home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
acum 13 zile
FAPTUL DIVERS

AVION CU MOTOR DU-L PE IOHANNIS IN ZBOR PAN’ LA MAMA DRACILOR!-ZIC ROMANII

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua în perioada 22 – 24 aprilie o vizită oficială în Coreea de Sud, acolo unde a fost invitat de omologului său, Yoon Suk Yeol.Avionul este același cu care președintele României a călătorit anul trecut în deplasările oficiale din Emiratele Arabe Unite (martie 2023), dar și în “turneul african” din Kenya, Tanzania, Capul Verde și Senegal (noiembrie 2023).“În 2023, Klaus Iohannis a efectuat nu mai puțin de 29 de deplasări oficiale cu avioane private și au costat 40 de milioane de lei”, notează sursa citată.Aceste deplasări au însumat nu mai puțin de 90 de zboruri, potrivit datelor centralizate și analizate de BoardingPass.În 2022, președintele României a avut 22 de deplasări oficiale pentru care au fost închiriate avioane private. 15 dintre ele au avut escală pe aeroportul din Sibiu.Vorba ceea: obrazul subtire cu obraz gros se tine!

SIMION CONTEAZA PE VOTURILE MOLDOVENILOR

Alianța pentru Unirea Românilor și-a prezentat duminică, 21 aprilie, la Chișinău, în Republica Moldova, într-un eveniment inedit, o parte dintre candidații pentru alegerile europarlamentare care se vor desfășura pe data de 9 iunie 2024.

La evenimentul organizat la Chișinău, la care au participat peste 300 de persoane, Alianța AUR a prezentat publicului o parte dintre Apărătorii Patriei Române în Europa care vor candida pentru un loc de europarlamentar. AUR propune o listă compusă din profesioniști, oameni care și-au demonstrat fidelitatea pentru România, patrioți adevărați.Europarlamentarul Cristian Terheș, cel care deschide lista Alianței AUR la alegerile europarlamentare din 9 iunie, a precizat, în cadrul discursului său de la Chișinău, că dacă România se luptă de ani de zile să intre în Schengen, astfel încât românii să nu mai fie nevoiți să prezinte pașaportul, permisul sau alte documente atunci cânt merg într-o altă țară membră UE, să mergem spre Vest, nu putem uita pe ceilalți români, pe cei din Republica Moldova care în momentul de față sunt în spatele unui zid de sârmă ghimpată. ”Avem obligația fiecare dintre noi, ori că suntem de partea stângă, ori de partea dreaptă a Prutului, de a lupta pentru unirea acestei națiuni într-un singur stat. Se vede, încet, încet, acest proces de integrare în Europa a Republicii Moldova, însă calea nu este ușoară. În secolul 19, în Europa au fost doar trei națiuni care s-a unit într-un stat: Germania, Italia și România. România a fost singurul stat care s-au unit, în 1859, fără război. A fost rezultatul unei acțiuni politice. Oamenii din Moldova l-au votat pe același domn, Cuza Vodă, ca și cei din Țara Românească. Unirea de la 1918, la fel, a fost un act politic. Iată cât de importante sunt alegerile. Nu putem să stăm pasivi în fața acestei oportunități unice în istoria națiunii noastre, ca pe 9 iunie să trimitem cât mai mulți patrioți de pe lista Alianței AUR în Parlamentul European, pentru a exista cât mai multe voci care să apere drepturile românilor și din stânga și din dreapta Prutului”, a spus Cristian Terheș.Acesta a completat: ”Am promovat mereu în Parlamentul European interesul Republicii Moldova și al cetățenilor de aici pentru a ieși din această sferă nenorocită a terorii și a abuzurilor rusești”Se pare ca voturile romanilor conteaza mai putin!

VOM MURI CU ZILE!

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Ambulator: Probabil că vom fi obligaţi să oprim activitatea. Situaţia este foarte gravă în acest moment Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Ambulator, dr. Cosmin Alexandrescu, a tras un semnal de alarmă, miercuri seară, privind o posibilă modificare a punctului de consultaţie, de la 1 iulie, ceea ce ar putea duce la probeme mari în activitate. Dacă Ministerul de Finanţe nu găseşte bani, medicii din ambulator şi cei de familie, spune, Alexandrescu, vor fi obligaţi să oprească activitatea. ”Se pare că situaţia nu este roz. În 18 ianuarie, când am avut negocierile cu CNAS, s-a convenit o menţinere a valorii punctului până la data de 1 iulie, numai că această menţinere a punctului până la 1 iulie s-a făcut prin rostogolirea banilor din bugetele trimestrelor 3 şi 4, urmând ca de la 1 iulie să se facă o nouă socoteală şi se va ajunge la o nouă valoare a punctului”, a declarat medicul Cosmin Alexandrescu, miercuri seară, la Medika TV. Potrivit preşedintelui Asociaţiei Medicilor de Ambulator, punctul de consultaţie se va prăbuşi, dacă Ministerul de Finanţe nu găseşte bani ”Problema este că dacă Ministerul de Finanţe nu va reuşi să găsească sumele necesare pentru a acoperi deficitul actual din semestrul al doilea al anului, punctul se va prăbuşi. Iar dacă se va întâmpla acest lucru, probabil că vom fi obligaţi să oprim activitatea. Nu se va mai putea susţine”, a mai declarat Alexandrescu.Medicul consideră că în acest moment situaţia este gravă, mai ales că toate costurile au crescut. ”Situaţia este foarte gravă în acest moment pentru că pentru un medic specialist sau primar, mă refer la gradul profesional, din ambulatoriul de specialitate, dacă este la începutul carierei sau dacă lucrează într-o localitate cu populaţie mai mică, deci dacă nu are cum să îşi facă maximum de puncte posibil, este în momentul de faţă în situaţia de a aduce bani de acasă. Aceasta în condiţiile în care toate au crescut din punct de vedere a costurilor. Au crescut costurile, a crescut inflaţia, au crescut preţurile.Ai bani, traiesti! N-ai bani, Dumnezeu sa te ierte!

