home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
08.01.2024
FAPTUL DIVERS

ARME. CAT MAI MULTE ARME!

Cancelarul german Olaf Scholz a afirmat luni că majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene nu livrează suficiente arme Ucrainei pentru a o ajuta în războiul contra Rusiei şi a lansat un apel la sporirea eforturilor UE în această privinţă, transmit Reuters și Agerpres.În contextul blocării în Congres a ajutorului Statelor Unite pentru Kiev, Scholz a insistat pe nevoia ca Europa să-şi intensifice sprijinul pentru Ucraina, precizând că guvernul german va sprijini Kievul atât timp cât va fi necesar.Dar despre indemnuri la pace nu se aude nimic?

SE APROPIE ALEGERILE! BIDEN O CARMESTE!

Joe Biden, care a fost întrerupt pentru scurt timp în timpul unui discurs de către manifestanți care cereau încetarea focului în Gaza, a declarat luni că „lucrează discret” pentru a se asigura că Israelul își „reduce semnificativ” prezența în teritoriul palestinian., potrivit AFP.„Înțeleg fervoarea”, a declarat președintele american de la o biserică din Charleston (sud), în timp ce manifestanții au fost escortați afară, în timp ce restul publicului scanda „Încă patru ani! Încă patru ani!” în sprijinul democratului în vârstă de 81 de ani, care încearcă să obțină un al doilea mandat.Joe Biden a luat cuvântul la Biserica Mother Emanuel, unde nouă persoane, un pastor și opt enoriași de culoare, au fost ucise în 2015 de un adept al supremației albilor, într-unul dintre cele mai grave asasinate rasiste recente din SUA.„Dacă vă pasă cu adevărat de viețile pierdute aici, atunci ar trebui (…) să cereți o încetare a focului în Palestina”, a strigat un manifestant.Președintele american, un susținător ferm al Israelului, a refuzat până acum să ceară o încetare a focului în Gaza, considerând că acest lucru ar avantaja în principal Hamas.Biden poate cere linistit orice!Oricum, nimeni nu-l asculta!

CAND NU TE UITI PE UNDE CALCI, RISTI SA RAMAI FARA BOCANCI!

Arman Ospanov, un colonel rus, ar fi murit după ce a călcat pe o mină, a relatat luni Anton Gerashchenko, consilier în cadrul ministerului ucrainean de interne, citând canalele rusești de pe aplicația Telegram.Potrivit lui Gerashchenko, Arman Ospanov avea o funcție de conducere în cadrul Forțelor Aeropurtate Rusești și vizita teritoriile ocupate din Ucraina pentru a ridica moralul trupelor. „Acolo, el a călcat pe o mină și a murit”, a scris Gerashchenko.Informația a fost difuzată și de contul de X (fosta Twitter) „Ofițeri ruși uciși în Ucraina”. Acest cont spune că își compilează informațiile din anunțuri funerare, necrologuri, plăci comemorative și presa rusă.Intrebarea e: oare cine i-o fi pus mina sub talpa?

BOLOS VREA ECONOMIE DE VOTURI!

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a afirmat că pentru o mai bună eficienţă a organizaării votului la cele patru tururi de alegeri de anul acesta – europarlamentare, locale, prezidenţiale, parlamentare – poate nu ar fi lipsită de interes discuţia despre comasarea alegerilor. El a precizat că estimarea realizată arată că toate alegerile din acest an ar costa 3,8 miliarde de lei. Marcel Boloş a fost întrebat luni, într-o conferinţă de presă, dacă este de acord cu comasarea alegerilor. 

“Având în vedere că anul 2024 este un an special, având toate rândurile de alegeri şi omul, până la urmă te gândeşti la om, omul este cel care votează şi nefiind obişnuit cu patru rânduri de alegeri, pentru o mai bună organizare şi o mai bună eficienţă a organizării votului,  poate n-ar fi lipsită de interes  această discuţie în spaţiul public. Dar e o decizie a coaliţiei şi dacă ne gândim, fiind la Ministerul Finanţelor,  cât de eficient ar fi un astfel de lucru şi omul cred că ar fi obosit să aibă patru rânduri de campanii electorale, de patru ori convins să voteze pe X sau Y. Intervine şi psihologic discutând fenomenul acesta de plictiseală”, a declarat Marcel Boloş. Va dati seama ce economie s-ar face daca s-ar renunta total la alegeri?

IOHANNIS PROTEJEAZA DRAPELUL!

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea prin care încălcarea interdicţiei de a adăuga pe drapelul României alte inscripţii şi simboluri în afara celor aprobate prin lege va fi sancţionată cu amendă de la 10.000 la 20.000 de lei. Legea promulgată de către şeful statului are ca obiect de reglementare modificarea art. 20 din Legea nr. 75/1994, în sensul stabilirii şi sancţionării drept contravenţie a faptei constând în încălcarea interdicţiei de a adăuga pe drapelul României alte inscripţii şi simboluri în afara celor aprobate prin lege sau prin regulamentele militare.„Cetăţenii sunt datori să manifeste respect faţă de drapelul şi imnul naţional al României şi să nu comită niciun act prin care s-ar aduce ofensă acestora. Încălcarea interdicţiei constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei de către agenţii constatatori din cadrul Poliţiei Române şi ai Jandarmeriei Române, cu respectarea dispoziţiilor Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare”, arată legea promulgată.Pariem ca secuii vor cere o lege similara pentru drapelul lor!

NU POTI SA FII SI REVOLUTIONAR SI FERICIT IN DRAGOSTE!

