home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
29.01.2024
FAPTUL DIVERS

NIX EUROVISION! ISRAEL SA CANTE LA ALTA MASA!

Peste 1000 de cântăreţi şi muzicieni suedezi i-au solicitat Uniunii Europene de Radiodifuziune (EBU) să excludă Israelul de la ediţia din acest an a concursului Eurovision, transmite luni DPA. Ziarul Aftonbladet a publicat luni o scrisoare deschisă, semnată de muzicieni printre care Robyn, Fever Ray şi duo-ul indie folk First Aid Kit.Suedia organizează în acest an concursul Eurovision, în luna mai, iar muzicienii au criticat decizia EBU de a permite Israelului să participe, în pofida „războiului brutal din Gaza”, conform scrisorii deschise.Organizatorii Eurovision au respins în prealabil solicitările pentru excluderea Israelului, invocând natura nonpolitică a evenimentului muzical.Dar semnatarii scrisorii i-au acuzat pe organizatori de dublu standard. În scrisoare ei menţionează că muzicienii din Rusia nu sunt lăsaţi să participe la Eurovision în contextul invaziei ruse din Ucraina din 2022 şi că Belarusului i s-a refuzat participarea în 2021 din cauza încălcării libertăţii presei.Corect! Dupa genocidul comis in Gaza, le mai arde de cantat?

SANATATEA COSTA!

Dacă mergeți la camera de gardă și nu sunteți un caz de urgență ori nu aveți bilet de trimitere de la medicul de familie, doctorii vă pot pune să plătiți consultația sau investigațiile. Legea permite acest lucru.  Banii strânși în urma unor astfel de servicii medicale, denumite „la cerere”, sunt investiți în aparatură sau în diverse alte lucruri necesare spitalului.Pentru că tușea foarte tare, o femeie a mers la două noaptea la camera de gardă a Spitalului Victor Babeș și spre surprinderea ei a fost nevoită să plătească o radiografie și consultația.Cine n-are bani scapa doar daca are zile!

PANA SA NE INVADEZE RUSII, NE-AU INVADAT PLOSNITELE!

Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București (DSPMB) a sancționat Universitatea din București (UB) cu 8.000 de lei în urma unui control efectuat luni, în a doua parte a zilei. Pentru căminul B din Grozăvești nu există contract pentru servicii de dezinsecție și deratizare, a transmis, pentru HotNews.ro, șefa DSP București. DSP București s-a autosesizat și a mers în control la Căminul B din Grozăvești după ce HotNews.ro a publicat mărturii ale studenților cazați în cămin despre o posibilă invazie de ploșnițe.De une si concluzia ca igiena si cultura nu merg neaparat impreuna!

PUTIN:DESCHIZI GURA, TE INCHIDEM!

O pensionară în vârstă de 72 de ani a fost condamnată la cinci ani și jumătate de închisoare pentru că ar fi distribuit o postare online despre victimele militare ale Rusiei în Ucraina, au declarat luni organizațiile pentru drepturile omului, relatează Moscow Timesși AFP.Evghenia Maiboroda, din regiunea Rostov, din sudul Rusiei, a fost urmărită penal în temeiul unei legi care interzice răspândirea deliberată a „informațiilor false” despre armata rusă.Maiboroda a pledat vinovată, dar a negat că a fost motivată de „ura politică”, așa cum au susținut procurorii, a raportat grupul pentru drepturile OVD-Info.Ea a distribuit două postări pe pagina sa de socializare VK, una cu un „video emoționant” despre conflict și cealaltă despre numărul de soldați uciși, a declarat grupul juridic Setevye Svobody.Grupul a spus că ea s-a simțit obligată să distribuie postările după ce fratele ei a rămas prins sub dărâmăturile unei clădiri care s-a prăbușit după un atac cu obuze în orașul ucrainean Dnipro. Sa zica mersi! Stalin ar fi impuscat-o!

NATO TREMURA DE FRICA RUSILOR

Alianța Nord-Atlantică ar avea la dispoziție trei ani ca să se pregătească pentru o posibilă ofensivă rusească în Europa, care ar viza atât infrastructura militară, cât și cea civilă, au avertizat generali de rang înalt, potrivit The Times. Cea mai mare provocare în cadrul NATO este birocrația în ceea ce privește transferul de trupe și echipament între statele membre. La aproape doi ani de când Rusia a invadat Ucraina, generali din mai multe state membre NATO sunt îngrijorați că Moscova ar putea lansa rachete pentru a lovi adânc în spatele liniilor frontului, în încercarea de a elimina infrastructura civilă și militară necesară pentru a susține efortul de război.Deși Rusia este acum cu ochii pe Ucraina, oficialii alianței se tem că lucrurile se vor schimba în viitor, iar NATO ar avea trei ani la dispoziție pentru a-și consolida apărarea împotriva unei posibile ofensive rusești ce ar viza teritoriul alianței.Generalul-locotenent Alexander Sollfrank, comandantul centrului logistic militar al NATO din sud-vestul Germaniei, a îndemnat, de asemenea, aliații să se ocupe de „birocrația” care îngreunează deplasarea trupelor și a echipamentelor și care împiedică utilizarea armelor și a altor echipamente de către alte țări în cazul unei crize majore. Ciudat! Dupa ce ziceau pana acum, RUSII LUPTAU CU ARME DIN 1916 IAR Putin era cu un picior in groapa si celalalt la Morga!

