home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
25.03.2024
FAPTUL DIVERS

INEL, INEL DE AUR/CU PIATRA SCUMPA LA MIJLOC/TOTI TE-AU IUBIT, COPILA/DAR N-AI AVUT NOROC!

Kate Middleton a revenit recent în atenția publicului după o perioadă de retragere, dezvăluind că a fost diagnosticată cu cancer urmare a unei intervenții chirurgicale abdominale efectuate în ianuarie. Prin intermediul unui mesaj video, ea a exprimat recunoștință față de publicul britanic pentru „extraordinarele mesaje de sprijin și pentru compasiunea arătată în timpul recuperării după operație”.
Până la acest anunț, Prințesa de Wales a fost subiectul multor speculații privind absența sa de la evenimentele regale și prezența redusă pe rețelele sociale. Speculațiile cele mai profund emoționante au inclus întrebări legate de destinul inelului său de logodnă cu safir, bijuterie purtată anterior de Lady Di. Blestemul safirului albastru Zvonurile despre Kate Middleton au făcut deja înconjurul lumii și tot felul de speculații s-au născut în rândul utilizatorilor rețelelor de socializare. Printre cele mai hilare, se numără cei care vorbesc despre cea mai gravă tragedie pentru Kate Middleton legată într-un mod foarte sumbru de inelul ei de logodnă primit de la Prințul William: safirul albastru al lui Lady Di.Adepții astrologiei consideră safirul albastru ca fiind o piatră care poate aduce ghinion, fiind descurajată utilizarea acesteia pentru simbolizarea începuturilor în relațiile de cuplu. Conexiunea cu Saturn sugerează că această bijuterie ar putea atrage karma nefavorabilă. Istoria amintește că mariajul dintre Prințesa Diana și actualul rege Charles al III-lea a fost marcat de nenorociri, cu infidelități și minciuni, dar și de cel mai nedorit final: moartea acesteia într-un teribil accident de mașină.Safirul, recunoscut pentru frumusețea sa delicată, poate adesea să păstreze un ecou al experiențelor proprietarului său anterior. În acest context, se crede că inelul de logodnă al lui Kate ar putea reflecta experiențele dificile prin care a trecut Lady Di, inclusiv divorțul de Charles al III-lea, marcat de prezența unei terțe persoane în căsnicia lor, Camilla Parker-Bowles.Cu inel sau fara, cand e sa se aleaga praful, se alege!

GABI FIREA N-A UITAT SARMA PE CARE I-AU GASIT-O IN COLON!

“Felicit echipa medicală de la Spitalul Sfânta Maria din București! România are primul centru de transplant de tub digestiv”, spune Gabriela Firea într-un mesaj pe Facebook.
“Încă o performanță a echipei care a realizat 12 intervenții de transplant pulmonar și 70 de transplant hepatic. Spitalul Sfânta Maria, condus de prof. dr. Narcis Copcă, a fost acreditat să poată realiza aceasta intervenție și demonstrează din nou că investițiile în aparatură și medici salvează vieți!”, spune Firea. Gabriela Firea spune că, în mandatul său ca primar general, Spitalul Sfânta Maria a devenit primul centru de transplant pulmonar din România “În mandatul meu ca primar general, Spitalul Sfânta Maria a devenit primul centru de transplant pulmonar din România! Toți românii își amintesc lupta pe care am dus-o, împreună cu medicii de la Sfânta Maria, chiar împotriva ministrului Sănătății USR de la vremea respectivă. Am demonstrat că putem salva vieți și la noi în țară, cu mai puține costuri și am stricat afacerilor celor care se îmbogățeau pe spatele oamenilor aflați în suferință. Au trecut aproape 6 ani de la primul transplant realizat cu succes și de atunci au avut loc 12 intervenții sub îndrumarea echipei coordonate de medicii Igor Tudorache și Narcis Copcă.Iată că la Spitalul Sfânta Maria continuă performanța în salvarea vieții oamenilor! Medicii de aici realizează transplant hepatic – 70 de intervenții realizate, transplant pulmonar și au primit acum acreditarea pentru a realiza primul transplant de tub digestiv, adaugă Firea. Felicit echipa medicală de la Spitalul Sfânta Maria pentru dăruirea totală către pacienți și pentru forța de a face zilnic performanță. Chiar și în pandemie, când alții stăteau ascunși în casă, medicii au efectuat operații de transplant și au salvat vieți. Cât am fost primarul general al Capitalei, între 2016 și 2020, am acordat o atenție deosebită celor 19 spitale administrate de Primăria Capitalei. La inițiativa mea și cu votul consilierilor generali social-democrați, au fost alocate fonduri record pentru modernizarea și dotarea spitalelor, circa 100 de milioane de euro anual, totul doar în interesul pacienților”, a transmis Gabriela Firea.Nicusor si Pielone isi musca mainile de necaz! Unul altuia!

GARGARA AUR INVINGE!

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a depășit Partidul Social Democrat (PSD) în preferințele electorale, potrivit ultimelor sondaje. Acest avans neașteptat subliniază o schimbare semnificativă în orientările politice ale alegătorilor, cu o tendință clară de respingere a partidelor corupte care distrug România de 34 de ani.Această creștere fulminantă a AUR nu este doar o reflectare a nemulțumirii populare față de coaliția PSD-PNL, ci și o indicație a succesului discursului lor axat pe valorile conservatoare europene și pe criticarea regimului. Cetățenii sunt atrași de mesajul anti-establishment și de promisiunea unei schimbări reale, au realiazat că AUR este liderul opoziției din România.Experții sugerează că AUR are toate șansele să devanseze nu doar PSD, dar întreaga coaliție guvernamentală până în toamnă, punând presiune pe partidele tradiționale să își reevalueze strategiile și să răspundă mai eficient la solicitările electoratului.E usor sa stai pe margine si sa injuri calul care trage caruta plina!

