home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
27.02.2024
FAPTUL DIVERS

PUTIN NE PREGATESTE SURPRIZE?

Ultimele decrete militare ale președintelui rus Vladimir Putin, prin care a restabilit Districtele Militare Moscova și Leningrad, indică faptul că acesta se pregătește pentru un potențial război pe scară largă cu NATO în viitor, consideră Institutul pentru Studiul Războiului.Propagandiștii Kremlinului avertizează mereu cu privire la un război mondial iminent, pentru că legăturile dintre Washington și alte state membre NATO și Moscova au devenit din ce în ce mai tensionate în urma deciziei președintelui rus Vladimir Putin de a lansa o invazie la scară largă a Ucrainei în februarie 2022.Oficiali ruși și invitați la televiziunea de stat rusă au cerut lovituri de rachetete pe teritoriul SUA și în Occidentului din cauza ajutorului și armelor furnizate de administrația Biden și de alți membri NATO Kievului.Luni, președintele rus a semnat decretele care reorganizează structura militar-administrativă a Rusiei. Unul dintre decrete privează Flota de Nord a Rusiei – care anterior era responsabilă pentru terenurile din Districtul Federal de Nord-Vest – de statutul său de „asociație teritorială strategică interspecifică”, sau cartier general comun.Trebuie ugent cercetate catrenele lui Nostradamus, sa vedem daca o mai ducem!

INCA NU ATACAM RUSIA!

NATO și Uniunea Europeană neagă orice intenție de a trimite trupe în Ucraina, după ce președintele Franței nu a exclus această posibilitate.Emmanuel Macron a spus ieri că nu ar fi exclus ca unele state europene să trimită trupe în frontul ucrainean, întrucât, a explicat el, în timp ce trupele ruse înaintează în estul acestei țări, trebuie făcut tot posibilul pentru ca Rusia să nu câștige războiul.Reporter: Cristina Dumitrescu – Reprezentanții Alianței Nord-Atlantice și ai Uniunii Europene au susținut astăzi că ucrainenii primesc ajutor militar din partea lor și a țărilor membre, însă nu există planuri pentru trimiterea de trupe pe frontul din Ucraina.Cancelarul german Olaf Scholz a exclus posibilitatea ca țările membre ale Uniunii Europene și NATO să trimită trupe terestre în Ucraina, așa cum au spus ieri președintele Franței, Emmanuel Macron şi astăzi, premierul său, Gabriel Attal.Scholz a spus că Germania este țara europeană care sprijină cel mai mult Ucraina și va rămâne așa, fără a se transforma însă în parte în conflict, direct sau indirect, scriu agențiile de presă.M            ama lor de rusi, ce-au scapat! Tocmai imi pregatisem bata si ma gandean sa trec Nistrul inot!

PUSCARIE PENTRU PURADEI!

Camera Deputaţilor a adoptat, ca for decizional, cadrul legal pentru înfiinţarea unor centre de detenţie şi de educaţie pentru minori în toate cele opt regiuni de dezvoltare ale ţării.Camera Deputaţilor a adoptat, ca for decizional, cadrul legal pentru înfiinţarea unor centre de detenţie şi de educaţie pentru minori în toate cele opt regiuni de dezvoltare ale ţării, după cum notează redactorul RRA Iulia German. În cadrul acestor unităţi vor funcţiona pentru prima dată şi secţii specializate în tratarea şi reintegrarea socială a tinerilor dependenţi de substanţe psihoactive.Deputatul PNL Dan Leoreanu a prezentat câteva dintre argumentele care au stat la baza promovării acestei legi: ”La ora actuală, în România avem doar două centre educative: unul în judeţul Bacău şi unul în judeţul Timiş şi două centre de detenţie: unul în judeţul Brăila şi unul la Craiova. În ultimii ani se sesizează o creştere a delicvenţei juvenile. În fiecare zi, şapte minori sunt trimişi în judecată pentru furt sau tâlhărie. În fiecare zi, un minor este trimis în judecată pentru lovire sau vătămare corporală. La trei zile, un minor este trimis în faţa judecătorului pentru viol sau crimă.”Pentru copiii strazi ar fi mana cereasca sa aiba ce manca zilnic si un acoperis deasupra capului!

ADIO TIGARI ELECTRONICE PENTRU MINORI! LE RAMANE AUROLACUL!

