home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
03.01.2024
FAPTUL DIVERS

VANGHELIE REVINE IN FORTA

Fostul primar al sectorului 5, Marian Vanghelie, a lansat scenariul că fostul director SRI Eduard Hellvig nu s-a retras de bună voie din funcție, ci ar fi fost nevoit să plece, oferindu-i-se varianta elegantă a demisiei.“Eduard Hellvig nu și-a dat demisia de la SRI, a trebuit să-și dea demisia. Informația mea este că acolo au fost probleme majore și că cei care conduc în prezent SRI au înțeles greșelile pe care le-a comis Hellvig. (…)Plecarea lui Florian Coldea de la SRI nu este ca urmare a unei decizii a domului Hellvig, cred că este o decizie pe care a luat-o în cadrul CSAT președintele Klaus Iohannis.Nesusținerea Laurei Codurța Kovesi are legătură tot cu președintele Iohannis, iar eu am respect pentru faptul că a reușit să ne scape, greu, dar a reușit, de acești oameni care au nenorocit România”, a afirmat Marian Vanghelie la Realitatea Plus.Sa intelegem ca Marean are informatori in SRI, platiti cu almanahe?

AM TRAIT S-O AUZIM SI P-ASTA:SUNT UNII CARE VOR CETATENIE ROMANA!

HotNews.ro revine pe subiectul „fabricilor de cetățenii românești” din țările fostei URSS. Arătăm astăzi cum un articol din legislația românească, menit să-i ajute pe românii din teritoriile răpite de Stalin de la țara – mamă, este folosit ca scurtătură către obținerea unui pașaport UE, de către oameni care nu au absolut nicio legătură cu România.Olesea este o ucraineancă din Cernăuți, dar familia ei provine dintr-o suburbie din regiunea Kiev, care s-a hotărât să obțină cetățenia română. Dar nu oricum, ci prin metoda despre care a auzit că este cea mai simplă și a fost folosită de mulți alți oameni din Ucraina, Rusia, Moldova sau chiar Belarus.Olesea vrea să „redevină” cetățean român, adică să beneficieze de prevederile articolului 11 din Legea privind dobândirea cetățeniei române care se referă la acele persoane ce s-au născut (sau sunt descendenții unor astfel de persoane până la gradul 3) pe teritoriile ce au fost românești înainte de 1940. Este vorba despre Basarabia, Bucovina de Nord – Cernăuți sau așa-numitul Bugeac (sudul Basarabiei)Procedura este mult simplificată față de obținerea cetățeniei române pe cale obișnuită, nu presupune cunoașterea temeinică a limbii române și nici mutarea efectivă în România.În baza articolului 11 din Legea cetățeniei române, care s-a dorit a fi o reparație morală față de românii ce și-au pierdut cetățenia țării – mamă fără voia lor, sute de mii de oameni din statele ex-sovietice au devenit posesori de pașapoarte românești în ultimii ani.Datele oficiale furnizate de Autoritatea Națională pentru Cetățenie la solicitarea HotNews.ro arată că doar în ultimii trei ani și-au redobândit cetățenia română 125.961 persoane (43.597 – 2021, 49.992 – 2022 și 32.372 – în 2023, până la data de 20 decembrie).Problema Olesei este însă una fundamentală: familia ei nu are absolut nicio legătură cu vreunul din teritoriile menționate mai sus, care au făcut parte din România. I s-a spus însă că dacă deține suma potrivită de bani, acest lucru nu constituie un impediment în drumul ei pentru obținerea pașaportului românesc.Olesea se apucă să documenteze pe internet și începe să sune la firmele care promit astfel de servicii.Prima încercare: Yourimmigrate.com, o companie care, potrivit propriului site, are birouri în Rusia, Belarus, Ucraina și România. Persoana de la celălalt capăt al firului se recomandă Iurii și-i spune Olesei care sunt documentele de care are nevoie pentru redobândirea cetățeniei române.Printre acestea, „certificatul de naștere care confirmă că strămoșii dumneavoastră s-au născut, de exemplu, pe teritoriul regiunii Cernăuți, în perioada 1918 – 1940.”– „Se pare că nu am asemenea rude”, îi răspunde Olesea.

