home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
15.01.2024
FAPTUL DIVERS

UCIGASUL DE COPII-NETANYAHU L-A DEPASIT PE IROD!

Peste 10.000 de copii au fost uciși de loviturile aeriene și operațiunile terestre israeliene în Gaza în cele aproape 100 de zile de violențe, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza, iar alte mii de copii sunt dați dispăruți, presupunându-se că sunt îngropați sub dărâmături, a anunțat organizația Save the Children, potrivit publicației Middle East Monitor.

Cele mai recente date ale Ministerului Sănătății din Gaza arată că peste 10.000 dintre cei 1,1 milioane de copii din Gaza – unu la sută din populația totală de copii – au fost uciși începând cu 7 octombrie. Duminică, 14 ianuarie, s-au împlinit 100 de zile de război.

„Copiii din Gaza care supraviețuiesc violențelor îndură orori de nedescris, inclusiv răni care le schimbă viața, arsuri, boli, asistență medicală inadecvată și pierderea părinților și a altor persoane dragi. Ei au fost forțați să fugă de violențe, adesea în mod repetat, fără a avea un loc sigur unde să se ducă și se confruntă cu teroarea unui viitor incert”, a declarat Salvați Copiii.

Aproximativ 1.000 de copii din Gaza și-au pierdut unul sau ambele picioare, multora fiindu-le amputate fără anestezie, și vor avea nevoie de îngrijiri medicale pe viață.

Grupul de apărare a drepturilor a continuat să sublinieze unele dintre numeroasele încălcări comise de Israel în enclava asediată, inclusiv distrugerea sau deteriorarea a 370 de școli, atacuri asupra a 94 de spitale și unități de sănătate, precum și faptul că întreaga populație de copii din Gaza nu are acces la asistență umanitară adecvată.Desigur, uciderea unor copii nevinovati si fara aparare nu poate fi crima de razboi…

BANI DE INMORMANTARE CERUTI IN AVANS!

Solicitare inedită în Vaslui, Un bărbat  a cerut de la primărie ajutorul de înmormântare în avans. Inițial, primarul a crezut că este o glumă, dar când a văzut că localnicul devine insistent, a sunat, totuși, la Curtea de Conturi, să verifice legalitatea unei astfel de plăți. Răspunsul primit a fost, însă, negativ. „La ce-mi trebuie bani pe lumea cealaltă?!”, și-ar fi motivat bărbatul cererea, scrie Vremea Nouă.Întâmplarea a avut loc în comuna Băcești, județul Vaslui. Un bărbat a mers la primărie și a cerut ajutorul de înmormânare în avans. „La ce-mi trebuie bani pe lumea cealaltã?! Eu îi vreau acum, cât trãiesc. Și dacã e un drept al meu, de ce sã nu beneficez în timpul vieții?„, și-a motivat localnicul solicitarea.Inițial, primarul a crezut că bărbatul glumește. Ulterior, când a văzut că acesta devine insistent, edilul a sunat la Curtea de Conturi, să verifice dacă legea permite plata acestui ajutor în avans. În Bãcesti, ajutorul de înmormântare pentru persoanele fără venituri este între 1.000 si 1.500 de lei, scrie sursa citată. Răspunsul primit de la Curtea de Conturi: legea interzice plata lui în avans. Contactat de jurnaliști, primarul comunei Băcești a preferat să nu comenteze situația. „La Băcești sunt cei mai buni, cei mai frumoși și cei mai harnici locuitori din județul Vaslui„, a declarat primarul Horațiu Cărăușu.Omul are dreptate! Daca ai murit, banii nu-ti mai sunt de niciun folos!

FA-MA, DOAMNE, BUGETAR/ DE GRIJI SA NU AM HABAR!

Numărul bugetarilor din România va crește și în 2024, ținând cont că statul a pornit angajările încă din prima zi a anului.Țara noastră era oricum statul UE cu cei mai mulți bugetari și cea mai mare pondere a cheltuielilor din bugetul național pentru salariile bugetarilor.Cumpătarea guvernanților în ceea ce privește resursele statului nu a fost fermă nici în perioada în care angajările la stat au fost înghețate, numărul bugetarilor crescând atât în perioada Cabinetului Ciucă, dar și în cea a Executivului Ciolacu.Toti vor sa lucreze la Stat ca acolo e de stat!

CACIU DA VINA PE DEZASTRUOASA MOSTENIRE LASATA DE BUREBISTA?

