home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
11.12.2023
FAPTUL DIVERS

VAI MAMA LOR DE RUSI! TE SI MIRI CUM MAI EXISTA!

Ucraina înaintează în regiunea ocupată Herson, unde a ocupat un cap de pod, atacând zi de zi pozițiile rușilor pentru a-și extinide zona de control.Rușii au pierdut 50 de blindate și peste o mie de soldați în aceste regiuni unde se duc lupte continuu. Ieri seară, grupul Katran și-a întărit pozițiile la sud, trimițând o echipă de asalt a Batalionului 2 al Regimentului 38 infanterie. Au mai încercat să ocupe două poziții de tragere, dar au fost atacați de artileria rusească. Însă noaptea, profitând de înrăutățirea condițiilor meteo, Forțele Armate ucrainene au desfășurat cel puțin șase noi grupuri de 36, 37 și 38 de brigăzi a câte 5-10 soldați fiecare, cu bărci rapide de raid, care au ocupat case în zona centrală. Totodată, peste 20 de răniți au fost evacuați pe malul drept, potrivit canalului rusesc Telegram/Fisherman.Bravo, Zelenski! Meriti cateva miliarde de dolari de la Biden!

IRINELE, IRINELE AI AJUNJS IN ZILE RELE!

Irinel Columbeanu a ajuns să joacă în reclame pentru a se întreține. A acceptat să împărtășească cu românii povestea lui de viață, în cadrul unei reclame pentru a promova o societate de servicii de investiții financiare, cu sediul în Arad.Aici, Irinel se definește ca fiind un antiexemplu punându-le oamenilor că mai bine și-ar investi banii în loc să îi risipească în cluburi și cu femei, așa cum a făcut el, ajungând, acum, să fie instituționalizat, potrivit Libertatea pentru femei.„Dacă investeam 100 de lei în acțiuni la bursă, la fiecare întâlnire cu o fată frumoasă și la fiecare șampanie scumpă băută prin cupluri, nu ajungeam să schimb un palat cu o garsonieră închiriată și acum instituționalizat. Vă întrebați de ce sunt într-o reclamă. Influencerii pot fi și antiexemple.De obicei, un influencer are un mesaj faceți ca mine. Cumpărați crema asta, mașina asta, vacanța asta. La mine sfatul este nu cheltuiți ca mine, ci investiți în acțiuni. România este încă jos la capitolul investiții, iar acțiunile BVB sunt mină de aur. Dacă știi să investești din timp, consecvent și alături de un broker bun”, este mesajul din reclama cu Irinel Columbeanu.Saracu’! Din idolul femeilor a ajuns la mila barbatilor!

NAVALNAI E LA UN TRATAMENT!CU NOVICIOK!

  • Alexei Navalnîi a dispărut din închisoarea de lângă Moscova.
  • Familia opozantului rus Alexei Navalnîi denunță faptul că de șase zile nu știe unde se află acesta.

Avocații săi nu l-au putut localiza în închisoare și Navalnîi nu s-a prezentat la o audiere programată pentru astăzi.Alexei Navalnîi a dispărut din închisoarea de lângă Moscova. Anturajul său crede Navalnîi ar fi fost transferat într-o altă închisoare, dar nu se știe încă unde, scrie ABC News.Alexey Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, era închis într-un penitenciar din estul orașului Moscova, ispășind o pedeapsă de 30 de ani de închisoare. Purtătorul său de cuvânt, Kira Yarmysh, a declarat pe X că avocații au mers la alte două închisori unde au fost informați că nu îl au în celule pe opozantul lui Putin.Pe 7 decembrie, Navalnîi a cerut din închisoare să se voteze împotriva președintelui rus, Vladimir Putin, la alegerile din martie 2024. Familia se teme că starea lui de sănătate s-a înrăutățit. Legislativul Federației Ruse a votat joi în unanimitate pentru ținerea alegerilor prezidențiale la 17 martie 2024, deschizându-i calea lui Putin spre al cincilea mandat.

Maine, poimaine dispare si Ciuca lasandu-i lui Ciolacu cale libera la Cotroceni

AI CONDUS BEAT SAU DROGAT? ZECE ANI ESTI SUSPENDAT!

  • Senatul a votat legea prin care șoferii care au fost condamnați pentru conducerea sub influența alcoolului sau drogurilor nu își mai pot redobândi permisul timp de 10
  • Legea merge pentru decize finală la Camera Deputaților.
  • Anunțul a fost făcut de Robert Cazanciuc pe pagina sa de Facebook

Senatul a votat astăzi legea prin care șoferii condamnați pentru conducerea vehiculelor beți sau drogați pierd dreptul de a redobândi permisul pentru o perioadă de până la 10 ani.

