home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
18.01.2024
FAPTUL DIVERS

DRAGOSTE CU NABADAI

A fost scandal joi după-amiază, în centrul vechi din Constanța, unde un bărbat de aproape 80 de ani a fost înjunghiat de iubita lui, cu 40 de ani mai tânără. Cei doi s-au certat după ce bătrânul a cerut-o de soție.Apelul la 112 a venit de la un vecin care a auzit țipete în locuința bătrânului. Iubita lui venise în vizită și la un moment dat între cei doi a izbucnit o ceartă.Din spusele cunoscuților cuplului, femeia, pe care bătrânul o ceruse în căsătorie, era supărată că omul refuza să îi vândă casa. Oamenii legii spun că cei doi consumaseră alcool și că la un moment dat discuțiile au degenerat, iar femeia ar fi sărit la bătaie.L-ar fi bătut pe bietul om, iar la un moment dat l-ar fi înjunghiat. Apoi femeia a ieșit în stradă și a început să strige după ajutor. La fața locului au ajuns polițiștii, dar și medicii de la ambulanță. Bătrânul este acum internat la spitalul județean din Constanța. Plaga nu îi pune viața în pericol.Între timp, logodnica lui a fost reținută, iar acum este audiată de anchetatori. Cel mai probabil va fi reținută.Morala! Degeaba ai 89 de ani! Hormonii nu imbatranesc!

O CURSA MURDARA INTINSA PROTESTATARILOR!

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat că, marţi seară, coloana de protestatari a pătruns pe Autostrada A4, pe sensul opus de circulaţie.„Pentru a înlătura pericolul evident la adresa participanţilor la trafic, a forţelor de ordine care însoţeau coloana de protestatari şi pentru a evita producerea de evenimente rutiere, poliţiştii rutieri au procedat la oprirea, legitimarea şi identificarea conducătorilor auto. Ulterior, pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, au fost aplicate 30 de sancţiuni contravenţionale, fiind reţinute în vederea suspendării tot atâtea permise de conducere”, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa.Protestatarii susţin însă că un echipaj de Jandarmerie i-ar fi îndrumat să circule pe contrasens, iar după câţiva metri erau aşteptaţi de echipaje de Poliţie Rutieră care le-au ridicat permisele pentru patru luni, iar unii dintre ei acuză că ar fi fost o capcană din partea forţelor de ordine.Reprezentanţii IPJ Constanţa au menţionat că agenţii rutieri de la faţa locului nu au constatat o astfel de situaţie.Sa fii sofer si sacrezi in bunavointa jandarmilor e ceva greu de crezut!

MEDICILOR LE-AU  VENIT INIMILE LA LOC!

După 4 zile de proteste joi au avut loc negocieri intre reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și cei ai medicilor de familie şi din policlinici.Discuțiile s-au încheiat, cel puțin în această etapă, în favoarea doctorilor cărora li s-a promis că nu le vor fi diminuate veniturile.Este o etapă câștigată de medici pentru că cei de la CNAS au promis că nu vor mai scădea valoarea punctului pentru serviciile medicale, dar doar până la 30 iunie. Rămâne de văzut ce se va întâmpla după aceea.A fost stabilită această dată pentru că până atunci ajunge bugetul. Este o etapă câștigată pentru că este o promisiune din partea CNAS, dar lucrurile trebuie reglate printr-o hotărâre de Guvern. Medicii spun că nu vor semna contractele cu casele de asigurări până când nu vor vedea publicate această hotărâre de Guvern. Între timp ei pot continua protestele.Pe de altă parte, autoritățile au anunțat că în perioada următoare vor intensifica controalele în cabinetele medicilor pentru a se asigura că banii publici sunt cheltuiți așa cum trebuie. Joi au protestat și cei din SANITAS așa cum au anunțat încă de ieri, sindicatul care reprezintă în principal asistenții medicali.Oamenii vor salarii mai mari cu 20%. Conform unor surse guvernamentale ar fi posibilă o mărire cu 20% doar pentru personalul tesa, însă sindicatul SANITAS vor salarii mărite pentru tot personalul din spitale. La ce spagi isi ieu, medicii puteau sa se arate mai intelegatori!

