home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
13.09.2023
FAPTUL DIVERS

RAED ARAFAT LAUDA ADAPOSTURILE

Miercuri, Raed Arafat a declarat faptul că adăposturile din Delta Dunării sunt eficiente, în detrimentul faptului că sunt improvizate. „ Este posibil să mai fie nevoie de adăposturi și în alte zone, cum ar fi Ceatalchioi și posibil și la Chilia, dar se discută cu colegii de la MApN și fac în cooperare cu colegii de la IGSU. Toată lumea lucrează împreună și scopul este să asigurăm protecția populației ”, a explicat Raed Arafat, pentru Digi24.roDe asemenea, acesta a explicat modul în care oamenii trebuie să reacționeze, în cazul în care primesc un mesaj RO-Alert. „Mesajul le dă variante. Dacă este un adăpost în zonă, dacă nu este atunci să se protejeze de geamuri, pereții laterali, să intre în mijlocul casei până trece pericolul, până încetează alarma. Noi o dăm cu un anumit termen. Dacă nu s-a reînnoit înseamnă că se termină. Durata mesajului va trebui să fie respectată. Dacă alerta se prelungește se va veni cu un mesaj nou. Informația ajunge foarte rapid. Nu ar trebui să fie mai mult de un minut de la momentul în care IGSU a primit apelul de la Armată și se stabilește unde să se dea alerta ”, Mai mult decât atât, acesta a declarat și cum ar trebui oamenii să interpreteze mesajele. Raed Arafat a spus faptul că „ dacă în mesaj se specifică că este risc înseamnă că trebuie să se protejeze”. De asemenea, el a adăugat că pompierii au instruit oamenii.
În zonă a fost mobilizată o ambulanță, dacă vor fi necesare intervențiile.
Dacă apare o problemă se va interveni cu echipe de la Ambulanță, Smurd. Sunt pregătiți pompierii și colegii de la Ambulanță. Dacă este vorba de cazuri mai serioase ajung la spitalele județene de urgență, așa cum ajung și astăzi în cazul unui accident rutier ”, a mai menționat el. Referitor la adăposturi, Raed Arafat a declarat că „nu sunt adăposturi permanente și că deși sunt improvizate în regim rapid nu înseamnă că nu sunt eficiente”.  „Nu sunt adăposturi permanente, sunt improvizate în regim rapid, nu înseamnă că nu sunt bune, dar a fost o soluție de adăpost care se face pentru a proteja de efectele unei drone în zonă. Pentru adăposturile permanente le găsiți la subsolurile blocurilor. Este o altă treabă. Nu trebuie panică, nu trebuie să intre în speculații, trebuie să înțeleagă că încercăm să le asigurăm protecția, colaborăm între noi. Dacă este o problemă pe care o simte cetățeanul trebuie să ia legătura cu autoritățile”, a conchis Raed Arafat.De moda veche, oamenii au sous ca prefera sa se adaposteasca prin carciumi!

DRONELE RUSESTI II MAHNESC PE ROMANI!

În cursul serii de miercuri, 13 septembrie, Ministerul Afacerilor Externe a anunțat faptul că șeful misiunii diplomatice a Federației Ruse va fi convocat de urgență, în urma identificării a noi fragmente de dronă în județul Tulcea. MAE a anunțat în cursul acestei seri, faptul că îl va convoca urgent pe șeful misiunii diplomatice a Federației Ruse. ” Pe fondul identificării în cursul zilei de 13 septembrie 2023 de noi fragmente de dronă similară cu cele folosite de armata rusă, dispersate pe o suprafață de câteva zeci de metri, în județul Tulcea, Ministerul Afacerilor Externe reiterează protestul ferm față de violarea, din nou, a spațiului aerian al României„,

De asemenea, Ministerul a cerut încetarea atacurilor repetate împotriva populației, dar și a infrastructurii civile ucrainene.  De asemenea, MAE solicită respectarea normelor de drept internațional. Mai mult decât atât, Ministerul reiterează condamnarea fermă a atacurilor ilegale, care încalcă normele de drept internațional.  „Ministerul Afacerilor Externe a informat și se consultă cu aliații NATO asupra evoluțiilor de la frontiera dintre România și Ucraina, inclusiv asupra incidentului de astăzi. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe îl va convoca de urgență pe șeful misiunii diplomatice a Federației Ruse”, se precizează în document, potrivit

Antena3.roStati pe-aproape ca dupa intalnirea lui Putin cu Kim Jong Un vom fi atacati si de drone nord-coreene!

