home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
18.03.2024
FAPTUL DIVERS

PNL SI PSD AU ALES PANA-AU CULES!

După o ședință de patru ore, liderii Coaliției au decis să susțină un candidat comun la primăria București și candidați comuni la Consiliul General, susțin surse oficiale din Coaliție. De asemenea, PSD și PNL intenționează să meargă împreună și la primăriile de sectoare și consiliile locale ale acestora. În ceea ce privește numele candidatului la primăria București, medicul Cătălin Cîrstoiu este în continuare favoritul, iar liderii PSD și PNL au căzut de acord să-l susțină. Decizia oficială va fi anunțată în următoarele zile.Surse din Coaliție au precizat că, potrivit sondajului intern, Cătălin Cîrstoiu are 60% notorietate în București și intenție de vot undeva între 23-35%. Liderii Coaliției susțin că, potrivit analizelor interne, odată ce Cîrstoiu va fi anunțat public și va intra în competiția electorală, va obține peste 30% din opțiunile bucureștenilor.Nu conteaza ca bucurestenii n-au auzit de Cătălin Cîrstoiuimportant e ca a auzit Iohannis de el!

AMERICANII SUNT NEMULTUMITI DE ALEGERILE DIN RUSIA

Statele Unite au declarat luni că alegerile prezidențiale din Rusia, în urma cărora Vladimir Putin a fost reales în fotoliu, nu au fost libere și că nu îl vor felicita, potrivit AFP.„A fost un proces incredibil de nedemocratic”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Vedant Patel.Întrebat dacă Washingtonul va refuza să recunoască rezultatul votului, așa cum au cerut disidenții, Vedant Patel a răspuns: „Cred că este corect să spunem că probabil nu va exista un telefon de felicitare din partea Statelor Unite”.Purtătorul de cuvânt a criticat, de asemenea, faptul că votul s-a desfășurat sub presiune, fără ca vreun rival real al lui Vladimir Putin să fi putut candida, într-un moment în care toate vocile disidente sunt reprimate.Rușii „merită alegeri libere și corecte și posibilitatea de a alege dintr-un grup de candidați care să reprezinte o gamă largă și diversă de opinii”.Președintele rus, care se află la putere de aproape un sfert de secol, a obținut peste 87% din voturi, cu 10 puncte mai mult decât în 2018.Desigur, daca ar fi castigat alegerile vreo sluga de-a lui Biden, una dispusa sa vanda Rusia la kilogram, altfel s-ar fi manifestat americanii!

NE PUNEM RAU CU RUSII! SI NU E BINE!

Preşedintele Klaus Iohannis a informat Parlamentul că a aprobat instruirea piloților militari ucraineni și tranzitarea teritoriului naţional a unor echipamente donate Ucrainei de Finlanda. Aproximativ 50 de piloți ucraineni se vor antrena pe avioane de luptă americane F-16, la baza aeriană de la Fetești. Fondurile necesare provin de la Ministerul Apărării care ar urma să le recupereze prin mecanismul UE de asistență pentru Ucraina. Scrisoarea președintelui a fost trimisă comisiilor parlamentare pentru apărare și urmează să fie înscrisă pe ordinea de zi a următorului plen comun al Parlamentului.De-aici si pana la legimitarea unui atac rus nu prea mai e mult!

AL TREILEA RAZBOI MONDIAL BATE LA USA! NU-I DESCHIDETI!

Un conflict pe scară largă cu NATO nu poate fi exclus, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin duminică seară, la o conferinţă de presă la Moscova pentru a marca victoria sa în alegerile prezidenţiale, însoţite de acuzaţii de manipulare, relatează DPA.În cazul unui conflict pe scară largă cu NATO, lumea ar fi la doar un pas de un al treilea război mondial, a spus liderul de la Kremlin, citat de agenţia de presă de stat TASS.„Cred că este puţin probabil ca cineva să fie interesat de acest lucru”, a adăugat el. Potrivit lui Putin, numeroşi soldaţi din statele membre ale NATO sunt deja desfăşuraţi în Ucraina.„Ştim deja asta„, a spus el, adăugând că pe câmpul de luptă au fost auzite limbile franceză şi engleză.„Nu este nimic bun, mai ales pentru ei, pentru că mor acolo în număr mare„, a declarat Putin, fără a susţine cu dovezi această afirmaţie.Ce putem spune?Doar:dati pacii o sansa!

DINASTIA KIM!

