home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
11.03.2024
FAPTUL DIVERS

AJUTOR! M-AU LASAT FARA PICIOR!

Un incident cu totul neobișnuit a avut loc recent la Spitalul Județean din Botoșani. Un pacient de 60 de ani, internat în Secția de Chirurgie Generală a Spitalului Județean de Urgență a apelat numărul de urgență 112 direct din salon și a reclamat că a rămas fără picior și îl vrea înapoi.
Bărbatul, în vârstă de 60 de ani, fusese internat pentru a i se amputa un picior din cauza unor afecțiuni medicale grave. După intervenția chirurgicală, care a fost extrem de traumatizantă, acesta a fost transferat într-unul dintre saloanele secției. Pacientul a continuat să acuze dureri la nivelul piciorului, chiar și după ce acesta fusese amputat. Când a realizat ce se petrecuse și i-a dat seama că nu mai avea un picior, bărbatul a suferit un șoc. Fără telefon la îndemână, a apelat serviciul 112 de pe telefonul vecinului său de salon. Inițial, dispecerii au crezut că este vorba de o farsă, dar au realizat că apelul provenea chiar din incinta Spitalului Județean de Urgență Botoșani.Apelantul cerea să i se aducă membrul înapoi. Membrul amputat. Reclama faptul că a fost deposedat de acesta”, a declarat unul dintre dispeceri, citat de presa locală. Pacientul, șocat, acuza dureri în piciorul care îi fusese tăiat Unul dintre asistenții de salon a observat gestul bărbatului și a intervenit imediat, explicându-le dispecerilor a că situația nu era o glumă și nici nu era vorba despre un pacient cu afecțiuni psihice.Medicii recunosc că astfel de situații, cunoscute sub numele de dureri fantomă sau sindromul membrului fantomă, nu sunt atât de rare pe cât s-ar crede. Aceste senzații apar după amputare sau în cazul unor defecte congenitale ale membrelor și sunt percepute în mod fals în regiuni corporale care nu mai există. Deși în trecut se credea că aceste fenomene sunt de natură psihologică, acum se recunoaște că ele provin din zona creierului sau a măduvei spinării.Nu prea e de ras!

ROMANII SE PLICTISESC REPEDE DE PRESEDINTE!

Peste 80% dintre români consideră că reducerea mandatului preşedintelui la 4 ani este o idee bună, indică datele unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro. Procentul celor care cred că preşedintele şi premierul ar trebui să facă parte din aceeaşi tabără politică este aproximativ egal cu al celor care cred contrariul.Reducerea mandatului preşedintelui.Întrebaţi ce părere au despre reducerea mandatului preşedintelui la 4 ani, la fel ca şi mandatul parlamentarilor şi al primarilor, 82% dintre respondenţi spun că este o idee bună, 15.3% că este o idee proastă, iar 2.7% nu ştiu sau nu răspund.Tandem premier – preşedinte 48.5% dintre români sunt de părere că este mai bine ca preşedintele şi prim-ministrul să facă parte din aceeaşi tabără politică pentru a nu mai exista certuri şi instabilitate. 49.4% cred că este mai bine ca preşedintele şi prim-ministrul să fie din tabere politice diferite pentru a se controla unul pe altul, chiar şi cu riscul de a avea certuri şi instabilitate. 2.1% dintre participanţii la sondaj nu ştiu sau nu răspund la această întrebare.Sunt de părere că este mai bine ca preşedintele şi prim-ministrul să facă parte din aceeaşi tabără politică mai ales: votanţii PSD-PNL şi ai ADU, tinerii sub 30 de ani,  persoanele cu educaţie primară sau liceală, cei inactivi potenţial activi sau gulerele gri, persoanele cu un venit mai redus, locuitorii din urbanul mic sau din rural. Consideră că este mai bine ca preşedintele şi prim-ministrul să fie din tabere politice diferite pentru a se controla unul pe altul mai ales: persoanele cu educaţie superioară, gulerele albe, locuitorii din urbanul mare şi Bucureşti.Maine, poimaine o sa vedem anuntul:cautam zilieri pentru postul de presedinte!

