home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
27.03.2024
FAPTUL DIVERS

RUSII JOACA MURDAR

Este posibil ca Rusia să fi folosit un nou tip de bombă teleghidată în atacurile aeriene asupra orașului Harkov din nord-estul Ucrainei, care au ucis cel puțin o persoană miercuri, au declarat oficiali locali, potrivit AFP.Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a condamnat atacul ca fiind „teroare rusească”, iar Volodimir Timoșko, șeful poliției regionale din Harkov, a declarat că Moscova ar fi putut folosi un nou tip de bombă teleghidată pe care a descris-o ca fiind UMPB D-30.„Este ceva între o bombă aeriană ghidată, pe care ei (rușii) au folosit-o recent, și o rachetă. Este o bombă zburătoare, ca să spunem așa”, a declarat Timoșenko la locul loviturii.Guvernatorul regional Oleh Sinhubov a sugerat, de asemenea, că este posibil ca Moscova să fi folosit un nou tip de bombă, spunând: „Se pare că rușii au decis să își testeze bombele modificate pe locuitorii caselor”.„Conform datelor preliminare, inamicul a lovit astăzi Harkovul cu o rachetă ghidată de mare calibru pentru prima dată”, a precizat guvernatorul pe Telegram.„Harkovul a fost lovit de bombe aeriene – pentru prima dată din 2022”, a anunţat la rândul său Serhii Bolvinov, şeful departamentului de investigaţii al poliţiei regionale, pe Facebook.Rusia nu a comentat imediat comentariile acestora. Aceasta neagă că ar fi vizat civili, deși războiul a ucis mii de oameni, a dezrădăcinat milioane de oameni și a distrus orașe și localități.Două clădiri rezidențiale și o instituție medicală au fost parțial distruse, iar un total de 14 clădiri, inclusiv o unitate de învățământ, au fost avariate, a declarat guvernatorul regional Oleh Sinehubov pe messengerul Telegram.Ei, bine ca nu mai folosesc armament ruginit din 1917, cum ne ziceau ucraineni ca foloseau!

NEMTII SE PREGATESC DE RAZBOI IN UNGARIA!

Compania germană din industria de apărare Rheinmetall a pus piatra de temelie a unei fabrici de 63 de milioane de euro care va produce componente pentru vehicule electrice şi alimentate cu hidrogen la Szeged, scrie Budapest Business Journal, citat de News.ro.Christoph Müller, care conduce divizia Rheinmetall Power Systems, a declarat că uzina din Szeged va fi prima bază „hibridă” a companiei, cu tehnologii civile şi de apărare sub acelaşi acoperiş. Uzina de 15.000 de metri pătraţi, alături de centrul de cercetare laser ELI-ALPS, ar putea fi extinsă ulterior, a adăugat el.Fabrica va fi cea de-a patra a Rheinmetall din Ungaria, pe lângă o fabrică de vehicule blindate din Zalaegerszeg, o fabrică de muniţii din Várpalota şi un centru de digitalizare din Budapesta, înfiinţat împreună cu compania maghiară TIC 4iG. Fabrica va angaja 300 de profesionişti cu înaltă pregătire.Uzina va fi cea de-a 22-a a Rheimetall pentru a sprijini electromobilitatea, a spus Müller.Simplu! Daca rusii se supara ,nemtii vor da vina pe unguri!

VIOLATA E DE VINA!

Un bărbat de 46 de ani din localitatea Rafaila, județul Vaslui, a fost arestat preventiv marți, 26 martie, fiind acuzat că și-a violat propria fiică, care suferă de anumite deficiențe. Deși bărbatul a recunoscut faptele, mama victimei, dar și alte rude, declară că agresorul nu are nicio vină, îi găsesc circumstanțe atenuante pentru faptele sale. Pe victimă, în schimb, o pun la zid.