SE MANANCA BINE PE UNDE AJUNGE KIM JONG UN!

Dictatorul rus Vladimir Putin și omologul său nord-coreean Kim Jong Un au avut parte de o cină pe cinste la cosmodromul Vostocinîi.Acestora li s-a oferit un meniu care a inclus salată de rață și smochine, găluște cu crab, sturion și carne de vită, cu o selecție de vinuri rusești, a declarat miercuri un reporter de la Kremlin, scrie cnbc.com.Meniul a început cu o salată de rață, smochine și nectarine, urmată de colțunași rusești cu crab de Kamceatka, apoi de o supă de pește Amur alb și un sorbet din cătină de mare.Pentru felul principal, liderii au de ales între sturion cu ciuperci și cartofi sau un antricot de vită marmorată cu legume la grătar.La desert, li s-au oferit afine roșii din taiga cu nuci de pin și lapte condensat. Ei au băut vinuri albe și roșii de la conacul Divnomorskoe din sudul Rusiei.Înainte ca Putin și Kim să se așeze la masă oamenii liderului nord-coreean au verificat dacă scaunul pe care urma să stea acesta este rezistent. Da, merita sa fii mare lider!

DE CE NU E BINE SA-TI SUPERI SOTIA IN BUCATARIE

Crimă tulburătoare în Marea Britanie. O coafeză și-a ucis soțul cu un cuțit de bucătărie, și apoi a continuat să taie ceapa pentru cina, cu arma crimei. Englezoaica le-a spus polițiștilor că nu a conștientizat că și-a înjunghiat soțul. Teresa Hanson, o englezoaică în vârstă de 54 de ani, a folosit un cuțit de bucătărie pentru a-l înjunghia în zona pieptului pe Paul, soțul ei, după o altercație intensă. Cu toate acestea, femeia, care lucrează ca coafeză, susține că nu a comis crimă și că nu și-a dat seama că a înjunghiatu-și soțul.După incident, ea a continuat să toace ceapa folosind același cuțit, fără să conștientizeze că ceva nu era în regulă. Situația a devenit evidentă abia atunci când câinele lor a început să latre și au observat o urmă de sânge pe podea, notează jurnaliștii de la The Sun.Locul barbatului, se stie/Nu e in bucatarie!

CURIOZITATI

* Plamanul drept retine intotdeauna mai mult aer decat cel stang.

* O persoana obisnuita respira cam 74 de milioane de litri de aer de-a lungul vietii.

* Din cantitatea imensa de informatie primita de creier, doar 126 biti/secunda sunt receptati in mod constient, restul fiind receptati de subconstient.

* Numarul de neuroni din creierul uman ajunge la 100 de miliarde.

* Creierul este mult mai activ noaptea decat in timpul zilei.

* Pe un centimetru patrat de piele se afla aproximativ sase milioane de celule, 5000 de receptori, 15 glande sebacee, 200 fibre nociceptive (pentru durere), 10-25 receptori tactili si corpusculi termosensibili, patru metri de fibre nervoase, un metru de vase sanguine, si peste 100 de glande sudoripare.

* Muschiul ochiului este cel mai rapid din organism. El se contracta in mai putin de o sutime de secunda.

* Fatul viseaza aproape tot timpul. Cei care sunt nascuti prematur vor visa mai mult la maturitate.

* Inima va continua sa bata si dupa ce este scoasa din corp.

* Intamplarile cele mai des intalnite in vise sunt: caderile, esecurile repetate in desfasurarea unor actiuni, activitati legate de locul de munca, experientele sexuale, atacurile sau urmaririle.

* Puse cap la cap venele, arterele si capilarele unui adult ar ajunge pentru inconjurul Pamantului de aproape patru ori.

* Valoarea colesterolului poate fi reglata prin tratament cu miere: se amesteca 2 linguri mari de miere cu 3 de scortisoara si 450 grame de ceai. Amestecul obtinut se bea dimineata si seara, iar imbunatatirile pot fi sesizate in scurt timp.

