home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
10.12.2023
FAPTUL DIVERS

URSULA-PFIZER-SCRISORELE DE AMOR!

New York Times dă în judecată Comisia Europeană pentru că a refuzat să dezvăluie mesajele text menționate într-un interviu din aprilie 2021 cu Ursula von der Leyen. În articol, președinta Comisiei a vorbit despre eforturile sale de achiziție a vaccinurilor și despre schimbul de mesaje cu directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla.
Organul de supraveghere a criminalității financiare din UE, Parchetul European, a anunțat într-un scurt comunicat de presă în octombrie anul trecut că a deschis o investigație cu privire la achiziționarea de vaccinuri. Nu a precizat însă pe cine investighează, adaugă publicația belgiană.
Procesele legate de pandemie se înmulțesc. Un document judiciar arată că Pfizer, împreună cu partenerul său BioNTech, au demarat proceduri judiciare împotriva guvernului ungar în luna ianuarie a acestui an pentru livrările de vaccin COVID-19.Litigiul a început când Ungaria a notificat Pfizer în noiembrie 2022 că nu intenționează să efectueze plățile către compania farmaceutică, invocând conflictul din Ucraina. Am obtinut noi un mic fragment:Director Pfizer_ ”Iubita tanti Ursula/Cand te vad imi creste inima/Si mi-e dor de dumneata!”

BIDEN TRAFICANTUL

Administraţia Biden ar fi vândut aproximativ 14.000 de obuze de tanc către Israel fără o revizuire de către Congres.Departamentul de Stat a folosit o declaraţie de urgenţă a Legii privind controlul exporturilor de arme pentru cartuşele de tanc în valoare de 106,5 milioane de dolari pentru livrare imediată în Israel.Obuzele fac parte dintr-o vânzare mai mare, pentru care administraţia Biden cere aprobarea Congresului SUA.Pachetul mai mare valorează mai mult de 500 de milioane de dolari şi include 45.000 de obuze pentru tancurile israeliene Merkava, desfăşurate în mod regulat în ofensiva sa din Gaza, care a ucis mii de civili.Pe măsură ce războiul s-a intensificat, s-a urmîrit cu o atenţie mai mare cum şi unde exact sunt folosite armele americane, chiar dacă oficialii americani spun că nu există planuri de a pune condiţii pentru ajutorul militar pentru Israel sau de a lua în considerare reţinerea unuia dintre ele.Susţinătorii drepturilor şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la vânzare, spunând că aceasta nu se aliniază cu efortul Washingtonului de a presa Israelul să minimizeze victimele civile.O investigaţie Reuters a dezvăluit că un echipaj de tancuri israeliene l-a ucis pe jurnalistul Reuters Issam Abdallah şi a rănit şase reporteri trăgând două obuze în succesiune rapidă din Israel, în timp ce jurnaliştii filmau bombardamente transfrontalier. Mos, mos, dar Biden nu se lasa!

ORB LA ORB NU-SI SCOATE OCHII

Cristian Ghinea de la USR susține că pandemia a fost depăşită prin ştiință. Fostul ministru mai spune că AUR și George Simion se fac vinovați cumva de jaful din pandemie.Acuzațiile vin în momentul în care Vlad Voiculescu, Ioana Mihăilă și Florin Cîțu sunt urmăriți penal de DNA pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave. Aceștia au cumpărat doze ce au adus un prejudiciu statului român în valoare de 1 miliard de euro.Zeci de milioane de doze au fost cumpărate în timpul pandemiei, deși România avea o populație eligibilă de 10 milioane pentru vaccinare.USR a făcut scut în jurul penalului Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă. Aceștia nu au recunoscut nimic în fața procurorilor DNA.Iată ce a spus Ghinea pe Facebook: „Criza a fost depăşită. Prin ştiință. Întâi prin carantină, apoi prin vaccinuri. Există o legătură clară între puterea narativului morții şi numărul de morți. AUR şi Simion au fost cavalerii morții, ai isteriei. Ciolacu refuza să poarte mască. Ciolacu ăsta de se vrea rezonabil acum a fost atunci agent al Morții. Partidele morții AUR – PSD s-au cocoțat pe cadavre. Securiştii au condus prost.”Astia ne prosresc in fata! II PRINZI CU RATA-N GURA SI EI SE JURA CA NU FURA!

E GREU DE COABITAT CU CUTITUL IN SPATE!

