home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
12.03.2024
FAPTUL DIVERS

IOHANNIS VREA SA DOARMA SI IN NATO!

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți, 12 martie, că va candida la șefia Alianței Nord-Atlantice. Anunțul președintelui a fost făcut în ziua în care se împlinesc 25 de ani de la prima extindere a NATO către țările din estul Europei.

Candidatura sa a fost primită cu scepticism atât de reprezentanți ai NATO cât și de cei ai UE, dar și de analiști și oameni politici, deopotrivă, cu excepția liberalilor, partid din care provine și pe care l-a condus pentru mai puțin de un an până a fost ales președinte al României, în 2014. În schimb, social-democrații, parteneri ai Partidului Național Liberal la guvernare, nu au avut nicio reacție. Premierul Marcel Ciolacu, lider al Partidului Social Democrat, declara pe 23 februarie că el susține „orice român” la o „funcţie înaltă” în forurile europene sau nord-atlantice, în contextul speculațiilor că președintele Iohannis ar putea candida pentru șefia NATO.

„Cred că NATO are nevoie de o reînnoire a perspectivei asupra misiunii sale”, a spus președintele Klaus Iohannis în motivarea demersului său.

Anunțul candidaturii președintelui Iohannis la conducerea Alianței Nord-Atlantice

„Ne aflăm într-un context de securitate în care cred că este momentul ca țara noastră să-și asume o și mai mare responsabilitate în cadrul structurilor de conducere euro-atlantice.

Este o aspirație legitimă a unui stat care a cunoscut în ultimele două decenii transformări radicale și care ar putea contribui cu această experiență la conturarea unei noi viziuni asupra modului în care putem răspunde rapid și eficient unei game variate și complexe de provocări și amenințări.

Avem o înțelegere profundă, inclusiv din perspectiva provocărilor istorice cu care s-a confruntat regiunea noastră, asupra actualei situații de securitate, situație dezechilibrată de războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei. Totodată, cred că NATO are nevoie, la rândul său, de o reînnoire a perspectivei asupra misiunii sale.

Europa de Est are o contribuție valoroasă în discuțiile și deciziile adoptate în cadrul NATO.

Cu o reprezentare echilibrată, puternică și influentă din această regiune, Alianța va putea lua cele mai bune decizii, care să răspundă nevoilor și preocupărilor tuturor statelor membre.

Pentru toate aceste motive, am decis să intru în competiție pentru funcția de Secretar General al NATO.

Îmi asum această candidatură în numele României cu toată responsabilitatea, iar această decizie are la bază performanța României, experiența acumulată pe parcursul celor două mandate de Președinte al României, înțelegerea profundă a provocărilor cu care se confruntă NATO, Europa, și în special regiunea noastră, și angajamentul meu ferm față de valorile și obiectivele fundamentale ale NATO.”Smecherul!Dupa ce si-a facut concediile pe banii romanilor, spera sa si le faca pe banii NATO!

IOHANNIS VA FI HOMELESS?

