home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
30.01.2024
FAPTUL DIVERS

UE-JAF LA DRUMUL MARE!

Statele membre ale Uniunii Europene au decis să aprobe un acord-cadru care ar permite folosirea în beneficiul Ucrainei a activelor de sute de miliarde de dolari ale băncii centrale ruse. Acestea au fost înghețate ca sancțiune pentru invadarea totală a Ucrainei.Acordul ajustat luni seara mai are nevoie de aprobare oficială, dar este văzut ca un prim pas către utilizarea măcar a unei părți din cele 200 de miliarde de euro din activele băncii centrale ruse pentru a ajuta Ucraina să se reconstruiască după distrugerea la care o supune Rusia invadatoare din 24 februarie 2022.Informațiile au fost oferite Associated Press de un oficial UE care a cerut să nu-i fie făcută publică identitatea tocmai pentru că acordul nu a fost încă ratificat. El a spus că blocul „va permite să înceapă colectarea veniturilor extraordinare generate din activele înghețate pentru a sprijini reconstrucția Ucrainei”.Modul în care vor fi utilizate veniturile va fi decis ulterior, pentru că sunt încă o mulțime de considerente juridice și practice care trebuie lămurite. Consiliul European a propus în octombrie trecut sechestrarea profiturilor înghețate ale Rusiei și direcționarea miliardelor de euro către Ucraina invadată.Haiducie curata! Coruptia din Ucraina va atinge cote maxime, dar macar se aleg si coruptii din UE cu ceva!

HACKERII NU DORM, CA PARLAMENTARII!

Hackerii au spart marți baza de date a Camerei Deputaților și au obținut date confidențiale, transmite News.ro. Instituția a transmis că va sesiza Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism București (DIICOT).„A avut loc, într-adevăr, o breşă de securitate. În acest moment, nu avem nicio solicitare de răscumpărare a datelor. Ca urmare a acestei situaţii, Departamentul specializat din Camera Deputaţilor redactează o plângere la DIICOT”, anunţă Secretariatul General al Camerei Deputaţilor.Digi 24 transmite că printre documentele obținute de hackeri este și cartea de identitate a premierului Marcel Ciolacu.Cu toate acestea, Secretariatul General al forului legislativ a transmis că nu există nicio cerere de răscumpărare a datelor şi că cele mai multe dintre ele sunt publicate pe site sau pot fi făcute publice printr-o simplă solicitare în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la date de interes public.„Este important de menţionat faptul că majoritatea datelor la care se face referire sunt date prezentate pe site sau care pot fi făcute publice ca urmare a unei solicitări pe Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la date de interes public”, mai arată instituţia.Nasol! Cu buletinele astfel obtinute, hackerii pot imprumuta casete pe care sa nu le mai returneze!

FERMIERII FRANCEZI O PUN DE-O REVOLUTIE

În Franța, agricultorii nu vor să facă niciun pas înapoi până când revendicările lor nu vor fi rezolvate. Sunt decişi să blocheze autostrăzile cu tractoare și utilaje agricole pe termen nelimitat. De partea cealaltă, guvernul promite că va veni cu măsuri suplimentare, faţă de cele anunțate deja. Ultima întâlnire cu reprezentanții celor mai importante sindicate agricole a durat mai bine de trei ore și jumătate. Toată atenția s-a îndreptat spre premier și discursul său de politică generală.

Agricultorii continuă protestele. Au petrecut noaptea în punctele de blocaj și sunt hotărâți să reziste. Sunt convinși că numai așa pot pune presiune pe guvern.Jean-Baptiste Bongard, fermier: Împrumuturile, împreună cu toate costurile de producţie care cresc acum din ce în ce mai mult, ei bine, aş putea să vă dau o imagine caricaturală, dar ne-a ajuns cuţitul la os. Orice s-ar întâmpla, suntem hotărâţi să mergem până la capăt. Dacă mişcarea trebuie să dureze o lună, atunci va dura o lună.Măsurile anunțate de premierul Gabriel Attal nu sunt suficiente, spun fermierii. Guvernul trebuie să vină și cu alte soluții.Convoaie de tractoare și mașini agricole din sud-vestul țării vor să ajungă până în Capitală pentru a-și striga nemulțumirea.Mihaela Antoche, corespondent TVR, Franţa: Cea mai tensionată situație este în jurul Parisului, cu 8 puncte de blocaj și forțe de ordine gata să intervină. Pe anumite porțiuni de autostrăzi din Franța circulația se desfășoară cu dificultate.În câteva zile sunt așteptate declarațiile ministrului Agriculturii, Marc Fesneau, iar președintele Emmanuel Macron a anunțat că va discuta la Bruxelles cu președinta Comisiei, Ursula von der Leyen, despre criza agricolă din blocul comunitar.Allons enfants de la patrie/ Le jour de gloire est arrivee!

