home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
acum 13 zile
FAPTUL DIVERS

PSD-PNL-S-A RUPT LANTUL DE IUBIRE SI INCEPE-A RUGINI!

Potrivit unor surse politice citate de G4 Media, liderii PSD și PNL au văzut în sondaje că alianța are mari probleme la votul politic din București, adică la europarlamentare și la Consiliul General, din cauză că votanții PSD și PNL au respins puternic candidatura lui Cîrstoiu.Astfel, s-a ajuns la soluția la care s-a renunțat anterior, cea a candidaturilor separate: Gabriela Firea (PSD) și Sebastian Burduja (PNL).Una dintre consecințele deciziei de a merge cu candidați separați la Primăria București este că PSD și PNL vor avea candidați separați la alegerile prezidențiale din septembrie, mai arată sursa citată. Logica este similară: un candidat comun nu poate atrage voturile de la ambele partide. Mai mult: liderii PSD și PNL au discutat ca și la alegerile parlamentare din decembrie să meargă pe liste separate.Nu-i problema!Uniti in jurul ciolanului vor trece si peste asta!

CAPRA IRANIANA RAIOASA COADA JOS N-O LASA!

Un atac israelian asupra teritoriului iranian ar avea ca rezultat disparitia „regimului sionist”, a declarat presedintele iranian Ebrahim Raisi, citat marti de agentia oficiala de presa IRNA, transmite Reuters.Raisi a inceput luni o vizita de trei zile in Pakistan si a promis ca va stimula comertul dintre tarile vecine la 10 miliarde de dolari pe an.Cei doi vecini musulmani incearca sa repare legaturile dupa lovituri militare fara precedent din acest an.Vineri, s-au auzit explozii peste orasul iranian Isfahan, surse militare declarand ca a  fost un atac israelian, dar Teheranul a minimizat incidentul si a spus ca nu are planuri de represalii.Iranul a lansat un atac cu rachete si drone asupra Israelului pe 13 aprilie, fiind un raspuns la presupusa lovitura mortala efectuata de Israel asupra ambasadei sale din Damasc la 1 aprilie, dar aproape toate au fost doborate.„Republica Islamica Iran va continua cu onoare sa sprijine rezistenta palestiniana”, a adaugat Raisi in discursul de la Lahore.In loc sa recunoasca superioritatea israelienilor, continua sa faca pe grozavii!

UN AVION DE BUZUNAR

Klaus Iohannis a declarat întrebat de un ziarist de ce a ales să călătorească în Coreea de Sud cu un avion de lux, că toate deplasările sale în străinătate sunt efectuate “în interesul României și cu respectarea integrală a legislației în vigoare”.Iată ce a spus acesta: “Da, am venit într-o deplasare externă așa cum au fost și multe altele în interesul și pentru România. Nu știu cum definiți un avion de lux, eu am venit cu o aeronavă mică”Chestionat de un alt ziarist despre oportunitatea achiziției unei aeronave pentru deplasările demnitarilor români, președintele a răspuns: Această solicitare există de multă vreme” dar “niciun guvern nu a considerat că este momentul potrivit pentru așa ceva”. Tot legat de acest subiect, Klaus Iohannis a mai declarat: “Toate deplasările mele sunt planificate, oportune, în interesul României și cu respectarea integrală a legislației în vigoare”.Avionul privat de lux cu care președintele Klaus Iohannis a plecat spre Coreea de Sud a decolat duminică din Sibiu și este același cu care a călătorit în Emiratele Arabe și turneul din Africa din 2023, anunță Boarding Pass, site-ul cu informații din domeniul aviației, printr-un mesaj pe Facebook. Președintele Iohannis a mers în turnee în Africa, America de Sud și Asia în 2023, epuizând banii de deplasări externe încă din iunie. Guvernul i-a suplimentat fondurile cu 1,5 milioane de euro anul trecut.Daca stiau ca nu pot intretine un astfel de presedinte, romanii de ce l-au ales?

LIDERI UE-GO HOME!

