home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
acum 10 zile
FAPTUL DIVERS

BATETI-VA CA DRACII SI LUMEA VA FI MAI SIGURA!

Preşedintele american Joe Biden a promulgat miercuri o anvelopă cu ajutoare în valoare de 95 de miliarde de dolari destinate Ucrainei, Israelului şi Taiwanului, aprobată după şase luni de blocaj n Congres, relatează BBC News. ”Va face America mai sigură, va face lumea mai sigură”, a declarat şeful statului american semnând textul care a devebit astfel lege. Statele Unite este necesar ”să se mişte repede” să trimită armament şi echipament noi Ucrainei, pentru a ajuta Kievul împotriva înaintării ruse.Preşedintele american face aceste declaraţiila o zi după ce Senatul amerian a aprobat acest pachet de ajtor străin, în urma mai multor luni de blocaj în Congres. Kievul şi-a intensificat apelurile la ajutor către Occident, în contextul în care Rusia avansează în invazie.În această anvelopă, 61 de miliarde de dolari constau în ajutoare militare destinate Ucrainei.Anvelopa a fost adoptată marţi seara în Senat cu 79 la 18 voturi.Ea a fost adoptată sâmbătă de către Camera Reprezentanţilor.”După mai bine de şase luni de muncă grea şi de multe întorsături pe drum, America transmite un mesaj întregii lumi: nu îţi vom întoarce spatele”, a declarat liderul majorităţii democrate în Senat Chuck Schumer.Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a apreciat că acest lucru ”consolidează rolul Americii de far al democraţiei şi lider al lumii libere”.Senatul a adoptat un pachet similar în fenruarie, însă un grup de conservatori care se opun ajutării Ucrainei l-a împiedicat să fie supus la vot în Camera Reprezentanţilor.Democraţii şi republicanii şi-au unit forţăele săptămâna trecută în Camera inferioară a Congresului şi au depăşit această opoziţie.Desigur, pentru instaurarea pacii, America n-ar da nici zece centi!

UN PRIMAR LIBERAL ARE MUSCHII CA DE CAL!

Secretarul general al PNL Lucian Bode a declarat, miercuri la evenimentul de lansare a candidaţilor PNL Dâmboviţa, că sub guvernele liberale a pornit dezvoltarea, prin proiecte majore care au vizat în special infrastructura de transport. El a mai spus că liberalii au demonstrat că au viziune şi a criticat administraţiile conduse de către PSD. „Dacă te mulţumeşti ca primar sau ca preşedinte de consiliu judeţean doar să administrezi ce ai, fără să îţi propui să dezvolţi, rezultatul este unui modest şi aşa s-a întâmplat şi în multe judeţe administrate de social-democraţi”, a afirmat Bode, care a adăugat că „ am demonstrat asta noi, cei din PNL, în judeţe unde nimeni nu şi-ar fi imaginat că vreodată baroni precum Oprişan pot pleca acasă definitiv şi s-a întâmplat asta”. „Mă bucur să revin în Dâmboviţa, în mijlocul unei filiale care s-a mobilizat foarte bine pentru a începe campania electorală. Să performăm în bătălia electorală pentru Dâmboviţa este un obiectiv major pentru dumneavoastră, dar este un obiectiv major şi pentru noi la nivel central şi daţi-mi voie să spun de aici, dragii mei colegi liberali din Dâmboviţa, că vă asigur de toate susţinerea conducerii centrale a PNL. Judeţul Dâmboviţa trebuie să iasă din anonimat, de sub papucul unei administraţii care îl sufocă şi care îi blochează dezvoltarea. Sub guvernele liberale am pornit această dezvoltare, prin proiecte majore, care vizează în special infrastructura de transport. Am pregătit şi lansat proiecte abandonate de fostele guvernări care priveau harta infrastructurii de transport prin prisma intereselor de gaşcă, a intereselor de partid şi care nu abordau problematica dezvoltării reţelelor de transport în mod integrat, pe baza unor analize foarte bine fundamentate”, a explicat Lucian Bode, miercuri, la evenimentul de lansare a candidaţilor PNL Dâmboviţa.Acolo, in mormant, Bratienii il aplauda!

