum va face?Votati Donald Trump!

PUTIN RAMANE FARA BEREA HEINEKEN

Producătorul olandez de bere Heineken şi-a anunţat vineri, 25 august, ieşirea completă din Rusia, vânzându-şi operaţiunile locale grupului rus Arnest, pentru suma simbolică de un euro, fără opţiunea de răscumpărare a afacerii, transmite Reuters.Heineken, care fabrică în Rusia sortimentele Botsjkarev şi Ochota en Tri Medvjedja, a precizat că tranzacţia a obţinut toate aprobările necesare şi va avea probabil ca rezultat pierderi excepţionale de 300 de milioane de euro.Heineken are şapte fabrici de bere în Rusia, unde lucrează 1.800 de persoane, care îşi vor păstra locurile de muncă în următorii trei ani. În luna martie 2022, Heineken şi-a anunţat intenţia de a ieşi de pe piaţa rusă, după ce Rusia a invadat Ucraina, dar procesul a durat mai mult decât estima al doilea mare producător mondial de bere. ”Evoluţiile recente demonstrează provocările semnificative cu care se confruntă marile companii producătoare care ies din Rusia” a afirmat directorul general Dolf van den Brink.Şi grupul belgian Anheuser-Busch InBev NV a anunţat recent că suspendă vânzările mărcii de bere Bud în Rusia şi renunţă la toate beneficiile financiare de pe urma societăţii mixte care operează în ţară.Cel mai mare producător mondial de bere este partener în Turcia şi Ucraina cu Anadolu Efes din Turcia, dar nu este acţionar majoritar. Societatea mixtă AB InBev-Efes are 11 fabrici de bere în Rusia, unde lucrează 3.500 de persoane, şi trei în Ucraina, unde sunt 1.800 de angajaţi. De la lansarea invaziei în 24 februarie, sute de companii s-au retras din Rusia, lăsând în urmă active de miliarde de dolari. Nu-i problema! Rusii vor inlocui berea cu vodca!

PUTIN SE MAI GANDESTE

Kremlinul a declarat vineri, 25 august, că este „imposibil” de știut dacă Vladimir Putin va participa la înmormântarea lui Evgheni Prigojin, fostul șef al mercenarilor Wagner și cel care până în urmă cu doar câteva luni era poreclit „bucătarul lui Putin”, relatează Reuters și Hotnews.Dacă ați ascultat cu atenție comentariile președintelui Rusiei, el a spus că toate testările necesare, inclusiv testele genetice, vor fi efectuate. Rezultatele oficiale vor fi publicate de îndată ce sunt gata pentru a fi publicate”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Putin, după ce a fost întrebat în timpul conferinței sale de presă dacă poate confirma moartea lui Prigojin. De asemenea, acesta a făcut astfel referire la afirmațiile făcute de Putin joi seara în timpul unei întrevederi televizate de la Kremlin cu Denis Pușilin, șeful separatiștilor din regiunea Donețk. Putin a calificat moartea lui Prigojin după ce avionul său s-a prăbușit miercuri în regiunea Tver drept o „tragedie”, afirmând totodată că fostul șef al mercenarilor Wagner a făcut „multe greșeli grave în viață”. Peskov a mai susținut astăzi că Putin nu s-a întâlnit recent cu Prigojin, subliniind totodată că nu este clar cât de mult vor dura testările genetice și celelalte investigații necesare pentru a elucida circumstanțele tragediei și celelalte elemente necesare.El a invocat acest lucru după ce jurnaliștii acreditați pe lângă Kremlin l-au întrebat dacă președintele rus va participa la înmormântarea lui Prigojin.„Nu există deocamdată o dată pentru înmormântare, deci este imposibil să vorbim în vreun fel despre acest lucru. Singurul lucru pe care îl pot spune este că președintele are un program mai degrabă încărcat în momentul de față”, a declarat Peskov. Fara Putin, parastasul lui Prigojin va pierde din stralucire!

PUTIN E NOUL PRIGOJIN!