În primul weekend din martie, când s-a întors de acasă la centru, tânăra a fost chemată la cabinetul medical pentru a i se administra medicația. Observând că este abătută, cadrele medicale au întrebat-o dacă are vreo problemă, moment în care aceasta a izbucnit în plâns și le-a povestit că în cele trei zile cât a fost acasă, tatăl ei a batjocorit-o în fiecare zi, au relatat surse apropiate anchetei pentru HotNews.ro. Reprezentanții centrului au anunțat imediat poliția.Ancheta polițiștilor s-a desfășurat cu dificultate, având în vedere deficiențele tinerei. Probele adunate, inclusiv cele medico-legale, au arătat că aceasta a fost victima unui abuz sexual.Audiat de polițiști, tatăl a recunoscut că a întreținut relații sexuale cu fiica sa, însă a invocat că tânăra ar fi fost de acord.În urma sa, acasă, soția, dar și alte rude o acuză pe tânără că și-a băgat tatăl în arest. Cea mai vehementă dintre toți este chiar mama fetei, care spune că fiica ar fi trebuit să reclame un alt băiat din sat, nu pe tată.Femeia recunoaște că bărbatul i-a spus după trei zile că „a greșit”, dar a venit și cu o explicație. Ea susține că bărbatul ar fi intrat în casă unde fiica lui era dezbrăcată și că probabil a confundat-o și de aceea a întreținut relații sexuale cu ea.„Nu este vinovat cu nimic. Ea e vinovată. El nu are nicio vină. Era pe șes cu vitele, iar ea l-a sunat să vină acasă. El a venit, a intrat în casă, unde ea era dezbrăcată. Nu și-a dat seama, el o crezut că sunt eu, dar eu eram plecată în sat, la magazin. La vreo trei zile mi-o spus al meu (soțul n.r.) ce s-a întâmplat, că i-a fost frică să îmi spună”, a declarat mama tinerei jurnaliștilor prezenți marți la Rafaila.Femeia afirmă că fiica ar fi trebuit să îl reclame la poliție pe un alt tânăr din sat cu care ar fi întreținut relații sexuale în trecut, și nu pe tatăl ei. Deși soțul a recunoscut atât în fața ei, cât și la poliție că a întreținut relații sexuale cu fiica sa, femeia îl consideră nevinovat și regretă că a ajuns după gratii.Nu doar soția agresorului aruncă vina asupra victimei, ci și alte rude ale acestora, care îl consideră pe bărbat un om gospodar și că „probabil, nu și-a dat seama ce a făcut”.A gresi e omeneste!

SOSOACA SE VISEAZA PRIMARITA DE IASI

Senatoarea Diana Şoşoacă a anunţat miercuri că se gândeşte foarte serios să candideze la Primăria Iaşi, ea acuzându-l pe edilul Mihai Chirica de ”înaltă trădare”, întrucât acesta susţine independenţa Republicii Moldova şi nu unirea cu România. Diana Şoşoacă, senatoare de Iaşi, a fost prezentă miercuri în plenul Consiliului Local, în cadrul reuniunii fiind marcată Ziua Unirii Basarabiei cu România. Primarul Iaşiului Mihai Chirica a afirmat că Republica Moldova are nevoie de susţinerea României, el precizând că ”Moldova nu poate trăi decât independentă, pe picioarele ei, în prosperitate”.Diana Şoşoacă a intervenit şi l-a acuzat de ”înaltă trădare” pe edilul Mihai Chirica. Ea a precizat că primarul ar trebui să susţină unirea României cu Republica Moldova şi nu independenţa statului vecin.Ulterior, ea a părăsit sala de şedinţe şi a anunţat că ia în calcul o candidatură la Primăria Iaşiului. ”Faţă de toate infracţiunile pe care primarul le face, mă gândesc foarte serios să candidez la primăria Iaşiului. Cred că voi candida”, a spus Diana Şoşoacă.Ea a fost aleasă senator de Iaşi în anul 2020, când a candidat pe listele AUR. Diana Şoşoacă a fost exclusă din AUR în februarie 2021, în urma unui conflict cu conducerea partidului, şi a fondat o nouă formaţiune, SOS.Si noi care credeam ca se viseaza la Cotroceni!

A VENIT TOAMNA! SE INGALBENESC PUII!