*  Incepand cu varsta de 20 de ani, incepem sa pierdem zilnic din cele aproximativ 100 de miliarde de celule nervoase din care este alcatuit creierul. In jurul varstei de 40 de ani ajungem sa pierdem in medie cam 10.000 de neuroni pe zi, fapt ce ne afecteaza memoria, capacitatea de coordonare si functionarea creierului.

* Primele fire de par alb apar la cei mai multi dintre noi pana la varsta de 35 de ani.

* In jurul varstei de 35 de ani, sanii femeilor incep sa isi piarda elasticitatea, sa isi reduca dimensiunile si consistenta. Dar acestia incep sa se lase abia in jurul varstei de 40 de ani, tot atunci areola mamara incepand sa se micsoreze considerabil.

* In primii 20 de ani de viata, densitatea oaselor este in continua crestere, aceasta incepand sa scada de la 35 de ani, ca parte a procesului natural de imbatranire.

* Varsta de 35 de ani este si cea de la care incep sa apara problemele legate de fertilitate atat la femei cat si la barbati.

* Baia regulata, a fost una dintre trasaturile definitorii ale civilizatiei Romei Antice.

* Imbatranirea rinichilor incepe prin scaderea numarului de neuroni, unul dintre primele efecte vizibile fiind incapacitatea de a opri producerea de urina in timpul noptii, si implicit mersul la toaleta tot mai des.

* In jurul varstei de 55 de ani incepem sa auzim din ce in ce mai slab si asta cauza pierderii de celule senzoriale aflate in urechea interna, cele care receptioneaza vibratiile sonore si le transmit mai departe la creier.

* Spalatul mainilor dupa evacuarea nevoilor fiziologice a aparut de abia in secolul 19.

* Incepem viata cu aproximativ 10.000 de papile gustative imprastiate pe suprafata limbii, dar numarul acestora se injumatateste pe parcursul vietii.

* Slabirea vezicii urinare incepe, in medie, la 65 de ani.

* Spalatul copiilor este de factura foarte recenta. In Evul Mediu, copiii erau spalati foarte rar, si de obicei erau bagati in apa in care se spalasera deja parintii si fratii mai mari.

* Ovarele conţin aproximativ o jumatate de milion de ovule. Cu toate acestea, doar 400 dintre ele au ocazia de a da nastere unei noi vieti.

* In momentul nasterii, creierul unui copil contine circa 14 miliarde de celule, numar care nu mai creste pana la sfarsitul vietii. Cresterea creierului se opreste in jurul varstei de 15 ani.

* Un fir de par poate suporta o greutate de 100 de grame.

* Pentru a te incrunta, folosesti 43 de muschi ai fetzei. Pentru a zambi, nu ai nevoie decat de 17.

* Media duratei unui vis la om este de 4-5 minute, iar majoritate viselor sunt alb-negru.

* Pana la varsta de 6 ani, copiii rad, in medie, de 300 de ori pe zi.

* Asa cum amprentele digitale sunt unice, si amprenta limbii fiecarei persoane este unica.

* Dintre bolile existente, circa 70% se transmit prin secretiile nasului si gatului.

* Omul primeste 83% din informatiile externe prin vaz, 11% prin auz, 3% prin miros, 1,5% prin tact si 1,5% prin gust.

* Saliva este formata din aproximativ 99,5% apa si din 0,5% reziduu uscat. Acesta este reprezentat de: cloruri, fosfati, carbonati, lizozim (cu rol bactericid), fluor, acid uric, uree, bicarbonat de potasiu, bicarbonat de calciu, bicarbonat de sodiu.

* Durata vietii unei celule intestinale este de 12 ore. Cea a unei celule a peretelui stomacului este de doua zile. O celula din piele traieste 4 saptamani. O celula nervoasa poate trai pana la 60 de ani.

* In primul an de viata, un nau nascut rapeste intre 400 si 750 de ore de somn din perioada de somn a parintilor.

* Suprafata timpanului este de aproximativ 5,5 mm2.

* Adolescentii baieti au in organism cu 17% mai multa apa decat fetele.

* In medie, stomacul digera o masa bogata in grasimi in 6 ore, in timp ce pentru o masa bogata in carbohidrati ii sunt necesare doar 2 ore.

* Un om, consuma, in medie, de-a lungul vietii, o cantitate de hrana egala cu greutatea a sase elefanti maturi.