Președintele Rusiei, Vladimir Putin a semnat vineri un decret care îi obligă pe membrii formaţiunilor paramilitare să depună jurământ faţă de Rusia, la fel ca soldaţii din armata regulată, la două zile după presupusa moarte a şeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, informează Agerpres.În virtutea acestui decret publicat pe site-ul guvernului, aceştia trebuie să jure ”fidelitate” şi ”loialitate” faţă de Rusia şi ”să urmeze cu stricteţe ordinele comandanţilor şi superiorilor”.De asemenea, ei se angajează să ”respecte cu sfinţenie Constituţia rusă”, ”să îndeplinească cu conştiinciozitate sarcinile care le sunt încredinţate” şi ”să apere cu curaj independenţa ţării şi ordinea constituţională”. Acest decret se referă la persoanele înrolate combatanţi voluntari, cele care ”contribuie la îndeplinirea sarcinilor atribuite forţelor armate ruse” şi la alte ”organisme şi formaţiuni militare”, inclusiv la forţele teritoriale de apărare formate în timpul conflictului din Ucraina. Deşi mercenariatul este interzis prin lege în Rusia, sunt tolerate activităţile ”companiilor militare private” care oferă oficial servicii de ”securitate”, dintre care Wagner este cea mai mare şi cea mai cunoscută. Textul a fost semnat la două luni după ce mercenarii Wagner au încercat pentru scurt timp să mărşăluiască spre Moscova într-o revoltă menită să-i înlăture pe rivalii lui Prigojin din sistemul de apărare, o rebeliune condamnată de preşedintele Vladimir Putin ca o ”înjunghiere în spate” trădătoare. Se presupune că Prigojin a murit după ce un avion care îl transporta de la Moscova la Sankt Petersburg s-a prăbuşit miercuri seara, în avion aflându-se, de asemenea, mâna sa dreaptă, Dmitri Utkin, şi alţi responsabili ai grupului Wagner. Vineri, Kremlinul a declarat că sugestiile şi speculaţiile occidentale potrivit cărora şeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, a fost ucis la ordinele sale sunt o ”minciună absolută”. Curat minciuna! De fapt, Prigojin nici n-a existat!

STIKLOKAN-TIGRUL BARLADULUI!

Un barbat in varsta de 41 de ani a fost preluat, duminica, de un echipaj al Serviciului de Ambulanta (SAJ) Vaslui dupa ce a fost muscat de un tigru la Gradina Zoologica din municipiul Barlad.In Barlad, la Gradina Zoologica, un barbat a suferit o plaga de membru inferior, prin muscatura de tigru. A fost trimisa o ambulanta SAJ B2 de la Statia Barlad. Victima tigrului era vizitator”, a declarat purtatorul de cuvant al SAJ Vaslui, Daniel Ungureanu.Barbatul, baut bine, a provocat animalul in repetate randuri, au declarat cei de la Ambulanta, citati de Vremea Noua. „A fost trimisa o ambulanta SAJ B2 din Barlad. Victima tigrului era vizitator si dupa isprava a ajuns la spital. Barbatul a provocat animalul si nu l-a lasat in pace. Tigrul a sarit pe gratii, a dat ture prin cursa, semn ca era agitat. Cand barbatul beat si fortos a inceput sa isi bage piciorul in cusca tigrului, animalul si-a infipt ghearele in el si i l-a sfartecat!

Barbatul a fost dus la CPU la spitalul din Barlad, avand o plaga anfractuoasa cu lipsa de substanta si fractura deschisa glezna stanga”, a precizat medicul Daniel Ungureanu, purtatorul de cuvant al SAJ Vaslui.Reprezentantii politiei sustin ca vina ii apartine in totalitate barbatului, care a ignorat toate indicatoarele de avertizare si, in plus, a depasit si gardul de protectie, urcand pe cusca tigrului.„Astazi, 27 august, in jurul orei 14,20 se prezinta in Compartimentul de Primiri Urgente un pacient, de 41 de ani, victima unui accident petrecut in Gradina Zoologica. Pacientul este constient, stabil hemodinamic si respirator, prezinta o plaga muscata de tigru, la nivelul gambei stangi, cu lipsa de substanta si sectiune tendoane si ligamente fata anterioara. Dupa efectuarea examenului radiologic, el va fi internat pentru tratamentul chirurgical al plagii in sala de operatii ”, a precizat Ciprian Cosmin Feraru, managerul spitalului barladean.Versiunea barladeanului e ca tigrul a actionat la betie, fiind manga!