UN IDIOT UTIL!

Fostul șef al SRI, Eduard Hellvig a sancționat în termeni duri discursul revizionist al numărului doi din Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), senatorul Claudiu Târziu. El a spus că declarațiile făcute de Târziu, potrivit cărora România ar avea de recuperat teritorii de la Ucraina invadată de Rusia lui Vladimir Putin nu fac decât să-i servească liderului de la Kremlin.„Zilele trecute, un domn a cuvântat despre nevoia de a avea bune relații de cooperare cu Rusia și despre cum ar trebui ca noi, România, să mergem să recuperăm teritorii de la Ucraina aflată în corzi. Bineînțeles, discursul îi convine cel mai mult lui Vladimir Putin: Uite, lume, o grămadă de țări sunt nemulțumite, ca atare războiul nostru este justificat”, a scris fostul șef al SRI, Eduard Hellvig, pe X, fosta rețea Twitter.El spune că Târziu nu are nici măcar scuza de a fi „idiot util” și l-a acuzat pe senatorul AUR că „joacă cinic cu o temă fierbinte, despre care știe foarte bine că este o fantezie” și pentru care nu poate răspunde penal.Scopul? Pentru a crea „agitație” din „agitarea făcliei naționaliste”, pentru a lărgi astfel bazinul electoral al partidului de extremă dreaptă, știind că „vorbele lui sunt o declarație politică și, ca atare, nu poate fi tras la răspundere pentru vreo coliziune cu poziția oficială a statului român”, spune Hellvig.Potrivit articolului 22 din Statutul deputaților și senatorilor, parlamentarii nu răspund penal pentru declarațiile lor politice și sunt apărați de imunitatea parlamentară.„Domnul Târziu bate fals într-o tobă de bâlci, iar cei fără ureche muzicală se adună de pe margine crezând că e concert”, spune Hellvig vorbind despre efectele manipulării asupra electoratului mai puțin informat.O declarație similară a fost făcută și de un revizionist din Ungaria, statul UE care-l susține pe Vladimir Putin, remarcă și Hellvig. „Există însă o trompetă improbabilă care este totuși în armonie cu dl Târziu. László Torocskai, omologul său de la Budapesta, care, coincidență, la 24 de ore după, declară că Ungaria trebuie să recupereze teritorii de la Ucraina.”„Când vorbește de normalizarea relațiilor cu Rusia, la care perioadă „normală” se referă? Ca să știm cum să ne pregătim”, se întreabă retoric fostul șef al SRI.Declarația lui Târziu a fost salutată de Rossiyskaya Gazeta (Gazeta Rusă), organul de presă al Kremlinului, care spune că politicianul a remarcat și importanța unor relații mai strânse dintre Rusia și România.„Sunt conștient de necesitatea unei bune cooperări între țări și sunt gata să susțin acest lucru dacă Moscova dorește acest lucru”, a spus Târziu.Claudiu Târziu va candida la alegerile europarlamentare din partea AUR, iar Hellvig, care a demisionat în vara anului trecut de la conducerea SRI după 8 ani de mandat, este posibil candidat al liberalilor la aceleași alegeri.Nu va mai jucati cu focul pe langa sacii cu praf de pusca, mai copii! Nu stiti ce poate iesi!

PUTIN UMOR

Marketing Feminin:

1) Esti la o petrecere si vezi un tip super. Te duci la el si ii spui:’Sunt foarte buna la pat’.

Asta e Marketing Direct.

2) Esti la o petrecere cu niste prieteni si vezi un tip super. Unul din prietenii tai se duce si ii spune:’Tipa aceea e foarte buna la pat.’

Asta e Publicitate.

3) Esti la o petrecere si vezi un tip super. Ii ceri nr de tel. Dupa o zi il suni si ii spui:’ Sunt buna la pat’.

Asta e Telemarketing.

4) Esti la o petrecere si vezi un tip super. Il recunosti. Te duci la el si ii improspatezi memoria: ‘Iti aduci aminte ce buna sunt la pat?’

Asta e Customer Relationship Management

5) Esti la o petrecere si vezi un tip super. Te ridici, iti aranjezi rochia, te duci la el, si il inviti sa bea ceva.Ii spui cat de bine miroase, ii lauzi costumul, ii oferi o tigara si ii spui:’Sunt foarte buna la pat.’

Asta e Relatii cu Publicul.

6) Esti la o petrecere si vezi un tip super. Te apropii si ii spui:’Sunt foarte buna la pat’ si-i mai arati si un san.

Asta e Merchandising.

7) Esti la o petrecere si vezi un tip super. El vine la tine si iti spune: ‘Am auzit ca esti foarte buna la pat.’

Asta e Brandul, puterea marcii.

Marketing Masculin:

1) Esti la o petrecere si vezi o tipa super. Te duci la ea si ii spui:’Sunt foarte bun la pat si rezist toata noaptea fara oprire’.

Asta e Publicitate Falsa si se pedepseste conform legii.

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!