GRINDEANU: FARA NUMAR, FARA NUMAR!

Grindeanu crește cu aproape 40% salariile la CFR, deși compania continuă să aibă pierderi uriașe: potrivit proiectului de buget pe 2024, salariul mediu sare de la circa 8.400 de lei la peste 11.400 lei pe lună.În consecință, și cheltuielile cu cei circa 25.000 de angajați ajung de la 2,5 miliarde de lei la peste 3,4 miliarde de lei.Pentru acest an, CFR a prevăzut pierderi de 600 de milioane de lei, ca în 2023. Însă în proiect se arată că și pentru 2025 și 2026 sunt prevăzute pierderi, ele ajungând la 800 de milioane de lei.Directoratul companiei are alocată suma de un milion de lei, iar consiliul de administrație – 1,6 milioane de lei.„Câștigul mediu lunar pe salariat (lei/persoană) determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială, recalculat conform Ordonanței Guvernului nr. 26/2013 și a Legii anuale a bugetului de stat pe anul 2024 – legea nr. 421/2023, în valoare de 11.462,51 lei/salariat, este programat în anul 2024 în creștere cu 36,38% față de cel preliminat/realizat în anul 2023”, se arată în nota de fundamentare a bugetului CFR.„România nu poate suporta un sistem bugetar ca cel în care suntem acum. Nu va duce la dezvoltare un astfel de sistem bugetar. Te duceai într-un minister, erau şapte agenţii pentru avizare. După reorganizare, există un singur serviciu de avizare. (..) Nu poţi să faci reformă fără digitalizare, îm continAre balta peste! Suntem noi inglodati in datorii, dar ne imprumutam si achitam!uare este o reticenţă în privinţa digitalizării”, susținea premierul Ciolacu, la 3 aprilie.Are balta peste! Suntem noi inglodati in datorii, dar ne imprumutam si le achitam!

PUTIN UMOR

După terminarea orelor, profesoara il oprește pe Bulă:

– Bulă, îți dau un bilet să îl duci Iu’ taică’tu. Dar să nu îl citești.

Profesoara ca să se asigure că Bulă nu citește biletul, îi dă cinci lei și un pachet de biscuiți. Bulă bucuros acceptă oferta profesoarei și pleacă.

Pe drum, foarte curios nu s-a putut abține și citește biletul: „Ne vedem la ora trei sub pomul nostru”

Bulă se duce înainte cu 5 minute și urcă în pom.

Dupa ce profa și tatăl ajung și ei se apucă să facă ceva.

In timpul actului tatăl o întreabă pe profă:

– Dacă te las gravidă, copilul cine îl va crește?

– Cel de Sus! răspunde femeia.

Bulă de sus, nervos, țipă:

– Cu ce naiba să-l cresc? Cu cinci lei și-un pachet de biscuiți?😛😛😛

Este un banc tratati-l ca atare!

Bonus

Un tânăr, la petrecerea de Anul Nou, se întoarce către prietenul lui și îi cere o țigară.

Acesta îi spune:

– Credeam că ai luat o hotărâre de Anul Nou: să nu mai fumezi.

 – Sunt pe punctul de a mă lăsa, îi raspunde tânărul.

– Eu, în schimb, sunt la mijlocul primei etape.

– Și în ce constă prima etapă?

– Am renunțat să le mai cumpăr.😧

Profesoara este în fața clasei și scrie un exercițiu la tablă.

Bula țipă:

Domnișoară, aveți păr sub braț!

Infuriată profesoara il trimite pe Bulă acasă pentru restul zilei.

A doua zi, profesoara împinge scaunul de la catedră cu brațul stâng și Bulă strigă:

– Domnișoară, aveți par și sub celălalt braț!

Acum Bulă este trimis acasă pentru tot restul săptămânii.

Luni, doamna profesoară scapă creta.

– Când o ridică, îl aude pe Bulă:

– Vă pup pe toți! Ne revedem după sărbători.😛

Bulă este angajat și se duce în biroul șefului său.

– Domnule, trebuie să fiu sincer cu dumneavoastră. Știu că economia nu merge grozav, însa alte trei mari firme mă cauta și aș vrea să va cer respectuos o mărire de salariu.