Fostul ministru liberal al Energiei, Virgil Popescu, a declarat că nu e uşor de coabitat cu PSD, un „partid care îţi înfige cuţitul pe la spate, îţi ia primarii, ţi-i momeşte”.Iată ce a spus acesta: „Avem un an foarte greu şi nu este uşor de coabitat cu PSD. Nu este uşor cu un partid care îţi înfige cuţitul pe la spate, îţi ia primarii, ţi-i momeşte. Nu este uşor să mergem să le spunem oamenilor, pentru că stabilitatea este foarte importantă”Acesta le-a transmis aleşilor locali PNL că e nevoie de mobilizare politică încă din luna iunie. „Trebuie să demonstrăm la europarlamentare că suntem mai buni decât ceilalţi. Şi suntem mai buni decât toţi ceilalţi. După care lucrurile vor intra într-un ritm normal la locale, parlamentare şi alegerile prezidenţiale. Obiectivul final este să avem preşedintele României, pentru că avem candidat, este preşedintele partidului, domnul Ciucă„, a mai afirmat Virgil Popescu. 

CIOLACU NE VISEAZA IN SCHENGEN

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, sâmbătă seară, că Austria „şi-a flexibilizat poziţia în ceea ce priveşte spaţiul Schengen şi este de acord cu ridicarea graniţelor aeriene pentru România”. Sâmbătă, un ziar austriac anunțase că „Austria pregătește calea pentru extinderea spațiului Schengen”Premierul Marcel Ciolacu a scris pe Facebook că „flexibilixarea” din partea austriei înseamnă că „românii nu vor mai sta la cozi interminabile atunci când zboară în interiorul Uniunii Europene”.„Am spart gheaţa! Austria şi-a flexibilizat poziţia în ceea ce priveşte spaţiul Schengen şi este de acord cu ridicarea graniţelor aeriene pentru România. Asta înseamnă că românii nu vor mai sta la cozi interminabile atunci când zboară în interiorul Uniunii Europene”, a scris Marcel Ciolacu, sâmbătă seară, într-o postare pe Facebook.El a adăugat că ministrul de Interne are mandat să ducă negocierile la bun sfârşit.„Am făcut eforturi mari în ultimele luni să ajungem în acest punct şi le sunt recunoscător tuturor celor care au luptat pentru România. Ministrul Predoiu are mandat să se vadă cu ministrul de interne austriac şi să ducă negocierile la bun sfârşit. După ani de zile de aşteptări, vom realiza împreună şi acest vis! România merită în Schengen!”, a transmis Ciolacu.E dreptul lui sa viseze!

DIN INTELEPCIUNEA PROVERBELOR

  1. Cine râde la urmă, râde mai bine.
  2. Greul învață, dar învață bine.
  3. Prietenul adevărat se cunoaște în necaz.
  4. Lumina nu se vede fără întuneric.
  5. Cuvântul rostit, ca săgeata aruncată, nu poate fi întors înapoi.
  6. Nu lăsa pe mâine ce poți face azi.
  7. Unde este fum, este și foc.
  8. Cine seamănă vânt, culege furtună.
  9. Vorba dulce mult aduce.
  10. Același soare încălzește atât pământul cât și oamenii buni.
  11. Cine sapă groapa altuia, cade singur în ea.
  12. Unde este voință, este și cale.
  13. Omul este stăpânul propriului destin.
  14. Cine așteaptă mult, așteaptă degeaba.
  15. Cine se scoală de dimineață, departe ajunge.
  16. Nu judeca o carte după copertă.
  17. Învață din greșelile altora.
  18. Nu-ți pune toate ouăle într-un singur coș.
  19. Piatra care nu se rostogolește, nu adună mușchi.
  20. Drumul cel mai lung începe cu un singur pas.
  21. Nu întreba pe altul să facă ceea ce poți face singur.
  22. Cine nu muncește, nu mănâncă.
  23. Nu spune niciodată niciodată.
  24. Fructul interzis este mereu cel mai dulce.
  25. Când închizi o ușă, deschizi alta.
  26. Cine se aseamănă, se adună.
  27. Ceasul care ticăie cel mai tare este cel al inactivității.
  28. Cine dă cu piatra în câinele rău, uită să-l caute pe stăpânul lui.
  29. Fiecare nor are un margini de argint.
  30. În doi este mai ușor decât singur.
  31. Vorba multă, sărăcia omului.
  32. Cine se scoală de dimineață face bine, dar doarme bine de tot noaptea.
  33. Ochiul stăpânului îngrașă vita.
  34. Nu te lăuda cu ziua de mâine, căci nu știi ce aduce.
  35. Cine are carte, are parte.
  36. Cine are prieteni adevărați, are bogății.
  37. Timpul trece, iar oamenii rămân.
  38. Cine seamănă vânt, culege furtună.
  39. Înțelepciunea se obține prin experiență.
  40. Cine se culcă cu câinii, se trezește cu purici.
  41. Cine nu muncește, să nu mănânce.
  42. Cine sapă groapa altuia, cade singur în ea.
  43. Spune-mi cu cine te însoțești, ca să-ți spun cine ești.
  44. Cine aleargă după doi iepuri, nu prinde niciunul.
  45. Pe cine nu doare capul, îi doare capul.
  46. Unde-i fum, e și jar.
  47. Cine seamănă vânt, culege furtună.
  48. Fiecare pas începe cu un vis.
  49. Cu cât te apleci mai mult, cu atât vezi mai departe.
  50. O vorbă înțeleaptă face mai mult decât o mie de cuvinte goale.