Premierul ungar Vikor Orban a declarat că oficialii care conduc instituţiile UE trebuie înlocuiţi după alegerile europarlamentare, întrucât nu merită încă o şansă.Iată ce a spus acesta: „Sunt necazuri la Bruxelles, necazuri mari. Leadership-ul UE a eşuat. Dacă aţi performat prost pe parcursul mandatului, v-aţi pus alegătorii în pericol şi ei nu mai aşteaptă nimic de la voi, atunci vă mai rămâne un singur lucru de făcut: ‘Luaţi-vă pălăria şi plecaţi!’Orban se află însă şi el în faţa celor mai dificile alegeri în cei 14 ani de când este la putere. Cu mare parte din fondurile europene suspendate de Comisia Europeană pentru încălcarea statului de drept, cu o economie în recesiune şi, mai nou, cu un fost aliat devenit adversar politic înverşunat după divorţul acestuia de soţia fostă ministru al justiţiei şi susţinătoare politică a lui Orban, acesta din urmă riscă la rândul lui să-şi vadă popularitatea diminuată la alegerile europene.Sa plece si sa se intoarcanumai atunci cand i-om chema noi!

CHINEZII SUNT PESTE TOT!

Un consilier al unui europarlamentar de la Alternativa de extremă-dreapta pentru Germania (AfD) a fost arestat în Germania sub suspiciunea de spionaj „deosebit de sever” pentru China, cea mai recentă dintr-o serie de astfel de arestări făcute în întreaga lume.Procurorii l-au acuzat marți pe Jian G. că a transmis informații despre discuțiile din Parlamentul European către serviciile de informații chineze, transmite Reuters. Pe pagina lui Maximilian Krah, principalul candidat al AfD la alegerile din iunie, apare un anume Jian Guo, ca asistent al lui Krah. Europarlamentarul a declarat că a aflat de arestarea lui Guo din presă și că va înceta să mai lucreze cu el dacă acuzațiile vor fi dovedite. Asistentul, care locuia la Bruxelles și în orașul german Dresda, a spionat și personalitățile chineze ale opoziției din Germania, au spus procurorii.El a fost arestat luni la Dresda, iar apartamentele lui au fost percheziţionate.„Este acuzat de un caz deosebit de grav de lucru în slujba unui serviciu secret străin”, spun procurorii germani. Co-liderul AfD, Tino Chrupalla, a numit arestarea „foarte deranjantă” și a spus că Krah este în drum spre Berlin pentru a discuta cazul și că va da o declarație miercuri dimineață.Cand Biblia zicea ca rasa galbena va domina Pamantul nu se referea la puii vopsiti in galben sa para de tara!

COMERCIANTII PRINSI CU OCAUA MICA

Fenomenul prin care producătorii ascund scumpirea produselor prin reducerea gramajului ia amploare în lume. În final, clientul are în raft un produs cu același preț, dar într-o cantitate mai mică.Noua cantitate este trecută pe etichetă, însă nu toţi consumatorii remarcă diferența.Asociaţiile de comercianţi din România spun că 20 la sută din produsele de pe piaţă ar fi afectate, deși subiectul nu prezintă încă interes pentru autorități, scrie site-ul Știrile ProTV.ro.Jurnaliștii de la ProTV au analizat o pungă de chipsuri cumpărată dintr-un supermarket. Deși în interior sunt doar 75 de grame, producătorul nu a folosit un ambalaj mai mic, ci a păstrat punga cu vechea dimensiune. Acest detaliu poate induce în eroare consumatorul, mai ales dacă nu citește gramajul de pe etichetă.Același lucru s-a întâmplat și la un balsam de rufe, turnat într-o sticlă transparentă de un litru, pentru a vedea diferența. Deși era vândut într-o sticlă de un litru, conținutul trecut pe etichetă era de 975 de mililitri.„Se întâmplă pentru că nu există e legislație foarte clară, se întâmplă pentru că piața este liberă. Iar foarte mult lucruri se întâmplă și la comerciant. Sunt mari retaileri care produc pâine, o gamă redusă din carne. Lucrurile astea sunt evidente și ele trebuie să fie reglementate de lege”, a declarat Dragoș Frumosu, președintele Sindalimenta, pentru ProTV.Franța este prima țară europeană care, din luna iulie, îi obligă pe vânzători să pună etichete care să reflecte modificările de gramaj și mesaje clare în dreptul produselor a căror cantitate a fost modificată.Președintele Infocons, Sorin Mierlea, spune că după Paște va fi constituit un grup de lucru și în România, care să facă un ghid de bune practici.„Gramajul să fie cu un font mult mai mare decât ceea ce este acum, fiindcă nu avem o reglementare cu privire la gramaj din punct de vedere al fontului pe etichetă, informare pe platformele online”, pentru ca la raft să nu mai fie amestecate produse de 200 de grame cu unele de 180 de grame, dar cu un preț care poate induce în eroare.l remarcase si Cuza!

