home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
28.02.2024
FAPTUL DIVERS

FIREA, NU FI REA!LASA SI PE ALTII LA PRIMARIE!

Gabriela Firea, care în ultimele săptămâni a spus că este „candidat la candidatura” PSD pentru Primăria Capitalei, a anunțat miercuri dimineață că Biroul permanent al PSD Bucuresti (organizație condusă de ea) a decis să îi susțină candidatura la Primăria Bucureștiului. Anunțul vine în contextul în care conducerile PSD și PNL nu par încă să se fi hotărât dacă vor avea un candidat comun la Primăria Capitalei. În timp ce liderul PSD, Marcel Ciolacu, și-a arătat încrederea că va exista un candidat comun, liderul PNL, Nicolae Ciucă, a susținut că PNL nu are o analiză finalizată și va continua să aibă discuții cu oameni de afaceri care au „performat în diverse domenii de activitate”.Daca Pandele i-a ordonat sa candideze, candideaza! Ce nu e clar?

TRANSNISTRIA II CERE AJUTOR LUI PUTIN!

Congresul convocat la Tiraspol a votat miercuri o rezoluţie în care susţine teza suveranităţii regiunii şi cere ajutor Moscovei în acest sens, acuzând Republica Moldova de „genocid”, potrivit postărilor de pe canalele oficiale de Telegram ale regiunii, relatează News.ro. Guvernul Republicii Moldova respinge „declaraţiile propagandistice” ale Tiraspolului, a afirmat miercuri vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, într-o primă reacţie a autorităţilor de la Chişinău la rezoluţia adoptată anterior în cursul zilei de Congresul aşa-zişilor deputaţi „de toate nivelurile” din regiunea transnistreană, care au cerut „protecţia” Moscovei în faţa „presiunii sporite” din partea Republicii Moldova.„Guvernul Republicii Moldova şi Biroul Politici de Reintegrare resping declaraţiile propagandistice venite dinspre Tiraspol. Ţinem să subliniem că regiunea transnistreană beneficiază de pe urma politicilor de pace, securitate şi integrare europeană pe care le promovează Chişinăul în cadrul legăturilor sale cu Uniunea Europeană”, a declarat Serebrian.Potrivit vicepremierului moldovean, aceste politici îi avantajează pe toţi cetăţenii Republicii Moldova, indiferent dacă sunt pe malul drept sau malul stâng al Nistrului.Tinutul Secuiesc e numai ochi si urechi!

PUTIN SE JOACA CU FOCUL!

Documente clasificate scurse în presă arată că Rusia a exersat folosirea unor arme nucleare tactice în fazele inițiale ale unui eventual conflict major cu o altă putere mondială și a făcut simulări inclusiv pentru o invazie din partea Chinei, arată planurile obținute de Financial Times. Doctrina nucleară oficială a Rusiei prevede 4 scenarii în care Vladimir Putin ar fi autorizat să facă uz de arsenalul nuclear al țării:

  • primirea unor date de încredere despre o lansare de rachete balistice ce atacă teritoriul Federației Ruse și/sau a aliaților săi;
  • folosirea armelor nucleare și a altor tipuri de arme de distrugere în masă de către un adversar împotriva Federației Ruse și/sau a aliaților săi;
  • atac al unui adversar împotriva unor facilități guvernamentale sau militare critice ale Federației Ruse a căror perturbare ar submina acțiunile forțelor de răspuns nuclear;
  • agresiune împotriva Federației Ruse folosind arme convenționale când însăși existența statului este în pericol.

Însă documentele secrete obținute de FT arată că în realitate comandanții militari și planificatorii strategici ruși ar fi dispuși să folosească arme nucleare tactice și în scenarii mai puțin grave, precum pierderea a 20% din flota de submarine nucleare cu capabilități balistice ale țării.

Documentele au fost redactate de Moscova între 2008, anul în care a invadat Georgia, și 2014, când a anexat ilegal Crimeea.Nu te mai juca atat cu focul Vladimir, Vladirovici, ca risti sa faci pipi in pat!

MACAR DE FOAME SA VINA LA SCOALA!