KIM SE DA BINE PE LANGA AYATOLAH

O delegaţie nord-coreeană condusă de ministrul pentru comerţ internaţional vizitează Iranul, a anunţat miercuri presa oficială de la Phenian, într-un rar anunţ public al unui schimb de informaţii între cele două ţări despre care se crede că au legături militare secrete, relatează Reuters. Ministrul pentru relaţii economice externe, Yun Jong Ho, a plecat marţi de la Phenian cu avionul, conducând o delegaţie a ministerului care va vizita Iranul, a declarat agenţia de ştiri KCNA a Coreei de Nord, fără a oferi alte detalii.Coreea de Nord şi Iranul sunt suspectate de mult timp că au cooperat în ceea ce priveşte programele de rachete balistice, făcând probabil schimb de expertiză tehnică şi de componente care au intrat în fabricarea acestora.Iranul a furnizat un număr mare de rachete balistice Rusiei pentru a fi folosite în războiul său cu Ucraina, a relatat Reuters în februarie. Coreea de Nord este, de asemenea, suspectată că a furnizat Rusiei rachete şi artilerie, deşi ambele ţări au negat acuzaţiile.Yun a lucrat anterior la legăturile ţării cu Siria, potrivit bazei de date a guvernului sud-coreean. El a fost activ în schimburile tot mai intense ale ţării cu Rusia, la începutul acestei luni conducând o delegaţie care a vizitat Moscova, potrivit KCNA.Ministrul pentru relaţii economice externe, Yun Jong Ho, a plecat marţi de la Phenian cu avionul, conducând o delegaţie a ministerului care va vizita Iranul, a declarat agenţia de ştiri KCNA a Coreei de Nord, fără a oferi alte detalii.Cine se-aseamana se-aduna!

FIREA SI RECHINII BUNI!

Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, a declarat miercuri, că s-a spus şi despre ea, dar şi despre Robeet Negoiţă şi Daniel Băluţă că s-au dat de partea rechinilor imobiliari. Ea a afirmat că ”sunt rechini buni şi rechini răi în imobiliare în Bucureşti”. ”Ştim cu toţii şi cine a pbţinut în aceşti patru ani autorizaţii. S-a blocat pentru toată lumea, dar nu şi pentru prieteni, rechinii buni şi amabili, care s-au activat şi această perioadă” a mai comentat Firea. ”Un subiect care e mult accentuat şi care cred că a fost speculat negativ de adversarii politici – s-a spus şi despre mine, şi despre Robert, şi despre Daniel – ei au făcut lucruri în Capitală, dar s-au dat de partea rechinilor imobiliari. Aş vrea, cu toată responsabilitatea, cu toată tăria şi cu toate argumentele, să demontez această temă toxică de campanie şi oricine doreşte să vină să-mi spună că nu e adevărat ce spun, să vină cu argumente, nu cu lozinci”, a spus Firea la lansarea candidaturii lui Daniel Băluţă pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 4.”Ce sunt rechinii imobiliari? În mintea celor care stau ascunşi în birouri şi nu fac nimic şi dau vina pe extratereştri pentru neputinţa lor, rechinii imobiliari sunt nişte oameni răi care îşi pun investiţiile lor, forţa lor, munca lor în slujba răului, în slujba a ceea ce nu e bine, dincolo de faptul că omenirea s-a construit prin muncă, prin investiţii, prin capital”, a mai spus Gabriela Firea.Ea a ţinut să precizeze că ”mediul de afaceri trebuie să fie prietenul fiecăruia. pentru că mediul antreprenorial creează locuri de muncă, iar oamenii de afacetri riscă şi plătesc taxe şi impozite la stat şi trebuie să fie partenerul oricărei societăţi normale şi profesioniste”.Dar de balenele imobiliare nu zice nimic?

BIDEN CAUTA GALCEAVA!

În ultimele săptămâni, Statele Unite au expediat în secret rachete cu rază lungă de acțiune în Ucraina pentru a fi folosite în lupta sa de a lupta împotriva invadatorilor ruși, iar săptămâna trecută Ucraina le-a folosit pentru prima dată, a declarat miercuri un oficial american. Rachetele erau conținute într-un pachet de ajutor militar de 300 de milioane de dolari pentru Ucraina, pe care președintele american Joe Biden l-a aprobat pe 12 martie, a declarat oficialul american, vorbind sub rezerva anonimatului.Oficialul nu a spus câte dintre rachete au fost trimise.Rachetele au fost folosite pentru prima dată în primele ore ale zilei de 17 aprilie, lansate împotriva unui aerodrom rusesc din Crimeea, aflat la aproximativ 165 km (103 mile) de linia frontului ucrainean, a spus oficialul.Trimiterea sistemelor de rachete tactice ale armatei (ATACMS) cu o rază de acțiune de până la 300 km a fost un subiect de dezbatere în cadrul administrației Biden de luni de zile.ATACMS de gamă medie au fost furnizate în septembrie anul trecut.Pentagonul s-a opus inițial desfășurării de rachete cu rază lungă de acțiune, temându-se că folosirea rachetelor din stocul american ar afecta pregătirea militară a SUA.Au existat și îngrijorări că Ucraina le va folosi pentru a ataca ținte în adâncul Rusiei.Folosirea de către Rusia a rachetelor balistice cu rază lungă de acțiune furnizate de Coreea de Nord împotriva Ucrainei în decembrie și ianuarie, în ciuda avertismentelor publice și private ale SUA de a nu face acest lucru, a condus la o schimbare de strategie, a spus oficialul american.De asemenea, un factor în luarea deciziilor SUA a fost decizia Rusiei de a ataca infrastructura energetică a Ucrainei, a spus oficialul.„Am avertizat Rusia cu privire la aceste lucruri”, a spus oficialul. „Și-au reînnoit atacurile.”La sfârșitul lunii ianuarie, armata americană a găsit o modalitate de a-și satisface preocupările cu privire la pregătirea militară, ceea ce a permis administrației Biden să avanseze prin decizia de achiziționare a noi rachete de pe linia de producție Lockheed-Martin.Biden s-a întâlnit cu echipa sa de securitate națională la mijlocul lunii februarie și a fost de acord să accepte recomandarea unanimă a consilierilor săi de a trimite rachetele în Ucraina.Se pare ca perspectiva unui al treilea razboi mondial nu-l impresioneaza pe Biden!