E CLAUDIU TARZIU INTARZIAT MINTAL?

Anton Gheraşcenko, consilier al ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, a declarat, într-o postare făcută pe platforma X, fostă Twitter, că declarațiile senatorului AUR Claudiu Târziu, care a cerut reîntregirea României inclusiv prin încorporarea unor teritorii ucrainene, sunt „îngrijorătoare”.Claudiu Târziu, unul dintre liderii partidului român AUR, face apel către România să anexeze patru zone din Ucraina: Bucovina de Nord, Basarabia de Sud, regiunea Herța și Transcarpatia. Acest anunț a fost făcut la 24 ianuarie 2024. Apelurile lui Târziu sunt consistente: la 4 martie 2022, la câteva zile după ce Rusia a lansat invazia pe scară largă în Ucraina, el a declarat: „Cred că avem nevoie să îmbunătățim relațiile dintre România și Rusia, cred în necesitatea unei bune cooperări între România și Rusia, sunt gata să fac ceea ce depinde de mine.” Anterior, revendicări similare asupra teritoriilor ucrainene au fost făcute de partidul de extremă dreapta din Ungaria.Înțeleg că multe dintre aceste mesaje sunt adresate publicului intern și ar trebui luate în considerare în cadrul politicilor interne ale țărilor respective. Cu toate acestea, găsesc profund îngrijorător faptul că astfel de revendicări încep să apară tot mai des (și nu doar în ceea ce privește Ucraina). Una dintre cele mai mari realizări ale lumii de după Al Doilea Război Mondial (plătite cu incredibil de multe vieți) este respectul pentru suveranitatea teritorială ca bază a ordinii globale. Dacă Rusia este lăsată să câștige războiul său nedrept împotriva Ucrainei, toate aceste sacrificii vor fi în zadar, iar lumea va cădea din nou în haos” – a scris Anton Gheraşcenko pe platforma X. De ce Claudiule deschizi cutia Pandorei?La ce armata avem, maine-poimaine vin ungurii si cer Ardealul, rusii Moldova, sarbii si bulgarii, restul invocand exact argumentele tale!

LUPTATORII HAMAS INECATI CA SOBOLANII!

Armata israeliană a recunoscut marți că a inundat tunelurile Hamas din Fâșia Gaza, unul dintre principalele obiective tactice ale războiului, potrivit AFP.Forțele israeliene, angajate de luni de zile într-un violent război urban, explică în mod regulat că luptă împotriva unui inamic deasupra și sub pământ, ceea ce le obligă să găsească acces la rețeaua lor pentru a vâna mișcarea islamistă palestiniană.„Volume mari de apă” sunt trimise în tuneluri, a precizat armata într-un comunicat, ca parte a „unei game de instrumente desfășurate (…) pentru a neutraliza amenințarea rețelei”.Supranumit „metroul din Gaza” de către Israel, labirintul de tuneluri săpate de Hamas sub Fâșia Gaza a fost folosit inițial pentru a ocoli blocada impusă de Israel după ce mișcarea a preluat puterea în teritoriu în 2007.Tunelurile au fost săpate pe sub granița cu Sinaiul egiptean pentru a transporta persoane, bunuri și arme între Gaza și lumea exterioară.Israelienii chiar sunt prosti daca au naivitatea sa creada ca liderii Hamas n-au luat in calcul posibilitatea asta!

