home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
12.12.2023
FAPTUL DIVERS

BIDEN SCAPA DE INFLATIE

Inflaţia a încetinit uşor în luna noiembrie în SUA, în timp ce inflaţia de bază a rămas stabilă, ceea ce oferă noi dovezi că este puţin probabil ca Rezerva Federală să facă pasul spre reducerea dobânzilor la începutul anului următor, transmite Reuters, conform Agerpres.Departamentul american al Muncii a anunţat că indicele preţurilor de consum a crescut cu 3,1% în ritm anual în luna noiembrie, după un avans de 3,2% în luna octombrie. De la o lună la alta, preţurile de consum au crescut cu 0,1% luna trecută, după ce în luna octombrie au rămas nemodificate. De asemenea, inflaţia de bază (core), care exclude preţurile volatile precum cele la alimente şi energie, a crescut cu 4% în luna noiembrie, după un avans similar în luna octombrie. De la o lună la alta, inflaţia de bază a crescut cu 0,3% în noiembrie, uşor mai rapid decât avansul de 0,2% înregistrat în luna octombrie.Asta e un semn sigur ca gasca lui Biden se pregateste de alegeri!

AMBITIILE LUI PUTIN DEPASESC UCRAINA!

Kremlinul nu are un scop final în acest război din Ucraina. Există un număr mare de ținte și în Europa de Est’ – avertismentul președintelui Lituaniei.Ucraina va câștiga războiul cu Rusia, însă este necesar să fiți pregătiți pentru un conflict prelungit – consideră președinții Letoniei, Lituaniei și Estoniei, Edgars Rinkēvičs, Gitanas Nausėda și Alar Karis, care s-au întâlnit, luni, la Tallinn, relatează Rador Radio România.Liderii țărilor baltice consideră că nu trebuie subestimată capacitatea Rusiei de a învăța din greșelile sale și de a-și reface forţele în timp. Potrivit lui Alar Karis, scenariul unei victorii a Rusiei în războiul declanşat împotriva Ucraina reprezintă o amenințare pentru întreaga lume occidentală. “În primul rând, o astfel de chestiune este foarte ipotetică. De asemenea, nu ar trebui să luăm în calcul că Rusia va putea să câștige acest război. Dar, dacă brusc se va întâmpla acest lucru, noi toți vom fi în pericol, nu numai țările baltice, ci și toată Europa, întreaga lume occidentală. Aceasta este ceea ce trebuie să le reamintim partenerilor noștri” – a afirmat președintele Estoniei. Edgars Rinkēvičs, liderul leton, a declarat că merită luat în considerare faptul că Moscova învață mereu din propriile greșeli.Mai baieti, noi zicem sa nu-i dati idei lui Putin, ca resurse ar avea!

CIOLACU MINTE SI CAND TACE?

Marius Lulea, prim-vicepreședintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), a venit cu acuzații dure la adresa lui Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat (PSD). Marius Lulea susține că Ciolacu și-a câștigat o reputație de politician care minte în mod constant și că orice promisiune făcută de acesta nu se respectă, iar înrealistate se întâmplă invers.

Una dintre principalele acuzații aduse lui Marcel Ciolacu se referă la promisiunile sale cu privire la taxele și impozitele din România. Liderul PSD a promis constructorilor și agricultorilor că vor beneficia de taxe reduse, însă, potrivit lui Marius Lulea, realitatea arată cu totul altfel. Taxele și impozitele pentru aceste sectoare au crescut în loc să scadă, iar aceasta este doar o parte din ceea ce Marius Lulea numește „minciunile lui Ciolacu”.În ceea ce privește sistemul educațional, Ciolacu a făcut promisiuni cu privire la măriri de salarii pentru profesori. Cu toate acestea, Marius Lulea acuză PSD că, în loc să crească salariile cadrelor didactice, a tăiat 15% din Produsul Intern Brut (PIB) destinat acestui domeniu. Această acuzație pune sub semnul întrebării redibilitatea liderului PSD în ceea ce privește promovarea educației și sprijinirea învățământului.Nu e de vina ala care minte ci ala care crede! Cine crede tot ce-i spui/Este vai de capul lui!

LA PUSCARIE CU BIDEN!