CITATE CELEBRE

  • Două lucruri sunt infinite: universul și prostia umană. Și nu sunt sigur despre univers.” – Albert Einstein
  • „Nu judeca ziua după recoltele de astăzi, ci după semințele pe care le-ai semănat.” – Robert Louis Stevenson
  • „Ceea ce nu te omoară te face mai puternic.” – Friedrich Nietzsche
  • „Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume.” – Mahatma Gandhi
  • „Cea mai mare glorie nu constă în a cădea, ci în a te ridica de fiecare dată când cazi.” – Confucius
  • „Nimic nu este imposibil, cu voință și determinare.” – Gail Devers
  • „Eșecul este doar o oportunitate pentru a începe din nou, de data aceasta mai inteligent.” – Henry Ford
  • „Educația este cea mai puternică armă pe care o poți folosi pentru a schimba lumea.” – Nelson Mandela
  • „Să fii tu însuți într-o lume care încearcă în mod constant să te schimbe este cea mai mare realizare.” – Ralph Waldo Emerson
  • „Visurile tale devin realitate atunci când îți asumi riscul de a le urmări.” – Walt Disney
  • „Nu cunoaștem adevărata valoare a momentelor până când ele devin amintiri.” – Dr. Seuss
  • „Putem alege să ne simțim bine acum, indiferent de circumstanțe.” – Tony Robbins
  • „Nu căuta greșelile, caută învățămintele.” – Bernard Shaw
  • „Singurul mod de a face lucrurile grozave este să iubești ceea ce faci.” – Steve Jobs
  • „Cunoaște-te pe tine însuți și vei cunoaște întregul univers.” – Pythagoras
  • „Fă ce poți, cu ce ai, acolo unde ești.” – Theodore Roosevelt
  • „Fii un om de acțiune, nu de reacție.” – Thomas Carlyle
  • „În mijlocul dificultăților se ascunde oportunitatea.” – Albert Einstein
  • „Ai grijă de corpul tău. Este singurul loc în care trebuie să trăiești.” – Jim Rohn
  • „Iubirea este ceea ce faci. Nu doar ceea ce spui.” – Robert Fulghum
  • „Nu cunoaștem niciodată adevărata putere a cuvintelor până când nu le folosim pentru a face bine.” – Dorothy Day
  • „În fiecare zi avem ocazia să facem lumea mai bună. Oricât de mică ar fi acțiunea noastră, poate face o diferență.” – Desmond Tutu
  • „Nicio faptă bună nu rămâne nerăsplătită.” – Aesop
  • „Fericirea nu este ceva gata făcut. Ea vine din acțiuni mici, repetate zi de zi.” – Dalai Lama
  • „Cea mai mare plăcere în viață este să faci ceea ce alții cred că nu poți.” – Walter Bagehot
  • „Viața nu este despre a te găsi pe tine însuți. Este despre a crea pe tine însuți.” – George Bernard Shaw
  • „Fii recunoscător pentru ceea ce ai; vei avea mai mult. Dacă te concentrezi asupra a ceea ce nu ai, nu vei avea niciodată destul.” – Oprah Winfrey
  • „Învinge temerile tale sau ele te vor învinge pe tine.” – Bob Marley
  • „Curajul nu este absența fricii, ci triumful peste ea.” – Nelson Mandela
  • „Nu există cale spre fericire. Fericirea este calea.” – Buddha