PUTIN UMOR

  1. La Moscova s-a organizat un concurs de bancuri politice. Locul I: patru ani și jumătate…
  1. La teatru:– Aveți multe replici de spus în piesă?– Nu, eu joc rolul soțului 😀
  2. Prima dietă cu rezultat garantat: mănânci doar în zilele în care faci sex :))))
  3. De sărbători – Alo, ce faci? – Mâncam! – Scuze, vorbim când termini. – OK, ne auzim după 7 ianuarie. :))))
  4. Discuție între doi vecini, în bloc:– A venit apa caldă?– A venit, da’ e rece…
  5. O blondă la cafenea:– Încap în termos șase cafele?– Da.– Puneți-mi două cu zahăr, două fără și două capuccino!
  6. Doamnă, nu vă interesează să cumpărați un sac de dormit? Nu, mulțumesc. Sunt căsătorită de mulți ani cu unul.
  7. Urăsc violența dar îmi place când mă lovește norocul…
  8. -Iubitule, la anul avem 25 de ani de căsnicie…Sărbătorim “Nunta de argint”!!-Dragă, mai așteptăm 5 ani și putem sărbători “Războiul de 30 de ani”!
  9. Știați că… În 1876, Graham Bell a inventat telefonul și, când l-a conectat prima dată, avea deja 4 apeluri pierdute de la soție? 😀 😀
  10. Patriarhia Română: “Taxa de înhumare” se plătește de acum în valută, fiindcă decesul se consideră părăsirea definitivă a țării!
  11. Bucureștiul e genul de oraș în care dacă văd pe cineva că fură o mașină oamenii se implică imediat și profită de locul de parcare rămas liber… :)))
  12. -Vă vorbește pilotul avionului… Astăzi lucrez de acasă.:)))
  13. Azi ești tânăr și neliniștit, mâine oprești radioul din mașină ca să vezi mai bine…Așa de repede trece timpul…:)))
  14. Mama mi-a zis: urmează-ți visele. Așa că m-am întors în pat.
  15. “Ai auzit de restaurantul de pe Marte?Super meniu, dar zero atmosferă…
  16. Întotdeauna când te simți prost, amintește-ți:Ai fost cândva cel mai rapid spermatozoid :)))
  17. Mi-ar plăcea să-mi pot lăsa corpul la sală să facă sport și să-l ridic când e gata!! :))
  18. -Porumbelule, nu mă deranjează că vă luați de o oră la revedere, dar spune-i să nu mai stea cu fundul pe soneria mea!
  • –  Dacă te doare dintele acela trebuie să mergem la un dentist. Sper că nu ți-e frică.–  Nu, tăticule.–  Așa te vreau, curajos. Să știi că dentistul nu-ți face nimic!–  Dacă e așa, ce rost mai are să-l deranjăm?
  • Tatăl este chemat la școală:– Fiul dumneavoastră a desenat pe bancă o muscă, foarte reală, și mi-am zdrobit pumnul încercând  să o omor.– Ha! Să mă fi văzut pe mine, când am intrat în baie și văzând în cadă un crocodil pictat, de frică, am ieșit printr-o ușă pictată…
  • – Doamna învăţătoare, poate fi cineva pedepsit pentru un lucru pe care nu l-a făcut?– Nu.– Atunci, vă rog, să nu mă pedepsiţi, fiindcă nu mi-am scris tema pentru astăzi.
  • – Tăticule, de ce te-ai căsătorit cu mama?– Vezi, nici măcar copilul nu înţelege de ce.
  • – De ce cârâie cioara când zboară?– Schimbă viteza.
  • Educatoarea o întreabă pe Măriuca la grădiniță:– De unde ai tu, Măriuco, părul așa frumos și bogat? De la mămica ta sau de la tatăl tău?– Cred că de la tata, că el nu mai are deloc.
  • – Bunicule, pe tine te-a făcut Dumnezeu?– Da, draga mea, Dumnezeu m-a făcut, răspunde bunicul.Câteva minute mai târziu, fetița își întreabă din nou bunicul:– Bunicule, dar pe mine tot Dumnezeu m-a făcut?– Da, draga mea, răspunde bunicul.Timp de câteva minute, fetița îl studiază pe bunic, iar apoi se uită la reflexia ei în oglindă.Bunicul ei se întreba ce-i trecea fetiței prin minte.Într-un sfârșit fetița zice:– Știi ceva, bunicule? Dumnezeu face o treabă mai bună în ultimul timp.
  • Învăţătorul a scris în carnetul elevei:– „Liliana vorbeşte prea mult”.Tatăl, semnând observaţia de luare la cunoştinţă, adaugă:– „Dacă i-aţi cunoaşte mama…”
  • Tatăl chel, fetiţa o întreabă pe mama sa:– Mamă, de ce tata e aşa de chel?– Deoarece are multă minte şi i-a căzut părul, răspunde mama.– Dar tu de ce ai aşa de mult păr în cap?– Mănâncă şi taci!
  • Un copil plângea pe hol. Profesoara îl vede.– Copile, de ce plângi?– Un copil mi-a furat plăcinta!– A fost cu intenţie?– Nu, cu brânză…..
  • Soţia pleacă în delegaţie, în interes de serviciu.Soţul îl trezeşte pe copilaş de dimineaţă, îi pregăteşte micul dejun şi îl ia de mână să îl ducă la grădiniţă.La grădiniță, educatoarea îi spune că acest copil îi este necunoscut.Îl duce la o a doua grădiniţă şi la a treia. · Când ies de la a patra grădiniţă, copilul îi spune:– Tăticule, încă o grădiniţă şi eu astăzi chiar că întârzii la şcoală…
  • – Mihai, ai pus apă la pești?– Da, mamă, dar nu au băut nimic!
  • Familia merge într-un parc de distracţii şi la un concurs câştigă un ursuleţ de pluş. Tatăl îi strânge pe copii şi îi întreabă:– Ia să vedem… cine este cel mai cuminte şi ascultător, cine nu face mofturi niciodată, cine nu iese din cuvântul mamei?Copiii, fără să stea prea mult pe gânduri, răspund în cor:– Bine, tati… ia tu ursuleţul!
  • – Tatiii, ce e ăla „bărbat”?– Păi… este un om puternic, care iubește, protejează și are grijă de familia lui!– Supeer! Vreau să devin bărbat, ca mama!!!

­
­

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!