Guvernul a aprobat, miercuri, lista celor peste 1.200 de unităţi şcolare din toată ţara unde asigurăm Programul Naţional „Masă sănătoasă”. „Mai mult de 450.000 de copii din peste 1.200 de şcoli vor beneficia de un pachet alimentar sau de o masă caldă, în fiecare zi de cursuri, prin Programul Naţional «Masă sănătoasă». Alţi aproximativ 100.000 de copii beneficiază de o măsură similară prin Programul Naţional de Reducere a Abandonului Şcolar (PNRAS)”, a afirmat ministra Educaţiei, Ligia Deca. „Mai mult de 450.000 de copii din peste 1.200 de şcoli vor beneficia de un pachet alimentar sau de o masă caldă, în fiecare zi de cursuri, prin Programul Naţional „Masă sănătoasă”! Alţi aproximativ 100.000 de copii beneficiază de o măsură similară prin Programul Naţional de Reducere a Abandonului Şcolar (PNRAS)!”, a scris Ligia Deca, miercuri pe Facebook. Ea a adăugat că sunt făcuţi „paşi importanţi pentru asigurarea echităţii şi pentru reducerea abandonului şcolar.„Guvernul a aprobat astăzi repartizarea pe unităţi sau subdiviziuni administrativ-teritoriale şi pe unităţi de învăţământ a sumei prevăzute în bugetul de stat pe anul 2024, pentru finanţarea Programului Naţional «Masă Sănătoasă»”, a completat Deca. „Suma totală alocată în 2024 este de peste 1 miliard de lei. Această măsură nu doar că ajută copii din sute de mii de familii, dar are ca efect şi reducerea abandonului şcolar”, a explicat premierul Ciolacu, despre această hotărâre luată de către Guvern, în reniunea de miercuri.Nu-i exclus ca rudele sarace ale copiilor sa se invite si ele la masa!

BARBATUL FARA BARBA E CA FEMEIA FARA FUND

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a afirmat că bărbatul trebuie să aibă barbă şi a precizat că “bărbaţii fără barbă sunt ciuntiţi”. El a menţionat că orice bărbat ar trebui să poarte barbă, cu atât mai mult slujitorii Bisericii Ortodoxe. ce poartă barbă slujitorii Bisericii Ortodoxe.

“Aşa este firesc. Barba este lăsată pentru bărbaţi. Sunt şi excepţii, oameni spâni cărora nu le creşte barba şi sunt trişti unii dintre ei care ar vrea să aibă. Bărbatul trebuie să aibă barbă. Bărbaţii fără barbă sunt ciuntiţi. Orice bărbat ar trebui să poarte barbă, cu atât mai mult slujitorii Bisericii Ortodoxe. Ei trebuie să aibă chipul lui Hristos, care a purtat barbă. Au purtat şi apostolii şi toţi părinţii Bisericii noastre. Barba este un element natural, care ţine de bărbăţie şi cu atât mai mult slujitorii trebuie să poarte această podoabă lăsată de Dumnezeu”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului.Ei, da barba e lasata de Dumnezeu, e pacat s-o razi!

PUTIN NU SE UITA LA BANI

Publicația Delfi Estonia a ajuns în posesia unor documente proaspăt scurse din administrația președintelui rus Vladimir Putin, care oferă o perspectivă detaliată asupra modalităților prin care Kremlinul încearcă să îi asigure victoria lui Putin la alegerile prezidențiale din martie. Potrivit jurnaliștilor, regimul de la Moscova a alocat, în acest scop, o sumă de 1 miliard de euro pentru crearea unei rețele naționale de propagandă și a unor mecanisme de cenzură pe internet, sub pretextul unui război informațional, dar și pentru spionarea online a cetățenilor din Rusia și din teritoriile ocupate din Ucraina, utilizând sisteme informatice sofisticate.Potrivit documentelor, activitățile de propagandă sunt numite direct „război informațional”, notează platforma de investigații VSquare, chiar dacă este vorba despre activități care vizează propria societate civilă. Bugetul pentru aceste activități, care ajunge la ajunge la 1,1 miliarde de euro, cuprinde trei categorii principale: alegerile prezidențiale, războiul informațional și zonele ocupate din Ucraina.Fișierele scurse prezintă în detaliu nu doar acțiunile și bugetele alocate, dar și organizațiile sau persoanele care sunt implicate ori care aprobă finanțările. Astfel, în unele cazuri, persoana responsabilă este prim-ministrul rus, Mihail Mișustin. Alteori, implicat este Vladimir Putin însuși.Baga el niste bani, dar si-i scoate inmiit!

PUTIN UMOR

Aș mânca ceva bun astăzi.
– Vezi borcanul ăla de Nutella?
– Daaa
– Ai niște ciorbă în el.

Ospătar, dumneata numești asta supa de pasare? Vă bateți joc de clienți sau ce?
– Nu, domnule, nu vrem să jignim pe nimeni, dar e supa de pasare. Aș putea să precizez doar că e o supa de pasare extrem, extrem de tânără. Practic vorbind, e apa în care fierbem noi ouăle, când clienții le comanda foarte tari.

La un azil de bătrâni, un moș intră într-o cameră unde erau două bătrânele și le zice:
– Dacă-mi dau pantalonii jos, puteți să-mi ghiciți vârsta?
– Da!!
Moșul dă pantalonii jos și zice:
– Ghiciți!!
– 84!!
– Cum de-ați ghicit?
– Ne-ai spus ieri.