În mod normal, discuția ar fi trebuit să se încheie aici. Totuși, reprezentantul „Your Immigrate” continuă:„Vă spun ce facem simplificat, pentru că în realitate este mult mai complicat: Va trebui să vă faceți un „arbore genealogic”, la un jurist. Noi, după acest „arbore genealogic” cu rudele dumneavoastră, care s-au născut în perioada 1918-1940, trimitem solicitările la arhivele din regiunile Cernăuți sau Odesa.În mod normal, vom obține un răspuns cum că „datele au fost pierdute”, pentru că majoritatea arhivelor s-au pierdut. În baza acestui răspuns, noi putem să completăm informațiile, pentru că în Ucraina există o lege privind restabilirea fondului de arhivă pe teritoriile de până la și după război.Adică noi completăm informația despre, de exemplu, străbunicul dumneavoastră, precum că el s-a născut atunci unde ne trebuie. Arhivistul pune asta în registru. Noi trimitem informația la Oficiul Stării Civile, solicităm documentul de tip modern, cu apostilă, care se regăsește pe site-ul Ministerului Justiției, și devine drept bază pentru obținerea cetățeniei României”, explică Iuri.Prețul serviciilor cerute de Iuri este de 3500 de euro.Mai departe Olesea își manifestă îngrijorarea că, totuși, ceea ce face este ilegal și întreabă dacă atunci când merge în România pentru depunerea jurământului nu o să fie chestionată despre această „rudă” din Cernăuți.Iuri insistă însă că atâta vreme cât documentele referitoare la strămoșii Olesei sunt eliberate de autoritățile din Cernăuți, „România nu are posibilitatea să verifice autenticitatea actului respectiv.”La naiba!Atunci de ce tinerii nostri fac coada la vama sa fuga din Romania?

BIDEN-ARS DE SOARE SI PARLIT INGROZITOR

Preşedintele american Joe Biden, care şi-a petrecut vacanţa de sărbători pe Insula Santa Cruz, în Caraibe, a suferit arsuri puternice de soare pe faţă.Roşu la faţă, Joe Biden a sosit pe pista Christiansted pentru a urca la bordul Air Force One.Diverse agenţii au publicat imagini în care şeful statului american este mai degrabă bronzat, însă tabloidul New York Post scrie că ”Joe Biden este roşi ca sfecla de la frunte la gât”.Un uşor ”accident” de cremă de protecţie solară a fost suficient pentru a relansa dezbaterea cu privire la ”iresponsabilitatea” lui Joe Biden.Aceste arsuri solare ai loc după ce o leziune cutanată canceroasă i-a fost extirpată de pe piept în timpul examenului medical anual, în februarie”, iar preşedintelui ”i-a fost deja excizată (anterior) o leziune benignă, dar potenţial precanceroasă”, scrie tabloidul care arată cu degetul riscurile unei supraexpuneri la soare.

VERIFICATI DACA SUNTETI IN MENIUL LUI PUTIN!

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat într-un interviu că ideea că Rusia a câştigat războiul este doar o „percepţie” şi că în realitate Moscova încă suferă pierderi grele pe câmpul de luptă. În căutare de resurse şi de sprijin occidental, el a arătat că centrul de greutate al războiului trebuie să se mute acum în Crimeea şi Marea Neagră.Zelenski a mai spus că nu există semne reale că Rusia ar fi interesată de pace şi că orice indiciu că Rusia doreşte să poarte negocieri înseamnă că Rusia a rămas fără arme şi soldaţi.Preşedintele ucrainean crede, de asemenea, că lovirea forţelor ruseşti din Crimeea este esenţială pentru reducerea atacurilor asupra Ucrainei, la fel ca şi apărarea oraşelor din estul ţării.Analiștii de război susțin că Volodimir Zelenski este furios. Nu din cauza succeselor duşmanilor săi şi nici măcar din cauza lipsei de progres a propriei sale armate pe câmpul de luptă. În schimb, preşedintele Ucrainei este exasperat de şovăielile unora dintre aliaţii săi, precum şi de detaşarea unora dintre compatrioţii săi. Călit de presiunile războiului, de un an de titluri negative şi de eşecul contraofensivei care promitea atât de mult la începutul anului 2023. Lumea nu-l mai ascultă (pe Zelenski – n.r.) la fel de atent, iar maestrul-comunicator nu mai controlează naraţiunea aşa cum o făcea acum doi ani. În Ucraina se instalează oboseala. În Occident, titlurile de ziare se întreabă dacă Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a început să câştige. Ajutorul pentru ucraineni a devenit un subiect de târguială politică în America şi EuropaOccidentul a pierdut simţul urgenţei şi mulţi ucraineni au pierdut sentimentul de ameninţare existenţială, spune Zelenski, care încearcă acum să le reaprindă pe amândouă„PUTIN VĂ VA MÂNCA LA CINĂ CU TOT CU UE, NATO, LIBERTATE ŞI DEMOCRAŢIE”Argumentul său central este că, prin susţinerea Ucrainei, Europa se protejează de agresiunea rusă. „Dându-ne bani sau oferindu-ne arme, vă susţineţi singuri. Vă salvaţi copiii voştri, nu pe ai noştri”, arată, sumbru, Zelenski. Dacă Rusiei i se permite să ia copiii ucraineni, „vor lua şi alţi copii”. Dacă Rusia încalcă drepturile ucrainenilor, „va încălca drepturile în lume”. Dacă Ucraina pierde, Putin îşi va apropia războaiele de Occident. „Putin simte slăbiciunea ca un animal, pentru că este un animal. El simte sângele, îşi simte puterea. Şi vă va mânca la cină cu tot cu UE, NATO, libertate şi democraţie”, avertizează preşedintele Ucrainei.Mai, dar ce stomac o avea Putin asta?

