home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
06.03.2024
FAPTUL DIVERS

ADIO TRUMP, DAR RAMAN CU BINE!

Nikki Haley, sigura contracandidată a lui Donald Trump în cursa pentru nominalizarea candidatului Partidului Republican la alegerile prezidenţiale, a anunţat miercuri că îşi suspendă campania. Ea nu îl va susține însă pe fostul președinte.Nikki Haley și-a suspendat miercuri campania prezidențială, după ce a fost învinsă categoric în alegerile organizate în 14 din 15 state cu ocazia „Super Tuesday”, cel mai amplu eveniment electoral al calendarului alegerilor americane.Donald Trump rămâne astfel singurul candidat rămas pentru nominalizarea republicană din 2024.„Am spus că vreau ca americanii să îşi facă auzite vocile. Am făcut acest lucru. Nu am niciun regret”, a spus Haley în discursul ținut în Charleston, Carolina de Sud, statul său natal.„Deşi nu voi mai fi candidat, nu voi înceta să îmi folosesc vocea pentru lucrurile în care cred”, a mai spus ea.Haley a mai spus că nu îl va susține pe Donald Trump și l-a provocat, în schimb, să câștige sprijinul republicanilor moderați și al alegătorilor independenți care au susținut-o pe ea.„Acum depinde de Donald Trump să câștige voturile celor din partidul nostru și din afara lui care nu l-au susținut. Și sper să facă acest lucru. În cel mai bun caz, politica înseamnă să convingi oamenii să-ți susțină cauza, nu să îi îndepărtezi. Iar cauza noastră conservatoare are mare nevoie de mai mulți oameni”, a spus Nikki Haley, potrivit Associated Press.Iepurasul si-a facut datoria, iepurasul poate sa moara!  

PUTIN L-A RATAT PE ZELENSKI CU POARTA GOALA!

Rusia a atacat Odesa în timpul unei întâlniri a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski cu premierul grec Kyriakos Mitsotakis în orașul-port la Marea Neagră. Cei doi lideri se află în siguranță. Presa ucraineană și cea greacă relatează că atacul ar fi avut loc în apropierea convoiului de mașini.Mai multe explozii au răsunat miercuri în orașul Odesa, în jurul orei 12:00, în timpul unei vizite a președintelui Volodimir Zelenski și a premierului grec Kyriakos Mitsotakis.„Am auzit sunetul sirenelor și exploziile care au avut loc în apropierea noastră. Nu am avut timp să ajungem la un adăpost”, a declarat Mitsotakis, potrivit AFP.„Este o experiență foarte intensă… Este cu adevărat diferit să citești despre război în ziare și să îl auzi cu propriile urechi, să îl vezi cu ochii tăi”, a adăugat el.Tocmai de aceea Grecia va continua să fie alături de Ucraina, a adăugat premierul grec.Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri că Ucraina are nevoie de o apărare aeriană mai puternică, potrivit postului de televiziune ucrainean Suspilne.Portalul grec Protothema relatează că atacul ar fi avut loc la câteva sute de metri de convoiul celor doi oficiali. Informația nu a putut fi confirmată în mod independent.Potrivit unor surse din guvernul grec, citate de presa elenă, nu au fost înregistrate probleme în ceea ce privește securitatea premierului Mitsotakis.Purtătorul de cuvânt al Marinei ucrainene, Dmitri Pletenciuk, a declarat miercuri după-amiază că cinci persoane au fost ucise în urma atacului cu rachete rusești asupra infrastructurii portuare din Odesa.Ministerul Apărării de la Moscova a declarat ulterior că forțele rusești „au lansat o lovitură cu rachete de înaltă precizie” asupra unui hangar din zona portului Odesa.Potrivit Moscovei, forțele ucrainene „făceau pregătiri pentru utilizarea în luptă a unor ambarcațiuni fără pilot”. „Ținta loviturii a fost atinsă. Obiectivul a fost lovit”, se mai spune în comunicat.În urmă cu patru zile, Odesa a fost ținta unui alt atac extrem de puternic, asupra unui bloc de locuințe, în urma căruia 12 oameni au fost uciși, inclusivcinci copii – dintre care doi sub vârsta de un an.În timpul întâlnirii lor de miercuri, Zelensk și Mitsotakis au vizitat locuințele avariate. Noi zicem ca a fost doar un avertisment!