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că nu a solicitat nici o locuință pentru perioada de după terminarea mandatului. Este prima reacție publică a președintelui după o investigație Recorder care sugera că RA APPS îi pregătește o locuință în care se investesc 7 milioane de euro.Președintele Klaus Iohannis a reacționat pentru prima dată public la investigația de presă care susținea că Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) ar investi 7 milioane de euro, bani publici, într-o vilă de protocol care ar fi pregătită pentru familia lui, după ce nu va mai fi președinte.„Am observat că există așa o preocupare intensă, dar este o preocupare legată de alegeri, este o preocupare electorală a unora. Nu este o chestiune de actualitate. Eu nu am solicitat o locuință pentru când va fi să fie, nici nu mi s-a oferit. Deci tema pentru mine este una despre care citesc în gazetă”, a declarat Klaus Iohannis.
Reacția președintelui vine după ce o investigație Recorder a arătat că RA-APPS investește în mod netransparent aproximativ 7 milioane de euro, bani publici, în transformarea unui fost sediu de partid din Bucureşti într-o reşedinţă de protocol. Jurnaliștii Recorder afirmă că toate indiciile duc către un singur nume, Klaus Iohannis, atunci când vine vorba de beneficiarul acestei renovări.Administrația Prezidențială a reacționat oficial la final de februarie și a precizat că președintele Klaus Iohannis nu a făcut o solicitare oficială pentru atribuirea unei locuinţe de protocol:„Nu există nicio solicitare din partea preşedintelui României, Klaus Iohannis, sau a Administraţiei Prezidenţiale pentru atribuirea unei locuinţe de protocol şi a unui spaţiu pentru organizarea cabinetului de lucru, ambele cu destinaţia de reşedinţă, după încetarea mandatului de preşedinte al României”, arăta comunicatul Președinției.Și RA-APPS a reacționat după investigația Recorder, „Palatul Împăratului”. Instituția spune că planurile și simulările prezentate de jurnaliști ar fi speculații, investiția făcută până acum fiind mult mai mică și că nu există nici o solicitare pentru respectivul imobil.Clădirea din proprietatea RA-APPS, aflată în renovare, se află pe Bulevardul Aviatorilor din București, o zonă exclusivistă a Capitalei, au scris jurnaliștii de la Recorder, însă numele beneficiarului lucrărilor nu e public.
„Vila de 1.200 mp, cu subsol, parter și etaj, garaj și cabină de pază la poartă e a statului și a fost, până nu de mult, sediu de partid. De câteva luni, e transformată, în cel mai mare secret, în reședință pentru o singură familie, după cum scrie în autorizația de construire obținută de Recorder”, arată investigația.Si noi care credeam ca o sa doarma prin parcuri…

ROMANII NU VOR LUPTA ALATURI DE ZELENSKI

România nu va trimite militari în Ucraina, a declarat preşedintele Klaus Iohannis în cadrul unei conferinţe de presă.Afirmația sa vine după ce președintele francez Emmanuel Macron a vorbit despre posibilitatea de a trimite soldați aparținând unor țări NATO în Ucraina. Mai mulți lideri de stat, inclusiv președintele SUA, Joe Biden, au negat vehement această posibilitate.„Dacă există înțelegeri bilaterale între un stat și Ucraina pe orice temă, atunci aceste chestiuni țin strict de înțelegerea respectivă bilaterală. România nu va trimite combatanți în Ucraina. Noi sprijnim Ucraina în foarte multe feluri și vom continua așa cum am făcut-o până acuma”, a declarat Klaus Iohannis.Lasa cu sunt mii de romani-ucraineni luati cu japca de Zelenski si trimisi in prima linie!

FRATII TATE VOR DEVENI SURORILE TATE?

Fraţii Andrew şi Tristan Tate au fost reţinuţi luni seară, în baza unor mandate europene de arestare emise de autorităţile judiciare din Marea Britanie, pentru comiterea de infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane, pe teritoriul britanic. Curtea de Apel Bucureşti a dispus, marţi, punerea în aplicare a mandatelor de arestare emise de autorităţile judiciare din Marea Britanie pe numele fraţilor Tate, după finalizarea dosarului din România, în care sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane în formă continuată şi viol în formă continuată. Curtea de decis punerea lor în libertate.E jale! In puscarie, exploatatorii sexuali  cam sunt exploatati sexual!

 PANSELUTE

“Dragostea e ca un selfie: uneori e frumoasă, alteori e cam forțată, iar uneori ai nevoie de un filtru pentru a o face să arate bine.”

“Dacă viața te tratează ca pe o ciocolată, fii sigur că nu e ciocolată neagră cu ardei iute.”

“Nu contează cât de lent mergi, ci faptul că nu te oprești niciodată să faci poze cu flori.”

