home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
10.10.2023
FAPTUL DIVERS

PENSIONARII NU VOR MAI GASI MEDICAMENTE LA GUNOI!

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea care prevede că medicamentele expirate şi cele neutilizate sunt considerate deşeuri periculoase şi populaţia va fi avertizată asupra acestui lucru, potrivit news.ro.Reprezentanţii USR au transmis, ulterior adoptării proiectului de Camera Deputaţilor pe data de 20 septembrie, că de la 1 ianuarie 2024, medicamentele expirate şi neutilizate vor trebui returnate la spitale, publice sau private, unde vor fi amenajate puncte de colectare.„În acest fel, tone de deşeuri periculoase nu vor mai fi aruncate la întâmplare, poluând solul şi apa şi, implicit, crescând riscurile pentru sănătatea românilor”, mai arată comunicatul de presă al partidului care a iniţiat propunerea legislativă.Asta chiar e o lovitura pentru sarmanii care-si procurau medicamente de prin gunoaie!

CAND AI BANI SI O DUCI BINE…

Autoritățile din Irlanda au prezentat marţi un set de planuri care vizează transformarea unora dintre cele mai sănătoase finanţe publice din Europa într-un fond suveran de 100 de miliarde de euro, transmite Stiripesurse.O ţară care să înregistreze surplus bugetar este o raritate în Europa, după creşterea cheltuielilor în timpul pandemiei de COVID-19, însă creşterea taxelor colectate de Irlanda de la un număr redus de mari firme multinaţionale au permis Dublinului să revină rapid pe un surplus de 2,9% din venitul naţional brut anul trecut, potrivit Agerpres.În condiţiile în care proiecţiile bugetare arată că acest surplus va rămâne la un nivel ridicat, ministrul irlandez de Finanţe, Michael McGrath, a anunţat că va introduce un set de legi care obligă Guvernul în funcţie să investească 0,8% din PIB-ul nominal, echivalentul a 4,3 miliarde de euro, în noul fond suveran, începând din 2024 şi până în 2035. Uite ca se poate excedent si fara masuri a la Ciolacu!

BIDEN-PACIFICATORUL!

În cadrul unei convorbiri telefonice cu președintele american Joe Biden, premierul israelian Benjamin Netanyahu – afectat de unul dintre cele mai grave atacuri asupra țării sale din ultimele decenii – a adus în discuție posibilitatea de a intra în Gaza. Președintele Biden nu l-a avertizat să nu facă acest lucru, a declarat pentru CNN un oficial american informat despre conversație, transmite G4media.ro.Decizia lui Biden de a se abține de la a-l îndemna pe Netanyahu să dea dovadă de reținere în perioada imediat următoare atacurilor reflectă în mare parte șocul și amploarea atacului brutal al Hamas asupra Israelului care face ca acest moment să fie diferit, spun oficialii.În ultimele 72 de ore, oficialii au recunoscut în ce poziție extrem de delicată această posibilitate pune administrația: ca o chestiune generală, SUA a îndemnat în mod istoric la încetarea focului de către toate părțile atunci când au izbucnit conflicte în regiune.Un alt factor care complică și mai mult situația este posibilitatea ca ostatici americani să fie ținuți în Gaza.Și acum, în timp ce Biden este pregătit să țină al doilea discurs către națiune de la izbucnirea războiului în Israel, președintele și echipa sa de securitate națională sunt foarte conștienți de ceea ce pare a fi o probabilitate tot mai mare ca Netanyahu să facă o incursiune terestră în Gaza.E clar!Pentru stapanii planetei, viata a mii de oameni nu valoreaza nimic!