ROMANII CONSUMA DROGURI SI TRAG APA!

În apele reziduale din București au fost găsite reziduuri de droguri. Analizele făcute timp de o săptămână, anul trecut, de specialiști de la Agenția Națională Antidrog și Apele Române au scos la iveală obiceiurile de consum în privința drogurilor în rândul bucureștenilor. Mai multă cocaină și ecstasy în weekend, mai multă ketamină în timpul săptămânii. Adică de trei ori mai mult decât media europeană a concentrației de ketamină în apele reziduale.Sunt concluziile primului studiu realizat în România al apelor reziduale pentru determinarea drogurilor. Rezultatele vor fi incluse într-o cercetare la nivel european, în care sunt analizate datele din 100 de orașe.„Timp de o săptămână, în fiecare dimineață s-au prelevat probe din apele uzate de la stația de epurare de la Glina, iar aceste probe au fost trimise către specialiștii din cadrul Universității Anvers (Belgia) pentru a analiza anumite substanțe care pot fi în apele reziduale”, explică Ramona Dabija, șefa Agenției Antidrog, pentru Europa Liberă.Rezultatele trimise de specialiștii din Belgia au ținut cont de specificul zonei.„Le-am transmis și anumite informații privind aria geografică, privind numărul de spitale, numărul de fabrici de medicamente, numărul de universități, de farmacii veterinare, astfel încât să eliminăm orice interferență cu datele”, spune Ramona Dabija.Concluzia studiului este că, în București, consumul ilegal de droguri se apropie de media europeană. Iar drogurile preferate sunt aceleași – cocaină, ecstasy și ketamină (folosit în tratarea depresiei).Dintre drogurile vizate de studiu, cea mai mare cantitate de reziduuri, exprimată în mg/zi/1000 locuitori, a rezultat pentru:

  • cocaină – 176 mg/zi/1000 locuitori,
  • ketamină – 15 mg/zi/1000 locuitori,
  • ecstasy (MDMA) – 9 mg/zi/1000 locuitori.

Rezultatele se referă la media săptămânală de reziduuri.Poftim de vezi!Si se mai vaita lumea ca n-are bani!

AMERICANILOR LI S-A PUS PATA PE TIK TOK!

Miercuri, aproximativ douăzeci de aleși americani din Camera Reprezentanților, atât republicani, cât și democrați, și-au anunțat intenția de a adopta o lege care să interzică TikTok să funcționeze în Statele Unite dacă rețeaua de socializare nu-și taie legăturile cu compania mamă, ByteDance, și, în general, cu China, potrivit AFP.„Ne-am reunit, zece democrați și zece republicani, pentru a introduce o lege care ar interzice TikTok să funcționeze în Statele Unite dacă nu rupe legăturile cu ByteDance sau cu orice entitate controlată de Partidul Comunist Chinez (PCC)”, a declarat Mike Gallagher, președintele republican al Comisiei pentru PCC din Camera Reprezentanților, în cadrul unei conferințe de presă.Colegul său democrat Raja Krishnamoorthi a asigurat presa că „nu este vorba de o interdicție. Mingea este în terenul ByteDance sau al oricărei alte aplicații de rețele sociale care aparține” unui stat străin.El a declarat că „ByteDance a folosit în mod repetat platforma TikTok pentru a submina nu doar securitatea națională a SUA, ci și interesele utilizatorilor săi”, adăugând că dovezile privind o legătură între compania-mamă a rețelei sociale și armata chineză sunt reale.„Implorăm ByteDance să vândă TikTok pentru ca utilizatorii americani să poată continua să se bucure” de aplicație, dar aleșii doresc, de asemenea, ca aceștia „să spună ByteDance să vândă platforma”, a adăugat Krishnamoorthi.Mai ramane sa se interzica si Super Mario!

