home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
acum 15 zile
FAPTUL DIVERS

AMERICANII NE DAU LECTII DE AUTOAPARARE!

Asistentul pentru afaceri europene şi eurasiatice al secretarului de stat american, James O’Brien, a declarat, marţi, că SUA lucrează cu România în ceea ce priveşte ameninţările venite în contextul războiului din Ucraina.
“Cel mai important lucru pentru România este să aibă o idee clară despre riscuri. Avem o comunicare constantă. Rusia a spus clar că nu are intenţia de a lovi teritoriul NATO. Deci, asta stabileşte linia de bază. Apoi, lucrăm cu România cu privire la ameninţări, inclusiv ameninţări cibernetice şi hibride, cu privire la ameninţările din partea dronelor, aşa cum s-a întâmplat de două ori în ultimul an – acest lucru implică atât conştientizarea ameninţării, cât şi capacitatea de a opri o dronă dacă aceasta ajunge în România -, despre supravegherea din aer, atât maritimă, cât şi terestră, şi protecţia împotriva ameninţărilor maritime.România a făcut foarte multe pentru a-şi construi propria capacitate în toate aceste dimensiuni. Lucrăm cu armata română pentru fiecare dintre acestea pentru a vedea unde trebuie să completăm. Aşadar, simt că există un plan cuprinzător şi că acesta se potriveşte cu natura ameninţării şi ne vom asigura că, în cazul în care ameninţarea evoluează, munca pe care o facem cu România va păstra baza”, a spus James O’Brien, într-o discuţie cu presa, întrebat care ar fi nevoile României pentru o mai bună protecţie în faţa războiului din Ucraina.Oficialul american a apreciat cooperarea dintre România şi Ucraina.Oficialul american a apreciat cooperarea dintre România şi Ucraina, subliniind că aceasta este esenţială pentru poporul ucrainean şi ajută ţara noastră să fie mai sigură.
“Lucrăm cu Ucraina. Ajutăm Ucraina să-şi apere integritatea teritorială. Despre acest lucru este lupta şi cu cât Ucraina poate să poarte lupta cu Rusia şi să ţină Rusia ocupată şi aceasta să se retragă, cu atât mai sigură va fi România. Activitatea noastră cu România este de a ne asigura că lupta nu se poate extinde şi că România îşi poate apăra bine teritoriul şi oamenii împotriva oricărui risc ca această bătălie să vină în direcţia sa. Dar, de fapt lupta se dă în Ucraina şi de aceea cooperarea pe care România a furnizat-o Ucrainei a fost esenţială nu numai pentru poporul ucrainean, ci ajută şi România să fie mai sigură”, a declarat oficialul american.
Asistentul pentru afaceri europene şi eurasiatice al secretarului de stat al SUA, James O’Brien, efectuează în perioada 15-19 aprilie vizite în Bulgaria, România, Elveţia şi Slovenia.
În România, el a avut o întrevedere cu ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr. Cu acest prilej, potrivit MApN, demnitarul român a evidenţiat necesitatea consolidării prezenţei NATO pe întregul Flanc estic, “aspect imperativ pentru securitatea şi stabilitatea regiunii extinse a Mării Negre şi nu numai”.E clar! Din ce spune respectivul reiese ca, la o adcica, va trebui sa ne descurcam fara sa ne bazam prea mult pe americani!

LICITATIE PENTRU BETIVII PRETENTIOSI!

