home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
19.09.2023
FAPTUL DIVERS

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este SPS332.gif

PUTIN LE IA SARACILOR PAINEA DE LA GURA!

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a denunţat marţi, 19 septembrie, că atacurile Rusiei asupra porturilor ucrainene şi a infrastructurii acestora au distrus o cantitate de cereale suficientă pentru a hrăni 10,5 milioane de oameni timp de un an, relatează EFE.”În ultimele luni, Rusia a continuat să atace porturile Ucrainei şi infrastructura sa de cereale. Până în prezent, aceste atacuri au distrus cel puţin 280.000 de tone de grâne, suficient pentru a hrăni 10,5 milioane de persoane timp de un an”, a afirmat Austin în cadrul debutului reuniunii Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei care se desfăşoară marţi la baza aeriană Ramstein (Germania).”Atacurile Rusiei continuă să ameninţe securitatea alimentară globală, amplificând riscul unor crize umanitare inutile pe mapamond”, a subliniat ministrul american al Apărării, adăugând: ”Cu cât Rusia îşi prelungeşte mai mult războiul, cu atât cruzimea sa devine mai evidentă”. Cu cat America inarmeaza Ucraina, cu atat razboiul sre va prelungi!

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este a1392.jpg

RUSII SE BAT CU UCRAINENII SI LA TRIBUNAL!

Kievul a cerut marţi Curţii Internaţionale de Justiţie (CIJ) să oblige Moscova să-i plătească „reparaţii”, acuzând Rusia că duce un „război imperialist”, că „vrea să şteargă de pe hartă” Ucraina şi că arată „dispreţ” faţă de dreptul internaţional, relatează Agerpres și Hotnews.Marți, 19 septembrie, Ucraina a răspuns la argumentele Rusiei în faţa CIJ, cu sediul la Haga, unde cele două ţări se înfruntă într-un proces lansat de Ucraina, care acuză Rusia de utilizarea eronată a acuzaţiilor de genocid pentru a-şi justifica invazia pe scară largă lansată în februarie 2022. „Rusia nu este mai presus de lege. Ea trebuie să fie trasă la răspundere”, a declarat Anton Korinevici, diplomat ucrainean, în faţa tribunalului. „Aveţi puterea de a declara că aceste acte ale Rusiei sunt ilegale, că aceste abuzuri care persistă trebuie să înceteze, că decizia dumneavoastră trebuie pusă în aplicare şi că Rusia trebuie să repare daunele provocate”, a afirmat diplomatul ucrainean, adresându-se magistraţilor CIJ.Ucraina a sesizat cea mai înaltă instanţă a ONU, la scurt timp după declanşarea ofensivei Rusiei la 24 februarie 2022, în încercarea de a combate ţara agresoare pe toate fronturile – juridic, diplomatic şi militar. De asemenea, Kievul acuză Rusia că a utilizat în mod eronat acuzaţiile de genocid în estul Ucrainei pentru a-şi justifica invazia şi că ea însăşi a planificat un genocid. „Rusia încearcă să răstoarne guvernul nostru ales în mod democratic”, a afirmat Korinevici, acuzând Moscova că „vrea să şteargă de pe hartă” Ucraina. „Rusia a acuzat în mod fals Ucraina că ar fi comis un genocid, încălcând Convenţia asupra genocidului”, a argumentat acelaşi diplomat ucrainean. În luna martie 2022, judecătorii CIJ au ordonat Rusiei, într-o măsură de urgenţă, să-şi suspende operaţiunile militare, care continuă şi în prezent în Ucraina.E bine sa stie Ucraina:Justitia tine intotdeauna cu invingatorii!

FERMIERI UCRAINENI NU PREA SUNT UCRAINENI!

Istvan Nagy, ministrul ungar al agriculturii, susține că liderii Uniunii Europene nu protejează interesele UE. Comentând decizia guvernului ungar de a menţine şi extinde interdicţia asupra produselor cerealiere ucrainene, Nagy a declarat în interviu că Uniunea Europeană îi protejează pe „aşa-zişii fermieri ucraineni”, care sunt „de fapt companii şi investitori din SUA, Arabia Saudită şi Ţările de Jos”.Ungaria a propus ca UE să creeze un fond de taxe de tranzit pentru a sprijini transportul terestru al cerealelor ucrainene, astfel încât să fie transportate în Africa şi Peninsula Arabică din Croaţia şi porturile libere nordice.Interdicţia UE a expirat pe 15 septembrie, iar Comisia Europeană a decis împotriva prelungirii ei, afirmând că măsurile luate în mai au eliminat distorsiunile pe pieţele din Bulgaria, Ungaria, Polonia, România şi Slovacia, beneficiarii interdicţiei. Dar, pe hartie, graul e ucrainean!