  • „Ești responsabil pentru propria fericire și nimeni altcineva.” – Albert Ellis
  • „Niciodată să nu renunți la o luptă doar pentru că o pierzi.” – Margaret Thatcher
  • „Dacă ai vrea să te schimbi, vei găsi întotdeauna un motiv. Dacă nu vrei să te schimbi, vei găsi întotdeauna o scuză.” – Unknown
  • „Adevărata valoare a unui om este determinată de caracterul său, integritatea sa și abilitatea de a face bine.” – Albert Einstein
  • „Succesul nu este final, eșecul nu este fatal: curajul să continui este ceea ce contează.” – Winston Churchill
  • „Dacă dorești să fii fericit, fii.” – Leo Tolstoy
  • „Viața nu este despre găsirea ta. Este despre crearea ta.” – George Bernard Shaw
  • „Ceea ce nu înțelegem, nu poate fi un adversar.” – Eckhart Tolle
  • „Timpul trece, dar amintirile rămân.” – Stephen King
  • „Cea mai frumoasă descoperire pe care un om o poate face este că poate să creeze propria sa realitate.” – Eleanor Roosevelt
  • „Poți schimba direcția vântului, dar poți ajusta velele pentru a ajunge unde vrei.” – Jimmy Dean
  • „Educația este singura cale de a ieși din sărăcie și a atinge visele.” – Nelson Mandela
  • „Iubirea nu este ceva pe care îl găsim. Iubirea este ceva pe care îl creăm.” – Dr. John Gottman
  • „Calea spre succes este să lucrezi pentru ca visurile tale să devină realitate.” – Jim Valvano
  • „Viața este 10% ceea ce ți se întâmplă și 90% cum reacționezi la aceasta.” – Charles R. Swindoll
  • „Adevărata putere vine atunci când te simți confortabil în propria ta piele.” – Madonna
  • „O minte calmă aduce putere interioară și încredere.” – Dalai Lama
  • „Nu ai nevoie de o altă lume. Ai nevoie doar de a descoperi suficient de adânc în tine pentru a vedea ce minunată este aceasta.” – Eckhart Tolle
  • „Dacă nu știi unde te duci, orice drum te va duce acolo.” – Lewis Carroll
  • „Cea mai bună modalitate de a prezice viitorul este să-l creezi.” – Abraham Lincoln
  • „Cel mai mare dar pe care îl poți oferi cuiva este timpul tău, pentru că îl oferi pentru totdeauna.” – Rick Warren
  • „Viața este prea scurtă pentru a fi luată în serios.” – Oscar Wilde
  • „Nu alegem sentimentele care ne vin, dar putem alege ce facem cu ele.” – Abraham Lincoln
  • „Cel mai bun moment pentru a planta un copac a fost acum 20 de ani. Al doilea cel mai bun moment este acum.” – Proverb chinezesc
  • „Nu încerca să devii o persoană de succes, ci să devii o persoană de valoare.” – Albert Einstein
  • „Cunoașterea este putere.” – Francis Bacon
  • „Lucrurile care contează cel mai mult în viață nu sunt lucrurile.” – Anthony J. D’Angelo
  • „Nu eșuați niciodată până când renunțați să încercați.” – Albert Einstein
  • „Viața este un dans între ceea ce dorim și ceea ce primim.” – Danny Kaye
  • „Fii recunoscător pentru ceea ce ai acum. Viața este scurtă și nimic nu este garantat.” – Unknown

