home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
02.10.2023
FAPTUL DIVERS

PUTIN RADE IN PUMNI, ZELENSKI ISI MUSCA MAINILE!

Preşedinta Slovaciei, Zuzana Caputova, i-a încredinţat luni formarea unui nou guvern populistului Robert Fico, al cărui partid SMER-SSD a câştigat alegerile legislative de sâmbătă, relatează agențiile internaționale de presă, scrie Digi24.„Sarcina şefului statului este de a respecta rezultatul alegerilor democratice şi în acelaşi timp să asigure buna funcţionare a organelor noastre constituţionale”, a spus Caputova într-un comunicat înainte de ceremonia oficială, transmisă la televiziune. Fico a declarat după întâlnirea cu Caputova că a convenit cu aceasta asupra unui termen de două săptămâni pentru formarea executivului. „Nu va fi un proces uşor, dar vom face tot ce ne stă în puteri pentru a crea un guvern”, a adăugat el. Fico şi partidul său au obţinut aproape 23% din voturi după o campanie în care au declarat că vor pune capăt ajutorului militar pentru Ucraina. SMER-SSD a învins partidul liberal Progresivne Slovensko (Progressive Slovakia, PS), care a întrunit 18% din sufragii. În condiţiile în care nu deţine o majoritate, Fico este aşteptat să se îndrepte spre HLAS (Voce), un partid mai proeuropean desprins din SMER în 2020, şi, foarte probabil, spre Partidul Naţional Slovac (SNS), pro-rus, care a obţinut un scor de 5,6%, pentru a forma o coaliţie. Zelenski nu e foarte fericit de alegerea poporului slovac!

ARMENIA CERE AJUTOR!

Armenia i-a cerut luni Uniunii Europene să sancţioneze Azerbaidjanul pentru operaţiunea sa militară din enclava Nagorno-Karabah şi a avertizat că Baku ar putea ataca Armenia dacă Occidentul nu adoptă măsuri ferme, transmite Agerpres.Ambasadorul Armeniei pe lângă Uniunea Europeană, Tigran Balaian, a menţionat eventualele măsuri, printre care o plafonare a preţului gazului azer şi suspendarea tratativelor cu UE privind relaţii mai strânse cu Baku. De asemenea, el a cerut Occidentului să furnizeze asistenţă ”curajoasă” pentru securitate Armeniei. Cand doi se cearta, Putin castiga!

CREDEATI C-ATI SCAPAT DE COVID? N-ATI SCAPAT!

Noul val de Covid-19 ne pune în alertă! Țara noastră se află, în aceste momente, pe primul loc în Europa și pe locul 3 în lume la cazurile de infectare cu acest virus!Un nou val de Covid-19 face ravagii în multe țări din lume. Ei bine, cu puțin timp în urmă, Costel Atanasiu, un cunoscut virusolog român stabilit în SUA, a tras un semnal de alarmă și susține că România se află, în aceste momente, pe primul loc în Europa și pe locul 3 în lume în ceea ce privește cazurile de infectare din noul val COVID. „A început un nou val de covid. România este pe primul loc în Europa și pe locul trei în lume la numărul de noi cazuri. Probabil că vârful valului va fi undeva prin noiembrie. Varianta actuală este foarte contagioasă, dar nu mai periculoasă decât celelalte din categoria „omicron”. Probabilitatea de a face o formă gravă este redusă având în vedere că majoritatea populației este trecută prin boală sau este vaccinată. Cei mai protejați sunt cei care au o imunitate mixtă, adică sunt vaccinați și au trecut și prin boală”, a anunțat Costel Atanasiu, recent, pe pagina sa de Facebook.Cum zice romanul:”De urat te poti ascunde,Dar de Covid nu ai unde!

CA IN VREMURILE BUNE, GEOANA STA BINE IN SONDAJE!

Actualul secretar general adjunct al NATO Mircea Geoană este prima opţiune pentru alegerile prezidenţiale, din postura de candidat independent, având aproximativ un sfert din intenţiile de vot, urmat în ordine de Marcel Ciolacu, George Simion, Nicolae Ciucă, Diana Şoşoacă, Cătălin Drulă, Dacian Cioloş, Kelemen Hunor, relevă datele unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro. Sondajul include şi întrebări referitoare la variante pentru turul al ll-lea al scrutinului prezidenţial, liderul AUR George Simion fiind învins într-un scrutin în care contracandidaţi ar fi Mircea Geoană, Marcel Ciolacu sau Nicolae Ciucă. O altă variantă este cea a unui tur ll cu Emil Boc, care l-ar învinge la un scor strâns pe Marcel Ciolacu, dar ar fi depăşit clar într-o cursă cu Mircea Geoană. „Concluziile principale pe care le putem observa din aceste date sunt: preferinţa în premieră pentru un candidat independent care modifică semnificativ performanţa celorlalţi candidaţi susţinuţi de un partid”, subliniază directorul general al INSCOP Research, Remus Ştefureac. Parca il auzim: -Mihaela, dragostea mea, am invins! Hai sa topaim!

PROVERBE!