ZELENSKI VORBESTE CA-N FILMELE HOLLYWOODIENE

Preşedintele Volodimir Zelenski i-a dat o replică dură Papei Francisc, care îndemnase Ucraina să aibă curajul de a ridica steagul alb şi de a negocia pacea, arătând că în războiul împotriva Rusiei.Iată ce a spus acesta: „Când răul rusesc a început acest război, la 24 februarie, toţi ucrainenii s-au ridicat pentru a se apăra: creştini, musulmani, evrei, toată lumea. Mulţumesc fiecărui capelan ucrainean care se află în armată, în forţele de apărare. Ei sunt în prima linie. Ei protejează viaţa şi umanitatea. Ei ne sprijină cu rugăciuni, vorbe şi fapte. Aceasta este ceea ce este biserica – cu oamenii. Şi nu la două mii şi jumătate de kilometri distanţă, undeva unde să medieze virtual între cineva care vrea să trăiască şi cineva care vrea să te distrugă”, a declarat Zelenski în discursul video.„În Ucraina, au existat mulţi pereţi cândva albi ai caselor şi bisericilor care acum sunt arşi şi zdrobiţi de obuzele ruseşti. Iar acest lucru vorbeşte foarte elocvent despre cine trebuie să se oprească pentru ca războiul să se oprească”, a punctat Volodimir Zelenski.Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, îi dăduse deja, la rândul său, o replică tăioasă. „Steagul nostru este galben-albastru. Este steagul pentru care trăim, murim şi triumfăm. Nu vom ridica niciodată un alt drapel”, a răspuns şeful diplomaţiei ucrainene, Dmitro Kuleba, într-un mesaj publicat duminică pe X.Frumos si emotionant pana la lacrimi, dar astanu impiedica moartea in continuare a mii de nevinovati!Chiar asa ingrozitoare ar fi macar o incetare temporara a macelului?

CITATE CELEBRE

Lanturile sclaviei leaga doar miinile: mintea este cea care elibereaza omul.

– Franz Grillparzer

Oricine renunta sa invete este batran, chiar daca are 20 sau 80 de ani. Oricine continua sa invete ramane tanar. Cel mai important lucru in viata este sa-ti pastrezi propria minte tanara.

– Henry Ford

Avem 40 de milioane de motive pentru a gresi, dar o singura scuza.

– Rudyard Kipling

Orice eveniment din viata nu are o semnificatie anume decat aceea pe care o dai tu.

Citate, maxime, proverbe si vorbe de duh celebre despre Actiune

Cei care gresesc se impart in doua categorii: Aceia care au actionat fara sa gandeasca si cei care au gandit fara sa actioneze.

– John Charles Salak

Exista doar 3 culori, 10 cifre si 7 note; ceea ce facem cu ele este important.

– Rith Ross

Faceti ceea ce puteti, cu ceea ce aveti, acolo unde sunteti.

– Theodore Roosevelt

Nu spune lumii ceea ce stii sa faci, fa-o si gata.

– Riccardo Oda

Daca continui sa faci ceea ce faci, vei continua sa primesti ceea ce primesti.

– John M. Capozzi

Persoanele care asteapta ca toate conditiile sa fie perfecte inainte sa actioneze, nu actioneaza niciodata.

Citate, maxime, proverbe si vorbe de duh celebre despre Colaborare

Siguranta este una din virtutile pe care le caut cel mai mult intr-o colaborare si care este cel mai greu de gasit.

Citate, maxime, proverbe si vorbe de duh celebre despre Curaj

Cind vezi o afacere de succes inseamna ca cineva a luat o decizie curajoasa.

– Peter Drucker

Nu-ti urma cararea:traseaza-ti unul nou si lasa-ti semnul sa urmeze.

Citate, maxime, proverbe si vorbe de duh celebre despre A crede

Daca tu crezi ca esti in stare sa faci ceva sau nu, ai oricum dreptate.