CURIOZITATI

  1. În Statele Unite, Alaska este cel mai estic stat, iar Insulele Aleutine se întind în emisfera estică și vestica simultană.
  2. Honeybees sunt capabile să recunoască fețele umane.
  3. Găina a evoluat dintr-o specie de dinozaur mic numit Archaeopteryx.
  4. Pinguinii pot sări de pe apă la înălțimi de până la 6 picioare (aproape 1,8 metri).
  5. Orcii, cunoscute și sub numele de balene ucigașe, sunt de fapt parte din familia delfinilor.
  6. Sezonul cald favorizează mai mult nașterea de copii, ceea ce face ca luna mai să fie cea cu cele mai multe nașteri în multe țări.
  7. Peștele-lună este cel mai mare pește osos și poate atinge dimensiuni de până la 3,3 metri și greutăți de peste 2 tone.
  8. La fiecare două minute, lucrează mai mult celule din corpul uman decât oameni au existat vreodată pe Pământ.
  9. Cu excepția omului, doar elefanții și furnicile utilizează gesturi pentru a comunica.
  10. Când bâzăie un zmeu, aceasta se numește „bokeh” în limba japoneză.
  11. Vulpea roșie poate auzi un ceasornic care ticăie de la o distanță de 40 de metri.
  12. Mierea nu se strică. Mierea găsită în morminte egiptene veche de mii de ani este încă comestibilă.
  13. Într-o viață, o persoană produce suficientă salivă pentru a umple două piscine.
  14. Puii de hipopotam pot să înoate și să se scufunde imediat după naștere.
  15. În termeni de număr de gene, omul și porcul sunt foarte similari, mai mult decât oamenii și șimpanzeii.
  16. Delfinii dorm doar cu jumătatea creierului, astfel încât cealaltă jumătate să rămână alertă pentru a detecta pericole.
  17. „Mormăitul” pisicilor are o gamă de frecvențe care pot ajuta la vindecarea oaselor și a țesuturilor moi.
  18. Brățările PANDORA, faimoase pentru pandantivele lor, au fost inițial vândute în țări nordice, dar au devenit un succes global.
  19. În mijlocul secolului al XVII-lea, în timpul epidemiei de ciumă bubonică, la Londra, măștile „doctorului” conțineau arome puternice pentru a acoperi mirosurile insalubre.
  20. Printre limbile cele mai dificile de învățat pentru vorbitorii de engleză se numără mandarina, araba și japoneza.
  21. Rățuștele își îngrijesc penele și le impermeabilizează cu ulei produs de glandele lor.
  22. Primul joc video comercializat a fost „Pong”, lansat în 1972 de Atari.
  23. Un arbore numit Matusalem din Parcul Național Inyo, California, este considerat cel mai vechi organism viu, cu o vârstă de aproximativ 4.800 de ani.
  24. Culoarea roz nu există în mod natural în rândul mamiferelor marine; delfinii roz sunt de fapt albi și își dezvoltă culoarea din cauza vaselor de sânge de sub piele.
  25. Finlanda are cele mai multe lacuri din lume, cu peste 180.000.
  26. Mierea de manuka din Noua Zeelandă are proprietăți antibacteriene unice, ceea ce a dus la dezvoltarea de produse medicinale pe bază de miere.
  27. Originea simbolului „and” (&) provine din ligatura cuvintelor latine „et” (și).
  28. Există mai mulți arbori de copaci pe Pământ decât stele în galaxia noastră, Calea Lactee.
  29. În jurul anului 2000, sateliții GPS au avut o problemă de cronometrare datorată unei deficiențe în calculul efectului relativ al gravitației asupra timpului.
  30. Ursul polar este considerat un hibrid, o formă evoluată a urșilor bruni și o adaptare la viața în arctic.
  31. Porumbeii pot detecta câmpurile magnetice pentru a-și găsi drumul acasă, chiar și de la distanțe mari.
  32. Singura bucată de pământ care nu este guvernată de nicio țară este Platoul Marie Byrd, în Antarctica.
  33. Glonțul încetinit de un plasture patează mai mult decât cel care nu este.
  34. În urma exploziei vulcanului Krakatoa din 1883, sunetul a fost auzit la nivel global timp de aproximativ 5 săptămâni.