PUTIN UMOR

  1. Ultima fiță în primăvara asta: să mănânci cireșe ….. cu motorul pornit ….😂😂
  1. În caz de război, femeilor li se vod da puști, iar băbaților puștoaice! :))
  2. – I-am cumpărat soției un inel cu diamant și de două săptămâni nu mai vorbește cu mine.– De ce?– Așa a fost înțelegerea! 🙂

– Nu pot dormi.
– De ce? Ce ai?
– Tort în frigider! 😂😂😂

  1. Atât am muncit azi, că mi s-a descărcat telefonul…
  2. Un șef de tren ajunge acasă după 3 zile și, dorind să facă o glumă cu soția, intrând în dormitor, îi spune:– Bună dimineața, biletele la control! Răspunde unul de sub pat:– Abonament!!
  3. Putin este trezit pe la 3 dimineața:– Ce vreți, mă?– Ucrainenii vor să discute despre capitulare …– În sfârșit! Fă-mi legătura la telefon!– Nu e cazul. Sunt la ușă!😁😁😁

Bunică-tu pe front, tac-tu pe la revoluție, tu la coadă la pașapoarte….

  1. – Ce ai mâncat azi la prânz?– Foie gras, Ratatouille și Clafoutis cu cireșe.– Acum nu mai suntem pe Instagram, spune-mi sincer!– Pufuleți!
  2. – Care-i diferența dintre copil și soț?– Pe soț nu poți să-l lași singur cu bona!😂😂

-Un soldat ucrainean e mai tare decât 10 soldați ruși!”. Iritat, comandatul rus trimite 10 soldați peste deal, se aud împușcături, strigăte, apoi liniște, nici unul nu se mai întoarce.
Iar megafonul:
„-Un soldat ucrainean e mai tare decât 100 de soldați ruși!”.
Enervat, comandantul rus trimite 100 de soldați peste deal.
De data asta se aud și mai multe împușcături, zgomot de lupte, apoi liniște și nimeni înapoi.
Aceeași voce:
„-Un soldat ucrainean e mai tare decât 1000 de soldați ruși!”.
Scos din fire, comandantul rus trimite o mie de soldați peste deal la atac!
Urmează zgomote de mare bătălie, strigăte, răpăituri de gloanțe, apoi iar nimic, liniște.
Apare însă acum un soldat rus grav rănit, târându-se spre ai lui.
Reușește să ajungă aproape de ei și le strigă cu ultimele puteri:
„-Nu vă duceți! E o capcană! Sunt doi!”😂😂😂😂😂😂

Când ți-o trage Enelul se numește regularizare!

  1. Iubita furioasă intră în casă: – Gata, știu totul!– Știi pe dracu’, ia spune, câți afluenți are Dunărea?
  2. Anul 2022, interviu de angajare:– Lipsește un an din CV, ce ai făcut în 2020?– M-am spălat pe mâini!!😁😁😁
  3. Ce diferență este între o pereche de chiloți din secolul 19 și o pereche de chiloți din secolul 21?– La chiloții din secolul 19, desfaci șnurul să vezi fundul, iar la cei de secolul 21 desfaci fundul să vezi șnurul…

Studiu optimist: Dacă petrolul ar fi gratis, benzina în România s-ar ieftini cu aproape un leu!😂😂😂

  1. Apel la 112 pe pandemie.– Vreau să merg până la amantul meu, ce trebuie să scriu în declarație?– Rămâneți acasă, vă trimitem noi un voluntar…
  2. Înainte să plec în vacanță, prietenii m-au avertizat:– Ai grijă, acolo în Tailanda când agăți o femeie … că nu toate sunt ceea ce par a fi.Așa că am întâlnit această femeie frumoasă… arăta ca o femeie, dansa ca o femeie, săruta ca o femeie dar când m-a dus la ea acasă și a făcut o parcare laterală perfectă am știut că ceva nu e în regulă…. 😂😂😂

