home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
21.03.2024
FAPTUL DIVERS

ZELENSKI SE OFTICA!

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat joi că este „nedrept” faptul că UE continuă să importe „fără restricții” cereale din Rusia, în timp ce a decis să își limiteze achizițiile la anumite produse agricole din Ucraina, cu riscul de a slăbi poziția Kievului față de Moscova, potrivit AFP.„Constatăm că, din păcate, accesul Rusiei pe piața agricolă europeană rămâne nelimitat”, a deplâns el în timpul unui interviu prin videoconferință cu cei lideri ai UE reuniți la nivel de summit la Bruxelles.„Când cerealele ucrainene sunt aruncate pe drumuri (de către fermierii polonezi nemulțumiți, n.r.), produsele rusești și belaruse continuă să fie transportate în Europa (…) Este nedrept”, a continuat el.În conformitate cu normele Organizației Mondiale a Comerțului (OMC), produsele agricole rusești au fost scutite până acum de taxe vamale în UE.În diversele sale pachete de sancțiuni împotriva Moscovei după invazia Ucrainei, UE a avut grijă să nu vizeze sectorul agricol sau îngrășămintele rusești, de teamă să nu destabilizeze comerțul mondial cu cereale și să nu submineze securitatea alimentară a țărilor din Asia și Africa.Corect! Sa moara si capra vecinului!

CLANUL PIELONE

Cristian Popescu Piedone va candida la alegerile locale din 9 iunie, din partea PUSL, la Primăria Capitalei, iar fiul său, Vlad Popescu Piedone, la Primăria Sectorului 5. Și fiica lui Piedone, Ana Maria, pare pregătită pentru o carieră politică la nivel înalt, în presă relatându-se că Piedone ar fi negociat cu PSD, în cazul în care ar fi candidat din partea acestui partid, ca Ana Maria să figureze pentru un loc eligibil pentru alegerile europarlamentare.Înțelegerea a căzut, dar e posibil ca Ana Maria să candideze, la un moment dat, pentru un post de parlamentar, așa cum s-a întâmplat cu fratele său, care a fost ales deputat PSD după alegerile din 2020. Numele Anei Maria a revenit în prim-plan acum două săptămâni, când A.N.I. l-a acuzat pe Piedone de conflict de interese deoarece l-a angajat pe soțul fiicei sale, Șerban Andrei, în comisia pentru vânzarea spațiilor comerciale.Piedone a fost acuzat de conflict de interese și în 2016, deoarece semnase autorizații de funcționare pentru două firme în care erau asociați cei doi copii ai săi, Vlad și Ana Maria. Ulterior, fiica lui Piedone a fost angajată  în cadrul Primăriei Sector 4, acolo unde tatăl ei a fost primar în perioada 2008-2015.Copii lu’ tata! Sa manance si gura lor o paine!

PUTIN SE PREGATESTE DE UN RAZBOI CU NATO? SAU INVERS?

Mai mulți indicatori financiari, economici și militari sugerează că Rusia se pregătește pentru un conflict convențional pe scară largă cu NATO, potrivit analiștilor de la Institutul pentru Studiul Războiului. Deși amenințarea nu este iminentă, este posibil să se întâmple mai devreme decât au presupus anterior unii analiști occidentali, a subliniat ISW în cea mai recentă analiză. Experții de la Institutul pentru Studiul Războiului apreciază că accentul pus de președintele rus Vladimir Putin pe creșterea capacităților economice și militare ale Rusiei este un indiciu că se pregătește pentru un conflict dincolo de „un război prelungit în Ucraina”.După ce și-a asigurat un nou mandat fără emoții la alegerile prezidențiale de la sfârșitul săptămânii trecute, liderul de la Kremlin s-a întâlnit marți cu liderii grupurilor parlamentare pentru a sublinia prioritățile Rusiei în ceea ce privește creșterea economiei. Desigur, astăzi, şi mai ales astăzi, consolidarea capacităţii de apărare şi a securităţii statului rus este deosebit de importantă”, a declarat Putin.Din ce stim noi, apararea nu e totuna cu atacul!

NE INCHIDE CIOLACU MAGAZINEL ALIMENTARE?

Premierul Marcel Ciolacu a cerut aparatului tehnic al Guvernului să evalueze impactul închiderii magazinelor alimentare în weekend. „Nu este o decizie ușoară”, a spus acesta.Întrebat, joi, despre o propunere care vizează închiderea marilor magazine în weekend, premierul Marcel Ciolacu a declarat: „Am dat în discuție la tehnicul Guvernului, să vedem în primul rând impactul. Nu este o decizie ușoară. (…)Nu știm dacă acoperim nevoia cetățenilor dacă închidem supermarketurile. Nu era vorba doar de supermarketuri, era vorba de toate magazinele alimentare”.Premierul a spus că nu le poate impune românilor când să se ducă la magazin să-și cumpere alimente: „Totuși, e decizia fiecăruia dintre noi”.”Am luat-o în calcul, să vedem impactul. Nu e o decizie ușoară, dar dacă avem un sistem alternativ viabil atunci se poate ajunge la o astfel de decizie”, a mai spus Marcel Ciolacu.Mai aveti si alte idei, fratilor?