  35. Fotografierea în culori a existat cu mult înainte de apariția fotografiei color. Înainte de 1907, culorile erau adăugate manual în procesul de dezvoltare.
  36. Orchideele sunt unul dintre cele mai mari grupuri de plante de pe Pământ, cu peste 25.000 de specii.
  37. Una dintre cele mai vechi băuturi alcoolice produse de om este mead (miere fermentată cu apă), datând de peste 7.000 de ani.
  38. În timpul Prohibiției din SUA, guvernul a decis să adauge otravă în alcool pentru a descuraja băutul ilegal. Acest lucru a dus la îmbolnăviri și decese.
  39. Steaua UY Scuti este considerată una dintre cele mai mari stele cunoscute, având un diametru estimat de aproximativ 1.700 de ori mai mare decât al Soarelui.
  40. Într-un an, Eiffel Tower din Paris crește cu aproximativ 6 inci (15 centimetri) din cauza temperaturilor în schimbare.
  41. Lemnul de santal este cel mai scump tip de lemn și este adesea folosit în producția de parfumuri și uleiuri esențiale.
  42. În ținutul Bhutan, sănătatea și fericirea populației sunt mai importante decât produsul intern brut, astfel că au dezvoltat „Fericirea Internă Brută” ca indicator.
  43. Înainte de inventarea scării, cei care voiau să părăsească un castel medieval coborau pe o scară retractabilă.
  44. Muzeul Vatikan conține aproximativ 70.000 de obiecte, dar doar 20% dintre acestea sunt expuse publicului.
  45. Făcând abstracție de orice factor extern, ceara urechilor umane nu are nicio funcție cunoscută în organism.
  46. Cel mai adânc punct de pe Pământ, punctul Challenger în Groapa Marianelor, este mai profund decât înălțimea celei mai înalte munți, Everest.
  47. Pe lângă somnul pe timp de noapte, oamenii au în mod natural și o perioadă de somn scurt în timpul după-amiezii, numită „siestă”.
  48. Cea mai mică unitate de măsură în lumea informaticii este numită quantum bit sau qubit și se bazează pe principiile mecanicii cuantice.
  49. Atunci când oamenii subestimează timpul necesar pentru a efectua o sarcină, aceasta este numită „iluzia planificării”.
  50. Un strat subțire de aur aplicat pe geamuri poate ajuta la izolarea termică și protecția împotriva radiațiilor UV.
  51. Ghețarii de pe Marte au fost descoperiți, iar imagini de înaltă rezoluție au confirmat prezența lor.
  52. În anii 1980, NASA a propus un proiect de a trimite o echipă de astronauți să exploreze Venus, însă condițiile extrem de nefavorabile au abandonat ideea.
  53. Astronauții care se întorc pe Pământ după o misiune lungă pot avea probleme cu orientarea spațială, deoarece gravitația își schimbă influența asupra corpului.
  54. În timpul hibernării, inima unui urs poate bate la un ritm foarte lent, de doar 8-21 de bătăi pe minut.
  55. În timpul experimentelor de somn în care oamenilor li se permite să doarmă doar în intervalul de 3-4 ore, ei intră într-o fază de somn profund imediat, cunoscută sub numele de „somn de recuperare”.
  56. La data de 20 iulie 1969, primul pas pe Lună a fost însoțit de un feedback sonor cunoscut sub numele de „efectul cobra”, cauzat de microfonul de pe astronaut.
  57. Panda roșu nu este un panda adevărat, ci este o specie de urs arboricol numită „Ailurus fulgens”.
  58. În urma prăbușirii satelitului Skylab în 1979, orașul Esperance din Australia a dat NASA o amendă de 400 de dolari pentru că bucăți de detritus au căzut în oraș.
  59. Măștile chirurgicale nu sunt concepute pentru a-și proteja purtătorul de infecții, ci pentru a proteja pe ceilalți de picături emise de persoana care poartă mască.
  60. În timpul Evului Mediu, într-un eveniment bizar, un porc a fost judecat și executat în Franța pentru uciderea unui copil. Porcul a fost condamnat la spânzurătoare, iar procesul este considerat unul dintre cele mai ciudate din istorie.