* O nevroza este un secret pe care nu stii ca il ai.  ( Kenneth Peacock Tynan )

* Cu cat te straduiesti mai mult ca sa tii ascuns un lucru, cu atat se afla mai repede.                      ( proverb japonez )

* A spune secretul altuia este o tradare, a-l spune pe al tau este o prostie. ( Voltaire )

* Pentru a pastra un secret, creierul trebuie sa inghita limba. ( Mario Postizzi )

* Trei persoane pot tine un secret doar daca doua au murit. ( Benjamin Franklin )

* Secretul succesului este sa faci din vocatia ta o vacanta. ( Mark Twain )

* Secretul succesului consta in a vrea sa castigi si a sti sa pierzi. ( Niccolo Machiavelli )

* Vinul intra, secretul iese. ( proverb armenesc )

* Secretele sunt bine ascunse numai daca au un singur paznic. ( Abu Shakur )

* Asemeni unui mut care stie un secret, natura pare uneori ca vrea sa ne spuna totul.                 ( Victor Hugo )

* Secretul viciului: stie sa-si aleaga ambalajul. ( Vasile Ghica )

* Mai degraba vor tine muritorii foc in gura, decat sa pastreze un secret. ( Petronius )

* A spune secretul altuia este o tradare, a-l spune pe al tau este o prostie. ( Voltaire )

* Sa nu-ti spui secretul prietenului, fiindca si el are un prieten caruia i-l va spune. ( proverb turcesc )

* Secretul intelepciunii este sa stii ce lucruri sa treci cu vederea. ( William James )

* Arta de a fi fericit isi are secretul in priceperea de a extrage fericirea din lucrurile mici. ( Henry Ward Beecher )

* Secretul schimbarii este de a-ti concentra toata energia, nu asupra luptei cu ce e vechi, ci asupra construirii noului. ( Socrate )

* Nu exista secrete pe care timpul sa nu le dezvaluie. ( Jean Racine )

* Secretul fericirii nu este sa faci ceea ce iti place, ci sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.               ( James M. Barrie )

* Va veni vreodata ziua in care sa simtim cu degetele mainii marile secrete pe care acum le percepem cu degetele credintei? ( Khalil Gibran )

* In prietenie iti spui secretele, in dragoste ti le ascunzi. ( La Bruyere )

* Unul din secretele unei vieti fertile este sa ierti pe oricine si orice inainte de a merge la culcare. ( Ann Landers )

* Secretul fericirii nu se afla in a avea, ci in a da. Cel care-i face fericiti pe altii, va fi el insusi fericit. ( Andre Gide )

* Secretul unei vieti fericite consta in renuntare. ( Mahatma Gandhi )

* Secretul fericirii este sa admiri fara sa doresti. ( Francis Herbert Bradley )

* Secretul educatiei consta in respectul fata de elev. ( Ralph Waldo Emerson )

* Secretul unei minti si al unui corp sanatos nu sta in a plange dupa trecut sau in a te ingrijora pentru viitor ori a anticipa necazurile, ci in a trai clipa in mod inţtelept si cinstit.               ( Buddha )

* Secretul unei predici bune este sa ai un inceput bun si un sfarsit bun, iar cele doua sa fie cat mai apropiate intre ele. ( George Burns )

* Cine iti cunoaste secretele, iti conduce viata. ( autor necunoscut )

„Zgârciţii adună ca şi când ar trăi veşnic; risipitorii risipesc ca şi când ar trebui să moară.”     Aristotel

„Sacul zgârcitului gură n-are şi al risipitorului fund n-are.”  Proverb românesc

„Nu există pe Pământ un om mai darnic decât cel zgârcit, de vreme ce el lasă averea sa altora, fără ca măcar să se atingă de ea.” Proverb indian

„Daca vrei sa elimini zgarcenia, trebuie mai intai sa elimini pe mama ei…luxul.” Cicero

„Saracul doreste mai mult, zgarcitul vrea tot.” Publilius Syrus

„Zgârcitul se bucură luând, iar darnicul se mângâie dând.”  Proverb românesc

„Nu nevoia, ci mai curand belsugul naste zgarcenia.” Montaigne

„Zgarcenia a distrus mai multe suflete decat extravaganta.” Charles Caleb Molton

„Zgârcitul numai stângă are, dreapta îi e uscată.” Proverb românesc

„Zgarcenia incepe unde inceteaza saracia.” Honore de Balzac

„Cel mai bogat dintre oameni este economul; cel mai sarac e zgarcitul.” S. Chamfort

„Scumpul mai mult păgubeş­te şi leneşul mai mult aleargă.” Proverb românesc

„Zgârcitul: Un nume căruia-i lipsește persoana ori de câte ori ai nevoie de ea.” Ioan Hapca

„În casa zgârcitului nici şoare­cii nu se duc.” Proverb românesc

„Sărăciei îi lipsesc multe, zgârceniei – toate.” Publilius Syrus

„Zgarcenia intruneste in ea toate viciile.” Cato

„Când îi dai, îi fată iapa, când îi ceri, îi moare mânzul.” Proverb românesc

„Zgarcenia este ultima si cea mai tiranica dintre pasiunile noastre.” Luc de Clapiers ( Vauvenargues )

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!