Despre bani

“Banii nu sunt singurul răspuns, dar fac diferenţa” – Barack Obama

“Banii sunt foarte importanţi doar atunci când nu îi ai.” – Sting

“Banii nu pot cumpăra fericirea, dar nici sărăcia” – Leo Rosten

“Cea mai rapidă modalitate de a-ţi dubla banii este să-i îndoi la jumătate şi să-i pui înapoi în buzunar” – Anonim

“Cheltuitorii mari sunt proşti creditori” – Benjamin Franklin

“Nu am fost niciodata într-o situaţie care să se înrăutaţească pentru că am avut bani la mine.” – Clinton Jones

“Dacă împrumuţi cuiva 20 de dolari şi nu mai vezi niciodata acea persoană, probabil ca atât valoreaza ea.” – Anonim

“Un om este mai atent la banii lui decât la principiile sale.” – Ralph Waldo Emerson

“Noi nu facem filme pentru a face bani, noi facem bani ca să face filme” – Walt Disney

“Nu uita: Timpul înseamnă bani” – Benjamin Franklin

“Banii vor cumpăra un caine bun dar numai iubirea va face ca el sa dea din coadă.” – Richard Friedman

“Omul învăţat îşi poartă bogăţiile în sufletul său.” – Fedru

“Dacă nu ştii cum să ai grijă de bani, banii vor sta departe de tine” – Robert T. Kiyosaki

“Sunt oameni care au bani şi oameni care sunt bogaţi” – Gabrielle ‘Coco’ Chanel

“Măsura reală a bogăţiei este cât de mult dă lumea pentru tine atunci când ţi-ai pierdut toţi banii” – Anonim

“Banii nu înseamnă tot dar sigur te ajută să te ţină în legătură cu copii tăi” – Anonim

“Fără bani am fi cu toţii bogaţi” – Anonim

“Dacă vrei să te simţi bogat numără toate lucrurile care le ai pe care banii nu le pot cumpăra” – Anonim

“Cea mai mare bogăţie este să fii mulţumit cu ce ai.” –Cicero

“Ce folos îi aduce averea celui fără minte? Căci nu poate cumpăra cu ea înţelepciune.” – Septuaginta

“Nici o bogăţie nu este mai presus de sănătatea trupească.” – Septuaginta

“Bunăstarea este produsul capacităţii omului de a gândi.” – Ayn Rand

“Nimeni nu-i atât de bogat, încât să nu posede mai puţin decât ar vrea.” – Favorinus

“Trebuie considerat bogat cel care-i încredinţat că are ce-i trebuie.” – Eusebius

“Dacă vei trăi în conformitate cu natura, nu vei fi niciodată sărac; dacă însă vei trăi în conformitate cu părerile, nu vei fi niciodată bogat.” – Seneca

“Există o cale foarte usoară de a pleca cu o mică avere dintr-un cazinou: intră în el cu o mare avere.” – Jack Yelton

DESPRE CORUPTIE

Am primit mită, dar vă rog să luaţi în considerare circumstanţa atenuantă: am şi dat. (Momcilo Mihajlovic)

Puterea absolută corupe absolut. (Montesquieu)

Un strop de nectar. Ce uşor poate fi coruptă harnica albină! (Valeriu Butulescu)

Deţinerea puterii corupe inevitabil raţiunea. (Immanuel Kant)

Corupţia n-au inventat-o românii, dar ei au dus-o pe culmile perfecţiunii. (George Budoi)

Prea multă libertate ne corupe. (Terenţiu)