– Henry Ford

” Pot … pentru ca eu cred ca pot!”

– Virgilio

Daca crezi ca educatia este scumpa asteapta sa vezi cat te va costa ignoranta ta.

– John M. Capozzi

Cuvintele nu au alta semnificatie decit aceea pe care le-o dam noi.

Singura limita pentru cat de sus putem tinde este cand credem ca putem urca.

Citate, maxime, proverbe si vorbe de duh celebre despre Crestere

Unele persoane cresc responsabile, altele pur si simplu sunt ingamfate.

– Hubbell

Cea mai buna rasplata pentru munca facuta nu este ceea ce se obtine din ea ci ceea ce se devine datorita acesteia.

– John Ruskin

ZAMBETE

O fi bine in Rai, dar cele mai interesante persoane nu ajung acolo.

(Nietzsche)

**********************

Omule, nu te teme de tentatiile sexuale. Cum imbatranesti, cum scapi

de ele.

(Robert Frost)

*****************

Sunt de acord cu obiceiul care spune ca barbatul trebuie sa sarute mana femeii cand o intalneste prima data. De undeva tot trebuie sa inceapa…

(Sacha Guitry)

****************

Statisticile sunt precum costumele de baie : iti arata ce stie toata lumea si iti ascund exact ceea ce ai fi vrut sa afli.

Georges Vedel)

***************

Un barbat nu este complet daca nu este insurat. Abia atunci este terminat.

(Robert Frost).

*********************

Cine a zis ca sexul este un raspuns? Sexul este o intrebare. „Da” este raspunsul.

(Woody Allen)

********************

Daca te lasi de fumat, de baut si de femei nu traiesti mai mult … doar ca ti se pare ca timpul trece prea incet.

(Clement Freud)

*******************

Prietenii sunt precum conservele: rezista mai mult daca nu le deschizi usa prea des.

(Henry Becque)

********************

In casnicie, dragostea e ca o supa: primele linguri sunt prea fierbinti si risti sa te arzi, ultimele linguri sunt prea reci si esti cam satul.

(Cicciolina)

*******************

Orice optimist nu e decat un prost fericit. Desigur, pesimistul e doar prost.

(Louis Bernanos)

********************

Primul barbat care s-a insurat poate fi iertat. Ca nu stia ce-l asteapta. Ceilalti n-au nici o scuza.

„Intrebarea daca un computer gandeste este ca si intrebarea daca un submarin inoata.” – Edsgar Dijkstra

„Sa traiesti pe pamant poate fi scump, dar include o calatorie gratuita in jurul soarelui in fiecare an.” – Ashleigh Brilliant.

„Traim intr-o era in care pizza ajunge la noi acasa mai repede decat politia.” – Jeff Marder.

Un intelectual e cineva care a gasit ceva mai interesant decat sexul.” – Edgar Wallace.

„Intr-o tara subdezvoltata sa nu beti apa. Intr-o tara superdezvoltata sa nu respirati aerul.” – Jonathan Raban.

„Noua Zeelanda este o tara cu trei sute de milioane de oi, iar trei milioane din ele se considera oameni” – Barry Humphries.

„Singurele cuvinte in engleza pe care le-am vazut in Japonia: SONY si MITSUBISHI.” – Bill Gullickson.

„Homosexualitatea in Rusia e o crima si pedeapsa inseamna sapte ani de puscarie, inchis alaturi de alti barbati. Lista de asteptare se intinde pe trei ani.” – Yakov Smirnoff.

„Nu vreau lingai in jurul meu. Vreau ca toti sa-mi spuna adevarul-chiar daca asta i-ar costa slujba.” – Samuel Goldwyn.

„Doctorul mi-a dat sase luni de trait, dar cand n-am putut plati factura mi-a mai dat sase.” – Walter Matthau.

„In fiecare dimineata ma uit in Forbes la cei mai bogati oameni ai Americii. Daca nu sunt acolo, plec la munca.” – Robert Orben.