* Feniletilamina produce o usoara stare de visare si este produsa de catre creier in momentul in care doi oameni sunt indragostiti, iar aceeasi substanta se gaseste si in ciocolata.

* O picatura de sange are nevoie de doar 30 de secunde pentru a face un circuit complet al corpului.

* Corpul foloseste 300 de muschi pentru a sta in pozitie dreapta si 200 de muschi cand paseste.

* Specialistii considera ca aparatul vizual este aproape perfect la varsta de 6 ani, dupa aceasta varsta capacitatea vizuala reducandu-se.

* Capul unui copil cantareste cat un sfert din greutatea corpului acestuia. La maturitate, capul reprezinta doar a opta parte din greutatea trupului.

* Oasele umane sunt rezistente ca granitul. Un os de mărimea unei cutii de chibrituri poate suporta pri care parul uman creste cel mai repede este barba.

* In medie, un om are 100 000 de foliculi pilosi. Blonzii – 146 000. Brunetii – 110 000. Satenii – 100 000. Roscatii au in medie 86 000 de foliculi pilosi.

* Sangele devine de culoare albastra la om atunci cand organele si tesuturile corpului uman sunt private de oxigen.

* In medie un om clipeste de cinci milioane de ori intr-un an.

* Cel mai in varsta om din toate timpurile este frantuzoaica Jeanne Calment. Data nasterii sale a fost stabilita ca fiind 21 februarie 1875 si a trait 122 de ani si 164 de zile, pana pe 4 august 1997.

* Toti oamenii sunt 99.9% indentici din punct de vedere genetic. Oamenii sunt identici din punct de vedere genetic cu cimpanzeii in proportie de 98.4%.

* Persoanele stangace au o rapiditate in gandire mai mare decat cele dreptace. Expertii sunt de parere ca acest lucru se intampla pentru ca stangacii au tendinta de a utiliza ambele emisfere ale creierului mai usor si mai eficient decat persoanele dreptace.

* Unghia de la degetul mare creste cel mai incet iar cea de la degetul mijlociu cel mai repede.

* Un creier uman genereaza mai multe impulsuri electrice intr-o zi decat toate telefoanele din lume.

* Parul de pe scalpul femeii creste mai repede decat la barbat. In medie rata zilnica de crestere a firului de par este de 0,37 mm, insa aceasta lungime poate varia in functie de factorii endocrini ai organismului (de exemplu, hormonii).

* La pasari, ochii ocupa 50% din dimensiunea capului. In schimb, la om, ochii nu reprezinta decit 5% din marimea capului.

* Una dintre cele mai importante proprietati ale inimii este automatismul cardiac, care ii permite sa bata si atunci cand este scoasa din organism. Datorita acestei proprietati, sunt posibile operatiile pe cord deschis.

* Picioarele contin peste 500.000 de glande sudoripare, care pot elimina pana la jumatate de litru de transpiratie pe zi.

* Un adult are mai putine oase in corp decat un copil. Ne incepem viata cu 350 de oase dar, pentru ca anumite oase se unesc in timpul cresterii, la maturitate mai avem doar 206. Dintre acestea, mai mult de jumatate se afla in maini si picioare. Un picior are 26 de oase.

* Cel mai mare muschi este latissimus dorsi, un muschi plat de pe spate care intra in actiune in timpul miscarii bratului.

* Daca oamenii ar avea acelasi raport intre dimensiunea capului si cea a ochilor ca in cazul pasarilor, ochii nostri ar trebui sa aiba marimea unei mingi de tenis.

* Toti bebelusii se nasc cu ochii albastri. Dupa cateva ore de la nastere, culoarea se poate schimba. Majoritatea oamenilor ajung pana la urma sa aiba ochi de alta culoare.

* Inima pompeaza in organism cam 5 litri de sange pe minut. In 70 de ani de viata, inima pompeaza cam 180000 tone de sange.

* Un stranut iese din gura cu o viteza de peste 965 km/h.

* Ochii pot distinge aproape opt milioane de nuante.

* Retina contine cinci tipuri de celule nervoase. Celulele cu bastonase sunt in numar de 125 – 130 de milioane, iar cele cu conuri de 5 – 7 milioane.