O băbuță se adresează lui Bulă șoferul de autobuz:
-Nu vrei, maică, niște alune? și-i întinde un pumn de alune.
Le mănâncă tipul și băbuța vine iar:
– Văd că ți-au plăcut. Mai ia câteva!
Le mănâncă Bulă cu plăcere. Iar vine baba:
– Hai să-ți mai dau câteva, că văd că-ți plac!
– Mamaie, dar de ce mi le dai mie pe toate? Matale nu-ți plac?
– Îmi plac, maică, dar nu mai am dinți să le ronțăi și sug doar ciocolata de pe ele…😂😂😂

  1. La 92% dintre femei, nu le plac prietenele sotilor lor.La 92% dintre bărbați, le plac prietenele soțiilor lor.Morala :Bărbații sunt mult mai SOCIABILI decât femeile.

Femeia, abia atunci când naște își dă seama prin ce durere trece un bărbat atunci când este răcit :)))))

  1. Sunt bărbați care calcă pe bec, dar sunt și femei care ard toată instalația…😂😂😂
  2. Am găsit pe Facebook, o fostă colegă de liceu. Scria că acum are 42 de ani… Cum dracu’, eu de ce am 60? Am mers eu.. prea repede?😁😁
  3. Navalnîi a luptat cu corupția în Rusia. Dar când te uiți la situației armatei ruse, e bine că nu a câștigat.

Ea: Dacă știam că ești atât de sărac, nu m-aș mai fi căsătorit cu tine. El: – Ți-am spus de atâtea ori că ești tot ce am pe lume, dar nu ți-a păsat….

  1. – Mamaie, dacă nu te vindec eu, sigur te rezolvă tata. – E tot cardiolog?

– Nu, e popă! 😂😂😂

  1. Ultima modalitate de a agăța femeile pe stradă:– Pst! Am apă caldă!😁😁😁

Două cireşe mai necoapte povesteau pe-o cracă:
– Auzi tu, o vezi pe aia roşcată, aşa închis, pe craca aia de mai sus?
– Da, tu, am văzut-o! Se dă mare!
– Tu, are în ea un vierme de 2 centimetri!
– Vai, ce stricatăăă!

Ăla care ai fost la nevastă-mea aseară vezi că dimineață când ai plecat ai luat geaca mea din greșeală. Adu-mi dreacu’ actele și cheile să pot merge la serviciu…

  1. Ițic, rămas la Moscova, îi scrie lui Ștrul, emigrat în SUA. „Dragă Ștrul, la noi e tare rău, dacă poți să-ți închipui, o rață a ajuns 30 de ruble”. Scrisoarea e interceptată, Ițic e chemat la discuții și invitat să ofere o perspectivă mai optimistă asupra vieții sovietice. Ițic reface scrisoarea. „Dragă Ștrul, la noi e foarte bine, dacă poți să-ți închipui, cu 10 ruble îți cumperi un elefant. dar ce să faci cu atîta carne? Mai bine mai pui 20 de ruble și-ți iei o rață”.
  2. Alinuța vine zâmbind la mama ei și îi spune:– Tu, mamă, mă gândeam să ne mutăm din acest bloc…– De ce?– M-am culcat cu toți vecinii și tu știi ce greu este acum să găsesc pe cineva?

În acel moment femeia îi trage două palme zdravene și îi spune:
– Ai doar 17 ani și de la vârsta asta ai început să îmi spui ”tu”? 😂😂😂

  1. La negocieri:Rusia: Catedrala din Kiev se va numi Sf. Putin Ucraina: doar dacă primim moaștele imediat.😁😁😁
  2. După cum cresc prețurile, sacțiunile UE și SUA parcă sunt împotriva României, nu împotriva Rusiei!
  3. Femeie de serviciu de la Muzeul de Artă Contemporană întreabă în fiecare zi:– Asta e artă, sau arunc? :))) 😂😂😂😂

O blondă apetisantă citea o carte, în parc, pe bancă. Bulă se apropie de ea, cu gând să o agațe.
– Ce carte citiți, doamnă? întrebă el.
– Teoria amorului. Aici scrie ca cei mai virili bărbați sunt evreii și indienii.
– Doamnă, dați-mi voie să mă prezint: Ițic Winnetou! 😂😂😂

  1. Un IT-st de la ANAF a inventat Folderul cu șină.
  2. Un băiat și o fată la cinema. Băiatul începe să o sărute și să o mângâie.– În primul rând… sunt virgină!– Bine! Atunci hai în ultimul rând… 😂😂😂
o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!