“Dacă ai impresia că nimeni nu te ascultă, încearcă să spui că ai găsit o metodă de a slăbi fără să faci sport.”

 “Dacă ai impresia că toată lumea e împotriva ta, încearcă să mergi pe bicicletă în sens invers pe autostradă.”

“Dragostea e ca un abonament la sală: începi plin de entuziasm, dar până la urmă renunți și te întorci la pizza.”

“Dacă ai impresia că totul merge prost, încearcă să-ți imaginezi că ești un cățel care aleargă după coadă.”

 “Fericirea e ca o sticlă de ketchup: trebuie să o scuturi bine ca să iasă ceva bun.”

 “Dragostea e ca un puzzle: uneori nu știi dacă piesele se potrivesc sau dacă ai cumpărat un puzzle greșit.”

“Dacă ai impresia că totul merge prost, încearcă să-ți imaginezi că ești un astronaut care încearcă să găsească toaleta în spațiu.”

 “Dragostea e ca un film de acțiune: începe cu o explozie de sentimente, apoi urmează o perioadă de liniște și, în cele din urmă, apare un final neașteptat.”

“Dacă ai impresia că nimeni nu te înțelege, încearcă să explici teoria relativității cu ajutorul unui sandwich.”

 “Dragostea e ca un joc de Monopoly: începi cu mult entuziasm, dar până la urmă cineva tot se supără că nu ai plătit chiria pentru hotelul de pe Boardwalk.”

Dieta: Renunț la prăjituri… mâine. De azi, renunț la promisiunea de a renunța la prăjituri.

Sportul: Exercițiile fizice sunt ca broccoli. Nimeni nu le face cu plăcere, dar toată lumea știe că ar trebui.

Dragostea: Dragostea este ca o pizza. Chiar și când e rea, tot e destul de bună.

Călătoria: Călătoria este singura modalitate de a cheltui bani și de a te îmbogăți în același timp.

Prietenia: Prietenii adevărați sunt ca stelele. Nu îi vezi mereu, dar știi că sunt mereu acolo.

Vârsta: Vârsta este doar un număr. Și, ca orice număr, poate fi manipulat.

Inteligența: Inteligența este capacitatea de a te adapta la schimbare. Stupiditatea este insistența de a rămâne la fel.

Fericirea: Fericirea nu este ceva gata făcut. Vine din acțiunile tale.

Succesul: Succesul este un procent de noroc, un procent de efort și un procent de a nu te lăsa bătut.

Speranța: Speranța este ca un fluture. Poate zbura oriunde, dar dacă o prinzi prea strâns, o ucizi.

Grijile: Grijile sunt ca niște baloane. Dacă le ții strâns, te sufocă. Dar dacă le dai drumul, zboară departe.

Timpul: Timpul este ca un râu. Nu te poți opri din a curge, dar poți alege în ce direcție să înoți.

Zâmbetul: Un zâmbet este un curcubeu care apare pe chipul tău.

Curiozitatea: Curiozitatea este motorul care ne face să învățăm și să creștem.

Imaginea: Imaginea ta este ceea ce cred alții despre tine. Reputația ta este ceea ce știi tu despre tine.

Iertarea: Iertarea nu este despre cealaltă persoană. Este despre tine și despre pacea ta interioară.

Recunoștința: Recunoștința este ca un magnet. Atrage mai multe lucruri bune în viața ta.

Prezentul: Prezentul este tot ce ai. Nu îl irosi cu regrete sau îngrijorări.

Creativitatea: Creativitatea este inteligența care se distrează.

Visul: Visul este un plan cu o dată de scadență.

Lumea: Lumea este o scenă. Toți suntem actori. Și fiecare dintre noi are un rol de jucat.

Cartea: O carte este o grădină purtată în buzunar.

Muzica: Muzica este sufletul universului.

Râsul: Râsul este cel mai bun medicament.

Tăcerea: Tăcerea este uneori cel mai puternic răspuns.