AMERICANII SCOT CASTANELE DIN FOC CU MANA NOASTRA

Proiectul de extindere a bazei de la Mihail Kogălniceanu a fost inițiat în 2019, înainte de invazia rusă în Ucraina. Lucrările costă 2,5 miliarde de euro și ar urma să se întindă pe 20 de ani, iar din această bază, alianța militară ar urma să susțină și operațiunile din Orientul Mijlociu.SUA folosesc baza de la Kogălniceanu din 1999.Andrei Klimov, vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe din Camera superioară a Parlamentului rus, avertizează că, cu cât devine mai mare baza militară „antirusească” din România, cu atât cresc șansele ca aceasta să fie printre primele ținte ale loviturilor de retorsiune.Parlamentar rus:  „Clubul de sinucigași al NATO îi antrenează pe români într-o aventură care se poate termina foarte rău””Dacă românilor le place, este treaba lor, desigur, dar clubul de sinucigași NATO îi antrenează pe civilii obișnuiți în astfel de aventuri care se pot termina foarte rău pentru familiile și copiii lor. Nu încerc să sperii pe nimeni, ci doar să raționez logic. Nu va fi niciun beneficiu pentru România din asta și vor fi mai multe amenințări. Acesta este un fapt”, a spus senatorul, citat de presa rusă.Dezvoltarea celei mai mari baze NATO din Europa în România, la Constanța, este o continuare a „erodării” securității în regiunea Mării Negre, a declarat, la rândul său, Konstantin Gavrilov, șeful delegației ruse la negocierile de la Viena privind securitatea militară și controlul armelor”Baza de la Mihail Kogălniceanu găzduiește acum aproape 3000 de soldați ai Statelor Unite. Prin proiectul de 2,5 miliarde de euro, pista de la Mihail Kogălniceanu va fi modernizată și extinsă.Vor fi ridicate noi facilități militare, dar și școli, grădinițe, locuri de cazare pentru soldați și familiile lor.În total, vorbim de peste 10.000 de militari care vor putea, în anii următori, să fie găzduiți la baza Mihail Kogălniceanu”, a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Laurențiu Rădulescu.Chiar ca o cautam cu lumanarea…

SE DAU LUPTE CRANCENE PENTRU UN POST DE EUROPARLAMENTAR

Ramona Chiriac nu mai deschide lista comună a PSD-PNL la europarlamentare. Anunțul ar fi fost făcut chiar de șefa demisionară a Reprezentanței Comisiei Europene în România la ședința Partidului Social Democrat de joi, au precizat surse politice citate de News.ro.Ulterior, Ramona Chiriac a confirmat, într-o postare pe reţeaua X, că nu candidează la alegerile europarlamentare și a invocat „motive personale”. „Confirm că nu

întreaga candidez la alegerile pentru Parlamentul European, din motive personale. Continui să susțin Europa în România și România în Europa”, a scris Ramona Chiriac pe X, fosta rețea Twitter. Surse politice au declarat pentru corespondentul Europei Libere la Bruxelles că Ramona Chiriac ar fi cerut un post de comisar european, pe care însă PSD nu i l-a putut promite.Întrebat joi, în conferința de presă susținută la încheierea propriei ședințe de partid, președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a declarat că nu știe nimic despre această retragere din capul listei comune. Întrebat de jurnaliști, Ciucă nu a putut confirma informația că PSD ar fi condiționat numirea Ramonei Chiriac pe primul loc la europarlamentare de intrarea sa în rândul social-democraților. Pe semne, n-a cotizat unde trebuia!

PUTIN UMOR

Bulă are probleme de sănătate, obezitate, colesterol, tensiune mărită, ficat mărit, aşa că merge la doctor. Îl întreabă doctorul: – Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi? Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa… – Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”? – Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi. – Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa… Cam 5 ciocolate pe zi. – Sărat mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare. – Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa… Cam un kil-două de slană pe zi… – Prăjit mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi. – Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!

Merge Bulă la un magazin alimentar și întreabă: -Bună ziua, fiți amabilă, aveți pâine? -Da, avem, de care doriți? -Păi aveți de mai multe feluri? -Da, de azi, de ieri și de alaltăieri. -Bineînțeles că doresc una de azi! -Reveniți, vă rog, peste două zile!

 Ce meserie au părinții voștri? întreabă profesoara. -Tata e inginer, zice Gheorghe. -Tata e mecanic, zice Ionel. -Tata e șef, zice Bulă. -Cum așa, Bulă? întreabă mirată profa. -Are 500 de oameni sub el. -Cu ce se ocupă deci? -Taie iarbă-n cimitir.

Doi pitici numărau o bilă. Bila cade pe ciment și face: „poc! poc!” -De ce nu a făcut : „poc! poc! poc!”? -Pentru că de-aia se numește bilă. Dacă ar fi făcut „poc! poc! poc!” se numea trilă.

Zorro vede o tipă care arată super. Ca să o impresioneze, face un „z” pe gard. Tipa: Uau, Zuperman!

De ce au elefanții ochii rosii? – Ca să se ascundă în cireș… Ați văzut vreodată elefanți în cireș? Nu! – Ați văzut ce bine se ascund?

Alo, mamă, nu te speria, te rog să nu intri în panică, nu e nimic grav, dar sunt la spital! – Manole, ești medic de zece ani, nu mai spune asta de câte ori mă suni.

Doi prieteni stau de vorbă: -Ce mai faci? -Uite, m-a lăsat nevasta pentru cel mai bun prieten. -Credeam că eu sunt cel mai bun prieten al tău… -Acum e el…

Anunț: Tânăr frumos, student, nu beau, nu fumez, am o maşină beton, casă cu 12 camere, părinţi bogaţi, nu vreau nimic, doar mă laud.

 -Domnule, vă recomand să va tundeți chel! -Și asta ajută la oprirea căderii părului? -Nu, dar te ajută să te obișnuiești!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!