Proiectul de lege care interzice vânzarea către minori a ţigărilor electronice, a dispozitivelor pentru încălzirea tutunului, dar şi a pliculeţelor de nicotină pentru uz oral a fost adoptat, astăzi, de Camera Deputaţilor, ca for decizional. Undă verde a primit şi legea privind înfiinţarea unui registru naţional al traficanţilor de droguri, similar Registrului agresorilor sexuali.Reporter: Iulia Gherman: ”Deputaţii au stabilit, prin lege, amenzi de până la 100.000 lei pentru vânzarea către minori a ţigărilor electronice, a dispozitivelor destinate încălzirii tutunului, dar şi a pliculeţelor de nicotină pentru uz oral, atât în magazine, cât şi prin curierat sau prin intermediul automatelor comerciale. Vot pozitiv în Camera Deputaţilor ca for decizional a primit şi proiectul de lege care prevede înfiinţarea registrului naţional automatizat pentru persoanele care au comis infracţiuni în sfera traficului de droguri. Potrivit documentului, persoanele înscrise în registru riscă închisoarea de la trei luni la doi ani dacă nu comunică periodic organelor abilitate mai multe informaţii privind deplasările din localitate sau schimbarea domiciliului.Deputatul PNL Gabriel Andronache: ”Este un proiect construit pe sistemul registrului automatizat contra agresorilor sexuali, un instrument la dispoziţia organelor de aplicare a legii. Vor şti în fiecare moment unde sunt traficanţii de droguri şi vor putea acţiona.”Si uite-asa comerciantii de etnobotanice vor face averi!

PUTIN UMOR

  • Dacă te doare dintele acela trebuie să mergem la un dentist. Sper că nu ți-e frică.–  Nu, tăticule.–  Așa te vreau, curajos. Să știi că dentistul nu-ți face nimic!–  Dacă e așa, ce rost mai are să-l deranjăm?
  • Tatăl este chemat la școală:– Fiul dumneavoastră a desenat pe bancă o muscă, foarte reală, și mi-am zdrobit pumnul încercând  să o omor.– Ha! Să mă fi văzut pe mine, când am intrat în baie și văzând în cadă un crocodil pictat, de frică, am ieșit printr-o ușă pictată…
  • – Doamna învăţătoare, poate fi cineva pedepsit pentru un lucru pe care nu l-a făcut?– Nu.– Atunci, vă rog, să nu mă pedepsiţi, fiindcă nu mi-am scris tema pentru astăzi.
  • – Tăticule, de ce te-ai căsătorit cu mama?– Vezi, nici măcar copilul nu înţelege de ce.
  • – De ce cârâie cioara când zboară?– Schimbă viteza.
  • Educatoarea o întreabă pe Măriuca la grădiniță:– De unde ai tu, Măriuco, părul așa frumos și bogat? De la mămica ta sau de la tatăl tău?– Cred că de la tata, că el nu mai are deloc.
  • – Bunicule, pe tine te-a făcut Dumnezeu?– Da, draga mea, Dumnezeu m-a făcut, răspunde bunicul.Câteva minute mai târziu, fetița își întreabă din nou bunicul:– Bunicule, dar pe mine tot Dumnezeu m-a făcut?– Da, draga mea, răspunde bunicul.Timp de câteva minute, fetița îl studiază pe bunic, iar apoi se uită la reflexia ei în oglindă.Bunicul ei se întreba ce-i trecea fetiței prin minte.Într-un sfârșit fetița zice:– Știi ceva, bunicule? Dumnezeu face o treabă mai bună în ultimul timp.
  • Învăţătorul a scris în carnetul elevei:– „Liliana vorbeşte prea mult”.Tatăl, semnând observaţia de luare la cunoştinţă, adaugă:– „Dacă i-aţi cunoaşte mama…”
  • Tatăl chel, fetiţa o întreabă pe mama sa:– Mamă, de ce tata e aşa de chel?– Deoarece are multă minte şi i-a căzut părul, răspunde mama.– Dar tu de ce ai aşa de mult păr în cap?– Mănâncă şi taci!
  • Un copil plângea pe hol. Profesoara îl vede.– Copile, de ce plângi?– Un copil mi-a furat plăcinta!– A fost cu intenţie?– Nu, cu brânză…..
  • Soţia pleacă în delegaţie, în interes de serviciu.Soţul îl trezeşte pe copilaş de dimineaţă, îi pregăteşte micul dejun şi îl ia de mână să îl ducă la grădiniţă.La grădiniță, educatoarea îi spune că acest copil îi este necunoscut.Îl duce la o a doua grădiniţă şi la a treia.Când ies de la a patra grădiniţă, copilul îi spune:– Tăticule, încă o grădiniţă şi eu astăzi chiar că întârzii la şcoală…
  • – Mihai, ai pus apă la pești?– Da, mamă, dar nu au băut nimic!
  • Familia merge într-un parc de distracţii şi la un concurs câştigă un ursuleţ de pluş. Tatăl îi strânge pe copii şi îi întreabă:– Ia să vedem… cine este cel mai cuminte şi ascultător, cine nu face mofturi niciodată, cine nu iese din cuvântul mamei?Copiii, fără să stea prea mult pe gânduri, răspund în cor:– Bine, tati… ia tu ursuleţul!
  • – Tatiii, ce e ăla „bărbat”?– Păi… este un om puternic, care iubește, protejează și are grijă de familia lui!– Supeer! Vreau să devin bărbat, ca mama!!!

­

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!