Ministrul PSD Adrian Câciu a explicat referitor la împrumuturile statului. Acesta susține că „la fel şi în 2024, avem multă datorie scadentă care vine din guvernele anterioare, inclusiv guvernările din timpul pandemiei, dar şi cele anterioare”.Iată ce a spus acesta: „Trebuie să ştim foarte clar ce înseamnă aceste împrumuturi. În mare parte ele reprezintă datorie scadentă care vine sau a fost angajată în anii anteriori şi în 2023 partea de deficit a fost undeva la 90 de miliarde de lei, restul până la 200 de miliarde înseamnă rate scadente la datoria angajată de guvernele anterioare, deficitele din anii anteriori, începând cu 2010 până în 2023, deci datorie acumulată care a devenit scadentă şi care trebuie plătită”Asa e politica!Daca ai pe cine sa dai vina, nici capul nu te doare!

SIMIOANE, NU TE MAI DA CAMIONAGIU, CA NU TINE!

Aflat la Constanța, luni, pentru a prelua nemulțumirile protestatarilor, după propriile cuvinte, George Simion a fost apostrofat vehement de protestatari.Unul dintre aceștia l-a confruntat direct pe președintele AUR, căruia i-a spus pe un ton violent: „Nu ai tu ce căuta în Constanța!”.Fără să scoată un sunet, doar dând din cap, Simion, aflat pe locul din dreapta față al unei mașini, a părăsit scena protestului.Nasol! Mi lipsea sa apara si Sosoaca sa-l ia la palme!

DEGEABA SE AGITA FERMIERII, NU SCAPAM DE CEREALELE UCRAINENE

Un înalt oficial al Departamentului de Stat al SUA a subliniat că, în afara propriului coridor al Kievului de la Marea Neagră, România va rămâne pentru Ucraina cea mai importantă rută alternativă de export pentru cereale și pentru alte produse. Vezi și: Marcel Boloș anunță înăsprirea măsurilor pentru transporturile de cereale din UcrainaUcraina se numără printre cei mai mari exportatori de cereale din lume. Țara a început să folosească portul Constanța, un port românesc de la Marea Neagră, după ce invazia totală a Rusiei, lansată în februarie 2022, i-a blocat exporturile prin propriile porturi de pe malul Mării Negre, relateaza US News & Report citat de Rador Radio România.În 2023, această țară a exportat prin Constanța 14 milioane de tone cubice de cereale, cifra reprezentând 40% din totalul exporturilor de cereale din acest port, cu mult peste cele 8,6 milioane tone din 2022. Totuși, în a doua parte a acestui an, volumul tranzitului a scăzut după ce Rusia a atacat în mod repetat porturile Ucrainei de pe Dunăre spre România, o țară membră a Uniunii Europene și din cadrul NATO. În august, Ucraina a creat totodată un coridor naval dinspre porturile sale, din vestul Mării Negre, aflat în apropierea României și Bulgariei, la puțin timp după ce Rusia s-a retras din acordul pe tema exporturilor de grâne prin Marea Neagră, convenit prin intermediul Națiunilor Unite, și a amenințat să trateze toate vasele drept eventuale obiective de ordin militar. Joi, într-un comunicat de presă, adjunctul secretarului american de stat pentru afaceri europene și euroasiatice, Jim O’Brienm a declarat că, în luna decembrie, Ucraina a exportat aproximativ 7,5 milioane tone de cereale, în mare parte prin propriul său coridor, dar și prin portul Constanța. „Prevăd un oarecare echilibru în acest sens”, le-a spus O’Brien reporterilor. “Pentru a se redresa, Ucraina trebuie să-și exporte produsele. Eu cred că, păstrând actualele cote de export, aproximativ 7 milioane tone de cereale și încă un milion de tone de alte produse lunar, ar însemna peste $25 miliarde pentru PIB-ul economiei ucrainene. Asta înseamnă un venit din taxe situat între 5 și 6 miliarde dolari “. O’Brien și directorul general din Comisia Europeană pentru mobilitate șu transport s-au întâlnit regulat cu oficiali din România, Moldova și Ucraina ca să găsească niște căi de impulsionare a capacității tranzitului de cereale.Fermieii romani pot muri linistiti, fermierii ucraineni au tot sprijinul!