„Royal Marriage Malt Whisky – Long Life and Happiness” a fost realizat şi îmbuteliat în anul 1981, cu ocazia celebrei căsătorii din data de 29 iulie a prinţului Charles cu Diana. Băutura va fi vândută în Licitaţia de Şampanie, Whisky şi Vinuri de Colecţie care va fi organizată de Artmark în 23 aprilie.
Aceast whisky a fost creat din două recolte, din 1948 şi 1961, reprezentând anii de naştere ai mirilor din Familia Regală Britanică. Fondat în 1824 de Alexander Reid, un fermier de orz, care a fost şi profesor, Macallan a fost una dintre primele distilerii din Scoţia care a primit licenţă de legală funcţionare. Numele provine din cuvântul gaelic „magh”, care înseamnă „pământ fertil”, iar terminaţia adăugată, „llan”, aduce aminte de un călugăr pe nume St. Fillan, care avea o legătură strânsă cu biserica pe care se află terenurile distileriei, informează news.ro.
Băutura are, în centrele internaţionale care o mai vând, o etichetă pe care scrie peste 11.500 de euro, aşadar preţul de pornire din această licitaţie este unul foarte atractiv: doar 3.500 de euro. Tot Macallan a lansat în 2011 o ediţie limitată dedicată căsătoriei dintre Prinţul William şi Catherine Middleton, folosind, de asemenea, o combinaţie a producţiilor din anii de naştere a celor doi miri: 1996 şi 1999. Au fost realizate atunci doar 1.000 de sticle.Remarcabil este şi acest William Larue Weller Kentucky Bourbon, din 1920, care are, aşadar, o vechime de peste 100 de ani. Băutura a fost reîmbuteliată în decantor din cristal şi este însoţită de certificat de autenticitate. Preţul de pornire în această licitaţie: 300 de euro.De asemenea, Licitaţia de Şampanie, Whisky şi Vinuri de Colecţie, care de data aceasta va avea loc şi cu prezenţă fizică, la Palatul Cesianu-Racoviţă (din strada C.A. Rosetti nr. 5), aşadar nu va fi doar un eveniment online, propune o colecţie savuroasă de etichete celebre, de la celebrele vinuri Saint-Émilion, dar şi alte Bordeaux-uri renumite, până la Ţara Soarelui Răsare cu al său faimos whisky Suntory. Din selecţia noastră nu lipsesc sticle de şampanie care au scris istorie (Dom Pérignon Vintage, Bollinger), dar şi noile apariţii din breaslă (Fleur de Miraval).
Printre loturile la mare căutare în astfel de evenimente sunt şi şampania Moët & Chandon din anii 1960, ce are un preţ de pornire de numai 75 de euro, de asemenea cea din 1953, având un preţ de pornire de 300 de euro, dar şi setul de trei sticle Macallan Glenlivet (1937/1938/1939) îmbuteliate de Gordon şi MacPhail, ce are un preţ de pornire de 5.000 de euro, precum şi cabinetul aniversar bicentenar Graham’s, conţinând două verticale de vin de Porto (din 1963-2011 şi 1961-2006) – ce explicitează istoria de sute de ani a vinului Graham’s, având un preţ de pornire de 15.000 de euro (raportat la un preţ de listă aproape dublu).
La Galeriile Artmark pot fi vizitate, liber, toate expoziţiile prilejuite de licitaţiile casei A10 by Artmark. Vă invităm, aşadar, să descoperiţi muzeul inedit din inima Bucureştiului. Zilnic, de luni până duminică, între orele 10.00 şi 20.00, oferim acces la obiecte de colecţie excepţionale, care provin din colecţii private şi „ies”, deci, rareori la „întâlnirea” cu publicul.
Spectacolul fiecărei licitaţii găzduite de Palatul Cesianu-Racoviţă (din str. C.A. Rosetti nr. 5) este, de asemenea, un eveniment cu acces nerestricţionat. Iubitorii de artă, istorie ori obiecte de colecţie pot licita fie direct în timpul evenimentelor cu prezenţă fizică, fie online, dacă îşi fac cont pe site-ul artmark.ro.Adevaratii betivi vor da buzna! Cand e vorba de bautura, ei nu se uita la bani!

ESTI AS IN TURNATORIE?POTI SA SCAPI DE PUSCARIE!