GATA CU PLATILE CASH MAI MARI DECAT BUZUNARUL

Parlamentul European și statele membre au convenit joi să limiteze plățile în numerar în Uniunea Europeană la 10.000 de euro, ca parte a legislației de combatere a spălării banilor, potrivit AFP.Unele țări, cum ar fi Franța, au deja norme mai stricte decât noile dispoziții europene privind plățile în numerar.Însă în alte țări, precum Austria și Germania, plățile în numerar au fost până acum nerestricționate. Burkhard Balz, membru în Consiliul de administrație al Bundesbank, a spus miercuri la conferința de presă de la Frankfurt pe Main, că numerarul este indispensabil și face parte din infrastructura esențială a unei țări.Dispoziția face parte dintr-un text menit, de asemenea, să combată mai bine finanțarea terorismului, încheiat după doi ani și jumătate de negocieri și care urmează să intre în vigoare anul acesta.Obiectivul este de a armoniza reglementările existente, foarte disparate, din cele 27 de țări ale UE, pentru a detecta și limita tranzacțiile dubioase.Acest acord „va garanta că escrocii, crima organizată și teroriștii nu .își vor mai putea legitima profiturile prin intermediul sistemului financiar”, a declarat ministrul belgian de finanțe, Vincent Van Peteghem, a cărui țară deține președinția semestrială rotativă a Consiliului UE.Se va trece oare la plata in natura?

BANII TAI SUNT MAI IN SIGURANTA IN BUZUNARUL EXCROCULUI

Un tânăr român în vârstă de 23 de ani a devenit subiectul unei intense anchete în Germania, fiind acuzat de tentativă de fraudă. Individul este bănuit de participare la o schemă ilegală de colectare a fondurilor, care a atras atenția autorităților germane Conform poliției federale, în data de 12 ianuarie, o bătrână în vârstă de 76 de ani din Ditzingen a fost contactată telefonic de un individ care se pretindea a fi polițist. Prin intermediul unei conversații manipulative, apelantul a reușit să o convingă pe femeie că banii ei de la bancă se află în pericol și nu mai sunt în siguranță.După acest incident, bătrâna s-a deplasat la sucursala băncii în speranța de a retrage câteva mii de euro în numerar. Noroul acesteia a fost că, odată ajunsă la bancă, a fost informată de către angajați că nu poate efectua o astfel de retragere în momentul respectiv, și i s-a sugerat să revină peste câteva zile pentru a-și ridica banii, scrie lkz.de.Bătrâna a fost sunată din nou de falsul polițist, și i-a spus că nu se află în posesia banilor, iar românul i-a promis că o va contacta din nou în zilele următoare. Totuși, femeia a avut îndoieli cu privire la veridicitatea apelului și a decis să anunțe poliția, mai ales că a fost contactată de escroc și în zilele 15 și 16 ianuarie.Când au aflat de incident, polițiștii au decis să îi întindă o cursă românului. Au instruit-o pe bătrână să îi spună falsului polițist că a făcut rost de bani, iar acesta s-a prezentat marți după-amiază, 16 ianuarie, la Ditzingen, la domiciliul victimei.După ce a ridicat banii de la victimă, ofițerii departamentului de urmărire penală de la Poliția Ludwigsburg l-au arestat pe suspect.Asta ne aminteste o gluma: -Stii bancul cu Tokio? -???  -da banii sa ti-i toc io!

La solicitarea parchetului Stuttgart, suspectul de 23 de ani, de naționalitate română, a fost dus miercuri, 17 ianuarie, în fata unui judecător de la Judecătoria Stuttgart. Magistratul a emis un mandat de arestare și l-a trimis pe suspect într-o instituție de corecție, a anunțat parchetul din Stuttgart.

CHINEZ MAI HOT CA DRACU’

O companie din China a stârnit controverse și nemulțumire printre angajați după ce a luat decizia de a-și muta sediul dintr-un cartier central aglomerat într-o zonă muntoasă îndepărtată de oraș. Acuzațiile aduse de personal sunt că această mutare face parte dintr-un plan strategic pentru a-i determina pe angajați să-și dea demisia, fără a beneficia de compensații financiare corespunzătoare, în conformitate cu prevederile legale referitoare la restructurări.  După cum a raportat presa locală chineză, o companie de publicitate cu sediul în orașul Xi’an, provincia chineză Shanxi, și-a mutat birourile într-o locație îndepărtată din munți și apoi și-a forțat angajații să meargă acolo zilnic. Situația a ajuns în atenția presei când unul dintre fostii angajați, pe nume Chang, și-a împărtășit experiența trăită la compania de publicitate din Xian, provincia Shaanxi, situată în centrul Chinei. Chang a dezvăluit că sediul mutat recent în Munții Qinling era la o distanță extrem de mare de oraș, necesitând o navetă epuizantă de patru ore dus-întors. În plus, zona se confruntă cu limitări în ceea ce privește accesul la transportul public.„Colegii mei care nu au mașini au fost nevoiți să se deplaseze cu un autobuz care circulă o dată la trei ore și apoi să meargă pe jos, pe poteci muntoase, încă trei kilometri, pentru a ajunge la birou”, a spus Chang, potrivit South China Daily News, adăugând că o călătorie cu taxiul de la cea mai apropiată cale ferată costă aproximativ 60 de yuani (aproximativ 8 euro) iar firma a refuzat să acopere costurile. Si uite-asa scapi de angajati fara sa le mai acorzi compensatii!