Hunter Biden, fiul preşedintelui american Joe Biden, a fost inculpat pentru a doua oară la nivel federal, de data aceasta pentru evaziune fiscală, potrivit unui document judiciar.Hunter Biden, în vârsta de 53 de ani, „a fost implicat într-o stratagemă pentru a nu plăti cel puţin 1,4 milioane de dolari în declaraţiile sale fiscale federale” între 2016 şi 2019, potrivit procurorului special responsabil cu ancheta.El „a cheltuit milioane de dolari pentru un stil de viaţă extravagant în loc să-şi plătească taxele”, se arată în documentul citat, în care sunt detaliate nouă capete de acuzare, de la evaziune fiscală la fals în declaraţii.Fostul avocat şi om de afaceri şi-a cheltuit banii pentru a-şi finanţa consumul de droguri, compania unor „escorte” şi pentru maşini şi haine de lux, potrivit rechizitoriului.Această nouă inculpare înseamnă că fiul preşedintelui, deja urmărit penal pentru deţinere ilegală de armă, ar putea fi judecat de două ori anul viitor, în timp ce tatăl său încearcă să fie reales la Casa Albă.Prea s-a demarat actiunea in preajma alegerilor!E clar ca Trump nu sta cu mana in san!

CIOLACU PREGATESTE PUSCARII DE CINCI STELE PENTRU APROPIATI!

Într-o mișcare controversată, guvernul PSD+PNL, sub conducerea lui Marcel Ciolacu, se pregătește să investească sume considerabile pentru construirea a două penitenciare de lux în România, un gest probabil gândit ca un privilegiu pentru membrii de partid condamnați. Aceasta vine în contrast izbitor cu situația precară în care se află sistemul sanitar românesc, unde nu s-a construit niciun spital nou în ultimii 33 de ani.Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a anunțat recent că pentru 2024, bugetul Ministerului Justiției va crește ușor, destinându-se fonduri substanțiale pentru dezvoltarea sistemului judiciar, inclusiv construirea acestor penitenciare. Această decizie a stârnit indignare în rândul cetățenilor, mai ales în contextul în care pensionarii din România se confruntă cu dificultăți financiare severe, ajungând în situații extreme de sărăcie și lipsuri.Criticii acuză guvernul de irosirea resurselor publice pentru a asigura condiții de lux pentru infractorii cu legături politice, în timp ce nevoile esențiale ale populației sunt neglijate. Aceasta reflectă o discrepanță majoră între prioritățile actualei administrații și nevoile reale ale cetățenilor români.Situația evidențiază o problemă profundă în sistemul de guvernare din România, unde interesul politic pare să primeze în fața bunăstării publice. Această abordare alimentează nemulțumirea generală și subminează încrederea în instituțiile statului, într-un moment în care România se confruntă cu provocări economice și sociale semnificative.Pesemne, stie Ciolacu ce-l asteapta dupa ce nu va mai fi premier!

CITATE NOSTIME

  1. Cine zâmbeşte atunci când lucrurile merg prost, s-a gândit deja pe cine să dea vina.
  2. Inteligenţa mă urmăreşte, iar eu sunt mult mai rapidă.
  3. Peştele care luptă împotriva curentului… moare electrocutat.
  4. Orice bâtă are două capete. Depinde din care capăt priveşti.
  5. Cel mai greu lucru în box este să te scobeşti în dinţi cu mănuşa.
  6. Munca nu a omorât niciodată pe nimeni, dar de ce să rişti.
  7. Fugi de tentaţie… dar încet, să te poată ajunge.
  8. Cei cinstiţi sunt inadaptabili societăţii.
  9. Prostul râde de 3 ori: o dată când râd alţii, o dată când înţelege gluma şi încă o dată, când îşi da seama că râsese fără să înţeleagă.
  10. Există 2 cuvinte care îţi deschid multe uşi: trage şi împinge.
  11. Dacă o păsărică ţi-a şoptit ceva, înseamă că ai înnebunit, pentru că păsărelele nu vorbesc.
  12. Alcoolul omoară încet, dar nu contează. Nu mă gândesc.
  13. Banii nu fac fericirea…o cumpără gata făcută.
  14. Stresul înseamnă să te trezeşti urlând ca apoi să îţi dai seama că nu dormeai.
  15. Cel mai important nu este să ştii. Mai important este să ai numărul celui care ştie.
  16. Eu nu sufăr de nebunie. Mă bucur de ea în fiecare minut.
  17. A greşi este omeneşte… totuşi a da vina pe altul este şi mai omeneşte.
  18. Nu sunt complet inutil…cel puţin servesc de exemplu negativ pentru alţii.
  19. Nu este important să câştigi. Este important să-l faci pe celălalt să piardă.
  20. Este bine să laşi băutura, însă este rău să uiţi unde ai lăsat-o.
  21. Există o lume mai bună. Dar este foarte scumpă.
  22. Nu te băga în lumea drogurilor. Suntem şi aşa destul de mulţi.
  23. Arta medicală înseamnă să-l binedispui pe pacient, în timp ce natura găseşte leacul.
  24. Intuiţia este o calitate a femeii care o ajută să-şi contrazică bărbatul înainte ca acesta să apuce să deschidă gura.
  25. Nu are încrede în cămile şi în nicio fiinţă care rezistă mai mult de o săptămână fără băutură.
  26. Probabilitatea să întâlneşti pe cineva cunoscut creşte atunci când eşti cu cineva cu care nu trebuie să fii văzut.
  27. O concluzie marchează întotdeauna momentul în care ai obosit să gândeşti.
  28. Oamenii ca şi naţiunile vor acţiona raţional numai după ce celelalte posibilităţi au fost epuizate.
  29. Prietenii vin şi pleacă, dar duşmanii rămân şi se acumulează.
  30. Orice lucru bun în viaţă este ilegal, imoral sau îngraşă.