* Chiar daca nu este la fel de sensibil precum cel al unui caine, nasul uman poate percepe pana la 50.000 de mirosuri diferite.

* Un barbat obisnuit mananca in jur de 50 de tone de alimente si bea circa 50.000 de litri de lichide de-a lungul vietii pentru a-si mentine o greutate de 80 de kg.

* Dintre persoanele de rasa alba, 47% au grupa de sange 0 I. Aceasta este cea mai raspandita grupa sanguina.

* Nu toti oamenii viseaza in culori. Cercetatori estimeaza ca o persoana din 8 are visuri in alb si negru.

* Omul nu poate rezista fara sa doarma mai mult de 11 zile.

* Din oxidarea a 100 g de lipide, organismul uman obtine 107 ml de apa. Din aceeasi cantitate de glucide se obtin 56 ml de apa. Din 100 g proteine se obtin 34 ml de apa.

* Un barbat ajuns la maturitate produce aproximativ 1000 de spermatozoizi pe secunda.

* Stomacul trebuie sa-si refaca rapid mucoasa de protectie, pentru a evita auto-digerarea cauzata de proprii acizi.

* Degetele mari de la picioare sunt printre cele mai importante structuri ale corpului nostru. Datorita lor, un om isi poate pastra pozitia verticala si-si poate mentine echilibrul.

* In corpul fiecaruia dintre noi traiesc bacterii a caror greutate totala atinge 2 kg. Numai in gura, un om are pana la 40.000 bacterii. Fiecare centimetru patrat de piele contine cel putin 32 de milioane de bacterii. Din fericire, cele mai multe sunt inofensive.

* Pentru a clipi o singura data nu ne trebuie decat o zecime de secunda.

* Craniul uman este alcatuit din 29 de oase diferite.

* Unghiile de la maini cresc in medie de 6 ori mai repede decat cele de la picioare.

* Mancarea ajunge in 8 secunde din gura in stomac. In medie, stomacul digera o masa bogata in grasimi in 6 ore, in timp ce pentru o masa bogata in carbohidrati ii sunt necesare doar 2 ore.

* Dupa varsta de 25 de ani, creierul uman incepe sa piarda pana la 100.000 de celule zilnic. Dupa 50 de ani, creierul uman isi reduce simtitor volumul.

* Muschiul ochiului este cel mai rapid. El se poate contracta in mai putin de o sutime de secunda.

* Creierul uman poate inmagazina o cantitate de informatii care ar umple 20 de milioane de volume.

* In procesul de vorbire sunt implicati 72 de muschi.

* Ochiul uman percepe doar 90% dintre informatiile pe care le primeste.

* Chiar daca nu este la fel de sensibil precum cel al unui caine, nasul uman poate percepe pana la 50.000 de mirosuri diferite.

* Corpul tau utilizeaza 300 de muschi, numai pentru a se mentine in echilibru, cand sta in picioare.

* Daca ati manca fiind asezati in cap mancarea s-ar duce in sus, deoarece muschii esofagului vor continua sa impinga mancarea catre stomac.

* Limba este singurul muschi din corp care este fixat doar la un capat.

* Greutatea corpului uman este de 50 de ori mai mare decat a cea a creierului.

* Corpul unui om contine: destul potasiu pentru a provoca explozia unui tun de jucarie; destul zahar pentru a umple un borcan; destula grasime pentru a face 7 bucati de sapun; destul fier pentru a face un cui; destul sulf pentru a deparazita un caine.

* Bebelusii se nasc fara rotulele de la genunchi, acestea dezvoltandu-se intre 2 si 6 ani.

* O persoana sub 30 de ani inhaleaza de doua ori mai mult oxigen decat una de peste 80 de ani.

* Viteza minima cu care circula informatia intre neuroni este de 416 km/h.

* Media inaltimii la femei este cu cca 10 cm mai mica decat media inaltimii la barbati.

* Unghiile si parul sunt alcatuite din aceeasi substanta: cheratina.

* O persoana pierde, in medie, 50 de fire de par pe zi si peste 10 miliarde de particule de piele moarta.

* Cand o persoana moare, vazul este primul care dispare, iar auzul este ultimul simt perceput.

* Daca toti cei 600 de muschi ai corpului uman s-ar incorda in acelasi timp si in aceeasi directie, omul ar putea ridica o greutate de 25 de tone.