VOICULESCU E BUN DE PLATA?

Pfizer a dat în judecată statul român pentru că ar fi încălcat contractul pentru achiziția de vaccinuri anti-Covid încheiat în pandemie. În replică, Guvernul spune că nu le-a plătit pentru că nu…s-au primit respectivele doze. Surse guvernamentale au precizat pentru HotNews.ro că România, prin Ministerul Sănătății, a fost dată în judecată la Bruxelles. Potrivit surselor citate, este vorba despre 28 milioane de doze în valoare de aproximativ 550 de milioane de euro.Pfizer şi BioNTech au luat decizia dificilă de a iniţia proceduri oficiale împotriva României, pentru a o determina să îşi respecte angajamentele asumate pentru comenzile de vaccinuri pentru COVID-19 plasate de Guvern, ca parte a contractului de aprovizionare a Uniunii Europene, semnat în mai 2021, precizează, într-un răspuns transmis News.ro, Andrew Widger, senior director Global Media Relations Pfizer.„În urma unei încălcări prelungite a angajamentelor contractuale şi a unei perioade de discuţii purtate cu bună-credinţă între părţi, Pfizer şi BioNTech au luat decizia dificilă de a iniţia proceduri oficiale împotriva României.Chiar ati crezut macar o clipa ca vor plati cei vinovati? Nici pomeneala! Tot poporul care a votat o sa plateasca!

PUTIN UMOR

Trei narcomani sunt inchisi la parnaie, unu era pe hero, unu pe coca si unul pe canabis …auzind ei de un gardian corupt care le poate aduce fiecaruia drogul preferat ….. il mituiesc iar acesta la aduce drogurile. Acestia dupa ce se drogheaza ii trec gandurile de evadare cel pe heroina zice:
-Mai acuma sap un tunel si ies pe dincolo …. in 10 minute am scapat!
…..cel pe coca zice:
– 10 minute e prea mult …. rup eu gratiile acuma si-n 2 minute am scapat!
…cel pe canabis zice:
– Baa …. ce va agitati atata, ce nu-i bine aici?

Intr-o seara,un om se plimba prin cimitir.Nefiind atent, cade intr-o groapa.
Omul incepe sa strige:
– Ajutor!!!
– Ajutooor!
– Imi este frig!
La care,apare un betiv si acoperind groapa spune:
– Pai daca te-ai dezvelit!

– Alo, iubitule, tu esti?
– Da, eu sunt.
– Stii, o sa avem un copil!
– Ati gresit numarul …

Un pui de scoțian de vreo 7 anișori a găsit pe stradă un nasture.Bucuros nevoie mare s-a dus la croitor.
-Nene,coase-mi te rog la nasturele ăsta un palton!

I: Cum ii spui iubitei elegant ca s-a ingrasat?
R: Esti mai mult decat mi-am dorit.

Merge Ion si Vasile la munte in teambuilding si seara ies la baut pana nu mai stiu de ei.
Dimineata Vasile ii spune:
– Aseara ai adormit si te-am ars, asa ca e 1-0 pentru mine.
Suparat Ion pleaca si nu mai vorbeste cu Vasile pana seara cand se intalnesc din nou la baut.
A doua zi Ion ii spune:
– Aseara ai adormit si te-am ars, asa ca este 1-1.
– Pai ba nebunule, eu am glumit, nu ti-am facut nimic!

– Atunci e 1-0 pentru mine.

Din invataturile unui ardelean:
– Mosul meu o baut palinca toata viata si o trait fara probleme pana la 95 de ani. Mai greu o fost cand l-au incinerat, ca nu se mai stingea!

Ardeleanul bea tuica in trei feluiri:
– Fara apa!
– Ca pe apa!
– In loc de apa!

Merge ardeleanul la notar, deoarece vrea sa divorteze.
– Mno, domn notar, pentru cat ma desparti de muiere?
– 300 de euro!
– Esti normal dumitale? Pentru 50, o imp

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!