O POVESTE DE DRAGOSTE SFÂŞIETOARe:ALINUTA ŞI TRUMP

Poştă română merge prost! Dovada? Dintr-o eroare pe care nimeni n-a putut să ne-o explice., în loc să ajungă la Casă Albă, câteva scrisorele parfumate adresate lui Donald Trump au ajuns la redacţia noastră.Iată câteva:

Dragă Trump.Pentru că sunt proastă şi nu ştiu sigur cum se scrie Trump, io am să-ţi spun Nelu. Deci, Dragă Nelu: Mă cheamă Alinuta şi m-am îndrăgostit de ţine în momentul în care l-am văzut pe şeful meu Iohannis că face sluj în faţă ta şi că ar da o luna meditaţii gratis numai să-l laşi să-ţi facă pantofii.Ce pot să-ţi spun despre mine? Nu sunt foarte isteaţă în ale politicii, dar compensez prin faptul că sunt o bună biciclista şi ştiu să mă dau bine pe lângă cine trebuie.Despre corpul meu am să-ţi povestesc în următoarea scrisoare. Te sărut pe boticul ăla vineţiu.Alinuta

Dragă Neluţu.Mi-a fost tare dor de ţine şi l-am rugat pe nenea Blaga să mă trimită în SUA într-o vizită politică.Da, eu eram fata care a încercat să sară gardul Casei Albe până i-au explicat poliţiştii că aceea era Morga oraşului, că e tot albă. Aş fi vrut să te văd, dar n-am avut parte.Apropo, tu te înţelegi bine cu soţia? Dacă nu, caută-mă! Alinuta

Dragă Neluţu.M-am întors din SUA şi că să cresc în ochii lui Iohannis, l-am minţit că ne-am văzut chiar şi de trei ori pe noapte, chiar dacă tu nici n-ai ştiut că am fost pe-acolo.Iartă-mă, dar aşa am crescut enorm în sondajele pe care PNL le comandă şi firme PNL le execută! Te pupic pe năsucul ăla borcănat. Alinuta

Acest material este un pamflet şi trebuie tratat că atare.

DESPRE BANI

Când ai bani gândeşte-te la ziua când nu-i vei mai avea.

Banii n-au ochi să vadă pe ce îi cheltuieşti.

Niciodată să nu-ţi cheltuieşti banii înainte de a-i avea.

Banii nu aduc învăţătura, dar învăţătura aduce banii.

Banul ascuns în pământ, nici creşte, nici rodeşte.

Banul are trecere în orice curte.

Bani să fie, că loc pentru ei – destul.

Economisiţi banuţii, banii cei mari vor avea grijă de ei înşişi.

Banul îi dă limbă celui ce n-are.

Dacă vrei să ştii ce părere are Dumnezeu despre bani, uită-te numai la ce fel de oameni îi dă.

Banii nu cresc în pom.

Banii îl fac pe om maimuţă.

Banul e rotund: se rostogoleşte până îşi găseşte un stăpân.

Banul face lumină în loc întunecos.

Banul, bucuria celor zgârciţi.

Cine are bani n-are minte. Cine are minte n-are bani.

Banul e ochiul dracului.

Banul face din om neom.

Banul nu are coadă. Dacă îl arunci, nu ai de ce să-l mai apuci.

Ai bani – Ai prieteni. N-ai bani – N-ai prieteni.

Nu e de ajuns să ai bani, trebuie să ştii să-i cheltuieşti.

Cu banii poţi cumpăra sexul, dar nu dragostea.

Banii şi tinereţea sunt ca apa în timpul revărsării.