„O parte din cei 10 millioane $ le-am cheltuit la jocuri de noroc, o parte pe femei. Restul i-am tocat aiurea.” – George Raft.

„Nu-i suficient sa faci tot ce-i mai bun. Intai trebuie sa stii ce sa faci, APOI sa faci ce-i mai bun.” – W. Edwards Deming

„Succesul inseamna sa mergi din esec in esec fara sa-ti pierzi din entuziasm.” – Winston Churchill

„Nu lua viata in serios. Nu o sa iesi din ea viu.” – Elbert Hubbard

„Singurul mod de a va face calculatoarele sa mearga mai repede este sa le aruncati pe fereastra.” – Robert Paul

„Sa nu faci nimic e tare greu. Nu stii cand ai terminat.” – Leslie Nielsen

PROVERBE TURCESTI

1.Frica nu goleste ziua de maine de tristetea ei, ci goleste ziua de azi de puterea ei.

  1. O ora de dreptate valoreaza cat 70 de ore de rugaciune.
  2. Chiar daca stii o mie de lucruri, intreaba-l si pe cel care stie unul singur.
  3. Nu exista sabie care sa taie o mana de aur.
  4. Ceea ce un om este la 7 ani, va fi si la 70 de ani.
  5. Indiferent de cat de mult ai mers pe un drum gresit, intoarce-te.
  6. “Daca” si “Cand” au fost plantati si Nimic nu a crescut.
  7. Oricat de inalt ar creste un copac, frunzele sale cad intotdeauna la pamant.
  8. Daca scuipi in jos, loveste barba. Daca scuipi in sus, loveste mustata.
  9. Cel care da putin, da din inima; cel care ofera mult, ofera din bogatia sa.
  10. Saruta mana pe care nu o poti frange.
  11. Este usor sa spui “Vino, dar greu sa spui “Pleaca”.
  12. Un om mananca, altul priveste; asa se nasc revolutiile.
  13. O rana de cutit se vindeca; o rana cauzata de cuvinte nu.
  14. A-i explica ceva unei persoane ignorante este mai dificil decat a face o camila sa sara peste un sant.
  15. Pamantul are urechi, vantul are o voce.
  16. Casa care nu primeste oaspeti nu va primi nici ingeri.
  17. Teme-te de cel care nu se teme de Dumnezeu.
  18. Cel care nu a fost ars de soare nu stie valoarea umbrei.
  19. Oriunde te duci, destinul te urmeaza.
  20. O ceasca de cafea bauta impreuna garanteaza 40 de ani de prietenie.
  21. O inima indragostita de frumusete nu va imbatrani niciodata.
  22. Cel care isi ascunde durerea nu va gasi niciun remediu pentru ea.
  23. Sa asculti o minciuna este mai greu decat sa o spui.
  24. Daca nu stii ce sa spui, spune ceea ce spun cei mai in varsta.
  25. Dumnezeu gaseste o ramura joasa pentru pasarea care nu poate zbura.
  26. Deoarece avem doua urechi si o singura limba, ar trebui sa ascultam de doua ori mai mult decat vorbim.
  27. Este mai greu sa te certi cu lumea intreaga decat cu tine insuti.
  28. Daca ar auzi ca exista o nunta in cer, femeile ar incerca sa puna o scara.
  29. Daca vantul nu sufla, frunzele nu se misca.
  30. O mie de prieteni – prea putin. Un singur dusman – prea mult.
  31. Spune o minciuna sambata si iti va fi rusine duminica.
  32. Asculta de o suta de ori, cugeta de o mie de ori, vorbeste o data.
  33. Cuiul se scoate, dar gaura ramane.
  34. Cel care se ridica cu manie, se va aseza cu o pierdere.
  35. Cere-i unui lenes sa faca ceva si pregateste-te sa primesti un sfat.
  36. Daca cineva plange pentru mine, aceea este mama mea.
  37. Cel mai dificil stapan este servitorul care a ajuns stapan.
  38. Otetul gratis este mai dulce decat mierea.
  39. Nu exista nicio cale buna ca sa faci un lucru rau.