DRAG IMI E BADITA CU TRACTORUL

Guvernarea PSD-PNL planifică să crească impozitul la tractoare, justificând această măsură prin consumul mare de combustibil și nivelul de poluare generat de aceste vehicule agricole. Această măsură, percepută ca fiind complet deconectată de realitățile și nevoile sectorului agricol, a provocat indignare în rândul fermierilor și a criticilor guvernului, care o văd ca pe o nouă povară financiară impusă unui sector deja sufocat de taxe și reglementări.„Cică consumă mult și poluează, dar ce facem, să arăm cu mâna? Este absurd și insultător”, a declarat un fermier afectat, subliniind disperarea și frustrarea celor din domeniu. Criticii acuză guvernul de lipsă de viziune și de ignorarea impactului pe care astfel de măsuri îl au asupra producției agricole și, implicit, asupra economiei naționale.„Guvernul alege să pedepsească fermierii cu taxe mai mari. Este o politică fiscală criminală, care lovește în inima sectorului agricol”, a comentat un analist economic, criticând abordarea guvernării.Taranii vor invata ca se poate “ara” i cu un bat bine ascutit la un capat

PUTIN UMOR

Un om intra intr-un bar cu un caine vorbitor.

– El este Butch, cainele vorbitor. Poate sa faca orice doriti.

La care barmanul:

– Uite Butch 5 lire. Du-te si cumpara ziarul si sa nu te faci ca uiti ziarul. Pleaca Butch. Trec sase ore si Butch nu se mai

intorsese asa ca incep sa-l caute. Cauta ei peste tot si il gasesc in strada cu o catelusa.

La care stapanul zice:

– Butch, niciodata n-ai facut asa ceva !

– Pana acum nu am avut bani.

😛

Un tip mergea prin desert pe o camila, de vreo doua saptamani.

Ramasese fara apa, fara mancare si suferea ingrozitor din

cauza caldurii. La un moment dat, trece unul, fugind, pe langa el. Mai merge, ce mai merge si vede pe altul alergand. Si tot

asa. La un moment dat, se ia dupa unul si il intreaba:

– De ce fugi dom’le in halul asta ?

– Lasa-ma dom’le ca fug.

– Pai vad, dar de ce ?

– Pai alergand, se formeaza niste curenti in jurul meu, care fac racoare si nu mai sufer de caldura.

“Interesanta, idee” isi zice omul nostru. Se suie pe camila si o indeamna sa mearga mult mai repede. Si intr-adevar se face mai racoare. Si merge el asa un timp, iar apoi camila cade lata jos de oboseala.

Se uita omul la ea, incearca sa o scoale – nimic.

“Hmmm”, isi zice el, “se pare ca a inghetzat de tot”.😦

Ion şi Gheorghe, pensionari, stăteau în parc şi priveau.

rece o gagică bună de tot.

– Bă Ioane, ce i-aş face la fătuca asta, mă, uite cum arată, ce forme!!

– Nu-mi place, mă….

Mai stau ei, mai trece una bună rău de tot!

– Bă Ioane, uite la ea, ce corp, vai de capu` meu… tot îi bun la ea, mă….elegantă, frumoasă……aş tine-o în puf mă,… uite cum arată!

– Nu mă Ghio mă, îi urâtă mă… dă-o încolo mă de paraşută…

– Dar ce ai mă Ionică… ce te-a apucat aşa deodată… eşti nebun….nu vezi ce bine arată, ce tot ai?!

– Mă Ghio, mă, apoi dacă tot nu mai pot, măcar să fiu pretenţios…

Bula se intalneste pe strada cu un prieten care il intreaba:

– Bula, am auzit ca ti-a murit soacra. Ce-a avut?

– Ceva bijuterii, un televizor si putine economii…

– Nu asta te-am intrebat. Ce i-a lipsit?

– Pai, masina, o casa sau un apartament proprietate personala…

– Bula, de ce a murit?

– A fost la noi in vizita, eu i-am spus sa mearga in pivnita sa aduca niste cartofi, sa facem pireu. A cazut pe scari si si-a rupt gatul.

– Ce ghinion! Si ce-ati facut?

– Macaroane cu branza.😦

O măicuţă pleacă din mânăstire şi bântuie pe stradă.

La un moment dat întâlneşte o tipă rezemată de o maşină luxoasă şi o întreabă:

− Auzi, dar matale ce lucrezi tu de ai maşină aşa frumoasă?

− Nimic. Mă întâlnesc cu un neamţ, îl fac să se simtă bine şi mi-a dat maşina.

− Dar hainele astea de unde le ai?

− Mă întâlnesc cu un italian, îl fac să se simta bine şi îmi dă haine.

− Dar totuşi de unde ai atâţia bani?

− Mă întâlnesc cu un francez, îl fac să se simtă bine şi îmi dă bani.

Măicuţa se întoarce dezamagită la mânăstire şi seara merge la culcare. Pe la miezul nopţii se aud bătăi uşoare în uşă. La care măicuţa raspunde răstit:

− Du-te naibii, părinte Ilarie, cu biscuiţii tăi cu tot

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!