MAIA PENTRU EI E MAMA/O CUNOSC DUPA NAFRAMA!

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, spune că Rusia nu are cum să-i invadeze țara deoarece ar trebui să treacă mai întâi de Ucraina, dar face tot posibilul ca să destabilizeze țara.„Rusia nu are cum să ajungă la noi. Ucraina e scutul nostru și avem prieteni buni. Dar Moscova face totul ca să destabilizeze țara și să exploateze fricile moldovenilor”, a spus Sandu la Digi 24, da dă asigurări că nu se sperie de presiunea rusească și lucrurile sunt sub control. „Noi vrem ca cetățenii noștri să aleagă ce e mai bine pentru ei fără aceste frici”, a subliniat ea.Președinta Republicii Moldova spune că Moscova încearcă să destabilizeze țara în special prin războiul informatic sau prin cumpărarea d epoliticieni și voturi așa cum s-a întâmplat la alegerile trecute. „Kremlinul nu are cum să ne dea nouă lecții de democrație”.Întrebată dacă nu se teme pentru viața ei, Maia Sandu a declarat că toți cei din R. Moldova fac tot ce este necesar pentru țară.Referitor la provocările din Transnistria, ea spune că liderii locali au dorit mai mulți bani doar, iar Moscova nu are un spațiu prea mare de manevră și doar profită de astfel de evenimente pentru destabilizare.Sandu a reluat apelul pentru un sprijin sporit pentru Ucraina ca să poată câștiga acest război și a se evita astăzi și mai multe pierderi de vieți umane.„Românilor care contestă acest sprijin, îi îndemn să privească la situația Republicii Moldova și să își imagineze unde ar fi fost azi dacă nu ar fi fost în UE și în NATO. Pe lângă aspectul securității, altfel vin și investitorii în astfel de state. Kremlinul este agresor, iar o astfel de discuție nu ar trebui să aibă loc”, a argumentat șeful statului moldovean. Subred scut si-a mai gasit si Maia!

PUTIN UMOR

Într-un bar, intră un tip foarte mulțumit:
– De băut la toată lumea. Fac cinste! Mi s-a născut un fiu!
– Ce greutate? întreabă cineva din bar.
– 4 kg! răspunde bărbatul.
– Lungime?
– 53 cm!
– Cum se simte soția? întreabă același client din bar.
– Ea încă nu știe!

Șefu’, sărbători fericite!
– Lasă-mă, că sărbătorile astea numai fericite nu sunt!
– Dar ce ați pățit?
– Sunt în Maldive la terasă și mi-au adus calamarul rece.
– Să știți că nici la noi, aici în Berceni, nu este mai bine. Sunt la magazinul de la parterul blocului și aici nu au calamar.

Prima întrebare a românului în caz de atac nuclear:
– Dacă iau pastile cu iod, pot să beau?

Un student pică la examenul de Logică.
– Domnule profesor, dacă vă pun o întrebare de Logică și nu știți răspunsul, îmi măriți nota?
– Da, sigur!
– Ce este legal dar ilogic, ilegal dar logic, ilogic și ilegal, toate în același timp?
Profesorul se gândește, face scheme pe hârtie, dar nu știe răspunsul.
– Bine, uite, ți-am pus 8 în loc de 3, acum spune-mi și mie răspunsul.
– Faptul că dumneavoastră aveți 69 ani, iar soția dumneavoastră are 22 ani este legal, dar ilogic; faptul că soția dumneavoastră are un amant de 21 ani este ilegal, dar logic, iar faptul că dumneavoastră îi măriți nota amantului soției dumneavoastră este și ilegal și ilogic.

Unul sună la ziarul local din Vaslui pentru a plasa un anunț la matrimoniale.
– Ce ați vrea să scrieți în anunț?
– „Mic de statură, grăsuț. Caut blonde, înalte, cu pieptul mare, exclusiv pentru făcut dragoste. Fără obligații”.
– Domnule, mă cam îndoiesc că veți obține prea multe răspunsuri la asta.
– Ai dreptate. Adaugă și brunete, totuși.

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!