După 10 minute de tocmeala, cei doi ajung la o mărire a salariului cu 5%.

Bulă este în culmea fericirii și dă să se ridice de pe scaun.

–  Apropo, zice șeful, care sunt cele trei firme care te caută?

– Firma de electricitate, firma de cablu și firma de gaze.😛

 Mai angajați zugravi?

– Da. Aveți pregătire?

– Am terminat două facultăți.

– De zugrăvit?

– Nu, de economie și de fizică.

– Ne pare rău, de la economie și de la fizică mai avem zugravi în echipă. Ne-ar trebui cineva de la chimie și cineva de la literatură, ca să fim ca la comitetul Nobel când dăm cu bidineaua.😧

După petrecerea de Revelion, prietena lui Bulă îi dă un telefon și-l întreabă:

– Cum ți-ai petrecut Revelionul, Bulișor? Cum ai fost îmbrăcat?

– Aaa… bine. Am fost îmbrăcat în blugi de Revelion.

– Deci ai facut Revelionul în blugi!

– Da, am făcut în blugi de Revelion!😦

Românul Bulă se însoară cu americanca Jane.

Înainte de prima noapte, tatăl îi dă niște sfaturi băiatului:

– Bulă, pentru început ia-o în brațe și du-o în pat, ca să îi arăți cât de puternică este România.

– Bine tată, asa o să fac!

– Pe urmă, dezbracă-te și arată-i cât de frumoasă este România!

Din altă cameră, se aude glasul bunicului:

– Iar apoi, rezolvă-te singur, ca să-i arăți că România este independentă și nu are nevoie de ajutorul Americii!😲😲

Doi prieteni stau de vorba.

– Băi Gicule, îmi place mult verișoara ta… Îmi faci și mie lipeala?

– Hmmm… Măi Costele, eu îți fac… da’ să știi că e materialistă.

– Nu-i nimic… Am cu ce să-i stau în față!

– Biiineee!

Zis și făcut, după un timp cei doi se întâlnesc…

– Ia zi, ai un serviciu bun?

– Am afacerea mea… Și merge binișor!

– Mașină ai?

– Chiar două!

– Vilă cu două nivele ai?

– Aaa, nu, nu am!

– Mai vorbim când o să ai, îmi pare rău! Pa!

Se întâlnesc iar prietenii.

– Ei, Costele, cum a mers întâlnirea cu verișoara?

– Nu a mers…

– De ce?

– M-a întrebat dacă am serviciu, i-am spus că am afacerea mea, dacă am mașină, i-am spus că am două…

– Și ce nu a mers?

– M-a întrebat dacă am vilă cu două nivele…

– Și?

– Păi ce? Sunt nebun să dau jos două nivele, că vrea ea…😅😆😇

Este un banc tratati-l ca atare!

Fata observă și ea rechinul și începe să înoate, cu putere, spre vas.

Bill, innebunit, începe:

– Un milion de dolari cui imi salveaza fata!.

Nimen

i nu are curaj.

– Zece milioane de dolari! Tot nimeni nu indrazneste.

– Toata averea mea și fata de soție!

Atunci se aude un bâldâbâc în apă, rechinul se sperie și fuge, iar Bulă apare pe punte, cu fata în brațe.

– Bulă, mi-ai salvat fata! Toata averea mea și fata îți apartin!

– Te dau naibii cu fata ta și cu toata averea ta! Mie spune-mi cine-mi facu vânt în apă, că-l omor!😯

Trei tipi stau într-un bar la o discuție despre soții și amante :

Primul spune : Este mai bine să stai doar cu soția, te-ai obișnuit cu ea, te așteaptă cu mâncare acasă…

Al doilea : Nu, este mai bine să ai o amantă deoarece ea este tot timpul disponibilă.

Al treilea : Eu prefer să fiu și cu soția și cu amanta… Ceilalți îl întreabă de ce?

Pentru că în timp ce soția crede că sunt cu amanta, amanta crede că sunt cu soția, iar eu pot sta liniștit să mă joc pe calculator.😎

Un renumit profesor universitar ține niște cursuri de economie și banking in Germania.

Un student intreabă:

– Ce credeți că trebuie să fac pentru a fi un bancher de succes?

– Nu știu ce trebuie să faci, insă pot să-ți spun ce nu trebuie să faci.

Urmărește aceste trei reguli:

– Prima: nu imprumuta bani celor care nu au deloc;

– A doua: nu imprumuta bani celor care au cu adevărat nevoie de ei;

– A treia: nu imprumuta proprii tăi bani.😢

La şcoală, la clasa lui Bulă, ora de zoologie. 

Învăţătoarea:

– Mai, Ionel, ia numeşte tu o insectă!

Ionel: – Albina!

Invatatoarea:

– Bulă, ia numeşte şi tu o insectă!

Bulă:

– Păi, … albina!

Învăţătoarea:

– Asta s-a mai zis o dată! Ia zi ceva din capul tău!

Bulă:

– Păduchele!😂😃

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!