PRIMAR DORNIC DE PROSPATURA!

Un bărbat de 63 de ani din judeţul Teleorman a fost reţinut, luni, de poliţiştii din Bucureşti, după ce ar fi agresat sexual o fată de 17 ani, de la un centru de plasament din Sectorul 6.O adolescentă de 17 ani îl acuză pe primarul PNL din comuna Botoroaga (Teleorman), Mihail Cojocaru, de agresiune sexuală. Tânăra a depus plângere, iar cazul este instrumentat de către polițiștii din București, asta pentru că tânăra este în grija statului, într-un centru din București.Nu este prima acuzație de acest tip, primarul Mihail Cojocaru fiind acuzat de alte două fete de 14 și 15 ani de agresiune sexuală.Adolescenta, care potrivit explozivnews24.ro, se află în grija statului, într-un centru din București, venise pe perioada verii la domiciliul mamei sale, din satul Tunari, comuna Botoroaga.După ce a fost audiat, anchetatorii au considerat că sunt suficiente probe pentru ca primarul să-și petreacă noapte în spatele gratiilor.Potrivit Poliţiei Capitalei, poliţiştii de la Secţia 21, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, au pus în executare, luni, două mandate de percheziţie la o adresă de domiclilu şi la sediul unei instituţii, din judeţul Teleorman, într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru agresiune sexuală.Astfel, Secţia 21 Poliţie a fost sesizată, în 6 septembrie, despre faptul că, în 21 august, o fată în vârstă de 17 ani, beneficiară a unui centru de plasament din Sectorul 6, ar fi fost agresată sexual de un bărbat. În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, s-a stabilit că suspectul este un bărbat în vârstă de 63 de ani, din judeţul Teleorman.”În urma percheziţiilor efectuate, la data de 18 septembrie 2023, au fost identificate şi ridicate mai multe dispozitive electronice. De asemenea, bănuitul a fost depistat şi condus la audieri. Ulterior, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere legală”, a arătat sursa citată.Cercetările sunt continuate de către Secţia 21 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, pentru agresiune sexuală.Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.Dragostea n-are varsta!

IATA CE PATESTI CAND ADUNI ENERGII DE RAHAT!

Miruna Pascu încerca să își convingă fiul, pe Vlad Pascu, cel care a condus drogat și a omorât doi tineri în 2 Mai, că face toate eforturile să îl scape din spatele gratiilor. Ea îi spunea că încearcă să îi facă dosar medical, astfel încât să ajungă la spitalul Penitenciarului Rahova, arată stenograme ale discuțiilor interceptate de procurorii DIICOT.

De asemenea, ea îi spune că îi „va spăla imaginea”, iar el îi răspunde că nu îl interesează „dacă se va uita lumea urât la el pe stradă, în viitor”.

PASCU MIRUNA: Știi ce mama? Că ce s-a întâmplat în „vamă” la 2 Mai a fost punctul maxim. Tu ai adunat mamă. Ai adunat energiile astea de căcat la tine, de când ai început viața asta.

Articole recomandate

VLAD: … cu energii…

PASCU MIRUNA:dar înțelege-mă că e un cumul mama. Eu un cumul de probleme care s-au strâns. (…)

VLAD: Crede-mă că mă doare așa de puțin de părerea la toată lumea.

PASCU MIRUNA: Dar nu e vorba de părere. E vorba de faptul că astea au niște repercusiuni legale. Eu părerea, mă doare și pe mine tot în cot. Nu e problemă de părere. Problema e că…cum să zic eu.. impresia care se face din chestia asta. (…)

VLAD: În situația în care sunt acuma mă interesează foarte puțin că se uită lumea urât la mine pe stradă, in viitor. –-

VLAD: Mă trimite undeva că nu te ține aici după ce închide rechizitoriul.

PASCU MIRUNA: Vedem. Ți-am zis, eu vreau să-ți fac dosar medical să te trimită la (n.l. neinteligibil) Rahova. Să te trimită pe aici pe Rahova. Vedem.

VLAD: Pe Rahova?

PASCU MIRUNA: Da. Este centru de tratare de dependențe, dar vedem, ți-am zis că n-am…

VLAD: .. cu dependențe și cu o boală, pe caz de boală să mă țină pe spital.