PUTIN TOARNA GAZ PE GAZA

Conflictul dintre Israel şi mişcarea palestiniană Hamas demonstrează ”eşecul” politicii Statelor Unite în Orientul Mijlociu, a estimat marţi, 10 octombrie, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, care consideră “necesară” crearea unui stat palestinian, relatează Agerpres.Acesta este un exemplu clar al eşecului politicii Statelor Unite în Orientul Mijlociu”, a declarat Putin în timpul unei întâlniri la Kremlin cu prim-ministrul irakian Mohammed Shia al-Sudani. Preşedintele rus a acuzat Statele Unite că au ”monopolizat” soluţionarea conflictului fără a-şi face griji cu privire la ”găsirea unor compromisuri acceptabile pentru ambele părţi”, ci, dimpotrivă, ele ”au promovat propriile idei despre cum să procedeze, făcând presiuni asupra ambelor părţi”. ”Aşa a fost (…) de fiecare dată fără a ţine cont de interesele fundamentale ale poporului palestinian”, a adăugat Putin. De asemenea, el a considerat că este ”necesar” să se ”pună în aplicare deciziile Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite privind crearea unui stat palestinian independent şi suveran”. Vă amintim că anterior, șeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a estimat că ”cea mai credibilă” soluţie la războiul dintre Israel şi Hamas este crearea unui stat palestinian. Acesta a promis că Rusia şi Liga Arabă vor lucra pentru ”a opri vărsarea de sânge” în Israel şi Gaza cu ţările care doresc ”pacea durabilă în Orientul Mijlociu”.În ultimii ani, Rusia a menţinut relaţii bune atât cu autorităţile israeliene, cât şi cu cele palestiniene, precum şi cu mai mulţi alţi actori regionali, printre care Iranul, Egiptul şi Siria, aminteşte AFP.Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a declarat marţi reporterilor că o vizită demult planificată în Rusia a preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas este în pregătire, deşi datele nu sunt încă cunoscute.”Continuăm contactele noastre cu palestinienii”, a mai adăugat el.Orice , numai pace sa fie!

ZELENSKI SI LIMBA MOLDOVENEASCA

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus marți, într-un interviu acordat la București pentru trei televiziuni din România că recunoașterea inexistenței limbii „moldovenești” nu este o problemă și că guvernul ucrainean se poate întruni imediat și lua această decizie.El a spus că rezolvarea acestei probleme se poate face prin simpla întrunire a guvernului ucrainean, care, „într-o săptămână sau două poate lua o decizie” pentru care „toată lumea va fi fericită”.Liderul ucrainean a spus că mult mai presantă este întărirea parteneriatului între România și Ucraina.„Sincer, dacă pot răspunde sincer, nu văd nicio problemă globală în asta. Pentru mine asta nu e o problemă. Unii oameni ar spune că Moldova este România. Pentru mine această problemă nu e presantă. Guvernul nostru se va întruni, într-o săptămână sau două și va lua o decizie. Eu personal înclin către decizia de a întări parteneriatul nostru și a rezolva astfel de probleme. Pentru o țară în război asta nu este o problemă. Sunt sigur că toată lumea va fi fericită”, a declarat Volodimir Zelenski.El a făcut un apel la echilibru și a cerut României să nu se lase divizată de propaganda rusească și a dat asigurări că România și Ucraina sunt de aceeași parte a baricadei.„Nu dați șansa Rusiei să vă dezechilibreze, să divizeze, pentru că avemm nevoie de unitate, guvernele vor găsi sincer soluții, pentru că suntem de aceeași parte a baricadei.”Parca incepe sa ne devina simpatic!

NETANYAHU SE RAZBUNA SI PE PIETRE!

Israelul este în stare de război, după un atac surpriză al grupării Hamas. Iranul neagă orice implicare în atacuri. Peste o mie de oameni au fost uciși în cele două zile de violențe. Armata israeliană a mobilizat un număr record de soldați și va începe în curând o ofensivă terestră în Gaza.

Războiul din Israel – informații pe scurt

• Peste 1.200 de oameni – 700 în Israel și 560 în Fâșia Gaza – au fost uciși în luptele care au început sâmbătă dimineață printr-un atac surpriză al grupării palestiniene Hamas împotriva Israelului. • Aproximativ o mie de luptători Hamas au luat parte la incursiunea fără precedent, care a vizat inclusiv un atac la un festival de muzică, unde militanții au ucis cel puțin 260 de oameni.• Armata israeliană a eliminat majoritatea luptătorilor Hamas, a început un asediu total asupra Fâșiei Gaza, iar în paralel a mobilizat aproximativ 300.000 de soldați rezerviști .
• Reprezentanții Hamas și Hezbollah – o altă grupare militantă și facțiune politică din Liban care este susţinută de Iran – spun pentru WSJ că oficiali de securitate iranieni au ajutat la planificarea asaltului și au dat undă verde la o întâlnire din 2 octombrie de la Beirut.
• Statele Unite au anunțat „sprijin suplimentar” pentru Israel și au anunțat că vor trimite un grup de portavioane în apropiere de coasta israeliană a Mării Mediterane.Într-o discuție cu primarii localităților de la granița de sud a Israelului, premierul israelian Beniamin Netanyahu a spus că răspunsul țării va „schimba Orientul Mijlociu”.
„Suntem în mijlocul unei campanii. Știu că ați trecut printr-o încercare dificilă și teribilă. Ceea ce va experimenta Hamas va fi dificil și teribil; suntem deja în campanie și abia începem. Conducerea dvs. a fost foarte puternică în aceste zile dificile. Statul nu va lăsa piatra neîntoarsă pentru a vă ajuta pe toți. Vă cer să rămâneți pe pozițiii pentru că vom schimba Orientul Mijlociu. Vă îmbrățișez pe voi și pe locuitori.Suntem cu toții alături de voi și-i vom învinge cu forță”, a spus Netanyahu.Pacat! Va curge mult sange pana cand isi vor da seama ca a curs in zadar!