Limbajul: Limbajul este o armă. Folosește-o cu înțelepciune.

Educația: Educația este cheia succesului.

Adevărul: Adevărul te va elibera. Dar mai întâi te va înfuria.

Libertatea: Libertatea nu este gratuită. Trebuie câștigată și apărată.

Viața: Viața este o călătorie. Bucură-te de drum!

„Femeile sunt ca vinul bun: se maturizează cu vârsta și îți dau dureri de cap dacă le ignori prea mult.”

„Frumusețea este relativă, dar banii sunt absoluti. Deci, teoretic, pot cumpăra suficient machiaj pentru a face relativ frumos.”

„Nu contează cât de lent mergi, ci faptul că te miști înainte. Dar, dacă mergi prea încet, ai putea fi confundat cu un pom.”

„Bucurați-vă de fiecare zi, pentru că niciodată nu veți ști când va veni contabilul pentru a colecta facturile.”

„Nu-i lăsa pe alții să-ți spună că nu poți face ceva. Doar zâmbește și spune-le că oricum ai avea de gând să le demonstrezi că greșesc.”

„Prietenia este ca vinul: câștigă în valoare cu vârsta și îți poate da dureri de cap dacă îl consumi în exces.”

„Viața este ca o bicicletă: trebuie să mergi înainte pentru a-ți menține echilibrul. Și, din când în când, trebuie să ocolești gropile.”

„Cred că ar trebui să facem un test: să vedem câți oameni se uită la telefonul lor când sună un telefon cu clopoțel de bicicletă.”

„Am decis să nu mai ascult sfaturi de la oameni care nu par să aibă viața lor în ordine. Mai bine le-as lua sfaturile și aș face contrariul.”

„Nu te poți aștepta să plouă trandafiri. Dar poți să te aștepți să ai o umbrelă atunci când plouă noroi.”

„Există două tipuri de oameni în lume: cei care pot extrapola din date incomplete…”

„Secretul fericirii constă în a face pe cineva să te servească cu ciocolată în pat.”

„Uneori, cea mai bună parte dintr-o conversație este pauza de liniște.”

„Să ai o inimă tânără este o binecuvântare, dar să ai o coloană vertebrală tânără este un miracol.”

„Nu-i lăsa pe alții să-ți spargă balonul tău de săpun de fericire. Mai bine, ia-i și fă-i să facă și lor baloane.”

„Un zâmbet este cea mai scurtă distanță dintre două persoane care nu se cunosc încă.”

„O dieta echilibrată înseamnă o ciocolată în fiecare mână.”

„Nimic nu este imposibil. Unele lucruri sunt doar mai greu de realizat decât altele, iar unele sunt pur și simplu stupide de încercat.”

„Uneori, uit să am grijă de mine în timp ce încerc să îngrijesc toată lumea. Oricum, nu-mi pare rău că am priorizat ciocolata în loc de yoga.”

„Cine râde la urmă, probabil nu a înțeles gluma.”

„Zâmbetul este limbajul universal al înțelepciunii. Și, uneori, al lipsei de dinți.”

„Dacă cineva spune că poți cumpăra fericirea, să știi că magazinul de ciocolată este cel mai apropiat lucru de ea.”

„Nu încerca să fii perfect. Fii doar o versiune mai bună a propriei tale nebunii.”

„Nu te lăsa învins de faptul că astăzi este luni. Fii învins de faptul că trebuie să te trezești devreme în fiecare zi.”

„Dacă există o problemă pe care o ciocolată nu poate rezolva, este pentru că n-ai mâncat destulă ciocolată.”

„Știm că suntem adulți atunci când ne cumpărăm perechea noastră de papuci de casă preferați, fără să ne simțim vinovați.”

„În lumea plină de griji de astăzi, un moment de râs autentic este ca un supliment de vitamine pentru suflet.”

„Cine râde de sine însuși nu are doar umor, ci și o doză sănătoasă de înțelepciune autoironică.”

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!