PASCU MIRUNA: E cel mai bun centru…adică cel mai curat și așa, e cel pe care-l prezintă ăștia când vin oficial de afară. Dar îți repet, eu nu am prea multe relații în domeniu ăsta și nici prea multe cunoștințe. M-a ferit Dumnezeu…

VLAD: Bine…

PASCU MIRUNA: Primul lucru pe care tre’ să-l fac, e să fac dosar medical. Cu siguranță tre’ să-ți fac în primul rând dosar medical și dup-aia încet, încet. Tu cu cine mai ești acuma în camera aia?Pe cat pariati ca mititelul nu va face puscarie?

STIATI CA?…

* Ca rapitori recunoscuti, labele lupilor exercita de doua ori mai multa putere decat a unui caine domestic. Lupul este un animal social, traind in general in aceeasi haita ceea mai mare parte, daca nu chiar toata viata. Doar masculii si femelele puternice se reproduc, orice tentativa din partea celorlalti este pedepsita.

* O femela de dihor poate muri daca, odata intrata in calduri, nu isi va gasi un partener mascul.

* Dihorii dorm 20 ore pe zi.

* Racul are inima in cap.

* Lupul este mamiferul cu temperatura corporala cea mai ridicata, 40,7 °C .

* Cartita este capabila sa sape un tunel de peste 90 m intr-o singura noapte.

* Iepurele isi foloseste piciorul din spate pentru a bate toba cu el in pamant avertizandu-si prietenii de apropierea unui pericol.

* O haita de lupi este condusa tot timpul de o pereche „alpha, formata dintr-un mascul si o femela. Acestia, inclusiv puii lor, au mai multe prioritati in cadrul haitei si sunt primii care se hranesc .

* Lupii pot atinge viteze de 65 km/h si alearga folosind degetele, nu intreaga laba, ceea ce ii ajuta sa se opreasca mai repede la nevoie.

* Blana lupului este formata din doua straturi – unul de suprafata, mai aspru, ce protejeaza animalul de apa si murdarie si unul interior, mai moale, ce se innoieste anual si are rolul de a izola corpul. Blana lupului cu coama este lipsita de acest strat inferior.

* Lupii pot ataca si bizoni de 450 kg, dentitia lor foarte puternica fiind principala arma de atac a acestora.

* Pentru ca un pui de lup sa invete sa urineze, mama sa trebuie sa-i maseze burta cu limba calda.

* Vikingii obisnuiau sa bea sangele lupilor si se imbracau cu blana lor pentru a le lua „spiritul” in lupta. De asemenea, dresau lupii si-i foloseau ca parteneri in lupte.

* Chiar si dresati, lupii nu sunt buni „paznici” pentru ca au o frica naturala fata de necunoscut si se vor ascunde de vizitatori, in loc sa latre la ei.

* De regula, lupii se imperecheaza pe viata. Ambii sunt parinti devotati si-si pastreaza legaturile familiale.

* In medie, inima unui arici bate de 300 de ori pe minut, fiind una dintre cele mai rapide inimi de animale.

Elefantul este singurul animal cu 4 genunchi.

* Maimuta bufnita este singura maimuta nocturna.

* Un leu adult rage atat de tare incat poate fi auzit de la 5 mile departare.

Elefantul este cel mai mare animal din lume care traieste pe uscat. Unii elefanti pot ajunge la o inaltime de aproape 4 m si pot cantari cat un autobuz.

* Leoaica se ocupa in proportie de 90% de vanat, in timp ce masculul leu prefera sa se odihneasca.

Elefantii pot absorbi cu ajutorul trompei pana la 11,5 litri de apa.

* Serval-ul, gasit in mai multe parti din Africa, are picioare extraordinar de lungi pentru marimea corpului sau, picioare ce pot ajunge la 1 m lungime, in timp ce inaltimea corpului este de 50 cm la umar. Desi este o pisica de marime medie, vaneaza mamifere mici cum ar fi rozatoarele, iepurii sau pasarile.

*  Lungimea unui elefant este egala, aproximativ, cu lungimea limbii unei balene albastre. De asemenea, limba unei balene este mai grea decat un elefant adult.

* Desi maimutele sunt bune inotatoare, acestea evita zonele umede.

*  Limba unui crocodil este imobila. Ea este atasata de cerul gurii acestui animal.

* Elefantii tineri stau cu familia o perioada lunga de timp. Nu este neobisnuit sa auzim ca un elefant si-a petrecut toata viata in sanul familiei.

* Maimutele sunt cunoscute pentru folosirea vocalizelor, miscarilor corpului si expresilor faciale pentru a comunica.

* Elefantul este singurul animal care nu poate sari.

*  Cascatul hipopotamului nu este un semn de adormire sau plictiseala ci este de fapt un gest amenintator, ce arata caninii lungi, grosi, ca o lama, sau coltii, cu care este

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!