„Așa cum am promis, continuăm planul de măsuri pentru reducerea numărului de morți pe drumurile României, declasând-o de pe primul loc la decesele rutiere, în ultimii șase ani. După #LegeaAnastasia, a venit, ținându-mi promisiunea, modificarea legislativă prin care șoferii prinși cu alcoolemie mai mare de 0,8/mie sau drogați nu mai pot redobândi permisul în decurs de până la 10 ani. Legea merge pentru decize finală la Camera Deputaților. Mulțumesc colegilor senatori: 101 voturi pentru, nici un vot împotrivă!”, scrie Robert Cazanciuc pe Facebook.E bine, dar ar trebui ca legea sa se si aplice!

FOAMEA SCOATE LUPII DIN PADURE SI PE ZELENSKI DIN UCRAINA!

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a sosit luni la Washington, după o vizită în Argentina, pentru a se asigura de sprijinul militar de care are nevoie Kievul în a doua iarnă de război de la invazia rusească. Președintele american Joe Biden l-a invitat pe Zelenski la Washington pentru a reafirma sprijinul administrației sale pentru Ucraina, pe fondul unei dispute cu republicanii din Congres, care blochează zeci de miliarde de dolari în ajutor militar și economic atât de necesar pentru țara invadată total de Rusia lui Putin pe 24 februarie 2022. Zelenski a participat la depunerea jurământului noului președinte al Argentinei, Javier Milei, pe 10 decembrie, în prima sa călătorie oficială în America Latină, unde spera să obțină sprijin în rândul țărilor în curs de dezvoltare.În timp ce Zelenski se pregătește să justifice deblocarea pachetului de ajutor în Statele Unite, ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a sosit pe 11 decembrie la Bruxelles, unde un summit al UE va decide pe 15 decembrie dacă va lansa sau nu negocieri de aderare cu Kievul și dacă va acorda 50 de miliarde de euro ajutor economic.Cum ar zice poetul:e foame de bani!

AUSTRIA O LASA MAI MOALE

Viena pune trei condiții pentru ridicarea dreptului de veto asupra aeroporturilor din România și Bulgaria care vor intra în zona de călătorie fără pașapoarte.Austria este gata să ia în considerare o retragere limitată a dreptului de veto asupra aderării Bulgariei și României la spațiul Schengen, dacă Bruxelles-ul intervine pentru a sprijini o mai bună poliție la frontierele blocului, scrie Financial Times.Ministrul austriac de interne, Gerhard Karner, a declarat luni, la postul public ORF, că Viena a comunicat Comisiei Europene „condiții clare”, care trebuie îndeplinite pentru ca Viena să accepte posibilitatea de a călători fără pașapoarte către și de la aeroporturile din România și Bulgaria, într-o primă etapă a extinderii Schengen.„Mingea este acum în terenul Comisiei”, a declarat Karner. În schimbul ridicării veto-ului pentru „Schengenul aerian”, Viena a cerut Comisiei Europene o protecție mai strictă a frontierelor terestre externe ale Uniunii, precum și readmisia solicitanților de azil care vin în Austria prin România și Bulgaria.De asemenea, Austria dorește o „triplare a polițiștilor de frontieră și o modernizare tehnică” a sistemului de protecție la granițe, în special la frontierele bulgaro-turce și româno-sârbe.
Toate acestea ar trebui să fie suportate financiar de CE.În schimb, controalele la frontiera terestră ar rămâne în vigoare pentru moment.„Ideea este că avem nevoie de progrese în domeniul protecției frontierelor externe ale UE”, a spus Karner, solicitând adaptări „masive”. „Acum este rândul comisiei”, a spus el sugerând că mingea este în curtea executivului european.Semne bune! In maxim o suta de ani intram in Schengen!