Tribunalul Vaslui a decis ca fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui Dumitru Buzatu să fie plasat în arest la domiciliu, hotărârea nefiind definitivă. Buzatu se află în arest preventiv din 23 septembrie 2023, după ce a fost prins de DNA când primea mită 1,25 de milioane de lei de la un om de afaceri.Înlocuiește măsura arestului preventiv (…) faţă de inculpatul Buzatu Dumitru, cu măsura arestului la domiciliu. (…) Dispune punerea în libertate a inculpatului Buzatu Dumitru (…), în prezent aflat în arest preventiv la Penitenciarul Vaslui, dacă nu este arestat sau reţinut în altă cauză penală, după rămânerea definitivă a prezentei încheieri. (…) Impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul din sat Zăpodeni, com. Zăpodeni, jud. Vaslui, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza”, este decizia Tribunalului Vaslui.Decizia Tribunalului București nu este definitivă.La ce bani a agonisit, sentinta ramane definitiva!

MAZARE RAMANE LA BORCAN

Cererea lui Radu Mazăre de liberare condiţionată a fost respinsă, miercuri, de Judecătoria Sectorului 4, dar decizia magistraţilor nu este definitivă. În cazul în care această hotărâre nu se va schimba la instanţa superioară, Radu Mazăre mai poate formula o nouă cerere de liberare condiţionată peste nouă luni. “În baza art. 587 alin. (2) C.proc.pen. raportat la art. 59 C.pen. din 1969 cu aplicarea art. 5 alin. (1) C.pen. respinge cererea de liberare condiţionată formulată de petentul-condamnat Mazăre Radu Ştefan, în prezent deţinut în Penitenciarul Bucureşti-Jilava, ca neîntemeiată. În temeiul art. 587 alin. (2) din C.proc.pen., fixează termen de reiterare de 9 luni, care va curge de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe, după expirarea căruia propunerea sau cererea va putea fi reînnoită”, se arată în minuta instanţei. Decizia Judecătoriei Sectorului 4 nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de trei zile de la comunicare.  Radu Mazăre are de executat o pedeapsă de 9 ani de închisoare, în urma contopirii a două pedepse definitive primite de fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, una de nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri şi alta de cinci ani de închisoare, în dosarul Polaris. În dosarul Polaris, Radu Mazăre a fost trimis în judecată în 10 decembrie 2015, fiind acuzat de trei infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi conflict de interese.Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au arătat în rechizitoriu că Radu Mazăre a primit opt milioane de euro şi peste opt milioane de lei de la reprezentanţii unor firme pentru facilitarea emiterii unor documente şi pentru înlesnirea câştigării unei licitaţii sau încheierea unor contracte.În acest dosar, Radu Mazăre a fost condamnat în 3 februarie 2022, la cinci ani de detenţie.Pana iese Mazare din puscarie, i se usuca vrejul!

COALITIA PARIAZA IN CONTINUARE PE UN CAL MORT

Medicul Cătălin Cîrstoiu este susţinut în continuare de alianţa PSD-PNL pentru funcţia primar general al Capitalei. Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, exclude, în prezent, sprijinul acordat altui candidat care se va înscrie în competiţia electorală de la 9 iunie.”Lucrurile sunt destul de clare, cel puţin pentru mine: este improbabil să susţinem un candidat al unui alt partid cu care coaliţia PSD-PNL nu are un acord politic. Nu văd cum am putea noi, care avem un candidat, să susţinem candidatul unui alt partid. Eu înţeleg, sunt sondaje, startul a fost mai greu, s-a pornit târziu, am anunţat târziu, dar asta nu înseamnă că nu avem forţa necesară să recuperăm. Vedem că există o creştere, o creştere organică, nu este o creştere conjuncturală, din punctul meu de vedere, trebuie să ne jucăm şansa până la capăt”, a explicat Lucian Romaşcanu.Parca vor dinadins sa piarda!