CITATE NOSTIME

  1. Cine zâmbeşte atunci când lucrurile merg prost, s-a gândit deja pe cine să dea vina.
  2. Inteligenţa mă urmăreşte, iar eu sunt mult mai rapidă.
  3. Peştele care luptă împotriva curentului… moare electrocutat.
  4. Orice bâtă are două capete. Depinde din care capăt priveşti.
  5. Cel mai greu lucru în box este să te scobeşti în dinţi cu mănuşa.
  6. Munca nu a omorât niciodată pe nimeni, dar de ce să rişti.
  7. Fugi de tentaţie… dar încet, să te poată ajunge.
  8. Cei cinstiţi sunt inadaptabili societăţii.
  9. Prostul râde de 3 ori: o dată când râd alţii, o dată când înţelege gluma şi încă o dată, când îşi da seama că râsese fără să înţeleagă.
  10. Există 2 cuvinte care îţi deschid multe uşi: trage şi împinge.
  11. Dacă o păsărică ţi-a şoptit ceva, înseamă că ai înnebunit, pentru că păsărelele nu vorbesc.
  12. Alcoolul omoară încet, dar nu contează. Nu mă gândesc.
  13. Banii nu fac fericirea…o cumpără gata făcută.
  14. Stresul înseamnă să te trezeşti urlând ca apoi să îţi dai seama că nu dormeai.
  15. Cel mai important nu este să ştii. Mai important este să ai numărul celui care ştie.
  16. Eu nu sufăr de nebunie. Mă bucur de ea în fiecare minut.
  17. A greşi este omeneşte… totuşi a da vina pe altul este şi mai omeneşte.
  18. Nu sunt complet inutil…cel puţin servesc de exemplu negativ pentru alţii.
  19. Nu este important să câştigi. Este important să-l faci pe celălalt să piardă.
  20. Este bine să laşi băutura, însă este rău să uiţi unde ai lăsat-o.
  21. Există o lume mai bună. Dar este foarte scumpă.
  22. Nu te băga în lumea drogurilor. Suntem şi aşa destul de mulţi.
  23. Arta medicală înseamnă să-l binedispui pe pacient, în timp ce natura găseşte leacul.
  24. Intuiţia este o calitate a femeii care o ajută să-şi contrazică bărbatul înainte ca acesta să apuce să deschidă gura.
  25. Nu are încrede în cămile şi în nicio fiinţă care rezistă mai mult de o săptămână fără băutură.
  26. Probabilitatea să întâlneşti pe cineva cunoscut creşte atunci când eşti cu cineva cu care nu trebuie să fii văzut.
  27. O concluzie marchează întotdeauna momentul în care ai obosit să gândeşti.
  28. Oamenii ca şi naţiunile vor acţiona raţional numai după ce celelalte posibilităţi au fost epuizate.
  29. Prietenii vin şi pleacă, dar duşmanii rămân şi se acumulează.
  30. Orice lucru bun în viaţă este ilegal, imoral sau îngraşă.

UN ZAMBET

…Doi tipi intind retzeaua telefonica prin deshert. Unul dintre ei e intzepat de un scorpion tocmai in barbatzie. Colegul lui se urca pe stalp si telefoneaza unui medic.

– Avetzi trusa de prim ajutor? intreaba doctorul.

– Da! raspunde cel de pe stalp.

– Sa ia bulina albastra !

Cel de jos urla de durere:

-Ce spune? Zi odata!

-Zice sa iei bulina albastra!

Dupa ce o ia, fara nici un efect, doctorul ii recomanda bulina verde.

-Ce spune?

-Zice sa iei bulina verde!

Neavand nici asta efect, doctorul ii recomanda:

-Nu mai este decat o solutie: trebuie sa sugetzi rana si sa o cauterizatzi!

-Ce spune.. ce spune?!

-Spune..spune ca o sa mori!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!