Liderul AUR, George Simion, a vorbit despre despărțirea de fosta sa iubită. Acesta a spus care a fost motivul pentru care femeia din viața lui a ales să îl părăsească. Totul a avut legătură cu viața sa politică.George Simion a adus-o în discuție pe fosta lui iubită, fără să îi divulge identitatea și a vorbit despre motivul pentru care aceasta l-a părăsit. Liderul AUR a spus că se uita cu fosta iubită la celebrul serial „House of cards” și nu preferau comediile romantice. Motivul despărțirii pare să fi fost plecările dese prin țară ale politicianului. Iubita sa nu a mai suportat și a plecat din viaţa lui.De ce s-a despărțit George Simion de iubita sa?„E fosta pentru că am plecat să organizez reeditarea Podului de flori de peste Prut. I-am spus că stau o lună la Iaşi. Ea spera, săraca, să mai stau pe acasă. Când m-am întors de la Iaşi, îşi luase hainele. Mă lăsase singur acasă. Nasol! Viaţa asta de revoluţionar nu e simplă”, spune George Simion potrivit Libertatea.Lasa, ca ajunge presedinte si au sa faca iubitele coada la Cotroceni!

TE IMBOLNAVESTI? PLATESTI!

Românii care își vor lua concendiu medical în 2024 vor plăti o taxă. Afectează firmele și angajații conform noilor schimbări legislative.Guvernul a decis să impună cu 10%, însemnând contribuția de asigurări sociale de sănătate (CASS), indemnizațiile de concedii medicale, ceea ce înseamnă că salariații vor primi indemnizații mai mici începând cu cele aferente lui ianuarie 2024.În contextul schimbărilor fiscale aduse de Ordonanța de Urgență nr. 115/2023, adoptată recent în România, un aspect care atrage atenția și generează îngrijorare în rândul populației este introducerea unui impozit de 10% pentru Contribuția de Asigurări Sociale de Sănătate (CASS) asupra indemnizațiilor pentru concediul medical, conform avocatnet.ro.Asta o sa-i invete minte pe romanii bolnaviciosi!

TERORISMUL SE INVATA LA CURSURI DE VARA

Președintele israelian Itzhak Herzog a dezvăluit, într-un interviu acordat rețelei NBC, un document secret care detaliază un plan pentru taberele de vară Hamas. Este de fapt metoda prin care copiii sunt transformaţi în terorişti, de mici.„Vă voi arăta un document confidențial, strict confidențial pe care tocmai l-am găsit la sediul Hamas. O broșură care este o directivă a comandanților Hamas cu privire la modul de gestionare a taberelor de vară pentru copii, pentru a disemina valorile jihadului”, a subliniat Itzhak Herzog. „Spune clar că valorile jihadului trebuie răspândite și ale rezistenței, adică teroarea, și cum să transforme Gaza într-o societate militarizată. Și este peste tot în Fâșia Gaza, ceea ce înseamnă că ei iau copiii, în timp ce știm cu toții ce sunt taberele de vară și care e scopul lor, și ce experiență minunată este să le permită tinerilor, copiilor și adulților, mă refer la adolescenți, să devină cetățeni ai lumii libere… cu libertăți, cu fericire, cu bucurie, cu sport”, a detaliat președintele Israelului.„Aici, întregul scop este să-i transforme în teroriști”, a conchis el.Decat sa se drogheze, mai bine teroristi!

PUTIN UMOR

– Cum recunoști genul unui cățeluș?
– Îi dai o bucățică de șunculiță pe la năsuc. Dacă e bucuros, e băiețel. Dacă e bucuroasă, e fetiță.

La farmacie vine o bătrână de 80 de ani cu o reţetă. Farmacistul o întreabă:
– Reţeta este pentru dvs.?
– Da.
– Ştiţi că este o reţetă de anticoncepţionale? Acestea nu vă fac nimic.
– Ba da, mă fac să dorm liniştită.
– Cum aşa?
– Iau câte o pastilă în fiecare dimineaţă, o pisez şi o dizolv în paharul cu suc al nepoatei mele de 16 ani. Aşa dorm eu liniştită!

Bulă se angajeaza matelot pe iahtul lui Bill Gates.
Cu ocazia împlinirii majoratului fetei lui, Bill organizeaza o megapetrecere pe acest vas, în Marea Caraibelor.În aplauzele si laudele tuturor, fata se dezbracă și sare în apă, pentru a le arăta tuturor, cât de frumoasă și bună înotatoare este.
La un moment dat, toată lumea rămâne îngrozită: Un rechin se apropia cu mare viteză de fată.
Fata observă și ea rechinul și începe să înoate, cu putere, spre vas.
Bill, innebunit, începe:
– Un milion de dolari cui imi salveaza fata!.
Nimeni nu are curaj.
– Zece milioane de dolari! Tot nimeni nu indrazneste.– Toata averea mea și fata de soție!
Atunci se aude un bâldâbâc în apă, rechinul se sperie și fuge, iar Bulă apare pe punte, cu fata în brațe.
– Bulă, mi-ai salvat fata! Toata averea mea și fata îți apartin!
– Te dau naibii cu fata ta și cu toata averea ta! Mie spune-mi cine-mi facu vânt în apă, că-l omor!

Doi evrei, unul bogat si celalalt sarac, ajung sa se roage unul langa altul in sinagoga.
Cel sarac:
– Doamne, da-mi $10 sa am si eu cu ce sa-mi hranesc familia pana saptamana viitoare.
Cel bogat:
– Doamne, da-mi $100.000 sa-mi dezvolt afacerea.
Tot rugandu-se ei, cel bogat se intoarce catre cel sarac:
– Auzi, bah! Ia $10 de la mine si lasa-L pe Dumnezeu sa se concentreze!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!