Ca o culme a ironiei, plagiatorul Victor Ponta a fost şeful Corpului de Control şi Anticorupţie al Guvernului Năstase în perioada 2001-2004: Patru ani, neîntrerupţi,/ Dar n-a prins deloc corupţi;/ Trebuia, cum ştie-oricine,/ Să înceapă chiar cu sine. (George Budoi)

Mita e-n stare să pătrundă orişiunde în ţara aceasta, pentru mită capetele cele mai de sus ale administraţiei vând sângele şi averea unei generaţii. (Mihai Eminescu)

Unor luptători anticorupţie: Ţintind să-i prindă mai uşor,/ Pe cei ce sunt corupţi, în plasă,/ Se infiltrează-n rândul lor,/ Dar, unii uită să mai iasă. (Constantin Manea-Negreşti)

Când a aflat că mituieşte acelaşi parlamentar ca şi soţia lui, a divorţat. (Victor Martin)

Comisia Anticorupţie: Patru ani a activat/ Şi-un corupt n-a depistat!/ Pentru că, nici un moment,/ Nu s-a dus şi-n parlament! (George Zarafu)

Justiţia română rămâne un bastion al corupţiei. Nu cunosc formulă de adresare mai nepotrivită decât „onorată instanţă”. (Valeriu Butulescu)

Vând judecător full options. Senzori mită. Comandă politică. Pachet ‘Iarna nu-i ca vara’. Car-kit, protecţie interceptări. (Alex Dospian)

Cred că este mai bine să cred că Dumnezeu nu acceptă mită. (Jorge Luis Borges)

Culmea corupţiei: Atunci când un individ se scaldă în apele murdare ale corupţiei şi apoi iese basma curată. (Anonim)

Corupt: un nou sinonim pentru politician. (George Budoi)

Privind corupţia: Rău ar fi să-i arestăm pe toţi,/ Pe corupţi, pe profitori, pe hoţi,/ N-am mai întruni, e evident,/ O majoritate-n Parlament. (Nicolae Fulga)

Un popor care alege politicieni corupţi, impostori, hoţi şi trădători, nu este victimă, ci complice. (George Orwell)

O provocare pentru chirurgia politică: extirparea corupţiei, fără a altera specificul naţional. (Valeriu Butulescu)

Pentru românaşi, mita a ajuns un lucru aşa de firesc încât atunci când mituiesc pe cineva sau când sunt obligaţi de cineva să-i dea mită, spun că îi dau „dreptul”. (George Budoi)

Puterea nelimitată îi corupe atât pe cei supuşi, cât şi pe cei ce o deţin. (Evgheni Sverstiuk)

Democraţia înlocuieşte mulţi incompetenţi – care aleg – cu puţini corupţi – care numesc. (George Bernard Shaw)

Dreptatea e de partea noastră. E mituită. (Kresimir Metelko)

Orice partid politic aflat la putere tinde să atingă nivelul maxim de corupţie, iar multe chiar reuşesc… (George Budoi)

Dacă s-ar putea preface corupţia în vioară, unii politicieni ar cânta mai frumos decât Paganini. (Valeriu Butulescu)

Până şi concubinajul a fost corupt: prin căsătorie. (Friedrich Nietzsche)

În zilele noastre, pe politicienii români nu-i spovedesc preoţii, ci procurorii Departamentului Naţional Anticorupţie. (George Budoi)

Banii corup. Mai ales pe cei care nu-i au. (Peter Ustinov)

Să nu ne lamentăm. Există încă destui incoruptibili: divinitatea, timpul, moartea… (Vasile Ghica)

Auzind că într-o ţară friguroasă cum este Finlanda nu există corupţie, guvernanţii ne-au scumpit căldura. (Victor Martin)

Marile „şcoli de hoţi” nu sunt puşcăriile, ci familiile de bogătaşi. Ele fac un imens rău nu numai pentru că fură, ci şi pentru că livrează societăţii copii gata corupţi. (Corneliu Vadim Tudor)

Cu cât statul este mai corupt, cu atât va emite mai multe legi. (Tacit)

Corupţia: ori o eliminaţi, ori îmi daţi şi mie cota-parte. (Anonim)

Marii corupţi ai ţării promit că, dacă ies din puşcărie, o cumpără. (Victor Martin)

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!