CUGETARI

“Bucuria profunda cuprinde mai multa gravitate decat veselie.” Montaigne

“Asteptarea unei bucurii valoreaza uneori mai mult decat bucuria insasi.” Edouard Estaunie

“Invata sa scrii durerile pe nisip si bucuriile pe stanca.” Augustin

“Nu scapa niciodata ocazia sa faci o bucurie altora, chiar daca pentru aceasta trebuie, uneori, sa-i lasi singuri.” Autor necunoscut

“Veselia omului este ca parfumul florilor: ea nu se inalta din sufletele vestede.” Nicolae Iorga

“Cei ce aduc soarele in viata altora vor trai si ei in lumina.” Autor necunoscut

“Tristetea se poate descurca si singura, dar, ca sa fie ea insasi, bucuria are neaparata nevoie sa fie impartasita cu cineva.” Mark Twain

“Chiar daca un om este fragil, bucuria il face puternic.” Mary Sullivan

“Tristetea si bucuria depind mai mult de ceea ce suntem, decat de ceea ce ni se intampla.” Multatuli

“Oricat ar parea de ciudat, bucuria este inmultita cand este impartita cu altii.” Autor necunoscut

“Atat bucuria cat si veselia invioreaza, dar una spiritul si cealalta simturile.” Emil Cioran

“Bucuria este semnul ca viata a reusit.” Henri Bergson

“Bucuria este treapta superioara a veseliei si multumirii.” J. Koller

“Bucuria este cea mai simpla forma de recunostinta.” Karl Barth

“In colivie, pasarea canta nu de bucurie, ci de suparare.” Proverb italian

“Cand sari de bucurie, atentie ca nimeni sa nu-ti ia pamantul de sub picioare.” Stanislaw Jerzy Lec

“In loc de o mie de cuvinte, mai bine numai unul, dar care aduce pacea. In loc de o mie de versuri, mai bine numai unul, dar care sa arate frumosul. In loc de o mie de cantari, mai bine numai una, dar care sa imprastie doar bucurie.” Buddha

Oricine poate iubi o biserica ideala. Proba de incercare este insa daca o putem iubi pe cea reala.” Autor necunoscut

“Biserica este ca o barca: barca trebuie sa fie in apa si nu apa in barca.” Bill Hull

Afis deasupra usii unei biserici: Intra pe aici! Este un pas in directia cea buna.” Autor necunoscut

“Biserica poate fi ispitita, dar nu poate fi invinsa.” Ieronim

Sunt unii care nu au destula credinta sa-i duca la biserica din colt, dar spera sa ajunga in cer.” Autor necunoscut

“Orice biserica este in pericol de a cadea sub dominatia umana a “specialistilor” in lucrurile sfinte. Teologia ii te-ologeste pe unii si ii impiedica sa mai paseasca normal printre ceilalti crestini.” Spurgeon

Inscriptie pe amvonul unei biserici: “Domnule, am vrea sa-L vedem pe Iisus.” Autor necunoscut

“Biserica este acolo, in interiorul tau,si nu in papa sau intr-un predicator. Nici intr-o cladire, ci in tine insuti. Pentru ca trupul tau este Templul Dumnezeului Celui Viu.” Edgar Cayce

Nu plange prea mult ca stai intr-o biserica plina de lipsuri. Gandeste-te ce singur te-ai simti intr-una perfecta.” Autor necunoscut

In ultimii ani biserica a avut prea multe celebritati si prea putini slujitori. Prea multi oameni cu pieptul plin de medalii, dar fara cicatrici.” Autor necunoscut

Magarul nu poate in acelasi timp sa traga la jug si sa dea cu copita. “ Autor necunoscut

Biserica crestina este singura institutie din lume in care intri numai daca recunosti ca esti total nevrednic sa faci parte dintre membrii ei.” Autor necunoscut

Probabil ca biserica nu sufera asa de mult pentru pacatele lumii cum sufera lumea pentru pacatele bisericii.” Autor necunoscut

“Biserica adevarata este intotdeauna cea vie. In Dumnezeu nu locuieste nimic mort.” Autor necunoscut

“Daca absenta ta din biserica nu este observata, atunci inseamna ca nici prezenta ta nu conteaza.” Autor necunoscut

“Dumnezeu a pus biserica in lume, Satana a pus lumea in biserica.” Autor necunoscut

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!