Prea multă bogăţie prosteşte oamenii.

Nu e o arta să caştigi banul, dar e o artă să ştii să-l administrezi.

Numai atunci când ultimul copac va muri, ultimul rău va fi otrăvit şi va fi prins ultimul peşte, ne vom da seama că banii nu pot fi mâncaţi.

Chiar dacă ai foarte mulţi bani, dacă nu eşti darnic, te numesc sărac.

Cu bani poţi cumpăra un ceas, dar nu poţi cumpăra timpul.

Nimeni nu este sarac, chiar dacă gândeşte că este astfel.

Banul e ca puşca vânătorului: când vede vânat, trage.

Banul deschide uşile fără chef.

Poţi cumpăra cu bani o carte, dar nu şi cunoaşterea.

Banii nu se culeg de la trunchi, ca surcelele.

Nu munci atât de mult, că nu mai râmâne timp ca să caştigi bani.

Un prost poate câştiga bani, dar numai un întelept îi poate păstra.

Banul e o mică roata, ce-nvârteşte lumea toată.

Banul e murdărie pe mâini; când te speli, se duce.

Nu te casători pentru bani.Poţi să îi împrumuţi mai ieftin.

Banul face bani.

DESPRE ALCOOL

Alcool: Reformator religios care transformă pe Dumnezeu, în dumnezeii mă-sii. (Tudor Muşatescu)

Am ţinut un regim, m-am abţinut de la băutură şi de la mâncare multă, iar în 14 zile am reuşit să pierd două săptămâni. (Joe E. Lewis)

Decât cocoşat de muncă, mai bine burtos de bere! (Anonim)

O femeie m-a determinat să mă apuc de băut, iar eu nici măcar nu am avut bunul-simţ să-i mulţumesc. (William Claude Fields)

Invitat fiind la cramă/ Am răspuns, ca bun creştin,/ Printr-o scurtă telegramă:/ Vin! (Păstorel Teodoreanu)

Nu beau niciodată apă; chestia aia rugineşte ţevile! (W.C. Fields)

E bine să laşi băutura. Dar să nu uiţi unde! (Anonim)

Este inutil să te bazezi pe ce spune un om care este îndrăgostit, beat sau candidează pentru o funcţie. (Shirley McLaine)

Cu cât stai mai rău cu gânditul, cu atât o duci mai bine cu băutul. (Terry Goodkind)

Problema cu unii oameni este aceea că atunci când nu sunt beţi, sunt treji… (William Butler Yeat)

Ca să te laşi de alcool, îţi trebuie multă „tărie”. (Anonim)

Îmi plac whisky-ul îmbătrânit şi femeile tinere. (Errol Flynn)

Cu excepţia băutului, somnul este cea mai plăcută experienţă în viaţă. (W.C. Fields)

Omul din beţia lui se mai deşteaptă, dar prostul din prostia lui, niciodată. (Anonim)

Venind beat mort în ziua de chenzină,/ Greşind şi uşa, ce mai tura-vura,/ A nimerit în pat la o vecină!/ Deci, uite unde duce băutura… (George Patrone)

Bărbaţilor le place berea, firmele de advertising trebuie să se plieze pe dorinţele lor… şi fiţi pe fază, ne plac şi femeile frumoase. De acea femeile frumoase vând lucruri bune, în timp ce femeile urâte vând… rachete de tenis. Femeile frumoase vând maşini… femeile urâte vând dube. Femeile frumoase ne fac să cumpărăm bere… femeile urâte ne conduc spre a o consuma. (Al Bundy)

Nu mi-e frică de ziua în care nu voi mai avea ce să beau. Mi-e frică de ziua în care nu voi mai putea să beau. (Anonim)

Îmi amintesc că am fost într-un safari în Africa. Cineva a uitat tirbuşonul şi a trebuit să supravieţuim câteva zile bune numai cu apă şi mâncare. (W.C. Fields)

Întotdeauna să faci când eşti treaz ceea ce ai spus că vei face când erai beat. În felul ăsta vei învăţa să-ţi ţii gura! (Ernest Hemingway)

Nu-mi trebuie decât o bere ca să mă îmbete. Problema este că nu-mi amintesc dacă este a treisprezecea sau a paisprezecea… (George Burns)

Cărţile mele sunt ca apa; cele ale marilor genii sunt ca vinul. Din fericire toată lumea bea apă. (Mark Twain)

Vorbe de spirit despre alcool

Alcool: Reformator religios care transformă pe Dumnezeu, în dumnezeii mă-sii. (Tudor Muşatescu)