* Prin evaporarea unui ml de apa, se pierd aproximativ 0,60 calorii.

* Craniul creste pana la varsta de 45 de ani. Dupa aceasta varsta, acesta nu mai creste deloc. Intre 20 si 45 de ani cresterea se realizeaza mai ales prin ingrosarea oaselor.

* Media duratei unui vis profund la om este de 2-3 secunde.

* Creierul uman este capabil sa produca un numar de idei echivalent cu totalul atomilor din univers.

* Femeile au in plus circa 500 de gene fata de barbati, ceea ce le fac sa prezinte un risc mai scazut de anumite afectiuni (cum sunt daltonismul sau hemofilia).

* Majoritatea oamenilor isi vor fi pierdut 50% din papilele gustative pana la varsta de 60 de ani.

* Orice persoana pierde, in medie, 100 de fire de par pe zi si peste 10 miliarde de particule de piele moarta.

* Cel mai mare consumator de glucoza din corpul uman este creierul. Acesta, pentru o functionare normala, are nevoie de aproximativ 120 g de glucoza pe zi.

* Daca bei prea multa apa prea repede, poti ajunge sa suferi de intoxicatie cu apa. Apa in exces scade nivelul de sodiu din sange si cauzeaza un dezechilibru in creier.

* Dreptacii au tendinta sa mestece mancarea pe partea dreapta a danturii, iar stangacii au tendinta sa o mestece pe partea stanga.

* Nou-nascutul, dupa cateva zile de la nastere, isi va recunoaste mama dupa miros.

* Cele mai mari dimensiuni ale unui nerv din organism sunt ale nervului sciatic. El are grosimea degetului mijlociu al unui copil si se intinde incepand de la maduva spinarii pana in talpa, inclusiv.

* Cea mai importanta substanta din care este alcatuit corpul uman este apa, ea fiind prezenta in acesta in proportie de circa doua treimi (in jur de 60% – 70%).

* Cantitatea de saliva produsa in timpul unei vieti ar putea umple doua piscine.

* Atunci cand te indragostesti cu adevarat, se petrec niste schimbari profunde in corpul tau: un efect calmant general se instaureaza asupra mintii si a intregului organism. In acelasi timp se accelereaza nivelul de crestere a nervilor si a conexiunilor nervoase, pentru aproximativ un an de la momentul la care te-ai indragostit. Acest lucru este in favoarea sistemului tau nervos si contribuie la sanatatea ta generala si la imbunatatirea memoriei.

* Impulsurile nervoase circula inspre/dinspre creier cu o viteza ce poate ajunge la 274 km/h.

* 60% dintre terminatiile nervoase ale corpului uman se gasesc pe frunte si in maini.

* Sforaitul uman produce un zgomot ce poate atinge 69 de decibeli, aproape la fel de puternic ca cel produs de un perforator cu aer comprimat.

* Dintre celulele cerebrale, doar 4% sunt active, restul fiind tinute ca rezerva.

* Culoarea parului depinde de melanina (pigment). Pe masura ce imbatranim se secreta tot mai putina melanina si se formeaza mici bule de aer aparand astfel aspectul carunt al parului.

* Ochii nostri au intotdeauna aceeasi marime de la nastere, dar nasul si urechile noastre nu se opresc niciodata din crestere.

* Nu exista doua persoane care sa aiba aceleasi amprente digitale sau acelasi iris, nici macar atunci cand este vorba de gemeni identici.

* Rasul si tusea creaza o presiune mai mare asupra coloanei vertebrale decat mersul pe jos sau statul in picioare.

* Cel mai mare organ al corpului este pielea, urmat de ficat – al doilea ca marime.

* Din cele 78 de organe ale corpului uman, doar sase sunt vitale – creierul, inima, ficatul, plamanii si pancreasul.

* Greutatea medie a creierului unui barbat este de 1350 grame, iar la femei de 1200 grame.

* Femeile si barbatii gandesc diferit. De aceea, daca un barbat si o femeie. ar suferi leziuni in aceeasi zona a creierului, efectele ar fi complet diferite.

* Daca este taiata in bucati, muschii inimii vor continua sa se contracte pentru o perioada.

* Omul doarme aproximativ 1/3 din viata.

* Atunci cand stranuti, toate functiile corpului se opresc.

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!