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, miercuri dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să pară mai bună, uneori procedura realizându-se în timpul hrănirii, astfel încât vopseaua să nu poată fi spălată. În aceste condiţii, afirmă Constantinescul, ne confruntăm cu un ”atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi”. Ulterior, ANPC a precizat că verificările au relevat câteva nereguli la un număr restrâns de producători şi că ”au fost luate toate măsurile necesare pentru a menţine un nivel înalt de protecţie a consumatorilor”. ”Există o vorbă care spune că umbli cu cioara vopsită. Dar iată că varianta modernă se referă la puiul de găină vopsit. Există operatori economici care îşi vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare. Dar şi aici se întâmplă o minune: unii dintre pui sunt vopsiţi prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în ţesut şi să nu poată fi spălată”, a scris, miercuri dimineaţă, pe Facebook, Horia Constantinescu. Acesta afirmă că şi ouăle primesc altă culoare odată ce este folosită mâncare amestecată cu produsele specifice păcălirii.”Dacă adăugăm şi ingredientul sallmonela, descoperit la unele ferme de către colegii noştri, în condiţiile în care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui să existe filtre serioase, nu superficiale, atunci puiul vopsit devine şi un pericol pentru sănătatea noastră. Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniţi pentru a părea mai buni, împănaţi cu tulpini de salmonella periculoase”, a mai scris Constantinescu.Acesta anunţă că va transmite în cursul zilei o ”informare către absolut toate instituţiile ce pot verifica cum s-a ajuns în această situaţie”.Sa mai spuna cineva ca romanul nu e inventiv!…

DIN INTELEPCIUNEA PROVERBELOR

  1. România: “Unde nu-i cap, vai de picioare.”
  2. Anglia: “Nu pune toate ouăle în același coș.”
  3. Franța: “Cine se trezește de dimineață, departe ajunge.”
  4. Germania: “Cine râde la urmă, râde mai bine.”
  5. Italia: “Nu este fum fără foc.”
  6. Spania: “Mai bine târziu decât niciodată.”
  7. Rusia: “Nu există fum fără foc.”
  8. China: “O călătorie de o mie de mile începe cu un singur pas.”
  9. Japonia: “Chiar și maimuțele cad din copaci.”
  10. India: “Elefantul continuă să meargă chiar și când latră câinii.”
  11. Brazilia: “Cine se trezește devreme, găsește aur.”
  12. Mexic: “Nu lăsa pentru mâine ce poți face astăzi.”
  13. SUA: “Nu judeca o carte după copertă.”
  14. Canada: “Nu contează cât de încet mergi, atâta timp cât nu te oprești.”
  15. Australia: “Cine caută, găsește.”
  16. Africa de Sud: “Fiecare pasăre își laudă propriul cuib.”
  17. Egipt: “O mână singură nu aplaudă.”
  18. Turcia: “Cine se aseamănă, se adună.”

Grecia: “Ochii sunt oglinda sufletului.”

Norvegia: “Nu există vreme rea, doar haine nepotrivite.”

„Nu amâna pe mâine ce poți face poimâine.” – Mark Twain

„Dacă viața îți oferă lămâi, fă-ți o limonadă.” – Proverb american

„Oricine poate fi erou pentru o zi, dar o viață întreagă de prostii are nevoie de talent.” – Oscar Wilde

„Nu-ți bate capul cu problemele. Ele nu-ți vor da un cap nou.” – Proverb chinezesc

„Când viața îți dă lămâi, fă-te luptător de sumo.” – Proverb japonez

„Dacă te împiedici de greșeli, ai făcut un pas înainte.” – Proverb rusesc

„Ochii care nu se văd, se uită la filme.” – Proverb românesc

„Dacă vrei să faci Dumnezeu să râdă, spune-i planurile tale pentru viitor.” – Proverb englezesc

„Cine se scuză, se acuză… și devine cel mai amuzant din cameră.” – Proverb francez

„Nu te îngrijora că zăpada acoperă munții. Ea le oferă un aspect maiestuos.” – Proverb tibetan

„Dacă ești într-un tunel întunecat, nu striga. Oamenii pot crede că ești un tunar.” – Proverb suedez

„Dragostea este ca un wc: când îl folosești, întotdeauna e ocupat.” – Proverb italian

„Dacă vrei să fii fericit pentru o zi, bea un pahar de vin. Dacă vrei să fii fericit pentru tot restul vieții, învață să-l faci.” – Proverb chinezesc

„Ceea ce nu te omoară, te face mai ciudat.” – Proverb german

„Dacă viața îți dă lamâi, adaugă vodka și gheață.” – Proverb rusesc

„Nu te îngrijora despre ceea ce gândesc ceilalți despre tine. Sunt prea ocupați să se gândească la ei înșiși.” – Proverb american