Am ţinut un regim, m-am abţinut de la băutură şi de la mâncare multă, iar în 14 zile am reuşit să pierd două săptămâni. (Joe E. Lewis)

Decât cocoşat de muncă, mai bine burtos de bere! (Anonim)

O femeie m-a determinat să mă apuc de băut, iar eu nici măcar nu am avut bunul-simţ să-i mulţumesc. (William Claude Fields)

Invitat fiind la cramă/ Am răspuns, ca bun creştin,/ Printr-o scurtă telegramă:/ Vin! (Păstorel Teodoreanu)

Nu beau niciodată apă; chestia aia rugineşte ţevile! (W.C. Fields)

E bine să laşi băutura. Dar să nu uiţi unde! (Anonim)

Este inutil să te bazezi pe ce spune un om care este îndrăgostit, beat sau candidează pentru o funcţie. (Shirley McLaine)

Cu cât stai mai rău cu gânditul, cu atât o duci mai bine cu băutul. (Terry Goodkind)

Problema cu unii oameni este aceea că atunci când nu sunt beţi, sunt treji… (William Butler Yeat)

Ca să te laşi de alcool, îţi trebuie multă „tărie”. (Anonim)

Îmi plac whisky-ul îmbătrânit şi femeile tinere. (Errol Flynn)

Cu excepţia băutului, somnul este cea mai plăcută experienţă în viaţă. (W.C. Fields)

Omul din beţia lui se mai deşteaptă, dar prostul din prostia lui, niciodată. (Anonim)

Venind beat mort în ziua de chenzină,/ Greşind şi uşa, ce mai tura-vura,/ A nimerit în pat la o vecină!/ Deci, uite unde duce băutura… (George Patrone)

Bărbaţilor le place berea, firmele de advertising trebuie să se plieze pe dorinţele lor… şi fiţi pe fază, ne plac şi femeile frumoase. De acea femeile frumoase vând lucruri bune, în timp ce femeile urâte vând… rachete de tenis. Femeile frumoase vând maşini… femeile urâte vând dube. Femeile frumoase ne fac să cumpărăm bere… femeile urâte ne conduc spre a o consuma. (Al Bundy)

Nu mi-e frică de ziua în care nu voi mai avea ce să beau. Mi-e frică de ziua în care nu voi mai putea să beau. (Anonim)

Îmi amintesc că am fost într-un safari în Africa. Cineva a uitat tirbuşonul şi a trebuit să supravieţuim câteva zile bune numai cu apă şi mâncare. (W.C. Fields)

Întotdeauna să faci când eşti treaz ceea ce ai spus că vei face când erai beat. În felul ăsta vei învăţa să-ţi ţii gura! (Ernest Hemingway)

Nu-mi trebuie decât o bere ca să mă îmbete. Problema este că nu-mi amintesc dacă este a treisprezecea sau a paisprezecea… (George Burns)

Cărţile mele sunt ca apa; cele ale marilor genii sunt ca vinul. Din fericire toată lumea bea apă. (Mark Twain)

O sticlă de vin conţine mai multă filozofie în ea, decât orice carte din lume. (Louis Pasteur)

Alcoolismul este responsabil pentru: 50% din accidentele auto, 80% din cazurile de violenţă domestică, 30% din sinucideri, 60% din cazurile abuzurilor asupra copiilor, 65% din cazurile de înec. Se estimează că dacă o femeie se îmbolnăveşte, soţul acesteia o va părăsi în 9 din 10 cazuri; dacă bărbatul se îmbolnăveşte, soţia îl va părăsi în 1 din 10 cazuri. (Kathleen Fitzgerald)

Berea este dovada că Dumnezeu ne iubeşte şi de-asta vrea să fim fericiţi! (Benjamin Franklin)

Alcoolul este anestezicul pe care ni-l administrăm pentru a suporta intervenţia chirurgicală a vieţii. (George Bernard Shaw)

Dacă torni alcool pe gât, ai în loc de gură, rât. (Valeria Mahok)

Dacă puneţi droguri în vin, puteţi preveni dependenţa de alcool. (Victor Martin)

Suntem pe locul 5 în Europa la consumul de alcool. Nu ne trebuie o regenerare spirituală, ci o regenerare a ficatului. (Jandre Drmic)

Unui beţiv: Nu e voie, precum ştiţi,/ Să ucizi lei îmblânziţi./ Dar beţivul, de-ar putea,/ Cel din urmă leu… l-ar bea. (Marin Sorescu)

Mai bine e să fii un beţiv cu renume, decât un alcoolic anonim… (Anonim)

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!