O tânără, sătulă de experiențele dezastruoase trăite cu bărbații de la oraș, vlăguiți de muncă și stres, se hotărăște să facă o mică excursie ”tematică” într-o zonă montană unde auzise că sunt ceva ciobani viguroși.
Ajunsă în zonă, zărește din mașină, la ceva distanță, doi ciobani sprijiniți în bâte.
Unul,  înalt și solid celălalt, scund și destul de pirpiriu.
În apropierea lor, simulează o derapare și bagă mașina în șanț.
„Disperată” ea cere ajutorul celor doi, pentru a scoate mașina din șanț.
Ciobanii o ajută, iar ea îi întreabă, scoțându-și chiloțeii:
– Cum să vă plătesc, cu bani, sau în natură?
Cel mai solid, se uită la chiloți și-i zice:
– Apăi, doamnă mie mi-s mici, lui îi sunt mari, așa că mai bine, dă-ne bani!

O blonda stă de vorbă cu un cioban:
– Ia spune bade, nu ți-e frică noaptea singur la stâna asta izolată ?
– Da de unde, coniță ! Noaptea dorm cu aia belită-n mână !
– Vaii ce rușineeeeeeee
– De ce rușine, coniță, că doară-i bâtă de alun belită de coajă și călită-n foc. N-am grija lupilor cu ea-n mână.

Un filozof ajunge la o stână și se adresează ciobanului:
– Pastore ancestral, ale tale sunt aceste mirifice ovine care se autofurajeaza pe acest mioritic plai?
Ciobanul de pe bâta, dând din cap, cu calm, răspunde:
– Indubitabil !

Doi ciobani merg la un restaurant mediteraneean.
După ce citesc meniul, îl întreabă pe chelner:
– Domnule, ce sunt acelea fructe de mare?
– Caracatiță, calamar, rac, creveți, răspunde chelnerul.
– Apoi bag de seamă, zice unul dintre ciobani, după cum zici dumneata, vulpea, ursul și lupul sunt fructe de pădure.

Doi ciobani moldoveni intră cu un câine într-un magazin din Suceava.
– Animalele nu au voie în magazin, zice vânzătorul.
– Bre, Gheorghe, atunci eu și Lăbuș te așteptăm afară.

Un cioban pastea o turma de 100 de oi pe o parcela cu porumb.
Cum statea el sprijinit in toiag si medita vine proprietarul parcelei si il intreaba:
– Ce faci mai ciobane aici?
– Nu vezi? pasc oile…
– Vezi ca esti necioplit, poate iti f*t una!
La care ciobanul ii raspunde:
– Poti sa le f*ti pe toate, ca eu doar le pazesc!

Doi ciobani:
– Mai, Gheorghe, mare lucru ii benoclu asta!…
– Ce-i ala?…
– Un asa ceva de te uiti prin el si vezi tot ce-i departe ca si cum ar fi langa tine…
– Si ce faci tu cu el?
– Imi place sa ma uit asa in casile oamenilor sa vad ce fac…Uite, ailalta sara,  te-am vazut ce ii faceai lu Maria … Ce fain o fost!…
– Stii ceva, Ioane? Fac ceva pe benoclu ala, ca nu-i bun de nimic! Eu nici n-am fost acasa ailalta sara!…

Noile reguli pe care trebuie sa le respecte ciobanii

Iata ca ciobanii vor trebui sa respecte si ei legea, cei din capul tarii gandindu-se ca tare ar fi bine sa le reglementeze si lor activitatea. Astfel ca s-au adunat un card de … si au legiferat niste regulo pe care vor trebui sa le respecte. Iata in continuare cateva (cele mai importante) reguli de care trebuie sa tina cont ciobanii

Când ies cu oile la pascut, ciobanii vor fi obligati prin lege sa mearga în urma lor si sa le strânga cacarezele în pungi biodegradabile.

Daca vin lupii, ciobanii sunt rugați sa anunțe autoritațile și sa aștepte în liniște sosirea lor.

Stânele trebuie sa aiba acordul de funcționare ISU, MISU, PISU și CANISU.

Se va considera abuz si act de cruzime asupra animalelor folosirea unor cuvinte precum “hoooo”, “dâââr”, “mar?”.

Daca turma trece de la munte la șes, doi câini din trei vor putea fi trimiși în concediu cu plata sau concediați cu trei salarii compensatorii.

Câinii de la stâna sunt obligați prin lege sa poarte botnițe, sa fie castrați, cipați, vaccinați și deparazitați.

Stânele cu o vechime mai mare de doua ierni vor avea o bulina roșie pe gard.

Ciobanii care pasc turme în Ardeal se vor adresa oilor atât în limba româna, cât și în limba maghiara. De asemenea, câinii sunt obligați sa latre bilingv.

Câinii vor avea voie sa latre doar în afara orelor de odihna stabilite prin lege.

Este interzis fumatul în spații închise și vânzarea de țigari catre oile minore.

Berbecul care conduce turma va fi ales de catre oi prin vot secret, democratic.

Oile vor putea fi tunse doar cu acordul lor scris.

Oile negre vor fi ținute în același țarc cu cele albe și orice forma de discriminare bazata pe culoarea blanii lor va fi aspru sancționata de lege. Daca, în schimb, un berbec este de culoare neagra, va candida pe locuri separate pentru postul de conducator de turmă.

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!