„Dacă râzi de tine însuți, nimeni nu se va mai simți nevoit să o facă.” – Proverb indian

  • „Nu-ți pune gândurile în cap. Locul lor este în telefon.” – Proverb modern
  • „Dragostea trece prin stomac, dar ura trece prin intestinul gros.” – Proverb jamaican
  • „Nu lăsa pe mâine ce poți face într-o săptămână.” – Proverb umoristic
  1. Africa:
  • Nigeria: „Nu poți să-ți furi propria capră și să te ascunzi în spatele ei.”
  • Etiopia: „Omul care se teme de întuneric nu va vedea niciodată stelele.”
  1. Asia:
  • China: „Cel mai bun moment pentru a planta un copac a fost acum 20 de ani. Al doilea cel mai bun moment este acum.”
  • Japonia: „Nu te teme de cel care a studiat 10.000 de lovituri diferite, teme-te de cel care a studiat o singură lovitură de 10.000 de ori.”
  1. Europa:
  • Italia: „Omul care nu face nicio greșeală nu face nimic.”
  • Spania: „Nu există prieten ca un frate vechi.”
  1. America de Nord:
  • SUA: „Nu poți să judeci un pește după abilitatea lui de a se cățăra într-un copac.”
  • Mexic: „Nu pune toate ouăle în același coș.”
  1. America de Sud:
  • Brazilia: „Un om cu un singur ceas știe ce oră este. Un om cu două ceasuri nu este niciodată sigur.”
  • Argentina: „Nu te grăbi să te căsătorești, dar grăbește-te să te îndrăgosești.”
  1. Proverbe universale:
  • „Nu te certa niciodată cu un prost, oamenii s-ar putea să nu vadă diferența.”
  • „Cel mai bun mod de a prezice viitorul este să-l creezi.”
  • „A greși este omenește, a ierta este divin.”

Bonus:

„Nu te duce niciodată la culcare supărat.”

„Râsul este cel mai bun medicament.”

„Munca grea nu a ucis niciodată pe nimeni, dar l-a făcut să se simtă rău a doua zi.”

„Când viața îți dă lămâi, fă limonadă.” – Proverb anonim

„Când pisica nu-i acasă, șoarecii dansează pe masă.” – Proverb englezesc

„Dacă te lovește o furtună, stai în barcă și cântă.” – Proverb japonez

„Cine râde la urmă, râde mai bine.” – Proverb francez

„O zi fără râs este o zi pierdută.” – Charlie Chaplin

„Cel care râde la greșelile altora, uită să-și ascundă propriile greșeli.” – Proverb arab

„Nu ești niciodată prea bătrân pentru a-ți face un nou vis sau a visa un nou vis.” – C.S. Lewis

„Cine se îngrijorează prea mult pentru viitor, va pierde prezentul.” – Proverb chinezesc

„Nu lăsa iarba să crească sub picioarele tale.” – Proverb african

„Dacă încerci mereu să fii normal, nu vei ști niciodată cât de extraordinar poți fi.” – Maya Angelou

„Cel care vrea să mănânce miere, trebuie să fie pregătit să se lupte cu albinele.” – Proverb african

„Nimic nu este atât de serios încât să nu poată fi spus cu un zâmbet.” – Proverb japonez

„Dacă nu poți fi un copac mare, fii un tufiș verde, dar fii cel mai verde tufiș.” – Proverb arab

„Nu măsurăm viața în respirații, ci în momentele care ne taie respirația.” – Maya Angelou

„Când viața îți dă lămâi, aruncă-i în ceilalți și vezi dacă te prind.” – Proverb anonim

„Un zâmbet este cea mai scurtă distanță între două persoane.” – Victor Borge

„Niciun om nu este atât de bogat încât să nu aibă nevoie de un zâmbet.” – Proverb indian

„Dacă planurile tale nu funcționează, schimbă planul, dar nu-ți schimba scopul.” – Proverb chinezesc

„Când ai doar un ciocan, toate problemele par a fi cuie.” – Proverb englezesc

„Nu uita niciodată să zâmbești, pentru că ziua în care nu zâmbești este o zi pierdută.” – Charlie Chaplin

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!