CURIOZITATI

  1. Câinii au un simț al mirosului cu 40 de ori mai puternic decât al oamenilor.
  2. Corpul uman conține suficient fier pentru a realiza un cui mic de aproximativ 7 centimetri.
  3. O zi pe planeta Venus este mai lungă decât un an pe Venus. O zi venusiană durează aproximativ 117 zile pământești, în timp ce un an venusian este de aproximativ 225 de zile pământești.
  4. Pisicile au oase în coadă, dar nu pot să le miște așa cum fac alte animale, cum ar fi șoarecii.
  5. Când o albină regină își părăsește cuibul, își ia stomacul cu ea pentru a evita să moară de foame.
  6. Inima umană poate genera suficientă presiune pentru a arunca sângele la o distanță de până la 10 metri.
  7. Koala nu bea apă. Aceasta obține lichidul necesar din frunzele de eucalipt pe care le consumă.
  8. Ostrichii au ochi mai mari decât oricare altă creatură de pe uscat și sunt capabili să vadă în întuneric.
  9. Câmpurile magnetice ale Pământului se deplasează lent și se schimbă de-a lungul timpului.
  10. Nu există doi zebră identici la dungi. Fiecare are un model distinct de dungi, similar amprentelor digitale la oameni.
  11. O persoană obișnuită produce în medie suficientă salivă într-o viață pentru a umple două piscine olimpice.
  12. Coala și urșii panda nu au papilele gustative pentru a simți gustul alimentelor amare.
  13. Câinii au un simț al auzului foarte dezvoltat și pot detecta sunete cu frecvențe mai înalte și mai joase decât oamenii.
  14. Pamântul a fost format în urmă cu aproximativ 4,5 miliarde de ani.
  15. Picioarele unui ghepard ating pământul doar în timpul cursei, nu și în timpul mișcărilor normale.
  16. Un fulger poate produce temperaturi de până la 30.000 de grade Celsius, mai calde decât suprafața Soarelui.
  17. Orice fel de gheață dintr-un congelator este mai caldă decât zero absolut (-273,15 grade Celsius).
  18. Un adult uman obișnuit are aproximativ 100.000 de kilometri de vase de sânge în corp.
  19. Într-o zi, un astronaut pe Stația Spațială Internațională vede răsăritul și apusul Soarelui de 16 ori.
  20. Mierea nu se strică niciodată. Mierea găsită în morminte egiptene, veche de mii de ani, este încă comestibilă.
  21. Elefanții sunt singurele animale care nu pot să sări.
  22. Lemurienii șoptesc unii altora secrete folosind glandele de parfum de pe încheietura mâinii.
  23. Într-o viață, un om obișnuit petrece aproximativ 6 luni așteptând la semafor să se schimbe la verde.
  24. Un pahar de apă conține mai multe molecule de apă decât paharul poate conține de apă.
  25. Luna se îndepărtează de Pământ cu aproximativ 3,8 centimetri în fiecare an.
  26. Un adult uman obișnuit produce în medie aproximativ 1-1,5 litri de salivă pe zi.
  27. Un om petrece, în medie, aproximativ 6 luni din viața sa așteptând la semafor.
  28. Bucăți de gheață de dimensiunea unui munte pot fi observate plutind pe suprafața lui Saturn.
  29. Omul poate supraviețui mai mult timp fără mâncare decât fără somn.
  30. În fiecare an, atmosfera Pământului pierde aproximativ 50.000 de tone de masă din cauza evadării hidrogenului și heliului în spațiu.
o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!