CURIOZITATI AMUZANTE DESPRE ANIMALE

  1. Limba cameleonului poate atinge lungimea dubla a corpului sau.
  2. Blana ursului polar este alba deoarece mijlocul firului de par din blana este gol, iar prin el se reflecta lumina mai mult decat in zapada si gheata. Pielea unui urs polar este neagra.
  3. Elefantul nu vede foarte bine, insa este ajutat de urechi si de nas. Poate mirosi apa de la 4 km distanta si este singurul animal care nu poate sari.
  4. Tigrii nu au dungi numai pe blana lor, ci si pe pielea lor si nu exista doi tigrii care sa aiba dungi la fel pe corp.
  5. Un pont util pentru cele care vor sa plece intr-o aventura mai periculoasa: pentru a scapa din stransoarea unui crocodil, impinge cu degetul mare in globul sau ocular. Iti va da drumul instant. Mai mult de atat, crocodilii nu pot scoate limba deoarece au o protectie pentru a nu si-o musca din pricina falcilor puternice.
  6. Femelele de dihor pot sa moara daca nu se imperecheaza. In perioada de caldura, corpul lor secreta un nivel foarte mare de estrogen, iar daca hormonul sta in sange pentru o perioada prea lunga, poate cauza o anemie aplastica a maduvei osoase, care este fatala.
  7. Printre alte curiozitati despre animale se afla si aceasta: nasul fiecarei pisici este diferit, astfel incat ele pot fi identificate in functie de aceasta trasatura, in acelasi mod in care oamenii sunt identificati in functie de amprente.
  8. Cimpanzeii chelesc o data cu inaintarea in varsta, exact ca si oamenii.
  9. Delfinii dorm intotdeauna cu un ochi deschis. Acestia produc sunete diferite prin care ii cheama pe ceilalti membri ai grupului. Biologii au asemanat acest proces cu cel prin care oamenii se striga intre ei.
  10. Pinguinii se imperecheaza pe viata, iar cei care fac parte din specia Gentoo le daruiesc aleselor o pietricica, atunci cand le curteaza.
  11. Printre cele mai interesante curiozitati despre animale se afla si aceasta: puricii pot sa sara cu pana la 200 de ori fata de inaltimea lor. Acest lucru este echivalent cu un om sarind Empire State Building din New York.
  12. Pentru ca dintii castorilor nu se opresc niciodata din crestere, acestia trebuie sa roada in mod constant obiecte, pentru a le mentine la o lungime normala. Daca nu ar face acest lucru, dintii ar creste in cele din urma in creierul lor.
  13. Rechinii nu au oase in corp. Scheletul lor este facut din cartilaj (acel os flexibil pe care omul il are in ureche si nas). Un alt lucru uimitor este acela ca, rechinul, trebuie sa inoate mereu pentru a nu se ineca.
  14. Un gandac de bucatarie poate trai cateva saptamani cu capul taiat. In final acesta va muri de foame.
  15. Ochii caprelor au pupile dreptunghiulare, care le ofera posibilitatea de a avea o vedere mult mai ampla si a se proteja de animalele de prada.
  16. Cangurul este singurul mamifer cu picioare care nu poate sa mearga cu spatele.
  17. Vaca nu transpira. Singurul loc de pe corpul unei vaci, unde exista glande sudoripare, este nasul acesteia.
  18. Capul calugaritei (mantis religiosa) este foarte ciudat. Este singura insecta care isi poate roti capul la 360 de grade. O alta ciudatenie a acesteia este si faptul ca are 2 ochi compusi si 3 ochi simpli.
  19. Girafa este cel mai inalt animal de pe planeta, ea avand, totodata, o limba extrem de lunga pe care o poate folosi pentru a se spala in urechi.
  20. Pentru caini nu este niciodata liniste totala. Chiar si noaptea, ei aud o multime de sunete si de vibratii, aflate in jur sau in departare

Există peste 260 de specii de maimuțe în lume, împărțite în două subordini: maimuțe vechi și maimuțe noi.

Cele mai mari maimuțe sunt gorilele, care pot cântări până la 200 de kilograme.

Unele maimuțe, cum ar fi maimuțele-capucin, folosesc scule pentru a ajunge la alimente, cum ar fi scoarța de copac sau insectele din crăpăturile stâncilor.

Maimuțele sunt animale sociale și trăiesc în grupuri de la câteva exemplare până la sute.

Cimpanzeii sunt singurele maimuțe care pot folosi unelte, cum ar fi bețe pentru a ajunge la alimente sau pentru a prinde pradă.

Multe specii de maimuțe pot comunica prin intermediul sunetelor și gesturilor, uneori folosind un limbaj complex.

Maimuțele pot fi învățate să înțeleagă și să folosească simboluri, cum ar fi cifrele sau literele, pentru a comunica cu oamenii.

Cercetările au arătat că maimuțele au un nivel ridicat de inteligență emoțională și pot dezvolta relații strânse cu alți membri ai grupului lor.

Unele specii de maimuțe, cum ar fi maimuțele vervet, pot învăța să distingă culorile.

Maimuțele pot experimenta stres și anxietate și au fost observate comportamente similare cu cele umane, cum ar fi îngrijirea puiilor și interacțiunea socială.

Maimuțele pot dezvolta culturi proprii, cu tradiții și obiceiuri diferite între grupuri.

Maimuțele pot îmbătrâni, la fel ca oamenii, și pot dezvolta boli cronice în timp.

Cercetările arată că maimuțele pot avea vise, la fel ca oamenii.

Unele specii de maimuțe, cum ar fi maimuțele bonobo, sunt cunoscute pentru comportamentele sexuale neobișnuite, cum ar fi sexul oral și masturbarea.

Maimuțele pot fi afectate de pierderea habitatului lor natural, schimbările climatice și de alte amenințări cauzate de activitățile umane.

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!