CITATE CELEBRE

  • „Cine nu are bani nu are nimic.” – Honoré de Balzac
  • „Fericirea este o artă de a trăi.” – John Stuart Mill
  • „Viața este o comedie pentru cei care gândesc și o tragedie pentru cei care simt.” – Jean de La Bruyère
  • „Omul este ceea ce crede.” – Jean-Paul Sartre
  • „Omul este o fiară cu două picioare lipsite de pene.” – Aristotel
  • „Cine nu este sigur de ce vrea, este sigur că nu va obține nimic.” – Leon Tolstoi
  • „Cine nu riscă, nu câștigă.” – Seneca
  • „Timpul este cel mai bun doctor.” – Proverb englezesc
  • „Înțelepciunea este fiica experienței.” – Proverb englezesc
  • „Cel mai bun mod de a prezice viitorul este să-l creezi.” – Abraham Lincoln
  • „Omul este un animal social.” – Aristotel
  • „Frumusețea este în ochii celui care privește.” – Proverb grecesc
  • „Iubirea este o iluzie care se transformă în realitate.” – Oscar Wilde
  • „Rațiunea este cea mai bună armă a omului.” – Aristotel
  • „Pacea este o stare de spirit.” – Ralph Waldo Emerson
  • „Libertatea este dreptul de a face tot ceea ce nu dăunează altuia.” – Immanuel Kant
  • „Dreptatea este fundamentul oricărei societăți.” – Aristotel
  • „Egalitatea este dreptul fiecăruia de a fi tratat cu respect.” – Martin Luther King, Jr.
  • „Frăția este legătura care unește oamenii.” – Jean-Jacques Rousseau

Citate despre viață:

  • „Viața este un dar, nu o datorie.” – Albert Einstein
  • „Viața este o călătorie, nu o destinație.” – Ralph Waldo Emerson
  • „Viața este o provocare, o oportunitate, un miracol.” – William Arthur Ward
  • „Viața este prea scurtă pentru a fi tristă.” – Oscar Wilde
  • „Viața este prea prețioasă pentru a fi irosită.” – Leonardo da Vinci

Citate despre dragoste:

  • „Iubirea este o forță mai puternică decât orice altceva din lume.” – Paulo Coelho
  • „Iubirea este o aripă care te ridică spre cer.” – Victor Hugo
  • „Iubirea este un sentiment care nu poate fi explicat.” – Aristotel
  • „Iubirea este o floare care trebuie cultivată.” – John Lennon
  • „Iubirea este o muzică care trebuie cântată.” – Pablo Neruda

Citate despre speranță:

  • „Speranța este o lumină care ne călăuzește în întuneric.” – Helen Keller
  • „Speranța este un motor care ne propulsează înainte.” – Eleanor Roosevelt
  • „Speranța este o armă care ne ajută să învingem orice obstacol.” – Nelson Mandela
  • „Speranța este o stea călăuzitoare care ne îndrumă spre casă.” – Martin Luther King, Jr.
  • „Speranța este o lumânare care ne luminează în cea mai întunecată noapte.” – Paulo Coelho

Citate despre visuri:

  • „Visurile sunt ferestre către o lume mai bună.” – Eleanor Roosevelt
  • „Visurile sunt o sursă de inspirație.” – Nelson Mandela
  • „Visurile sunt o forță care ne ajută să ne realizăm potențialul.” – Helen Keller
  • „Visurile sunt o cheie care ne deblochează viitorul.” – Martin Luther King, Jr.
  • „Visurile sunt o speranță care ne ajută să depășim orice obstacol.” – Paulo Coelho

Citate despre putere:

  • „Puterea este o responsabilitate.” – Nelson Mandela
  • „Puterea este o armă care poate fi folosită pentru bine sau pentru rău.” – Eleanor Roosevelt
  • „Puterea este o putere care trebuie folosită cu înțelepciune.” – Helen Keller
  • **”Puterea este o forță care poate fi folosită pentru a schimba lumea.” –
  • Două lucruri sunt infinite: universul și prostia umană; și nu sunt sigur de univers.” – Albert Einstein
  • „Toate greșelile umanității, toate greșelile personale, se pot rezuma la o singură cauză: disprețul față de adevăr, desconsiderarea adevărului în beneficiul propriului interes.” – Søren Kierkegaard
  • „Nu poți să alegi sau să schimbi locul de naștere, dar poți să-ți schimbi și să-ți modelezi viitorul.” – Idowu Koyenikan
  • „Doar pentru că ți se pare că ceva este imposibil nu înseamnă că așa este.” – Roger Bannister
  • „O viață neevaluată nu merită trăită.” – Socrate
  • „Dacă încerci mereu să fii normal, nu vei ști niciodată cât de minunat poți fi.” – Maya Angelou
  • „Viața este ceea ce ți se întâmplă în timp ce ești ocupat să faci alte planuri.” – Allen Sanders
  • „Adevărata măsură a unui om nu este în cât de bine se descurcă în momente de confort și conveniență, ci în cât de bine se ridică în timpul provocărilor și controversei.” – Martin Luther King Jr.
  • „Fericirea este un parfum pe care nu-l poți turna peste alții fără să picure câteva picături și pe tine.” – Ralph Waldo Emerson
  • „Imaginația este totul. Este previzibil să previzualizezi ceea ce vei realiza în viața ta.” – Albert Einstein
  • „Ceea ce facem în viață răsună în eternitate.” – Maximus, Gladiator
  • „Credința este voința de a continua să trăiești, știind că mori.” – Ambrose Bierce
  • „Educația este cea mai puternică armă pe care o puteți utiliza pentru a schimba lumea.” – Nelson Mandela
  • „Succesul nu este cheia fericirii. Fericirea este cheia succesului. Dacă iubești ceea ce faci, vei reuși.” – Albert Schweitzer
  • „În viață, nu ți se dau lecții; vei da teste. Și uneori, vei învăța lecții din aceste teste.” – Unknown
  • „Nu este important cât de lent mergi, atâta timp cât nu te oprești.” – Confucius
  • „Ceea ce putem face singuri este infim în comparație cu ceea ce putem face împreună.” – Helen Keller
  • „Viața este ceea ce se întâmplă când te afli ocupat să faci alte planuri.” – John Lennon
  • „Nu este important dacă lecțiile noastre sunt dureroase, atâta timp cât acestea aduc cu ele înțelegerea.” – Oprah Winfrey
  • „Nu există vânt favorabil pentru cel care nu știe încotro se îndreaptă.” – Seneca
  • „Cel mai bun mod de a prezice viitorul este să-l creezi.” – Peter Drucker
  • „Ceea ce ne separă de nebunie este doar o singură pasăre.” – Salvador Dali
  • „Imaginația este mai importantă decât cunoștințele. Căci cunoștințele sunt limitate, în timp ce imaginația își îmbrățișează întreaga lume.” – Albert Einstein
  • „Viața este 10% ceea ce ni se întâmplă și 90% cum reacționăm la aceasta.” – Charles R. Swindoll
  • „Visează ca și cum vei trăi veșnic; trăiește ca și cum vei muri azi.” – James Dean
  • „Oamenii puternici creează propria lor istorie, iar oamenii slabi împărtășesc istoria altora.” – Walter H. Page
  • „Întâlnirea a două personaje este ca lansarea a doi chimici – dacă există o reacție, ambii sunt transformați.” – C.G. Jung
  • „Fă ceea ce poți, cu ceea ce ai, acolo unde ești.” – Theodore Roosevelt
  • „Viața nu este despre a te găsi pe tine. Este despre a te crea pe tine.” – George Bernard Shaw
  • „Nu înceta niciodată să înveți, pentru că viața nu încetează niciodată să te învețe.” – Anthony J. D’Angelo
  • „Dacă vrei să schimbi lumea, începe cu tine însuți.” – Mahatma Gandhi
  • „Nu este niciodată prea târziu să devii ceea ce ai fi putut fi.” – George Eliot
  • „Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume.” – Mahatma Gandhi
  • „Știința fără religie este șchioapă, religia fără știință este orbă.” – Albert Einstein
  • „Cea mai bună modalitate de a prezice viitorul este de a-l crea.” – Peter Drucker
  • „Nu contează cât de ocupat ești; întotdeauna poți găsi timp pentru ceea ce contează cu adevărat.” – Unknown
  • „Dă fiecărui om mai mult decât se așteaptă de la tine și fă-o cu bucurie.” – Albert Schweitzer
  • „Dacă vrei să ajungi  undeva, găsește pe cineva care a ajuns deja acolo și urmează-i exemplul.” – Unknown
  • „Există două moduri de a trăi: poți trăi așa cum  nimic nu este un miracol; poți trăi așa cum  totul este un miracol.” – Albert Einstein
  • „Scopul vieții este să trăiești o viață cu sens, nu să găsești sensul vieții.” – Unknown
o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!