Liderul nord-coreean Kim Jong Un şi-ar fi ales fiica drept succesoare, a declarat luni Ministerul Unificării din Coreea de Sud, după ce mass-media de stat din Coreea de Nord a numit acest copil un „mare consilier”, un titlu rezervat liderilor de vârf, potrivit AFP.Mass-media de stat din Coreea de Nord au folosit sâmbătă termenul „hyangdo” în coreeană, folosit de obicei doar pentru liderii ţării şi succesorii lor.Analiştii au subliniat că este prima dată când Nordul o descrie pe fiica lui Kim Jong Un în acest fel. Copilul, care nu a fost niciodată numit de Phenian, se numeşte Ju Ae, conform serviciilor secrete sud-coreene.„De obicei, termenul ‘hyangdo’ este folosit doar pentru a-i descrie pe oficialii de cel mai înalt rang”, a declarat luni Koo Byoung-sam, purtător de cuvânt al Ministerului Unificării de Seul, la un briefing de presă.Acest lucru a alimentat speculaţiile că adolescenta, care apare adesea alături de tatăl ei la evenimente publice majore, a fost aleasă să fie următorul lider al Coreii de Nord.Aceasta ar fi a treia succesiune ereditară de la fondarea ţării în 1948.„Nu excludem posibilitatea ca Ju Ae să îi succeadă” lui Kim Jong Un, a adăugat Koo.Adolescenta a fost dezvăluită lumii de mass-media de stat în 2022, când şi-a însoţit tatăl în timpul unui test de lansare a unei rachete balistice intercontinentale (ICBM).De atunci, ea a fost numită „steaua de dimineaţă a Coreii” şi „copilul iubit”.Ea a fost văzută la mai multe evenimente oficiale prezidate de Kim Jong Un, inclusiv manevre militare şi vizite la o fabrică de arme şi la o fermă de pui.Într-o fotografie publicată sâmbătă de Phenian, ea este văzută participând la recentele exerciţii de paraşutişti alături de tatăl ei şi de înalţi oficiali militari.Nimic mai firesc! Pe cine ati fi vrut sa numeasca succesor Kim Jong Un? Pe Iohannis?

PUTIN UMOR

Un rus, un american şi o blondă discută.
Rusul spune:

  • Noi am fost primii care am ajuns în spaţiu!Americanul:
  • Noi am fost primii care am ajuns pe lună!Blonda:
  • Noi vom fi primele care vom ajunge pe Soare.Rusul şi americanul:
  • Idioato, nu se poate ajunge pe Soare. Veţi arde înainte de a ajunge acolo.Blonda:
  • Da’ ce, crezi că suntem aşa de proaste, ne vom duce noaptea…
  • Doi prieteni, un englez și un chinez, se plimbau împreună prin Londra.- Uită-te la toate steagurile astea! Îmi umplu sufletul de mândrie patriotică!- Dar, Chan, tu ești chinez, iar astea sunt steaguri britanice!- Da? Uită-te la etichete.Un chinez intră intr-un bar din America, se așează la bar și-i cere barmanului un whisky. In dreapta lui, Steven Spielberg.Chinezul, un mare fan al filmelor acestuia, ii cere un autograf.In schimb, Spielberg îi dă o palma și-i spune:- Voi, poporul chinez ați bombardat Pearl Harbor, pleacă de-aici.Chinezul, uimit, răspunde:- N-au fost chinezii cei care au bombardat Pearl Harbor, ci japonezii.- Chinezi, japonezi, taiwanezi, sunteți cu toții la fel, a replicat Spielberg.Chinezul, jap-jap, ii dă doua palme lu’ Spielberg și-i spune:- Tu ai scufundat Titanicul. Stramoșii mei au fost pe acea nava…Șocat, Spielberg raspunde:A fost un aisberg cel care a scufundat nava, nu eu..Chinezul:- Iceberg, Spielberg, Carlsberg … toți sunteți la fel.
  • La o bere cu vecinul meu chinez:- Măi Lee, pe tine nu te enervează când lumea spune că voi chinezii semănați între voi ?- Lee plecat să ia bere….eu soția sunt!!!
  • La restaurantul chinezesc vine Sanepidul:- Buna ziua, am auzit ca aveti sobolani …- Daaa … da’ și orezul e foarte bun!
  • Maria implinește 40 ani. Ion ii aduce Mariei o sticlă de lapte. Maria îl întreabă:– De ce lapte, Ioane?– Hai să îți expic Marie: la 20 ani erai proaspătă ca o garofiță, deci ți-am adus o floare, la 30 erai apetisantă, ți-am adus o pâine fierbinte, iar acum la 40 ani ești cât o vacă deci ți-am adus o sticlă de lapte.Maria se uită la el și îi spune:- Eram eu ca o floare la 20 ani dar nu tu ai rupt prima petală, la 30 eram precum pâinea caldă dar tu rupeai coaja și ceilalți mâncau miezul, iar acum la 40 ani sunt eu cât vaca dar când pleci tu de acasă taurii se-ngrămădesc in fața ușii și întreabă: a plecat boul?
  • O tipă măritată se duce la soțul ei și zice:- Dragă, e ziua mea, unde e cadou meu?- Draga mea, vezi Mercedesul ăla roșu din fața blocului?- Vai, dragul meu…- Ei, ți-am luat un furou de aceeași culoare…-
  • Bună ziua! Aş vrea să cumpăr un cadou pentru iubitul meu.- E tânăr?- Nu prea.- E frumos?- Oarecum.- Elegant?- Nimic deosebit.- Cult?- Puţin.- Atunci sfatul meu e să cumpăraţi cadou pentru altcineva.
  • Unul își întreabă prietenul:- Este adevărat că i-ai dăruit prietenei tale, de Crăciun, o cutie cu praline umplute cu lichior?- Da, dar numai pralinele.
o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!