PROVERBE NOSTIME

  1. Mai bine un ou azi decât o găină mâine… sau ceva de genul.
  2. Cine se scoală de dimineață e obosit tot restul zilei.
  3. Nu te lăuda cu peștele tău până nu îl prinzi… și îi faci poze pentru Instagram.
  4. Nu da cu pietre în apă dacă ai grijă de telefonul tău în buzunar.
  5. Fericirea nu stă în bani, dar o pereche nouă de pantofi ajută.
  6. Muncă multă și odihnă puțină fac din om un… candidat la vacanță.
  7. Vorba dulce mult aduce… până la carii dentare.
  8. De ce să faci azi ce poți amâna pentru mâine? Sau poimâine… sau… cine știe?
  9. Cine râde la urmă, probabil a uitat bancnota de 100 de lei acasă.
  10. Cine se scoală târziu, pierde micul dejun, dar câștigă o poveste bună despre somnolență.
  11. Drumul spre iad e pavat cu… tastaturi de laptop.
  12. Nu lăsa pe mâine ce poți comanda online astăzi.
  13. Câinele care latră nu mușcă, dar șoferul nervos de lângă tine probabil da.
  14. De unde nu e, nici Yahoo nu poate să-ți trimită răspunsul.
  15. Cine nu riscă, nu stă la coadă la noile căști wireless.
  16. Nu întoarce spatele inamicului… decât dacă poți să-l taguiești într-o poză.
  17. Nu-i pasă pisicii dacă ai chef de joacă… e într-o ședință de yoga.
  18. Pedeapsa pentru cei care nu-și plătesc facturile: să aibă semnalul Wi-Fi mai slab.
  19. Cine râde la urmă, probabil ascultă un podcast amuzant.
  20. Cine seamănă vânt, culege bocanci de schi.
  21. Dacă plouă cu pisici și câini, fii pregătit pentru ploaie.
  22. Cine nu riscă, nu primește reduceri la Black Friday.
  23. În lipsa sufletului, poți plăti cu cardul.
  24. Nimeni nu știe ce face un urs în pădure… probabil postează poze pe Instagram.
  25. Nu-i lăsa pe alții să-ți spună ce să faci… încearcă Siri sau Alexa.
  26. Cu cât pleci mai târziu de acasă, cu atât ești mai aproape de a fi mereu în întârziere.
  27. Nu lăsa pe mâine ce poți lăsa în coșul de cumpărături online.
  28. Fă-ți prieteni înainte să ai nevoie de un cablu de încărcare.
  29. Pregătește-te pentru ce-i mai rău și ai să ai o surpriză.
  30. Un om fericit nu pierde timpul citind proverbe amuzante… sau poate totuși.
  31. Cine se aseamănă se adună… și face un grup de chat pe WhatsApp.
  32. Mai bine să fii tânăr și prost decât să-ți dai seama că ai stricat mâncarea după ce ai chemat toți prietenii la cină.
  33. Dragostea e oarbă, dar judecata prietenilor tăi nu.
  34. Cine râde la urmă, probabil a găsit un meme pe care nimeni altcineva nu l-a înțeles.
  35. Nu da cu banii în stânga și în dreapta, dă doar în dreapta… în contul meu bancar.
  36. Unde-i fum, e și la coșul de gunoi.
  37. Bucură-te de ziua de azi, căci mâine probabil va ploua.
  38. Bani nu aduc fericirea, dar îți permit să-ți faci upgrade la abonamentul la streaming.
  39. Sărbătorește-ți zilele de naștere, căci dacă nu o faci, Facebook-ul o va face în locul tău.
  40. Cine seamănă vânt, poate că ar trebui să se gândească la impactul asupra mediului.
  41. Cine nu riscă, probabil folosește o parolă gen „123456”.
  42. Nu-i lăsa pe alții să-ți spună ce să faci… lasă-l pe telefon să decidă.
  43. Cine râde la urmă, probabil a văzut un videoclip de pisici pe YouTube.
  44. Dacă ești prea leneș să-ți asculți vocea interioară, poți să o schimbi cu vocea GPS-ului.
  45. Nu-i lăsa pe alții să-ți spună ce să faci… întreabă-ți asistentul virtual.
  46. Cu cât pleci mai târziu de acasă, cu atât ești mai aproape de a ajunge în trafic.
  47. Mai bine să ai o pâine în mână decât să te lași convins să cumperi trei sandwich-uri.
  48. Nu conta găinile înainte să le numeri… sau să le faci partaj la Netflix.
  49. Dacă plouă cu pisici și câini, ar trebui să umbli cu umbrela sau să fii gata să-ți usuci câinii și pisicile.
  50. Dacă te duci la pescuit, asigură-te că ai pește pe telefon.
  51. Fii cu picioarele pe pământ, dar mintea să-ți fie tot în nori… adică în cloud.
  52. Cel mai bun lucru după pâine feliată este pâinea prăjită cu Wi-Fi.
  53. Învață din greșelile celorlalți… pentru că nu vei avea timp să le faci pe toate singur.
  54. Cine râde la urmă, probabil a găsit un playlist bun pe Spotify.
  55. Dacă nu poți să-i întreci pe competitori, întrerupe-le internetul.
  56. Dacă nu știi cum să-i învingi, folosește emoticoane.
  57. Nu-ți arunca bani într-un puț fără fund… așteaptă să ai un cont de PayPal.
  58. Fă-ți prieteni cu hârtia igienică… poate că o să aibă grijă de tine într-o zi.
  59. Nu fii ca toată lumea… fii ca internetul și fii mereu disponibil.
  60. Dacă nu-ți place ce citesti, ai putea încerca să citești o etichetă de șampon… sau să te întorci la proverbe.
o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!