PUTIN UMOR

Bulă era foarte norocos şi câştiga la orice joc: loto, bingo, pariuri sportive, loz în plic.

Sătul de atâta noroc, merge la biserică şi se roagă:

– Doamne, fă să mai câştige şi alţii şi să pierd şi eu măcar o dată!

Dumnezeu îl aude şi-i spune că l-a ales pe el pentru că este un om bun la suflet, dar că-i va îndeplini dorinţa. Și, drept compensare, pentru că este singur pe lume, i-o dă de soţie pe Miss India. Bulă n-are de ales, o ia cu el acasă în speranţa că aceasta îi va aduce totuşi un mic ghinio

Trec câteva luni şi, într-o seară, îi spune soţiei:

– Draga mea, eşti senzatională ca nevastă, dar am şi eu o mică nemulţumire: semnul tău de pe frunte mi-ar plăcea să-l dai jos!

Soţia este de acord dar îl roagă pe el să-l desprindă.

Şi ce vede Bulă sub el un mesaj cu 9 litere mici, mici, mici:

– Aţi câstigat un Lamborghini şi un milion de euro

La o casă de bătrâni un văduv şi o văduvă se cunosc de multă vreme.

Într-o seară, la o mică festivitate de Valentine’s day, stăteau la o masă faţă în faţă. În timpul mesei, el o priveşte de multe ori galant şi îndrăzneşte să o întrebe :

– Vrei să fii nevasta mea?

Fără să se mai gândească mult ea răspunde:

– Da, da, vreau!

Se despart afectuos, mergând fiecare în camera sa.

Dimineaţa el se trezeşte şi derutat se gândeşte: A zis da sau nu? Nu mai ştia….

Agitat o sună la telefon şi după ce-i spune ce frumoasă a fost seara petrecută împreună, îndrăzneşte să o întrebe dacă a răspuns da sau nu.

Cu mare bucurie ea îi răspunde :

– Da, din toata inima! Şi sunt foarte fericită că m-ai sunat pentrucă nu mai ştiam cine m-a întrebat.

Intr-un tren se aflau trei preoți: unul creștin, unul mahomedan și un rabin.

In țara în care erau era interzis să joace cărți, dar ei tocmai asta făceau.

La un moment dat sunt surprinși de nas care le zice:

– Sfințiile voastre, ați dat de naiba, dar puteți să scăpați dacă vă jurați fiecare pe Dumnezeul în care credeți că nu jucați cărți.

Creștinul se pune în genunchi și jura, mahomedanul la fel numai rabinul nu face nici o mișcare.

Nașul îl intreaba de ce nu jură. La care rabinul răspunde :

– Măi, dacă aștia doi n-au jucat tu crezi că puteam să joc singur?😥

O găină produce un ou de jumătate de kilogram.

Presa, televiziuni, interviuri, toți pe găină:

– Cum ați reușit performanța?

– Secret de familie.

– Planuri de viitor?

– Să fac un ou de un kilogram.

Il iau în blitzuri și pe cocoș:

– Cum ați reușit performanța?

– Secret de familie.

– Planuri de viitor?

– Să-i sparg fața struțului.

O tipă la dentist.

Sună telefonul ei, nu respunde nimeni.

In 5 min sună mobilul din nou, iarăși nu răspunde nimeni.

A treia oară incepe să sune, iar doctorul, enervat, răspunde:

– Alo? Cine este?

– Sunț sotul doamnei, tu cine ești? Unde e nevastă mea? Dă-mi-o la telefon!

– Scuze, ea nu poate vorbi acum, așteaptă 5 min, eu termin, ea scuipă și te sună inapoi, ok

Angajatorul:

– Care credeți că este cel mai mare defect al dumneavoastră?

Aplicantul:

– Sinceritatea.

Angajatorul:

– Nu cred ca sinceritatea este un defect.

Aplicantul:

– Mă doare-n paispe’ de ce credeți dumneavoastră

Ce v-ar plăcea? mă întreabă barmanul.

– Ce mi-ar plăcea? Păi o casă mai mare, bani mai mulți și o soție mult mai frumoasă.

– Nu, zice barmanul calm, ce doriți?

– Îmi doresc să câștig la loterie, să moară soacră-mea și copilul meu să se nască sănătos.

– Ce să fie??? zise barmanul începând să-și piardă răbdarea.

– Băiat sau fată, nu contează, îi spun.

– Domnule, m-ai înțeles greșit, te-am întrebat doar ce vrei să bei.

– Aaa, îi zic, de ce nu spui așa? Ce ai?

– Absolut nimic! Sunt perfect sănătos!!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!