PUTIN UMOR

  1. -Dragul meu, în curând vom fi trei…– Asta e o veste bună!, răspunse el sărutând-o.– Mama a obţinut divorţul şi va veni să locuiască cu noi…
  2. O blondă cu Ferarri mergea pe autostradă cu 19 km la oră. Poliţia o opreşte şi o întreabă: – Domnişoară, de ce mergeţi pe autostradă cu 19 km la oră?– Aşa scrie pe indicatoare! A19!, răspunde tipa.– Domnişoară, aşa se numeşte autostrada: A de la autostradă şi 19 e numărul autostrăzii.– Aaaa, am înţeles… – Dar domnişoara din dreapta de ce e aşa galbenă la faţă? – Habar n-am. Aşa e de când am ieşit de pe A320.
  3. Bunicul îl întreabă pe nepoţel:– Cum îl cheamă pe neamţul ăla mic care îmi tot ascunde lucrurile?– Alzheimer, bunicule!
  4. Profesorul: – Bine! Ei, copii, după ce am vorbit atât de mult despre conducătorii de seamă ai ţării noastre, spuneţi-mi şi mie care dintre ei vi s-a părut mai luminat?– Ştefan cel Mare?– Bravo, Vasilică! De ce crezi tu asta?– Cum de ce? L-am văzut noaptea, la Iaşi, călare pe cal, încadrat de nu mai puţin de patru reflectoare!
  5. Soacra, pe patul de moarte, către ginere:– Să repari pendula aia de pe perete…– O repar mama soacra, o repar. Dumneata concentrează-te acolo!….
  6. Două doamne stau de vorbă despre bărbaţii lor:-Sotul meu e sută la sută impotent!-Al meu e 300 la sută!-Cum aşa?-Pai sută la sută a fost de când îl ştiu, iar ieri căzând pe scări şi-a rupt degetul şi şi-a muşcat limba!
  7. O tânără femeie se plânge de o slăbiciune permanenta resimţită de un an încoace.-Serviciul va solicita prea mult?întreabă medicul.-Nu,am servici uşor.-Atunci vă obosesc copiii?-Nu,n-am copii.-Hmm…cât de des faceţi sex?-De trei ori pe zi.-Atunci acesta-i motivul oboselii dumneavoastră permanente. Vă sfătuiesc ca măcar duminică să luaţi o pauză.-Nu pot domnule doctor, duminica vine soţul meu acasă.
  8. Soţul gelos îşi sună zilnic soţia şi o întrebă:– Unde eşti, draga mea?– Acasă, scumpule! De ce?– Eşti sigură?!– DA!– Porneşte, te rog, blenderul!Soţia porneşte blenderul. Aude bărbatul zgomotul, zâmbeşte în sinea lui şi închide.A doua zi soţul gelos suna din nou.– Unde eşti, draga mea?– Acasă, scumpule! S-a întâmplat ceva?– Nu s-a întâmplat nimic. Sigur eşti acasă?!– Sigur că sunt acasă!– Atunci, porneşte, te rog, blenderul!Soţia porneşte blenderul. Aude bărbatul zgomotul, zâmbeşte în sinea lui şi închide.După o săptămână în care tot aude blenderul, indiferent de oră la care îşi sună soţia, bărbatul gelos se hotărăşte să vină acasă fără să anunţe. Îşi găseşte copilul singur cu bonă.– Fiule, unde este mama?– Nu ştiu, şi mă tot gândesc unde o pleca în fiecare zi cu blenderul?!
  9. Ce are motanul tău, dragă? Toată după-masa a alergat de pe un acoperiş pe altul. Doar n-a înnebunit?!– Nu, draga mea, cum să fi înnebunit?! Azi dimineaţă l-am castrat, iar acum umbla să-şi contramandeze întâlnirile.
  10. Doi pensionari stăteau în parc pe o bancă, când văd o blondă. Unul dintre ei spune:– Vezi blondă aia? Moare după mine!Celălalt răspunde:– Cum aşa?Primul pensionar:– Doar nu moare înaintea mea!
  11. Gigel îşi surprinde părinţii în plină activitate creatoare.-Tata ce faceţi aici?-Știi că merg cu mama la mare. Ea nu ştie să înoate şi o umflu puţin ca să nu se înece.-Interesant, ieri a venit poştaşul, a umflat-o pe mama şi dacă am văzut bine a şi lins puţin supapa.
  12. – Ce s-a întâmplat cu clientul tău, de a fugit ca din puşcă, fără să-l fi terminat de tuns? întreabă un frizer pe colegul său.– Habar n-am, că nici nu mi-a mai răspuns la întrebarea mea: “Doriţi să vă iau pe la spate?”
o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!